Hírek AMIKOR ŐSZÖDÖZÖL ÉS GYURCSÁNYOZOL, OLVASD EL EZT - ÉS GONDOLKOZZ!

Ma 14 éve hangzott el az őszödi beszéd. Íme néhány utólagos tanulság.

1. Hallgasd vagy olvasd végig, ha eddig nem tetted!
2. Amikor azzal jössz, hogy Gyurcsány megosztó, eszedbe jut, hogy Dávid Ibolya és Szili Katalin is vezette a népszerűségi listát? És hol vannak ma már? Aki nem ennyire megosztó, és állítólag népszerű, miért nem tud ebből a pártjának szavazatokat szerezni?
3. Emlékszel? Gyurcsány Ferenc ma az egyetlen aktív politikus, aki legyőzte Orbánt.
4. Hol vannak ma azok, akik őt elárulták, megtagadták, hátra léptetni akarták?
4. Amikor Gyurcsány lemondott 2009-ben, az MSZP-nek másfél millió szavazója volt. Ha Bajnai és Mesterházy ennek nem veszti el harmadát egy év alatt, nem lett volna kétharmad.
5. Miért tagadta és tagadja meg az MSZP a mai napig a 2002 és 2010 közötti nyolc évet? A nyolc év három miniszterelnöke közül Medgyessy és Bajnai külsős volt. Nem voltak a párt tagjai. Gyurcsány két évig bírta elnökként - Őszöd után sajátjai által támadva.
6. Ha Gyurcsány a hibás, mi akadályozta az SZDSZ-t a 2010-es bejutásban? Ő csinálta a Fodor-Kóka háborút, majd hozta Retkes Attilát? Miért van az, hogy a liberális eszméket azóta is a DK (és pár éve) a Momentum képviseli?
7. Gyurcsány tehet arról, hogy 2009-es lemondása óta az MSZP-nek 5 elnöke volt, és minden választáson egyre kevesebb szavazatot kaptak?
8. Gyurcsány tehet arról, hogy Orbán azóta jelentkezett kihívői közül (Mesterházy, Botka, Karácsony, Szél, Vona, Bajnai) egyik sem tudta a Fidesz örökös vezetőjét megszorítani? És voltak, akik a választásig sem jutottak el...
9. Te érted, hogy az MSZP miért nem állt bele és harcolt a 2010-es kampányban?
9. Eszedbe sem jut, hogy ha Gyurcsány 2010-ig maradhat és rendesen kampányolhat, akkor is vereség lehet - válság közepén vagyunk -, de a 8 évet védve nincs kétharmad?
10. Ma is képes vagy azt hajtogatni, hogy Gyurcsánnyal nem lehet nyerni, miközben nincs olyan, az ellenzék által megnyert önkormányzati pozíció, amelyhez ne lett volna szükség a DK-ra, tehát Gyurcsányra is?
11. Mi lehet az oka, hogy ma annak a beszédnek az elmondója a legerősebb ellenzéki párt elnöke?
12. Tudsz annál jobb stratégiát, amit ő mond 2022-re, hogy egy közös miniszterelnök-jelölt, egy közös lista és 106 közös egyéni jelölt induljon a Fidesszel szemben? Mert mindenkire szükség lesz!
13. Biztos, hogy még mindig gyurcsányozni kell, amikor a párt önálló választási indulásain minden voksoláson egyre több szavazatot kapott? EP-2014: 226.086, OGY-2018: 307.401, EP-2019: 557.081. Az utolsó Závecz szerint kb. 800 ezer DK szavazó van.
14. Szerinted mire gondolhat Orbán, amikor látja, hogy a Fidesz legyőzői helyben Gyurcsánynak is köszönhetik a győzelmet?
15. Meddig akarsz szemellenzőt viselni? 2006-ban felgyújtották a várost Orbán két egymás utáni veresége után, most pedig dudálásért több százezres a bírság?
16. Tudtad, hogy a sikeres válságkezelés első két programját Gyurcsány Ferenc fogadtatta el?
17. Nem lehet, hogy az okozta a 2002 és 2010 között kormányzó két párt hanyatlását, hogy a választók arra gondolnak: miért szavazzunk olyanokra, akik szégyellik saját teljesítményüket? Ilyet a jobboldal sosem tenne... Nem Orbánnal, Antallal sem...
18.. Gyurcsány lenne a hibás azért, mert Orbánék ellopják az uniós pénzeket, mert felszámolták a demokratikus intézményrendszert, a sajtószabadságot, mert pártkatonákat ültettek mindenhova, mert elszigetelte Magyarországot? Hornnak is volt kétharmada, mégsem tette... Te lopnál, ha lehetőséged lenne rá, mert nem működik a kamera a közértben?
19. Nem lehet, hogy a gyurcsányozással - akaratodon kívül - magad is Orbánt segíted? Ha ő össze tud fogni mindenkivel, aki csépelte az elmúlt tíz évben, akkor mi akadályozhat bárki mást vele kapcsolatban? Tudod: ő nyert választást, és volt miniszterelnök. Rajta kívül ezt a mai mezőnyben nem mondhatja el senki... Mi akadályozza a többi pártot abban, hogy jobbak, sikeresebbek legyenek? Hajrá ellenzék!
20. A tavalyi EP-választás (4 mandátum) az őszödi beszéd évfordulójára esett. Nem lehet ebben a rehabilitáció mozzanata?
21. Fogadd el a valóságot! Gyurcsány Ferenc van, és lesz is. Ő, és pártja aktív és fontos részese lesz Orbán bukásának. Mert hogy megbukik, az biztos. Minden véget ér. Ez a rémálom is.
— with
Gréczy Zsolt


.
 
Mar megint olyan targyilagos vagy.
Nem hasznalt, hogy a figyelmedbe ajanlottam valamit.

óóóó...most már figyelmembe ajánlottad ...micsoda elegancia, eddig ez volt a stílusod:

Nyilván rászólok energikusan
- ha sértegeti az ellenzéki képviselőket, (nincs semmi feladatuk... )
- ha egy valamennyi szinten kimondott bírósági ítéletet jogtalanságnak nevez
- ha károsultakat, becsmérel holott a legfelsőbb bíróság is elismerte az ellenük elkövetett jogtalanságot

Nyilván iskolázatlanságból ered ha ....

Mellesleg az ellenzéki poltikusokra milyen felelősségteljes feladat van rábízva?
Hol becsméreltem károsultakat? Tényt közöltem...cáfold meg ha nem valós. Hol neveztem jogtalannak, valami birósági döntést?
 
99138497_252788342460495_185156091670167552_n.jpg
 

Azt bíróság ítélte meg, jogosan! Tették volna a dolgukat, ahelyett, hogy még mindig az "elmútnyócév"-re hivatkoznának! Emberhez méltó oktatás minden gyermeknek, különösképpen a hátrányos helyzetű gyermekeknek, abból lesz a haladás és a felemelkedés!
Ezt a miniszterelnök tudhatná a legjobban! Faluvégi putriból indult, ma kastélyban lakik! A magyar állam pénzén, ingyen tanult, majd mehetett Oxfordba is tanulni. Soros György jobbra is költhette volna a pénzét!
 
A jövő évi magyar költségvetés bevételi oldala 21426 Mrd HUF összeggel tervez, ez kb. 61,2 Mrd Euro. A várható támogatás összege nagyságrendileg 6800 Mrd Euro, szóval több mint 10 százalék!
2004 és 2020 között a magyar költségvetés több mint 48 milliárd Euro összegű támogatást vételezett!!!
nagyon sok dolog keveredik ... 6800 Mrd euró nem tudom mi lehet ... de maradjunk a 2004 -2020 között kapott, szerinted 48 milliárd szerintem kb. 60 milliárd eurónál.
itt a magyar GDP euróban
GDP.jpg

ezeknek az összegéhez kell viszonyitst a 48 milliárdot.

Ésszel és tisztességgel felhasználva az egész ország épülhetett, gazdagodhatott volna, lennének valóban versenyképes magyar vállalkozások, szóval közeledhettünk volna az osztrák életszínvonalhoz. Nem kastélyokra, 3 m-es mű-kilátókra, lówellnessre és stadionokra kellett volna a pénzt kiszórni! Oktatásra (mert az garantálja egy nemzet felemelkedését), orvosi ellátásra és főképp versenyképes gazdaság kiépítésére.
azért ez a 3% nem képes csodákra, pláne ha előbb el kell zavarni a IFM -et, visszavásárolni az energiaszektort, bankszektort ... altalajkincsek nincsenek csak a munkaerőt lehet árulni.
 

