Valótlanságok bűvöletében – a független sajtó végnapjai

Akad-e nagyobb boldogság annál, mint amikor egy újabb kormányrendelet lát napvilágot Orbán Viktor kézjegyével?

Engem például egyenesen feszültté, izgatottá tesz, ha napok telnek el ilyen örömhír nélkül. Igazából akkor vagyok nyugodt, ha tudom, hogy felelős vezetői folyamatosan törődnek a magyarral. Ez a törődés ölt testet egy tegnap napvilágot látott rendeletben is, amely azt a célt szolgálja, hogy az egyszerű népet átláthatatlan, acsarkodó, nemzetellenes fondorlatokkal ne lehessen félrevezetni. Mert hogy is lehetne megengedni azt, hogy a párt vezető ereje által tényként kezelt történéseket – még ha azok nem feltétlenül esnek is egybe a valósággal –, a vélemények és értékvilágok pluralizmusára hivatkozva, különböző formában tálalják egy egységes nemzet számára.

Pluralizmus. Egyáltalán, milyen hülye szó ez? A sokszínűségből, a sokféleségből csak baj származik. A magyar az magyar. Legyen hát csak egységes a hírek tálalása is. Ez egyértelműen nemzetstratégiai kérdés.



korm_rend.jpg



A megyei lapok bekebelezése során még csak-csak adtak a látszatra. Egy ügyes húzással elkerülték, hogy a Gazdasági Versenyhivatal monopólium-vádat emlegethessen. Nem mintha a jeles testület amúgy túl nagy késztetést érzett volna arra, hogy a gazdasági erőfölénnyel való visszaélések sorát leleplezze. Persze lehet, hogy már akkor is mindössze csak csekkolni akarták, meddig mehetnek el különösebb arcvesztés nélkül. Megyei lapok kipipálva, Népszabadság megszüntetve. Mindez elemi erejű felháborodás és különösebb politikai botrány nélkül.

Mára tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy bármit megtehetnek. Nem, nem állnak a törvények felett. Ellenkezőleg. A saját arcátlanságukhoz szabják a törvényeket. Mivel megtehetnek bármit, meg is tesznek. Most éppen közel 500 (!) médiafelületet tesznek egyszínűvé közérdekre hivatkozva a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány halálos ölelésében. Érvelés és persze Nemzeti Konzultáció nélkül. Micsoda olvasztótégely! Hasonló média koncentrációra a szakemberek sem emlékeznek.

kezek.jpg
Közérdek. De hát miféle közösség az, amely a folyamatos hazudozásban és félretájékoztatásban érdekelt? Abban, hogy olyan médiumokból tájékozódjon, amelyek folyamatosan helyreigazításra kényszerülnek. A legelkeserítőbb az, hogy Magyarországon ma van 2,5-3 millió ember, akit ez rohadtul nem zavar. Akik abban a mesterségesen létrehozott világban érzik komfortosan magukat, amelyet egy propagandagépezet tákolt össze a számukra.

Megjegyzem, rengeteg kellemetlenségtől kímélné meg magágát az Alapítvány, ha eleve odaíratná minden tényszerű közlések elé azt a felütést, hogy „valótlanul állítjuk” ezt és ezt. Így, ebben a jelen idejű formában. Nem kellene utólag magyarázkodni. Felteszem gazdaságossági szempontok alapján is kifizetődő volna ez a megoldás, hisz amikor közzétesznek egy-egy ideológiailag jól körülbástyázott állítást, pontosan tudniuk kell, hogy az megfelel-e a valóságnak, vagy sem. S ha nem, úgy tudniuk kell azt is, hogy per esetén veszíteni fognak, s mehetnek majd a kasszához, befizetni a kiszabott büntetést, meg közzé kell tenni rengetegszer a „valótlanul állítottuk, hogy…” kezdetű mondatot. Ennél sokkal egyszerűbbnek látszik rögtön az elején bejelenteni, hogy amit mondanak, az nem igaz.



press2.jpg

A szakmai szervezetek – így a MUOSZ is – persze tiltakoznak. Ezeknek a tiltakozásoknak a hatékonysága közismert. Törvénytelenségre hivatkozni csakis súlyos érvek alapján lehet. Aki azonban érvelni akar az ilyen ordas nagy baromságok kitalálóival szemben, az félreismeri az ellenfelét. A kormányrendelet ugyanis érvek nélkül vonja ki ezt a gólemet a Gazdasági Versenyhivatal és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kompetenciájából.


