Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

bumbayo

Állandó Tag
Állandó Tag
Boglár Lajos (szerk.):
Mariweka
Piaroa indián mítoszok és mesék
(Népek meséi sorozat)
——— epub formátum ———

glKsTlU.png
A vérszívó rovarokat Kwojmoj teremtette, hogy megöljék Waharit. Megparancsolta nekik, hogy csípjék meg Waharit, amíg alszik. De Wahari „fújt” varázslattal védekezett, és nem tudtak közel kerülni hozzá.
Kwojmoj így szólt: – Hogyan ölhetném meg Waharit, hogy megehessem?
– Engem nem csípnek a rovarok, de halálom után megcsípik családom tagjait – mondta Wahari, majd a rovarokat Kwojmojra küldte, és egész éjszaka csípték őt. Kwojmoj nevetett az egészen, de képtelen volt elaludni. Egész éjszaka támadtak a rovarok, Kwojmoj pedig jajgatott. Néhány rovar mélyen belefúrta magát a bőrébe, és úgy megduzzadt Kwojmoj lába, hogy nem tudott ráállni. Kwojmoj jajgatott, ordítozott.
 

Csatolások

  • Mariweka.epub
    250.7 KB · Olvasás: 358

rituevu

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Tamsin Cooke - Scarlet-akták 1. - Macska tolvaj
pdf, epub, mobi

covers_460477.jpg

Nappal iskolás lány,
éjszaka falmászó betörő…

Scarlet McCall azt hiszi, mindent tud. Apukájával az a küldetése, hogy elrabolt kincseket juttasson vissza a jogos tulajdonosaihoz. Ám amikor ellopnak egy ősi azték karkötőt, az egész élete a feje tetejére áll.
Az apukája eltűnik, és titokzatos erők szabadulnak fel benne. Sötét alakok veszik üldözőbe, akiket semmi sem állíthat meg, hogy megkaparintsák a karkötőt. Miközben az apukáját keresi, Scarnak muszáj megtanulnia, kiben bízhat, mielőtt túl késő lenne.
 

Csatolások

  • Tamsin Cooke - Scarlet akták 1. - Macska-tolvaj.pdf
    1.5 MB · Olvasás: 246
  • Tamsin Cooke - Scarlet-akták 1. - Macska tolvaj.epub
    1 MB · Olvasás: 152
  • Tamsin Cooke - Scarlet-akták 1. - Macska tolvaj.rar
    651.2 KB · Olvasás: 101

bumbayo

Állandó Tag
Állandó Tag
Dömötör Tekla (szerk.):
Az aranyláncon függő kastély
Francia, olasz, spanyol, portugál mesék
A Népek Meséi sorozat (Móra Kiadó)
/// epub formátum ///


lsBtdxI.jpg

„Saint Malóból egyszer útra kelt egy hajó: Marseille-ba tartott. Amikor megérkezett a kikötőbe, a matrózok kivetették a horgonyt, s az véletlenül éppen egy tengeri tündérnek a vállára esett.” A francia mesékben a mesebeli hős nem Seholsincs király udvarában él, nem az Óperenciás-tengeren kel át, hanem valóságos francia városokba igyekszik a valóságos tengeren vagy a valóságos hegyvidéken keresztül. Kalandjai mégis csodásak; szirének, tengeri tündérek, arasznyi emberkék – koboldok –, barlangi törpék segítik útján, jutalmazzák „mesébe illően”, vagy ha magára haragítja őket, akkor a tenger, a vad hegyek ezer csapásával pusztítják el.
Színes, gazdag, romantikus világ a francia, olasz, spanyol, portugál meséké, s ebből a mesekincsből – különösen az olaszból – későbbi európai irodalom hosszú ideig táplálkozik.
Olvasóink csokorba gyűjtve találják a legszebb, legjellemzőbb meséket, melyeket Heinzelmann Emma meseien naiv, művészi színvonalú illusztrációi díszítenek.
 

