Soha ennyi fiatal nem tüntetett még Budapesten a klímaváltozás miatt

Pénteken zajlik a harmadik globális klímasztrájk, a várakozások szerint világszerte milliók üzenhetik meg a politikusoknak, hogy konkrétabb és radikálisabb lépéseket követelnek az emberi tényezők okozta klímaváltozás megfékezéséért.


Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA
És ez lett az a klímasztrájk, ahol a budapesti esemény sem maradt már el az európai mezőnytől: péntek délelőtt több ezren, egyes becslések szerint akár tízezren is végigvonultak a belvároson, hogy azonnali változásokat követeljenek.

A tüntetők átlagéletkora pedig tényleg alacsony volt, a Kossuth térre beérkező több ezres tömeg nagy része középiskolás volt. Az általunk megkérdezett gimnazisták mind ugyanarról meséltek: szervezetten jöttek ide, volt olyan budapesti iskola, ahonnan egy évfolyamról akár 20-30 diák is, és hiányzásukat előre bejelentették az osztályfőnöküknek, aki tudomásul is vette azt.


Üzenet Gulyás GergelynekFotó: Horváth Bence / 444
Hogy a pénteki tüntetés a megjelent diákok számára nem csak egy lehetőséget jelentett a lógásra, azt jelezte, hogy a megkérdezett fiatalok mind kifejezetten képben voltak a klímaváltozást kísérő következményekkel, és többen beszéltek arról is, hogy a saját életükben is igyekeznek környezettudatosabban élni.


A Parlament előtt a rendezvényt szervező Fridays for Future Magyarország tagjai az ökológiai - és a klímavészhelyzet kihirdetését, illetve azonnali és konkrét lépéseket követeltek a kormánytól. (A mozgalom szervezőivel korábban hosszabban is beszélgettünk, ezt itt lehet elolvasni.)

A közelmúltban több állam parlamentje is klímavészhelyzetet hirdetett, ami részben szimbolikus tett persze, de részben azt is jelenti, hogy az állam vállalja, hogy minden döntésénél prioritásként tekint a klímaváltozásra.


Azért is kelthetett meglepetést a pénteki tömeg, mert a korábbi budapesti klímatüntetéseken ennél azért kevesebben vonultak. Volt gimnazista, aki azzal magyarázta ezt, hogy korábban mindig csak utólag hallott a tüntetésekről, és most volt az első alkalom, hogy már előzetesen is tudtak az eseményről.


Fotó: Horváth Bence / 444
Az egyébként a résztvevők visszatérően felmerülő tapasztalata volt, hogy ők maguk is kevesebb emberre számítottak, és meglepte őket, milyen sokan eljöttek és hogy mennyire intenzív volt a tüntetés.

Hogy ez miért alakulhatott így, arra általában ugyanaz volt a válasz: így látják esélyét annak, hogy végre cselekvésre bírják a politikusokat. Ezt jelképezte a tüntetés végén a közös ébresztőóra-csörgetés, amivel a politikusoknak üzenték meg, hogy ébredjenek már fel. És szemben azzal, amit Gulyás Gergely miniszter tippelt pár napja, hogy ez csak pár tucat aktivistát foglalkoztat Magyarországon, pénteken több ezer fiatal tette ezt.

444.
 
Ernoe kedves,én is ezt mondanám,hogy roppantul érdekel mi lesz a klímával.
Ki szeret lógni az órákról és ki nem azt valóban te jobban tudod,hisz ott vagy közöttük,ismered őket.Nem csak a képen lévőkre gondoltam hanem a munkahelyeden lévőkre.
Nincs szemét,kulturált társaság,nem úgy mint a háttérkép belső termeiben ahol a beteg politikusok töltenek pár órát. Csatolás megtekintése 1691406
Csak és kizárólag az iskolában ültem a legelső padban,imádtam iskolába járni,egyébként mindig hátul kullogtam,a reflektorfényt nem nekem találták ki.
A sportról annyit,kérlek ne,bocs de annyira utálom mint más aki szereti.
Ebből adódóan nem is tudtam,hogy tiltás alatt vannak,ha jogos,megérdemlik,majd megtanulják tisztelni a másikat.
Köszönöm az értékes tájékoztatót.További kellemes hétvégét.