A győztesek meg csak vigyorognak. A gazdaság mellett kezükben az egészségügy, az oktatás, s most már a hatalom kontrollját egykor biztosítani hivatott média szinte egésze is. 2,5-3 millióan meg elhiszik, hogy mindez az övék, mert megbűvölve ezt olvassák és hallják évek óta. Olyannyira, hogy évek óta kizárólag ezt akarják olvasni és hallani. És mostantól nem is fognak mást olvasni, hallani, csakis ezt. Közben pedig szolgálják azon keveseket, akik ostobaságokkal tömik tele a fejüket. A maradék többség pedig, amely az ő szemükben nyilván „annyit is ér” mint amennyi, s amilyen képviselet jut neki, egyelőre csak néz tehetetlenül és egyre reménytelenebbül.
 
Na ja! Ismét divatba jön a kül- és belvárosok felégetése, meg a guillotine - a szolidaritás kiegészítő kultúrájaként. Hogy is mondta Rousseau? Kényszerítsük őket szabadnak lenni! Mellesleg a francia események annak ékes bizonyítékai, hogy a hatalomkorlátozás liberális gyakorlatával visszaélve hogyan számolhatók fel vagy üresíthetők ki a demokratikus intézmények - már hosszú ideje. (Megjegyzem a korrektség kedvéért, hogy a magyar viszonyok a kibillenő egyensúly másik végletét képviselik... ) Most hallom, hogy a sárga-mellényesek követelik az ENSZ migrációs paktumának elutasítását. Mi minden épült be ebbe a kultúrába?!;)
Ernő válasza nem jó
Ebben sántít:
Macron rögtön reagált a tüntetők kérésére, mig Orbán a füle botját nem mutatja a Kossutht-téren.
-
Macron nem értette meg mi történik elkésett
Már a fejét követelik.
Épp olyan élettől elrugaszkodott mint Orbán.
 
És ne légy szélsőséges

Nekem úgy tűnik mintha tarkóratett kázzel térdeplő gyerekeket látnék, nem szélsőságeseket. Mintha a lemondását követelnék, nem az áremelések elhalasztását. Te méltattad a francia demokráciát, a tüntetés kultúráját.

De az eredeti témánál maradva, ha tíz év alatt ötmilliárdos veszteséget halmozott föl a Népszabadság akkor miért csodálkozol ha eladják?
 
Utoljára módosítva:
Nekem úgy tűnik mintha tarkóratett kázzel térdeplő gyerekeket látnék, nem szélsőságeseket. Mintha a lemondását követelnék, nem az áremelések elhalasztását.
Jó ez a mondatod nem szélsőséges csak tévedsz Ha azt hiszed minden forradalom és forrongás tiszta átlátható
A szereplők vegyesek
rosszul látsz és rosszul értékeled a látottakat
Azok nem gyerekek.Azok radikális erőszakos tüntetők.
A radikálisok leszakadnak az eredeti célról
Sokszor a rendbontás a cél mindössze.Erre már nem gyerekek.Különben is már szőrös nekik.
Nem ártatlanok vadak.
És ezek elleni fellépés szükséges
Azok ott nem gyerekek rosszul látod
Azok felnőtt diákok
A legvadabb események elvégzői
Ők az erőszakos öncélú radikálisok.
Ezek ártanak az ügynek.
Abban vagy szélsőséges hogy nem tudod milyen egy spontán kirobbanó országos tiltakozás.
Azt képzeled az a videó engem meghat
Az a rendőri esetleges túlreagálás nem az én bajom.Hanem Macroné
Elkésett a józan cselekedettel.
Az visszaüt neki
A lakosság 70% támogatja a sárga mellényeseket az erőszakos radikálisok ellenére is.
Azokat le kell választani az ügyről
Mint ahogy a Nyomorultakból megismert Gavroche gyerek forradalmár se volt kisebb veszélyességű mint a 2 évvel idősebb felnőtt
Ezt vedd tudomásul.
Ne a vadhajtásait nézd egy országos lázadásnál
Még a célok is változnak forrongás idején
Ezt is elfelejted
Már nem elég a befagyasztás
Így jár az az elnök aki nem hallja meg a népakaratot
És ehhez kellett a szolidaritás