Ez nagyon jóóóóó! És a saját impotencia mindig nagyon dühítő! :D
nagyon sok dolog keveredik ... 6800 Mrd euró nem tudom mi lehet ... de maradjunk a 2004 -2020 között kapott, szerinted 48 milliárd szerintem kb. 60 milliárd eurónál.
itt a magyar GDP euróban
GDP.jpg

ezeknek az összegéhez kell viszonyitst a 48 milliárdot.


azért ez a 3% nem képes csodákra, pláne ha előbb el kell zavarni a IFM -et, visszavásárolni az energiaszektort, bankszektort ... altalajkincsek nincsenek csak a munkaerőt lehet árulni.
 
Már Churchill is megmondta: "Csak azt statisztikát hiszem el, amit én hamisítottam!"
A 6800 Mrd Euro összeget csak a 2018-as évben kapta Magyarország!

Rengeteg volt a túlárazott beruházás, mert urambátyám és az egész pereputty jól akart járni!
Ritkán, de látni olyan beruházásokat is, amikor 24 millió forintért az egész háziorvosi rendelőt felújítják. Ez emberi lépték, hány ilyet lehetett volna még véghezvinni!

Az biztos, hogy a kormány túl sok pénzt herdált el propagandára - nyilván ott is tartották a haverok a markukat.
És se szeri, se száma az értelmetlen pénzköltéseknek!
 
Nem vagyok idomított, csak egyszerűen nem kizárólag az rtl klubot nézem, sem a 444-ről tájékozódom, hanem széleskörűen, és nem hagyom magam beetetni - vagy ahogy te írtad: idomítani és dresszírozni -, csőlátással élni. Nem ártana neked sem, ha kicsit körülnéznél más szemszögből. Görcsösen védelmezel egy általad elfogadott nézőpontot és ahhoz keresel 'bizonyítékokat'.
Tudod az idomított olyan mint az alkoholista:Az se észre nem veszi se el nem ismeri. állapotát.
Hogy mennyire védelmezem azt nem írtad mit: Nézzük a Gyurcsányról írottakat és nézzük az mit írtam arról befolyásolás alatt áll mindenki
Itt olvasd el: #37 Én elismertem hogy hatott rám. És a beidézett embernek is mondtam Ő is befolyásolás alatt ál mert tartalmilag is pontosan azt mondja mit közhelyszerűen elterjeszt a média
A felső kijelentésed egy terjesztett és majdnem szó szerint visszaadott.De gondolatilag mindenképp.
És ugyanazt vallom én is persze lehet én is befolyás alatt állok.
És igen állok.

Tudod ki műsorát láttam?
Puzsér Róbert tett rám komoly hatást.
Most te azt mondod RTL klub nézése és a 444 olvasása te onnan nem tájékozódsz
Akkor ebből következik: Te a kormánypárti médiákból tájékozódsz.
Madarat tolláról információs buborék
Mert kormánykritikus média nem sok van.
Nem hagytak
Ezért ad teret a CH kormánykritikus felületként.Mert nincs egyensúly másképp.
Van az elmélet az információs buborék.
Ami azt jelenti nem szabad csak a kormánymédiából tájékozódni
Mert.Simán idomítás megy.
Nézni olvasni kell a még létező ellenzékit is

Az információs buborék jelenség ráadásul önként választottságot is takar.
Olyan mint a zsák a foltját, madarat tolláról mondás.
Ha fellelsz még valahol kormányt nem szájba dicsérő felületet.Ki mer még kritikus maradni.Két napig tegyél szünetet az M1,m2,m3,m4,m5, tv2 Duna HIR tv nézésekben.Hátha a homály derülne.Kicsit megrázhatná magát ki dresszírozást 2 napig nélkülöz és meghalaná: A Habony médián kívüli hangokat is.
Fentebb említettem a Puzsér Róbert általi jellemzést a Gyurcsányról.
Elmondtam a Daru hasonlatot.Miként van a Gyurcsány a Fidesz napi témáinak puskapora és miatta létezik hatásosan a Fidesz szavazótábor megtartó propagandája.
Most jön amit nem mondtam
A Puzsér 2. mondása bírálata: A Gyurcsány túlmozgásos.Mindent túlzóan csinál .Elméri magát akciója hatásosságában.
Példát én mondok.
Kettőt tudok. Egy a nevetségessé vált határzár körüli akció. 2015-ben
Mikor átlátogattak a szerboldalra és nem jöhettek vissza mert közben határzár történt
A határ szerb oldalán, a kerítés mögött állva Gyurcsány úgy fogalmazott: a határzárral elvágták a belépési lehetőséget a Szegeden tanuló és dolgozó horgosiak előtt
A téma mit vitt a látványos akció: a Szegeden tanuló és dolgozó horgosiak elől is elveszi a kerítés a lehetőséget.

