Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

KathyBogar

Állandó Tag
Állandó Tag
Harry Potter rajongóknak! (ifjabb Potter története)

James Potter és az ősök udvara

A világhírű, eddig majdnem egy tucat különböző nyelvre lefordított James Potter and the Hall of Elder's Crossing című fanfic, mely az eredeti sorozat folytatása, végre magyarul is olvasható! A fordítás George N. Lippert írása alapján készült, aki viszont J.K. Rowling világa alapján szőtte tovább a sztorit, így tehát a Harry Potter univerzum J.K. Rowling és a WB tulajdona, az új szereplők, helyszínek, fogalmak Lipperthez tartoznak, a fordítás viszont az enyém.
James Potter élete nem fenékig tejfel. Harry Potter elsőszülött fiaként az egész varázsvilág izgatottan figyeli a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába való beiratkozását. Az iskolába érkezvén James különös dolgokra lesz figyelmes; az udvaron ismeretlen férfi jár, a folyosókon egy új, titokzatos kísértet bukkan fel éjszakáról éjszakára, a Roxfortba amerikai delegáció érkezik a nemzetközi együttműködést javítandó, ráadásul a mardekárosok is különös, új politikába kezdtek.
Jamesnek nem elég, hogy ki kell lépnie az apja legendás árnyékából, de új barátaival, Zane-nel és Ralphfal egy félelmetes terv, az úgy nevezett “Merlin összeesküvés” nyomaira bukkannak, melyet ha sikerül megvalósítani, sötétségbe boríthatja az egész varázsvilágot, és háborút szíthat a muglik és varázslók között. A három fiú Ted Lupinnal és annak barátaival az oldalán felkerekedik hát, hogy megállítsák a gonosz erőket, mielőtt még nem késő.

james_potter_es_az_osok_udvara.jpg
 

Csatolások

  • James Potter es az osok udvara.pdf
    3.6 MB · Olvasás: 826

KathyBogar

Állandó Tag
Állandó Tag
Harry Potter rajongóknak! (ifjabb Potter története II)

James Potter és a kapuőr átka

James Potter második évére készül a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában, ám a várva várt visszatérésre sötét árnyak vetülnek. James egyre másra furcsa lényeket lát, melyek mintha őt követnék. A Roxfortban is megváltoztak a dolgok, Merlin került az igazgatói székbe, de James és barátai gyanítani kezdik, hogy talán mégsem volt olyan jó választás őt felkérni a posztra. Eközben egy régi rivalizálás is feléled az iskola falai között, hiszen Albus Potter és Scorpius Malfoy is elsőévesek lesznek, és viszonyuk nem nevezhető túl rózsásnak. Azt beszélik eljött a világok között élő, végtelen hatalommal rendelkező szörnyeteg, a Kapuőr, és uralma alá akarja hajtani a Földet, ráadásul Voldemort vérvonala is ébredezni kezd, és arra készül, hogy kimutassa a foga fehérjét.

kapuor.jpg
 

Csatolások

  • James Potter es a kapuor atka.pdf
    5.6 MB · Olvasás: 848

bumbayo

Állandó Tag
Állandó Tag
Lydia Cabrera (szerk.):
A Mambiala dombja
Kubai néger mesék
(Népek meséi sorozat)
——— epub formátum ———

DKA22TC.png

– Micsoda – mondta haragosan rágva a szivarját, aztán rá is tiport, mintha az volna a bűnös, aki miatt ekkora izgalom támadt. – Az én lányom csak úgy menjen feleségül valakihez, a legelső jöttmenthez? Hát ebbe én nem megyek bele! Ki látott már ilyet! Az én lányom... érdemekben dús emberhez való, olyanhoz, aki mindarról tanúságot is tesz mielőttünk!
– Érdemekben, miféle érdemekben? – ásított a király. – Egy egészséges, erőteljes férfi kell. Én azt mondom, hogy Dingdadingdának egy erős férfihoz kell hozzámennie, aki jó keményen oda tud sózni.

Köszönet a nyersanyagért Biseka fórumtársnak.
 

Csatolások

  • A Mambiala dombja.epub
    338.2 KB · Olvasás: 373

bumbayo

Állandó Tag
Állandó Tag
Bodrogi Tibor (szerk.)
A tigrisember
Indonéz népmesék
(Népek meséi sorozat)
——— epub formátum ———

gYQT22i.png
Másnap reggel Lo Aget és Lo Latdzsut megint együtt fürdőztek a folyóban, megint hallották, hogy nagy a lárma, zenebona a piactéren. Megint eljött az a szép lány, akit előző nap annyira megcsodáltak, és az emberek most már nyíltan is magasztalni merték. Mélyen meghajoltak előtte, mintha királyi ágyékból származott volna, a falu egyik véne pedig azt sem tudta hirtelenjében, milyen szavakkal dicsőítse.
– Soha életemben nem láttam még ilyen gyönyörű lányt – mondta. – Sem akkor, amikor még fekete volt a hajam, sem akkor, amikor olyanná vált, mint az összekevert só és bors, sem most, hogy végképp őszbe csavarodott.

Köszönet a nyersanyagért Biseka fórumtársnak.
 

Csatolások

  • A tigrisember.epub
    314.4 KB · Olvasás: 368

csigafi

Állandó Tag
Állandó Tag
H. Vidra Gabriella - A fekete kő titka (A Tudás könyvei I.)

covers_177623.jpg


Mentette már meg az életedet egy szál gyufa? Gyűjtöttél valaha fekete kagylót Tahitin? Tudod, hogyan kell ellentüzet gyújtani? Vajon hány napig lehet élelem nélkül kibírni? Egy titokzatos sötét erő támadásba lendül, hogy megszerezze az emberi tudást, és ezáltal az uralmat is a világ felett. Az emberek azonban ezt észre sem veszik… Négy kamasz mégis összefog, és egy kalandos tér- és időutazás során harcba szállnak a gonosz Mar-Törrel. Csak magukra számíthatnak. Az első kötetben Orsi, Zsófi, Krisztián és Barna egy titkozatos fekete kő segítségével Örményországban találja magát, és ezzel kezdetét veszi az életveszélyes kaland a Tudás könyveinek megszerzéséért. A XV. században Kínában katonává edzik őket. A XVIII. században az emberevő pápuáknál és Tahitin kell helytállniuk. Végül pedig egy ősi ausztrál törzs tagjaivá válva szembe találják magukat az ellenséggel…

H. Vidra Gabriella - A Labirintus titka (A Tudás könyvei II.)

covers_177624.jpg


A második kötetben Afrika és Európa izgalmas helyszínein folytatódik Krisztiánék harca a Tudás könyveiért. Megismerkedhetünk az ókori Egyiptom titokzatos világával, a piramisokkal és III. Amenemhat fáraó szövevényes labirintusával, amelyben a gyerekeknek egy rejtvény segítségével kell eligazodniuk. Meg-tudhatjuk, hogyan juttatták fel a vizet az ókori egyiptomiak a városaikba, miként zuhanyoztak, s milyen izgalmas matekfeladatokat tartalmaz a háromezer éves Rhind-papirusz. Európában a középkori Magyarországra vezet Krisztiánék útja: itt tanúi lehetünk egy híres-neves párbajnak, melyet a várvédő Kapitán György vívott meg egy török agával, s találkozhatunk Tinódi Lantos Sebestyénnel is.
A gyerekeknek most is szükségük lesz a kitartásukra és a bátorságukra, mert szembekerülnek magával Mar-Törrel, s meg kell vele küzdeniük. Az egyik hős meghal, viszont egy új szerep-lő színre lép, aki a továbbiakban részt vesz a kalandokban, és küzd a gonosz erő ellen. A második kötet is bővelkedik izgalmakban: az iskolában megkezdődik az új tanév, amely során folytatódnak a rejtélyes események; és előkerül egy titokzatos korong, amely Krisztiánék ódon padlásán rejtőzik. Persze humorban most sincs hiány: a fiúk énekórán áriáznak, a biológia szertár életre kel, a számítógépek megbolondulnak, s Dávid úgy felel magyarórán, hogy fogalma sincs Mikszáthról meg az „ő bárányáról”.
A második rész semmivel sem marad el az első mögött; szép-irodalmi jellege mellett népszerű ismereteket tár az olvasó elé a földrészekről, népekről, kultúrákról. Bátran ajánljuk; ha az olvasónak tetszett az első kötet, ebben sem fog csalódni.

H. Vidra Gabriella - A templom titka (A Tudás könyvei III.)

covers_181453.jpg


A harmadik kötetben újfent őrült események zavarják meg a tanévet: a Van de Graaff-generátor káprázatos fényjátékot produkál, földrajzórán kitörnek a térkép vulkánjai, s a magyartanárnő sem örül, hogy a gyerekek átírják a Halotti beszédet… Izgalomban, humorban most sincs hiány, de Krisztiánéknak ismét útra kell kelniük.
Európában folytatódik küzdelmük a Tudás könyveiért. Hollókőn belekóstolnak a palóc kultúrába, a csavaros magyar észjárásba és a török idők eseményeibe. Tokajban aszúbor és gulyásleves készítése lesz a feladatuk. Aztán a kora középkori Chartres-ban kötnek ki, ahol az épülő katedrálishoz színes üvegablakot kell önteniük korabeli technikával. Megismerkednek a gótikus építészet jellegzetességeivel, a céhek működésével, a középkori polgárok életével. Megtapasztalva az akkori árva gyerekek sanyarú sorsát, kiügyeskedik egy lelencház megalapítását.
Aztán Görögországba viszi őket a varázskő, ahol álnok mesterkedés miatt tömlöcbe kerülnek. Az egyetlen reményük Periklész, a legendás hadvezér. Végül teljesítik a harmadik küldetést is; híres ókori találmányokkal ismerkednek, és magától kinyíló ajtót fabrikálnak.
Végre kiderül az is, honnan ered és mire szolgál a titokzatos korong, amelyet Krisztiánék padlásán találtak, de a küzdelem nem ér véget. A kötet nem várt, izgalmas fordulattal zárul, mert Mar-Tör most sem adja fel: szülőföldjén, Dél-Amerikában építi birodalmát, hogy végső csapdába ejtse a kamaszokat…
 

Csatolások

  • H. Vidra Gabriella A ​fekete kő titka (A Tudás könyvei I.).pdf
    1.5 MB · Olvasás: 567
  • H. Vidra Gabriella - A ​Labirintus titka (A Tudás könyvei II.).pdf
    1.4 MB · Olvasás: 516
  • H. Vidra Gabriella - A ​templom titka.pdf
    1.3 MB · Olvasás: 513

KathyBogar

Állandó Tag
Állandó Tag

Csatolások

  • Burroughs, Edgar - Tarzan a fenevadak élén.pdf
    579.8 KB · Olvasás: 262
  • Burroughs, Edgar - Tarzan a majomember.pdf
    770.3 KB · Olvasás: 225
  • Burroughs, Edgar - Tarzan és a gyémántok.pdf
    579.5 KB · Olvasás: 208
  • Burroughs, Edgar - Tarzan fia.pdf
    802.4 KB · Olvasás: 205
  • Burroughs, Edgar - Tarzan visszatér.pdf
    734 KB · Olvasás: 209

csigafi

Állandó Tag
Állandó Tag
H. Vidra Gabriella - A barlang titka (A Tudás könyvei IV.)

covers_231218.jpg


Ki tudnál mosni a fagyos vízből fél uncia aranyat? Túlélnél egy igazi grizzlytámadást? Vállalnád egy titkos üzenet elvitelét az amerikai polgárháború közepén?
Krisztiánék Amerikában is nehéz feladatokkal találják szembe magukat. Beutazzák Kanadát, végigizgulják a híres springfieldi halálrohamot, végül Peruban, a Machu Picchu-nál kell helyt állniuk. A negyedik kötetben végre fény derül a Tudás-könyveinek a titkára, és a meglepetéseket rejtő múltra. Sikerül vajon a négy kamasznak legyőznie a Gonoszt, és visszaadnia az ellopott tudást az emberiségnek?
 

Csatolások

  • H. Vidra Gabriella - A ​barlang titka.pdf
    1.2 MB · Olvasás: 482

bumbayo

Állandó Tag
Állandó Tag
Sigrid Koch, Bodrogi Tibor (szerk.)
A szép delfinlány
Mítoszok és mesék a Gilbert- és Ellice-szigetekről
(Népek meséi sorozat)
——— epub formátum ———

AE9Ow4B.png
Az ég és a föld kagylóként záródtak össze. Sötét volt, és nem mozdult semmi. Csak egyetlen valaki létezett, a hatalmas Nareau. Nareau átszelte a Keletet. Nareau átszelte a Nyugatot. Nareau átszelte az Északot. Nareau átszelte a Délt. Nareau ismerte most már a Világ Végét, amelynek a közepén Ég és Föld találkoztak. A ki nem bontakozott ég felső görbületén állott, és lefelé nézett. Közben így szólt:
– I a toutoua, I a toutoua. Aoni karawa. E riki ni ba. E riki n ari. E matoatoa ao e matoatoa.
Ekkor kissé szétvált az ég és a föld. Nareau látta, hogyan fekszenek az emberek a földön. Amikor az ég megemelkedett, első ízben mozdultak meg az emberek, de felegyenesedni még nem tudtak.
Köszönet a nyersanyagért Biseka fórumtársnak.
 

Csatolások

  • A szép delfinlány.epub
    314.5 KB · Olvasás: 361

rituevu

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Claire LaZebnik - Páros randi tesóknak
pdf, epub, mobi

covers_512712.jpg

Chloe élete majdnem tökéletes: rajonganak érte az iskolában, jól tanul, és persze irigylik is, amiért az ellenállhatatlan James-szel jár. Már csak azt szeretné, ha különleges személyiségű húga, az autista Ivy is párra találna. Arra azonban nem számít, hogy ez a párkeresés felboríthatja az életét. Mert mi történik, ha Ivynek egy olyan autista fiú tetszik, akiknek az öccsét Chloe is ismeri?
Ő David, az örök renitens, a lázadó, tele elfojtott érzelmekkel, szóval mindenben más, mint James – éppen ezért izgalmas, érdekes, lehengerlő. Vajon azok találnak társra, akik társat keresnek? Mit tegyen egy lány, ha váratlanul felszínesnek és unalmasnak kezdi látni a barátját? A testvérpár találkozásai idővel páros randivá változnak, és az érzelmeknek többé nem lehet parancsolni.
 

Csatolások

  • Claire LaZebnik - Páros randi tesóknak.pdf
    1.3 MB · Olvasás: 202
  • Claire LaZebnik - Páros randi tesóknak.epub
    301.1 KB · Olvasás: 146
  • Claire LaZebnik - Páros randi tesóknak.rar
    331.1 KB · Olvasás: 97

Lunici

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Böszörményi Gyula Lúzer rádió könyveit keresném! (Az elsőt, és a harmadikat megtaláltam! :D )

Előre is nagyon nagyon szépen köszönöm! :D
 
Sziasztok!
Keresném az alábbi könyveket:
Gaston érzelmei - Dühös vagyok Aurélie Chien Chow Chine
Balázs Ágnes : Neveletlen ABC
Balázs Ágnes: A beszélő kutya
Balázs Ágnes: A pösze nyuszi
Balázs Ágnes: A száguldó hóember
Balázs Ágnes: Az ügyetlen bohóc

Előre is köszönöm a segítséget!
 

Pruntyi

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Jørn Lier Horst: Zivatarfelhő akció c. konyvet keresem! Nagyon koszonom, ha valaki feltolti!:dr_24:
 
Oldal tetejére