Ezzel kezdtem a témát
Ennek van kultúrája Franciaországban
 
Utoljára módosítva:
Azért tudták ezeket a lapokat felvásárolni, mert eladók voltak!!!
Azért adta el a tulajdonos, mert csődbe mentek!
Azért mentek csődbe, mert folyamatosan félremagyarázták a valóságot, féligazságokat írtak! - a legtöbb ember azért vásárol újságot, mert hiteles tájékoztatásra vágyik és nem csúsztatásokat akarnak olvasni!!
-
Szerintem valahogy nem érted a lényeget.
A kartell törvény azért van, hogy ne tegye függővé az országot. Ha valaki felvásárolná az összes vízművet, pékséget vagy benzinkutat, Magyarországon akkor úgy diktálhatná az árakat ahogy neki tetszik.
-
De nemcsak a kartell, törvény hanem a demokrácia alapszabályai is tiltják, hogy az összes média egy párt szócsöve legyen.
-
Az ellenzék teljesen kivan zárva a közmédiákból, holott az mindenki pénzéből van fenttarva.
Ez közönséges csalás, nem értem miért nem csap le az EU végre a Fidszere. Ez hallatlan.
-
A kormány kötelessége egy demokráciában a politikai képzés, a vélemények sokféleségének a biztosítása.
-
A magyar közmédiában dolgozó, az ott mutogatott újságírók a szakmájuk szégyenei, mert nem objektívak.
Az ilyenek kapnak lovagrendeket, kitüntetéseket. Ez hallatlan.
-
Azért vannak diktatúrák Magyarországon mert a közmédiákban nem szólalhattak meg soha a problémák, a hatalmasságok addig tartották magukat amig a hazugságok nem jutottak el a széles réteghez.
-
Ez olyan mind egy házasság. Ahol a párok rendszeresen megvitatják a problémákat, ott van ugyan néha egy hangos szo de nem ütik agyon egymást.
-
A kommunista diktatúra csak azért lett békésen leváltva, mert "paraszt-áldozatok" voltunk az egymást "rövid-távu-atomrakétákkal" fenyegető sakkjátékosok számára.
-
Az Europai Unio is megtud bennünket óvni egy véres forradalomtól, mert gazdaságilag függünk egymástól.
Egy nap alatt lelehetne bénítani az országot. Attól tartok Orbán lesz az első amelyik kihúzza a gyufát.
-
 
Ugy visszalapozva a történelembe, nekem az tünik fel, hogy a Francia forradalom mottója
a "szabadság, egyenlőség, testvériség" volt.
:cool: Na ja! Akkor a nyaktilót kifelejtetted, ott állt a mottó mellett! :rohog: Hogyan is falta fel a forradalom önnön gyermekeit?! Jakobinusok, Robespierre... Párizsi szín - Madách... etc. S hamarosan jött a korzikai. --- Ma is nagyon hangzatos mottók vannak... , de azért nem árt észnél lenni, amíg el nem veszítjük a fejünket.
 
Azért tudták ezeket a lapokat felvásárolni, mert eladók voltak!!!
Azért adta el a tulajdonos, mert csődbe mentek!
Azért mentek csődbe, mert folyamatosan félremagyarázták a valóságot, féligazságokat írtak! - a legtöbb ember azért vásárol újságot, mert hiteles tájékoztatásra vágyik és nem csúsztatásokat akarnak olvasni!!
Akkor most biztos emelkedett a példányszámuk és a vásárlók is tolakodnak a pultoknál a reggeli sajtó termékekért.
 
Nekem úgy tűnik mintha tarkóratett kázzel térdeplő gyerekeket látnék, nem szélsőságeseket. Mintha a lemondását követelnék, nem az áremelések elhalasztását. Te méltattad a francia demokráciát, a tüntetés kultúráját.

De az eredeti témánál maradva, ha tíz év alatt ötmilliárdos veszteséget halmozott föl a Népszabadság akkor miért csodálkozol ha eladják?
Miért térdepelnek azok?
Az újságot ha nem veszik akkor megszűnik....ha nem támogatja az állam vagy nincs benne reklám akkor szintén megszűnik. Ha a reklámot az állam adja vagy nem adja nos akkor mi van???
 
:cool: Na ja! Akkor a nyaktilót kifelejtetted, ott állt a mottó mellett! :rohog: Hogyan is falta fel a forradalom önnön gyermekeit?! Jakobinusok, Robespierre... Párizsi szín - Madách... etc. S hamarosan jött a korzikai. --- Ma is nagyon hangzatos mottók vannak... , de azért nem árt észnél lenni, amíg el nem veszítjük a fejünket.
Azt nem értem miért adott ekkora magas-labdát neked a francia forradalommal ernő
És az se elegáns hogy te ezt így válaszolod.
Minden forradalomnak vannak vadhajtásai.
A kialakulása idején sok sok borzalom.
Nem vitás hogy a francia forradalom rendkívül véres volt.
De a régi rendet el volt képes törölni a feudális hűbéri királyságot.
Ami igen rossz bőrben volt már gazdaságilag is
Egy avult rendszer helyett hozott egy fejlődést és igazságosabb irányítást.
A harmadik rend beleszólását az ország életébe a papok és a földbirtokos osztály helyett.
Hogy eljött-e a szabadság, egyenlőség testvériség? Azt tudjuk nem.
De nem belterjes házasságokban degeneráltan született tehetségtelen ősi öröklés útján lett királyok vezetik hanem a demokrácián feljutott időnként szintén tehetségtelen választott vezetők
Azért mégis csak kiegyensúlyozottabb egy választott vezetői rendszer, buktatói ellenére.
 
Miért térdepelnek azok?
Gondolom ez a franciaországi demokrácia, a ballibek szerint Magyarországon van a diktatúra és a spanyoloknál, franciáknál a mintademokrácia. Tehát az a követendő ahogy például a spanyolok verik a katalán tüntetőket.

Az újságot ha nem veszik akkor megszűnik....
pontosan, az olvasók tartják el az újságokat, ha nincs olvasótábor megszünnek. kitűnő példa a Népszabadság ... ahogy csökkent az MSZP szavazóbázisa úgy csökkent a lapszám is.

ha nem támogatja az állam vagy nincs benne reklám akkor szintén megszűnik. Ha a reklámot az állam adja vagy nem adja nos akkor mi van???
Hogy mik vannak ebben a szép kapitalista világban. Ez a többi országban is így működik, hogy a kormányok pénzelik a laptulajdonosokat?
 
Utoljára módosítva:
:cool: Na ja! Akkor a nyaktilót kifelejtetted, ott állt a mottó mellett! :rohog: Hogyan is falta fel a forradalom önnön gyermekeit?! Jakobinusok, Robespierre... Párizsi szín - Madách... etc. S hamarosan jött a korzikai. --- Ma is nagyon hangzatos mottók vannak... , de azért nem árt észnél lenni, amíg el nem veszítjük a fejünket.

