TÁRSASJÁTÉKOK IV.

Cafrinka5

Állandó Tag
Állandó Tag
Tökmagok - Kincsvadászat szabály
Benő, Minka, Palkó és Rézi a korallzátonynál búvárkodik. Hirtelen a fejük felett elúszó kalózhajóból a mélybe süllyed egy kincsekkel teli láda.

A tökmagok azonnal a kincs nyomába erednek, ám a hullámok minduntalan elsodorják a drágaköveket előlük. A játékosok célja, hogy saját tökmagjukkal a lehető legtöbb kincset szerezzék meg.

Ehhez 1 db játéktábla, 4 db játékosjelölő, 4 db dobókocka, 4 db kincsesláda, 16 db hullámlapka, 32 db kincslapka és 10 db fakorong (homokbucka) áll a rendelkezésükre.

A játéktábla szélére helyezzük saját figuránkat és a megadott sorrendben a hullámlapkákat. A táblán választott karakter színéhez tartozó dobókockával léphetünk. Hatos felével felfelé, egymás után elhelyezzük őket, majd a játékosok egyesével elhelyezik a kincseket a táblán.

A játék 4 fordulóból áll, melynek mindegyike 4 körből épül fel. