Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

bumbayo

Állandó Tag
Állandó Tag
Václav Cibula – Cyril Bouda: Prágai regék
/ epub /
hyfU8Cf.png
„Az egyik óvárosi főúri palotában megbetegedett az idős gróf. Arca megsárgult, lesoványodott, szemlátomást közelgett utolsó órája. A lélek már csak hálni járt belé, s a háziorvosa hiába próbált ki rajta minden ismert drága orvosságot. Mikor tudománya végére ért, összehívta Prága legjobb orvosait, de senki sem bizonyult bölcsebbnek: az egyik ezt írta elő, a másik amazt, egyesek sűrű szirupot és hamis olivabogyót ajánlottak, mások eret vágtak rajta, de a gróf állapota napról napra rosszabbodott, s már-már búcsúzott az élettől.
Egyszer aztán a gróf idős komornyikjának eszébe jutott, hogy messze, a Krakonoš bércei tövében él egy híres doktor, akihez a közeli környékről és messze földről is özönlenek a betegek. Az öreg szolga kihasználta az alkalmat, amikor a beteg egyedül volt, az ágyhoz lépett, s így szólt:
– Ne vegye zokon méltóságod, hogy alkalmatlankodni merészelek. De mikor látom, hogy a tudós urak csak gyötrik méltóságodat, de méltóságodnak semmi haszna a nagy tudományukból, szíves örömest javasolnék valakit, aki vissza tudná adni méltóságod egészségét. Nálunk, a Krakonoš hegyei alatt él egy Kytl nevezetű orvos. Goromba és furcsa ember, de úgy tud gyógyítani, mint senki más. Ha méltóságod megengedi, én érte küldenék.”
 

Csatolások

  • Pragai regek.epub
    697.6 KB · Olvasás: 331

ani515

Állandó Tag
Állandó Tag
jpg-ben. NEM saját munka
én ezt az oldalt használom pdf készítéshez: https://smallpdf.com/jpg-to-pdf

Karácsonyi hagyományok a nagyvilágban
Nézd mennyi ország mennyi nép
Nézd milyen a gyerekek élete
Mesterségek a nagyvilágban
 

Csatolások

  • Nezd milyen - a gyerekek elete.rar
    13.1 MB · Olvasás: 351
  • Nezd mennyi - orszag mennyi_nep.rar
    10.4 MB · Olvasás: 325
  • Mestersegek_a_nagyvilagban.rar
    13.6 MB · Olvasás: 336
  • Karacsonyi_hagyomanyok_a_nagyvilagban.rar
    14.3 MB · Olvasás: 376

csigafi

Állandó Tag
Állandó Tag
Garay Zsuzsanna - A kacatkuckó lakója

covers_483494.jpg


Főszereplőnk Kópé, az erdei manó, aki kirándulók fogságába esik, majd az erdőből egy fővárosi lakótelepre kerül. A manó megszökik a rabságból, és meghúzódik egy limlommal zsúfolt erkélyen. Nem esik kétségbe, hanem kényelmes kuckót alakít ki a kacatok között. Kopé az épület előtt magasodó akácfán közlekedik az erkélyek között. Így talál egy barátot, Dórit, aki egyedül él az anyukájával, és soha nem járt erdőben. A manó mesélni kezd az otthonáról, az odvas tölgyről, a barátairól. A mesékhez Dóri rajzokat készít. A rideg lakótelepen nem ismerik egymást az emberek, és éppen Kópé kalandozása, kíváncsisága hozza őket össze. Dóri megismerkedik Olga nénivel, akitől kertészkedni tanul, virágokat nevel az erkélyen, másoktól cicát kap.

A könyvben az izgalmas kalandokat, mint például amikor Kópét majdnem elüti egy autó, vagy amikor lepottyan egyik erkélyről a másikra, mulatságos részek gazdagítják. Az erdei élővilág valósághű bemutatása is keveredik a fantáziavilágbeli lények, tündérek és manók jellemzésével. Megtudhatjuk például, milyen is egy manó esküvő!

Ajánlott: 5 és 10 év között.
 