Ezzel csak azt igazoltad, hogy az ut hosszú a célok eléréséhez.
Mindenesetre Magyarország kormánya a 21. században az emberi jogok betartására való törekvést, az un. "politikai korrétséget" gúnyszónak használja.
-
Mellesleg az ország legnagyobb költőjének tartott Petöfi Sándor verse, "Akasszátok fel a királyokat" még nem ment ki a divatból, Ludas Matyi és gunyversek az általános iskolás képzés tárgyai.
-
Orbán volt az egyetlen államfő Európában amelyik a 21. században a halálbüntetés újra bevezetését forszírozta, és csak hajszálnyin múlott, hogy emiatt nem dobták ki Magyarországot az EU-bol. Ott nem lett volna szavazás, ahhoz nem kellett volna Sargentini jelentés.
-
Azt elintézték volna egy ceruzával mind Trianont. Barbár nem tartozik az Europai közösséghez.
 
Barbár nem tartozik az Europai közösséghez.

Ezt mondják a gyarmatosítók :rohog:
Az angol, francia, spanyol, portugál gyarmatbirodalmak mikor is szüntek meg, miből is gazdagodtak meg ezek az államok? Hol tartana ma például Anglia India kirablása nélkül?
 
Gondolom ez a franciaországi demokrácia, a ballibek szerint Magyarországon van a diktatúra és a spanyoloknál, franciáknál a mintademokrácia. Tehát az a követendő ahogy például a spanyolok verik a katalán tüntetőket.


pontosan, az olvasók tartják el az újságokat, ha nincs olvasótábor megszünnek. kitűnő példa a Népszabadság ... ahogy csökkent az MSZP szavazóbázisa úgy csökkent a lapszám is.


Hogy mik vannak ebben a szép kapitalista világban. Ez a többi országban is így működik, hogy a kormányok pénzelik a laptulajdonosokat?
Nos nem a kormányt mondtam hanem az államot hogy pénzeli a veszteséges dolgokat (mindent)
A sajtót meg nem direkte támogatja hanem az állami cégek CSAK ott reklámozhatják magukat.
Az mszp olvasótábora valószínűleg kiöregedett és már nem vesz újságot a fiatalbb korosztály meg interneten informálódik.
Hogy franciaországban demokrácia van ...az iskolások inkább tanuljanak és ne erőszakos módot válasszonak a politika megváltoztatására. Ha meg erőszak akkor ne csodálkozzanak hogy térdelni kell...
 
Ezt mondják a gyarmatosítók :rohog:
Az angol, francia, spanyol, portugál gyarmatbirodalmak mikor is szüntek meg, miből is gazdagodtak meg ezek az államok? Hol tartana ma például Anglia India kirablása nélkül?
Mivel mi csatlakoztunk hozzájuk és nem fordítva így a szabályok egyelőre náluk vannak.
 
Azt nem értem miért adott ekkora magas-labdát neked a francia forradalommal ernő
És az se elegáns hogy te ezt így válaszolod.
Minden forradalomnak vannak vadhajtásai.
A kialakulása idején sok sok borzalom.
Nem vitás hogy a francia forradalom rendkívül véres volt.
De a régi rendet el volt képes törölni a feudális hűbéri királyságot.
Ami igen rossz bőrben volt már gazdaságilag is
Egy avult rendszer helyett hozott egy fejlődést és igazságosabb irányítást.
A harmadik rend beleszólását az ország életébe a papok és a földbirtokos osztály helyett.
Hogy eljött-e a szabadság, egyenlőség testvériség? Azt tudjuk nem.
De nem belterjes házasságokban degeneráltan született tehetségtelen ősi öröklés útján lett királyok vezetik hanem a demokrácián feljutott időnként szintén tehetségtelen választott vezetők
Azért mégis csak kiegyensúlyozottabb egy választott vezetői rendszer, buktatói ellenére.
Ebben igazad van! Én konzervatív vagyok - nem vagyok híve a radikális változtatásoknak, különösen, hogy sohasem mérhetjük fel hosszú távra a következményeket. Ez persze nem jelenti azt, hogy a forradalmaknak ne lenne létjogosultsága - adott esetben. De ez már egy olyan igazságtalanságra való válasz, amelynek eleve nem kellene lennie, ha optimálisan működnek a társadalmi intézmények. A forradalom igazságtalanságra igazságtalansággal válaszol. Persze új, kiegyenlítettebb világot hozhat! Bár csendben megkérdem, ha formálisan van is beleszólása a politikába a közembernek, gyakorlatilag nem mindig tűnik úgy. Macront sem véletlenül akarják elzavarni. Szóval ment-e a világ elébb ecsém! :) Ha ment volna, tán nem lenne szükség újra forradalmakra.
 
ez a franciaországi demokrácia, a ballibek szerint Magyarországon van a diktatúra és a spanyoloknál, franciáknál a mintademokrácia. Tehát az a követendő ahogy például a spanyolok verik a katalán tüntetőket.
Mindenki szerint megszűnt a demokrácia Magyarországon.
Cssak a bigott vallásosak mondják hogy nem.
A francia demokráciát csak szeretnék ha lenne.Azt látom: vagy gőzöd sincs mikét és mennyi részből épül fel a demokrácia.
Vagy tudod hogy demokráciában is szükséges rendet tartani
A francia elnök nem ott rontotta el hogy a gyújtogatók ellen rendőri erőt vetett be.
Hanem ott hogy a gazdaságában oltári különbségeket hagyott kialakulni ember és ember között.Ez a gazdag/ szegény olló kinyílása.
A tüntetésekhez vezető okokért hibás
És ezt demokráciában is el lehet rontani
Ez se mérvadója.
Másutt keresd.
Szerintem szólás és gyülekezési szabadság is van
Éppen csak nem figyelt oda.
No ebben a ponton Orbánnal azonos.
Nem veszik észre az egyenlőtlenségek micsoda bajt okoznak.

Még van ezer pont amitől Orbán nem demokráciát csinál
Hanem zsarnokságot egy kiváltságosok rezsimét.
Ha kíváncsi vagy olvass a Kanadán többektől.
Felsoroltuk hónapok alatt itt egy üzenetben leírni nem lehet annál sokkal több
 
Gondolom ez a franciaországi demokrácia, a ballibek szerint Magyarországon van a diktatúra és a spanyoloknál, franciáknál a mintademokrácia. Tehát az a követendő ahogy például a spanyolok verik a katalán tüntetőket.
-
Biztosíthatlak, hogy az erőszakos jelenetek elkövetői, (függetlenül attól, hogy egyenruhások vagy nem) felelősségre lesznek vonva.
-
Hagy említsem meg, hogy Párizsban többen laknak mind egész Magyarországon, tehát az a pár ezer erőszakot elkövető tüntető komolyan veendő de nem domináns. (Ha jol tudom egész Franciaországban 70.000-ern tüntettek, az csupán egy sportstadion.
-
Összehasonlításul nézd meg a Hamburgi G20 találkozó eseményeit, vagy a 2016-os futball europa bajnokságot, Marseille-ben, mit csináltak az Orosz, Angol és a Magyar szurkolok?
-
Jo, hogy felsoroljuk a randalírozások sorozatát az 1960-as évekig, ez is bizonyítja, hogy nem a börszin tesz valakit kriminálissá, mint ahogy a magyar kormány azt évek ota sulykolja. :)
-
pontosan, az olvasók tartják el az újságokat, ha nincs olvasótábor megszünnek. kitűnő példa a Népszabadság ... ahogy csökkent az MSZP szavazóbázisa úgy csökkent a lapszám is.
-
Az újságok a reklámból finanszírozzák magukat, nem a fillérekből amibe kerülnek.
Márpedig az állami és kormányközeli cégek képesek a hirdetéseik adagolásával egy ellenzéki újságot tönkretenni.
-
A privát reklámok, (auto-vétel-eladás, lakáskeresés, házassághirdetés...) átmentek az újságoktól az internetre....
-
Ezzel párhuzamosan a külföldi támogatást alapos agymosás közepette diszkriminálta a magyar kormány.
-
Hogy mik vannak ebben a szép kapitalista világban. Ez a többi országban is így működik, hogy a kormányok pénzelik a laptulajdonosokat?
-
A kormánynak mindenki érdekét kell szolgálnia mert ök mindenki pénzéből kapják a fizetésüket.
A kormány és kormány-párt az két különböző dolog.
-
Németországban az újságokon rajta van, hogy ha pártok által vannak támogatva.
A WAZ /Westfälische Rundschau) ahogy tudom 13,1%-ban az SPD által támogatott és nem mondhatja magárol, hogy "független".
-
Maradjunk a "közmédiáknál" ami akkora teljesítménnyel sugároz, hogy még Hollandiában is lehet fogni. (A kossuth-radio 2 MW-tal sugároz, ugy, hogy Csepelen a fazekak is Orbán hangját adják vissza)
-
Ezek a kormánypárt szócsövei, holott parlamenti és nem Media-Mogul-választással kerültek hatalomra.
 