Csatolások

  • Az aranyláncon függő kastély.epub
    465.3 KB · Olvasás: 440

KathyBogar

Állandó Tag
Állandó Tag
René Laloux · Moebius
Az idő urai

Egy kisfiú, Piel, az apja halála után a zord Perdide bolygón reked egy tojás-szerű bigyó (Miki) társaságában. Piel nem tudja, hogy Miki tulajdonképpen egy nagyteljesítmény adó-vevő, amin keresztül tartja a kapcsolatot a megmentésére induló Jaffarral, Silbaddal és Belle-lel. A több parsec-re lévő rescue team számára nem olyan sétagalopp a Perdide megközelítése, számtalan kalandon keresztül vezet az útjuk a meglepő, letaglózó végkifejletig.
Az idő urai.jpg
 

Csatolások

  • Az idő urai.PDF
    16.3 MB · Olvasás: 431

bumbayo

Állandó Tag
Állandó Tag
Dömötör Tekla (szerk.):
Kergarec pokoljárása
Breton népmesék
(Népek meséi sorozat)
——— epub formátum ———

SqEyWum.png
Hajdanában, amikor a tyúkoknak még foguk volt, egy Ewen Kerépol nevű molnár kapta magát egy napon, és kinyitotta a keranborni malom zsilipjét; észrevette, hogy hatalmas angolna úszik a malompatakban, fölkapott hát egy vasrudat, hogy agyonvágja.
– Hé, Ewen Kerépol! – kiáltott fel az angolna –, vigyázz, mert fáj ám, amit csinálsz.
– Nocsak, te angolna, hát beszélni is tudsz? – kérdezte Ewen.
– Tudok, mert nem az vagyok, akinek gondolsz.
– Hát ki vagy?
– Én vagyok a Naphercegnő; egy gonosz varázsló háromszáz éve angolna képében tart fogva.

(Köszönet a nyersanyagért Biseka fórumtársnak.)
 

Csatolások

  • Kergarec pokoljárása.epub
    307.8 KB · Olvasás: 394

Mészáros B. Tamás

Állandó Tag
Állandó Tag
Michael Ende
A sátánármányosparázsvarázspokolikőrpuncspancslódítóbódítóka


Docx formátum.
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Michael Ende, aki A Végtelen történettel, e felnőttnek-gyereknek egyaránt szóló, költői-filozofikus mesével tette ismertté nevét a magyar olvasóközönség előtt, egészen más hangot üt meg a groteszk és humoros, szívvidító 'bódítóká-ban. A szilveszter délután öt órától éjfélig játszódó, éppen nem „végtelen” történet izgalmas versenyfutás az idővel: hét óra áll mindössze rendelkezésére a két elvetemült varázslónak – dr. Lidérczy Belzebubnak és nénikéjének, Tyrannja Vampiriának –, hogy beváltsa a Sátánnak tett ígéretét, és ezer csapást, járványt, környezeti katasztrófát zúdítson az élővilágra. Az idétlen, ám korántsem ártalmatlan varázslópáros kifürkészésére két esendő kémet küld házukba az Állatok Nagytanácsa: Maurizio di Maurót, a butuska, beképzelt kandúrt és Krakél Kareszt, a csapzott proletárvarjút, akit legalább nem lehet az orrá… a csőrénél fogva vezetni. A két botcsinálta kis hős, ha nem is fennkölt bátorságról, de tiszteletre méltó civilkurázsiról tesz bizonyságot, amikor… (tovább)

Eredeti mű: Michael Ende: Der satanarchäolügenialkohöllische Wunschpunsch

Eredeti megjelenés éve: 1989


Európa, Budapest, 1993
210 oldal · ISBN: 9630755874 · Fordította: Lázár Magda · Illusztrálta: Regina Kehn
 

Csatolások

  • Ende, Michael A sátánármányosparázsvarázspokolikőrpuncspancslódítóbódítóka.rar
    4 MB · Olvasás: 574
Oldal tetejére