Ez a magyar parlament? :)

Biztos, hogy vannak akik csak a logás miatt mentek tüntetni. Mégis tiszteletre mélto, hogy egy csomoan komolyan gondolják amit mondanak.

Ez egy világméretü mozgalom, ha a magyar kormány ezt is a rosszindulatu ellenzék hazaárulo viselkedésének tartja akkor valoban alkalmatlan a realitás felismerésére, azonnal le kell váltani.

Olaszországban több mint egy millioan voltak az utcán.

Az én gyerekeim már felnött emberek. Pénteken kaptam az egyiktöl egy videot a világ masik részéröl. Az irodálya ablaka elött vonoltak el a tinik éles hangon kiabálva, bevallom a fülnek nem volt kellemes. Ö is mosolygott rajta de jònak tartotta.

Ugy kelett figyrlmeztessem, hogy ö 8 éves korában volt elöször tüntetni a barátaival valami "igazságtalanság" ellen, az sem hangozhatott kellemesebben. :)

Bennünket kidobtak volna az iskolábol, söt az egyetemröl is ha tüntetni mentünk volna. (Magyar egyetemröl beszélek)
 
Nem tetszik Orbannak, hogy a gyerekek elkezdenek gondolkodni és öntudatosak.

Nem tetszik Orbannak, hogy a fiatalok találtak valamit ami öket összetartja a nationalizmus es az idegengyülölet helyett.

A gyerekeknek fogalmuk sincs róla, hogy milyen politikai játszmában használják fel őket, csak elhitték, amit az őket kivezénylő felnőttek mondtak nekik.... figyuzd csak Greta Thunberg meg a szülei milyen pólókat hordanak, csak most a klíma a sláger
image.php
 
A gyerekeknek fogalmuk sincs róla, hogy milyen politikai játszmában használják fel őket, csak elhitték, amit az őket kivezénylő felnőttek mondtak nekik.... figyuzdcsak Greta Thunberg meg a szülei milyen pólókat hordanak, csak most a klíma a sláger
image.php

Ha jol olasom az áll rajta, hogy anti-fasiszták. Mi nem tetszik neked ezen.?

Engem az zavart, hogy Budapesten a büntetett elöéletü budahazy a bandájával megszált egy privát találkozohelyet es a rendörök szemet hunytak a jogtalanságnak 3 orán keresztöl.

Tudod mi állt az ö fekete tshort-jükön?

Az, hogy "faszisták vagyunk" csak a rendörök nem fogták fel mit jelent a kétszeres negálàs.

Jobban mondva nem volt nekik szabad mert olyan hülyék nem lehettek.

Ami pedig a gyerekeket illeti.
Az oktatás nem olyan rossz Magyarországon, hogy a gyerekek nem fognak fel mi az üvegház hatás es ne tudnának kettöig számolni.

Tudas hiányt nállad kell atestáljak.
 
Most jött el az a magasztos pillanat, hogy szinte mindenben tökéletesen egyetértek Ernoevel.
Ha valaki azt állítja, hogy ezek a gyerekek a lógás, a brachi kedvéért, vagy azért mentek ki tüntetni, szervezik a saját kis kampányaikat és csinálják a maguk kis életében a kis akcióikat, mert politikai befolyásolás alatt állnak, az egyszerűen elvakult és agyára ment már a politika.
Az a Gréta lány sem azért ment ezer helyre, mert most ő a politikai húdeojjé. Egy kétségtelenül beteg, ám keserű és néhol brutálisan őszinte gyerek, aki annyit akart üzenni: Ti Rendkívül Okos Felnőttek akiknek segíteni és irányt mutatni kellene abban, hogy ezt a csodaszép bolygót, ami az otthonunk, ne tegyük teljesen szarhalommá és mi gyerekek képesek legyünk létezni akkor is, ha Nagyon Okos Felnőtték eltünnek a fenébe - ti ehelyett Nagyon Önző és Nagyon Hülye Felnőttek vagytok. Semmi nem érdekel, csak a kényelem, a pénz, a hedonizmus, bármi áron. A mi, a saját gyerekeiktek élete árán is.
Ennyi - és nem több.
És tudjátok mit? Igaza is van.
Az annyira nagyra tartott üzletemberek, a csodás politikusok, a sztárolt niemandok nem adják a kényelmes pozicióikat, nagy ívben tesznek bármire, ha számukra az a legcsekélyebb előnyt is eredményezi. A globális dőzsparti mellett pedig Nagyon okos Felnőtték milliárdja csinálják a saját kis minidőzspartijaikat lustaságból, kényelemből, felelőtlenségből, osrobaságból, gyávaságból. Az eredmény látványos.
És nem egy gyerektől kell megoldást várni - ő várna megoldást az önző és ostoba felnőttektől - és egyre több gyerek ismeri ezt fel, érzi át, látja maga körül a tehetetlenséget, koszt, káoszt, pusztulást.
És van - akinek ez politikai játszma már megint.... Nem, nem az.
Lassan kifejlődő jogos önvédelem.
 
Most jött el az a magasztos pillanat, hogy szinte mindenben tökéletesen egyetértek Ernoevel.
Ha valaki azt állítja, hogy ezek a gyerekek a lógás, a brachi kedvéért, vagy azért mentek ki tüntetni, szervezik a saját kis kampányaikat és csinálják a maguk kis életében a kis akcióikat, mert politikai befolyásolás alatt állnak, az egyszerűen elvakult és agyára ment már a politika.

eléggé korán kezdte a tüntetéseket

ernman-olja.jpg


nem biztos, hogy el tudta olvasni mit írtak a táblájára, de most már fel tudja olvasni a megírt szónoklatokat.
 
Utoljára módosítva:
Magyarországon egyszerűen működnek a dolgok. Ha ovi mondja nincs, akkor minden fideszes is ezt állítja. Ha holnap ovi azt mondja, hogy van, rohannak a fideszesek a barikádok másik oldalára.
 
eléggé korán kezdte a tüntetéseket...............
nem biztos, hogy el tudta olvasni mit írtak a táblájára, de most már fel tudja olvasni a megírt szónoklatokat.
Ezzel most hatalmasat sikerült mondanod már megint. Ennyi jött le abból, mi is történik itt hát, látom, neked ez jólesik, erőltesd tovább a politikát, ahogy az illő és üdvös. Így nem megyünk mi semmire, mint eddig sem :)
 
semmi gond a politikai elkötelezettségükkel, jó, hogy a gyemek is követi a szülei eszméit, csupán megjegyeztem hogy most átnyergeltek a klíma témára
Nem mindem ember egydimenzionális.
A klimavédelem nagyon jol megfér az antifasizmussal.

Nem tudom, hogy most kinek higyek, neked vagy a Gyulamnak.

Ö azzal jött, hogy a kislány beteg.
Igen, beteg, làtjuk, hogy a mimikája merev de ez nem jelenti, hogy buta.
A betegséghez az is hozzá tartozik, hogy a mondottakat komolyabban veszi mind más.

De hagyjuk ki most öt a jatékbol.
Ha butaságot mondana akkor nem állna mellé a fél világ.

Egyébként nemcsak pénteki tüntetés van hanem az emberek átállnak biciklire, bevezették a katalizátort, lekapcsoltuk a tözeget égetö erömüveket, Budapeströl a 60 as években kitelepitették a gyàrakat, szüröket szereltek az erömü tornyokba... mindez Greta nélkül.

Aki itt sumákol az a Magyar kormány.
 
Medvegy ,
Tudod ez a kiislány az énszememben csak sajnálatra méltó , igen az a szegény az Aspergeres szindromájával , mert öt kihasznáják ! Ö nemtesz mást mint az ilyen gyerkeke mennek a saját "fejük után" ök nemtudnak különbséget tenni a jó és a rossz között , de sajnos valakik ezt mindig mindenkorban kitudták és kitudják használni ! Mikor tüntessen az ifjuság ?? Majd ha 70 éves lesz ?? Tüntettünk mi is több és kevesebb sikerrel otthon is sokan még a 90-es évek elött amikor nemvolt ajánlatos , nyugaton többször is mely elég szép kis csatákba végzödött . Néha a miffige talár ellen , néha az épülö atomreaktor miatt !De nézzd csak meg egy piszok jó példa , a jómultkor eldönti a Német parlament a Klimaprogramot , utánna elrepül Merkel asszony New Yorkba egyedül pár aktatáska vivövvel , majd fél óra múltán egy másik géppel ugyszintén New Yorkba a "védelmi miniszterin! Aaztán utánuk megy vagy 4-5 repülö kiséret a "tárgyalásokra" , vagy ugye teaki vidékröl ingázzól napi 2-3 órát autóval mert megszüntették a személyiközlekedést téged büntettnek mert vidéken élsz ! 2026-ra megtiltják aaz olajfütést !! Akkor mivel fog a vidéki füteni ?? Távhövel mint a politikusook ?? Az rendben van hogy tüntettnek , de van e valami elképzelésük arra , hogy holnap meg holnap után honnét fog a villanyos energioa gyünni ?? Tudom a konnektorból !;)
Tudod engem csak olyasmi zavar amikor egy Reemtsma gyermek odaáll tüntettni nagyszájjal a klimáért , de a mama viszi oda az SUV-val és nekik több magán repülöjük-helikopterük van és nem csak a hangárban mint Orbán Viktornak !:rohog:
 
................Az rendben van hogy tüntettnek , de van e valami elképzelésük arra , hogy holnap meg holnap után honnét fog a villanyos energioa gyünni ?? Tudom a konnektorból !;)
Tudod engem csak olyasmi zavar amikor egy Reemtsma gyermek odaáll tüntettni nagyszájjal a klimáért , de a mama viszi oda az SUV-val ,,,,,,,,,:rohog:
Nem figyeltél, jó, akkor még egyszer.
Nem a gyerek ad megoldást. Nem a gyerekektől kell várni megoldást. Ám ő - ők az - azok, akik teljes joggal szólhatnak és szólnak is - Hát héééé, eltosszátok a mi életünket és a mi gyerekeinkét és az egész bolygót mindenestől a szűklátókörű ostoba önzésetekkel, csináljatok már valami mást!
Nem - nem a gyerektől kell megoldást kérni - az nem normális, aki ezt teszi. Ám sokkal egyszerűbb lehülyézni, kicikizni, kigúnyolni, lenézni, leakármizni őt - őket, mert nincs egyedül - mint bármit is csinálni. Győz az elemi gyávaság, lustaság, kényelem és közömbösség. Mint most is. Inkább a gyereket kezdik ki - nédda, röpül meg kocsival megy. Igen. Azzal, mert a szülein keresztül megteheti. Mert így képes a legszélesebb körökben is hangot adni annak, amit próbáltam én is megfogalmazni, de konzekvensen nem vagytok hajlandóak felfogni, megérteni - vagy ami rosszabb: dehogyisnem értitek ezt - csakhát... izéke.... nem gondolta már senki komolyan, hogy egy kölök, meg egyébkéntis valamit lehet meg kell csinálni, meg az 500 tudós is megmondta és egyéb hasonlók....
Érdekes, nem? Mert épp ez folyik...
Igazis - SUV-al viszi a mama meg repül... Micsoda egy felhajtás meg dolog! Le se csináljuk!!! Gyerünk srácok, inkább ugorjunk át Bécsbe sörözni, meg szaladjunk le az Adriára a hétvégén...
Ugye, mennyivel másabb és értelmesebb ez a SUV és repülő, mint a büdöskölke a pofázásával? :)
 
Medvegy ,
Tudod ez a kiislány az énszememben csak sajnálatra méltó , igen az a szegény az Aspergeres szindromájával , mert öt kihasznáják ! Ö nemtesz mást mint az ilyen gyerkeke mennek a saját "fejük után" ök nemtudnak különbséget tenni a jó és a rossz között , de sajnos valakik ezt mindig mindenkorban kitudták és kitudják használni ! Mikor tüntessen az ifjuság ?? Majd ha 70 éves lesz ?? Tüntettünk mi is több és kevesebb sikerrel otthon is sokan még a 90-es évek elött amikor nemvolt ajánlatos , nyugaton többször is mely elég szép kis csatákba végzödött . Néha a miffige talár ellen , néha az épülö atomreaktor miatt !De nézzd csak meg egy piszok jó példa , a jómultkor eldönti a Német parlament a Klimaprogramot , utánna elrepül Merkel asszony New Yorkba egyedül pár aktatáska vivövvel , majd fél óra múltán egy másik géppel ugyszintén New Yorkba a "védelmi miniszterin! Aaztán utánuk megy vagy 4-5 repülö kiséret a "tárgyalásokra" , vagy ugye teaki vidékröl ingázzól napi 2-3 órát autóval mert megszüntették a személyiközlekedést téged büntettnek mert vidéken élsz ! 2026-ra megtiltják aaz olajfütést !! Akkor mivel fog a vidéki füteni ?? Távhövel mint a politikusook ?? Az rendben van hogy tüntettnek , de van e valami elképzelésük arra , hogy holnap meg holnap után honnét fog a villanyos energioa gyünni ?? Tudom a konnektorból !;)
Tudod engem csak olyasmi zavar amikor egy Reemtsma gyermek odaáll tüntettni nagyszájjal a klimáért , de a mama viszi oda az SUV-val és nekik több magán repülöjük-helikopterük van és nem csak a hangárban mint Orbán Viktornak !:rohog:
Miert is zavar hogy a kislany aspergeres?Orban skrizofeniaja nem zavar? Pedig zavarhatna mert o egy orszagot vezet meg.
 
Nem figyeltél, jó, akkor még egyszer.
Nem a gyerek ad megoldást. Nem a gyerekektől kell várni megoldást. Ám ő - ők az - azok, akik teljes joggal szólhatnak és szólnak is - Hát héééé, eltosszátok a mi életünket és a mi gyerekeinkét és az egész bolygót mindenestől a szűklátókörű ostoba önzésetekkel, csináljatok már valami mást!
Nem - nem a gyerektől kell megoldást kérni - az nem normális, aki ezt teszi......

Greta Thunberg csak annyit tett, hogy tavaly augusztusban kiállt a svéd parlament elé egy házi készítésű táblával, amelyen a „skolstrejk för klimatet” felirat állt.. Egy kislány akit fogadott már a pápa, akivel szelfizett már Európa politikai és gazdasági vezetőinek jelentős része , akinek hatására volt olyan nap, hogy egyszerre csaknem másfél millió európai diák tüntetett a klímaváltozás ellen. Nem rossz teljesítmény, kész csoda.
Akik azonban kevésbé hisznek a véletlenekben és a csodákban, egy másik történetet mesélnek el. Ebben is óriási szerepe van a szülőknek… meg egy PR-szakembernek, bizonyos Ingmar Rentzhognak.
 
Medvegy ,
Tudod ez a kiislány az énszememben csak sajnálatra méltó , igen az a szegény az Aspergeres szindromájával , mert öt kihasznáják ! Ö nemtesz mást mint az ilyen gyerkeke mennek a saját "fejük után" ök nemtudnak különbséget tenni a jó és a rossz között , de sajnos valakik ezt mindig mindenkorban kitudták és kitudják használni !
-
Gyulám te sajnálatra méltó betegnek, egy bábunak nevezed Greta Thunberg-et,
- aki ügye 16 éves, és több mind egy gyerek.
- Vannak országok ahol ebben a korban már választópolgárok,
- Orbán a 14 éves menekülteket felnőttként akarja kezelni, legalábbis a büntetőjog szerin...
-
Szerintem te nyilvánvalóan szánalmasabb, betegebb vagy mert
- a mai napig nem merted feltenni az előtted levő generációnak kérdést: „How dare you?“
- pedig a mi szüleink idejében nyilvánvalóbb hibák történtek, egy szemrehányás: "Hogy mertetek ilyet tenni" jogos lenne

Ugy látszik te még nem hallottál interviewt a fiatal lánnyal, ö nagyon is tudja mit csinál, mond
Egy elmebajos svéd nem beszél olyan jol angolul, nem fogalmaz olyan frappánsan, nincs tudatában annak amit csinál
-
 
Greta Thunberg csak annyit tett, hogy tavaly augusztusban kiállt a svéd parlament elé egy házi készítésű táblával, amelyen a „skolstrejk för klimatet” felirat állt.. Egy kislány akit fogadott már a pápa, akivel szelfizett már Európa politikai és gazdasági vezetőinek jelentős része , akinek hatására volt olyan nap, hogy egyszerre csaknem másfél millió európai diák tüntetett a klímaváltozás ellen. Nem rossz teljesítmény, kész csoda.
Akik azonban kevésbé hisznek a véletlenekben és a csodákban, egy másik történetet mesélnek el. Ebben is óriási szerepe van a szülőknek… meg egy PR-szakembernek, bizonyos Ingmar Rentzhognak.