Csatolások

  • garay_zsuzsanna_a_kacatkucko_lakoja.pdf
    4 MB · Olvasás: 390

titineni

Állandó Tag
Állandó Tag
Brian Selznick: A leleményes Hugo Cabret (2012)
(ifjúsági regény képekben és szövegben)
Selznick_Brian_-_A_lelemenyes_Hugo_Cabret.jpg
PDF 42MB, EPUB 19MB
Hugo Cabret a forgalmas párizsi vonatállomáson él, teljes titokban. Az árva kisfiú az épület rejtett járataiból felügyeli a pályaudvar óráinak működését. Ám amikor a sorsa, akárcsak az általa javítgatott fogaskerekek, összekapcsolódik egy könyvmoly kislány és a pályaudvar mogorva játékboltosának történetével, élete és legféltettebb titka is végzetes veszélybe kerül. Egy különös rajz, egy féltve őrzött jegyzetfüzet, egy ellopott kulcs, egy mechanikus ember és Hugo apjának rejtett üzenete szövevényes, megható és lenyűgöző kalandba sodorja mindhármukat.
Brian Selznick könyve 284 eredeti rajzával, valamint a képregények és filmek keverékét idéző formájával újraértelmezi a regény műfaját, és egy teljesen új, eddig ismeretlen olvasási élménnyel lepi meg a csodálatos történetek kedvelőit.
Brian Selznick 1966-ban született az amerikai New Jersey-ben. Első saját könyve, „A leleményes Hugo Cabret” megjelenése előtt többszörösen díjnyertes gyerekkönyv-illusztrátorként volt ismert hazájában.
A regényből 2011-ben Martin Scorsese készített három dimenziós, egész estés filmet.

A PDF lényegében azonos a papír könyvvel. PC-n ezt ajánlom.
Táblagépen, könyvolvasón olvasásra az EPUB alkalmasabb, bár a képek kisebbek. A fekete-fehér grafikák miatt nincs "színveszteség".

Köszönet kr_gyorgyi-nek a szkennelt anyagért!

[HIDE-THANKS]http://www.mediafire.com/file/tc0w10f5pnen6sx/Selznick_Brian_-_A_lelemenyes_Hugo_Cabret.pdf/file
http://www.mediafire.com/file/brr3gdp5h127gv2/Selznick_Brian_-_A_lelemenyes_Hugo_Cabret.epub/file[/HIDE-THANKS]
 
Utoljára módosítva:

Lévainé Pulai Tímea

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok. A következő könyveket keresem.

Máté Angi-Volt egyszer egy.
Máté Angi-Ez egy susogó falevél
Pásztohy Panka-Mentsük meg a kiskutyám
Jeli Viktória-Dönci és barátai
Michael Peinkofer-Gryphyony 3, 4
Phyllis Reynolds Nayor-Tappancs megmentése, Tappancs karácsonya

Alessandro Gatti-Klinkusz és a sárkány könnyeű
Mészöly Ágnes-Sünimanó
Boldizsár Ildikó-Esti tündérmesék
Finy Petra-A darvak tánca
Andersen-A vadhattyúk
 

editkicsi

Állandó Tag
Állandó Tag
Keresem Leszkai András: Moha bácsi meséinek 7,8,9,10. kötetét.
Sajnos itt sem találtam, csak egy rövidebb részletet, illetve a címjegyzéket.
Sajnos megvenni már nem lehet, a könyvtárunkban meg csak az első hat kötet van meg. Köszönöm!
 

csigafi

Állandó Tag
Állandó Tag
Benda Luca - Skót legendák és mesék

covers_15017.jpg


Skócia meséinek és legendáinak világa ármánykodó és segítő tündérek, házimanók, kísértetek, hatalmas hősök, hűséges szeretők, elrabolt gyermekek, bajkeverő boszorkányok és különös álmok világa. Mogyorós Katherine, Thomas, a Rímfaragó vagy Habetrot, a rokkatündér talán már a magyar olvasó számára sem ismeretlen nevek. Válogatásunk most olyan meséket és legendákat ad közre, amelyek között kevésbé ismert történetek is szerepelnek. A kelta motívumok nem csupán e látomásos és misztikus irodalomban, de Gröb Tamás tollrajz-illusztrációiban is megjelennek. Ajánljuk ezt a könyvet mindazoknak, akik gyermeki lélekkel közelítenek egy sajátos, varázslatos mesehagyománnyal rendelkező kultúrához.
 

Csatolások

  • Benda Luca - Skót legendák és mesék.pdf
    1.4 MB · Olvasás: 442
Oldal tetejére