Ebben igazad van! Én konzervatív vagyok - nem vagyok híve a radikális változtatásoknak, különösen, hogy sohasem mérhetjük fel hosszú távra a következményeket. Ez persze nem jelenti azt, hogy a forradalmaknak ne lenne létjogosultsága - adott esetben. De ez már egy olyan igazságtalanságra való válasz, amelynek eleve nem kellene lennie, ha optimálisan működnek a társadalmi intézmények. A forradalom igazságtalanságra igazságtalansággal válaszol. Persze új, kiegyenlítettebb világot hozhat! Bár csendben megkérdem, ha formálisan van is beleszólása a politikába a közembernek, gyakorlatilag nem mindig tűnik úgy. Macront sem véletlenül akarják elzavarni. Szóval ment-e a világ elébb ecsém! Ha ment volna, tán nem lenne szükség újra forradalmakra.
Kérded hát mondom:Igen ment, mindég megy előrébb a világ.
Ne kelljen a történelmi Őskortól levezetnem a jogfosztottaktól a kiváltságosok születési jogán át a máig?
Most lépünk egy nagyot vissza a rabszolga törvénnyel. Jogfosztottság irányába
A munkabérek a valamikori szakszervezeti harcok eredményeivel is előrébb léptünk.
Most akad egy desopota aki visszaveti a magyar dolgozók helyzetét
Jogi helyzetét.
A röghöz-kötöttséget tervezi?
Te mint oda tartozó biztos sejted.Mit hallottál?
Mikor vonod meg bigott hitedet tőle?
 
Utoljára módosítva:
Ezt mondják a gyarmatosítók :rohog:
Az angol, francia, spanyol, portugál gyarmatbirodalmak mikor is szüntek meg, miből is gazdagodtak meg ezek az államok? Hol tartana ma például Anglia India kirablása nélkül?

Nem sértés ha megjegyzem butaságokat beszélsz.
Franciaország a 60-as években az összes gyarmatát elengedte a függetlenségbe.
-
Tehát azzal, jönni, hogy Magyarország Trianon által anyi területet vesztett mint egy ország sem a világon az nem igaz, az hazugság.
-
Mindenki a saját tettéért és viselkedéséért felelős. Magyarország még soha nem kért bocsánatot a rabló hadjáratok miatt, ellenkezőleg 1000 éves tettekkel büszkélkedik.
-
Macron a kolonializmust "az emberiség ellen elkövetett büncselekménynek" nevezi
Beismeri, hogy Franciaország háborus bünöket követett el az algeriai szabadságharc elleni harcban.
-
Willi Brand térdre ereszkedve kért bocsánatot a naci bűnök miatt,
Weizecker elismerte, hogy a világháború vége a Német Nép felszabadulását jelentette...
Mutass nekem egy magyar államfőt hasonló kaliberrel!
-
Még egy holokauszt emlékművet sem volt képes Magyarország kormánya a 70 év alatt létrehozni, pedig a háború utolsó napjaiban több mind félmillió magyar zsidót küldtek a halálba. A mostani kormány még ma is az emberek alantas ösztöneire apellálva próbál magának pontokat szerezni.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,126
Üzenet
4,800,585
Tagok
615,666
Legújabb tagunk
RichardLok
Oldal tetejére