Gábor Dénes, magyar-születésű Fizikus, Nobel-dijas, a holográfia, részecske gyorsító és analog számítógép atyja
- már a 70-es években hevesen - ismétlem, "hevesen" - figyelmeztetett bennünket arra amit ma a világ végre problémának elismer.
- tekints vissza az elmúlt 40 esztendőre, az ember okozta befolyás gyanú már régóta létezik,

Miért van az, hogy éppen most és éppen ez a kislány hozza mozgásba a lelkiismeretünket?
- A "klíma" az időjárással áll összefüggésbe (sokan nem is tudnak közte különbséget tenni köztük)
- Az időjárás előrejelzése nagyon nehéz, hosszabb időre lehetetlen
- Ennek az az oka, hogy egy roppant komplex rendszerrel van dolgunk
- Igazi időjárás-előrejelzés csak néhány éve létezik
- Ugyanis nem elég a világ minden részén mérni a hőmérsékletet, a légnyomást, szelet, felhőmozgást...
- A milliónyi - milliárdnyi - adatot fel is kell tudni dolgozni, a tetejében gyorsan
- Ez csak nagy teljesítményű számítógépekkel és a megfigyelő állomásokkal való kommunikáció útján lehetséges
- Ez a lehetőség, csak néhány éve van meg, nemrég még kézzel ütötték be a telefonon jött számokat

Néhány éve egyértelműen igazolt, hogy az iparosodás, az ember hatása a természetre, konkrétan a CO2-ra létezik.
- Gábor Dénes idejében ez csak egy hipotézis volt
- holott ha egy kicsit okosabbak lettünk volna akkor a biodiverzitásból, a kihaló fajokból láthattuk volna ezt

Magyarországon egy Grétának semmi esélye nem lett volna

Ma egy különleges nap van, a magyar bíróság írásba adta, hogy
- az ellenzéki pártok képviselőinek joguk van a Köz-TV székházába belépni
- és ezeken a csatornákon keresztül kommunikálni a választóikkal.

Ha nyugaton elmondom, hogy 9 évet kellett erre az ítéletre várni, hát értetlenül néznek rám.
Hogy a 21. században, egy EU-s tagállamban ilyen állapotok vannak az egy szégyen.
A törvényeket eddig sem tartotta be az a kormány, kíváncsi vagyok elfogadja e az ítéletet.
 
Utoljára módosítva:
Biztosan nézte gyerekként ezt, s innen az ötlet...nem tegnap volt.


Ki tudja melyik Simpsons-t nézte meg a lány (mellékesen Jézus édesanyja 15 éves korában akaratán kivül terhes volt)
Egy biztos, ha látta akkor az csak erősítette az önkritikáját.
-
Mond te mi járatban vagy erre? Belerúgni, kigúnyolni, lenézni, diszkriminálni egy környezetvédő aktivistát?
Nem gondolod, hogy ezzel magadról és az általad favorizált politikai pártról állítasz ki egy bizonyítványt?
-
Sokkal érdekesebb lenne ha arról beszélnénk, hogy
- miért van az, hogy egy egészen kevés széndioxid olyan nagy befolyással van a Föld klímájára?
- a Föld atmoszférájának csupán 0,04%-a át teszi ki a széndioxid.
- ha a Földnek nem lenne légköre, akkor az átlaghőmérséklet -18 °C lenne, a valoságban viszont +15°C
- Honnan van ez a +33°C különbség?

Gondolom a kérdésre adott választ 16 éves korában meg lehet érteni.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

A-Szilágyi Adrienn wrote on adamszilvi's profile.
Szia! Sikerült megszerezni? Ha igen, és megvan még, feltennéd? Ha kell e-mail címet adok!
Köszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,802,613
Tagok
615,759
Legújabb tagunk
huszi81
Oldal tetejére