No ez egy látványos túlmozgásos akció volt mi visszafelé sült el
A másik 2012-ben történt Az Avas lakótelepen.
Mikor látványosan beköltöztek:
A negyvenezres lakosú panellakótelepen élő Marincsák István és családja levélben fordult a DK elnökéhez, azt panaszolva, hogy a politikusoknak fogalmuk sincs arról, hogyan élnek, milyen körülményeket kell elviselniük nap mint nap, ezért meg is hívta a volt miniszterelnököt, hogy lakjon náluk. Gyurcsány Ferenc nem egyedül érkezett, Vadai Ágnes, Varjú László, Molnár Csaba is vele jöttek, ők is beköltöztek egy-egy avasi családhoz.
Nos ez az akció is egy látványos, de sikertelen, túlmozgásos akció volt.
A túlmozgásosságot úgy érthette a Puzsér sok mindent arányérzék hiányosan csinál visszafelé sül el.De nagyon keresi a szenzációt
Épp csak ezek politikailag sem sikeresek:Ország röhögött mind a két esetben rajta.
Talán mert rosszul mérte fel mi politikai ügy mellé kell állni.
 
Utoljára módosítva:
Mellesleg az ellenzéki poltikusokra milyen felelősségteljes feladat van rábízva?
Az ellenzék dolga mióta világ a világ.A kormány munkáját figyelve azt bírálni.Alternatív javaslatot beadni akkor van értelme.Ha van befogadó készség.
Az ellenzék mindig mindenütt bírálja a kormányt.
Ezzel egy feladatot visz véghez mit a kormány maga sose fog megtenni.
A kormány nem fogja önmagát bírálni.Ez pedig azt hiteti el saját magával tökéletesen hibátlanul dolgozik.
Ha az ellenzéket meghallgatják figyelembe veszik letett javaslataikat.Az parlament.
És ekkor a konszenzussal hozott döntések csak hiba esetén esznek bírálva.
 
Azért annak is oka volt, hogy az asszony 9,5 évvel azelőtt leváltotta a régi férjet.
Most akkor vagy az asszony választ mindig rosszul, vagy ilyen gyenge a felhozatal.
Nem kell a humort félremagyarázni.Nem a választásról szól hanem a mai hibákról mentegetődzéséről visszamutogatásról
Ha választásról szólna igazad lenne
De a szándék se az volt hogy a rosszul választást figurázza ki
Úgy jó az a kép ahogy van.: csinálj másikat a rossz választói magatartásról
Ez a másokat okolásról szól.
99138497_252788342460495_185156091670167552_n-jpg.1736481
 
óóóó...most már figyelmembe ajánlottad ...micsoda elegancia, eddig ez volt a stílusod:

Mellesleg az ellenzéki poltikusokra milyen felelősségteljes feladat van rábízva?
Hol becsméreltem károsultakat? Tényt közöltem...cáfold meg ha nem valós. Hol neveztem jogtalannak, valami birósági döntést?
-
Az ellenzéki képviselők a magyar állampolgárok több mind a felének az érdekét képviselik.
A mandátumukat "nem lottó sorsolás" útján kapták. Nekik ugyan úgy el kell számolniuk a tetteikkel mind a kormánynak.
-

Egy demokratikus államban a hatalom több intézmény között van elosztva. Ezek:
- a törvényhozó hatalom, a végrehajtó hatalom, és az igazságügyi hatalom

A parlamenti demokráciában a végrehajtó hatalom, az állami hatalom, bizonyos mértékig a parlament ellenőrzése alatt áll,
ami veszélyes mert a kormány ahogy látjuk a magyar példán könyen visszélhet a jogaival.
Ezé
-
Épp ezért igen fontosak az ellenzéki frakciók különösen fontosak a parlamenti ellenőrzés szempontjából,
mivel a kormánypártokkal ellentétben ök a végrehajtó hatalomtól kritikus távolságra vannak.
-
Már most ott tartunk, hogy a magyar kormány akár milyen határozatot, törvényt tud hozni és senki nem tudja öt ebben megakadályozni.
Ez a kormány már most ugy testre szabta magának a hatalmat, hogy jogilag le sem tudod öket választani.
A kormány az ellenzéket megfosztotta az ellenőrzés lehetőségétől.
A választási kampány annyira unfair, hogy az ellenzéknek semmi esélye választásokat nyerni vagy legalább egy koalíciót kikényszeríteni.

-
 
szerintem igen, legalább értetted mit jelképez az 5 pengő, láttad a másik oldalát is :rohog:
Nem célod bujkálni.Célod lenni és agitálni.
Máris jelezted stílussal magad kétszeresen is: A leirányítás és tématerelés kérdéssel.5 pengő(már legelőször látszott Horthysta):Hungaristának mondtam először.
De az is igaz, mert onnan indult és Szálasival zárult.Mindkettő hungarista
A második a kétszeresen-ből a végtelent ábrázoló logo
Vissza Gyurcsányhoz.Nem neked válaszolták de "te szereted az ellenzéket és támogatod munkájában"
Ezért továbbítom a kérdést:?
Miert? csak, igy egyszeruen. Ha raneznel a politikai palettara az ellenzeki oldalon a Dk es a Momentumon kivul a bejutas a minimalis,a lec atugrasa is komoly feladat. A logika azt diktalna a legerosebb ellenzekit kell tamogatni aki kormany valtast akar.
Te nem ezek koze tartozol de halljuk ki a jelolted aki Orban kihivoja lenne?
Nem jól fogod meg Melitta.
Nem Orbán kihívója ezt magad mutattad egy videón.
Hanem a meghatározó erő formális hatalom nélkül
Igen, de ez jó lesz Magyarországnak mondta hatalmas magabiztossággal
De hol az a videó Melitta?
Az idézet meg van:

akit sokat szeretnek és sokan nem, szerinte azt a politikust fogják megtalálni közösen, aki képes arra, hogy a Momentumtól Jobbikig tartó ellenzéket összefogja. Hozzátette: minden bizonnyal pártja, a DK lesz a következő kormányban a legfontosabb tényező.

Rónai Egon: Így viszont pártelnökként hatása lesz a kormányzásra, ha nem is a kormány tagja.

Gyurcsány: Igen, de szerintem ez jó lesz Magyarországnak.
https://streamable.com/su61d

Vagy:
 
Utoljára módosítva:
Én ezt megértem hogy Orbán elmozdítást akarnak , de miért gy f-el ?? Ezt nem értem ez eleve halott dolog , az part személy lesz a befutó -szerintem- aki a fiatalokat tudja úgy megfogni mint az elején a fidesz.
Erre -szerintem- képtelen gyurcsany. Lásd a Fidesznél náluk is hiányzik a fiatal utánpótlás .
Vété
A válasz a felső videóban van miért is nem alkalmas politikusnak bárki.Nem csak amit írtam: a tapasztalatlanság és tudás hiánya és a taktikai képtelenség
A Kompromisszumok kötésének mesterjátékára alkalmasság (erre Orbán sem alkalmas)
Hanem mint a videóban elhangzik: az ütésállóság hazamennek sírni megroggyannak.
Elfutnának mint "Gurmai Zita", a gengszter Hír Tv-s elől
Boldog Karácsonyozni se tudás.
 
Rónai Egon: Így viszont pártelnökként hatása lesz a kormányzásra, ha nem is a kormány tagja.
Gyurcsány: Igen, de szerintem ez jó lesz Magyarországnak.
Lehet visszahívja brüsszelből Gyurcsánynét miniszterelnöknek? Ahogy feltette a DK választási lista első helyére, nagyon valószínünek tartom. Ketten aztán elintéznék az országot.
 
Lehet visszahívja brüsszelből Gyurcsánynét miniszterelnöknek? Ahogy feltette a DK választási lista első helyére, nagyon valószínünek tartom. Ketten aztán elintéznék az országot.

Miniszterelnöknek...??:dr_104:. Királynak inkább.

Erre mondják azt, hogy álmodik a nyomor.

S azt nem GyF fogja eldönteni hogy mi lesz, hanem Apró Piroska meg a bátyja.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,117
Üzenet
4,799,536
Tagok
615,613
Legújabb tagunk
mmara4
Oldal tetejére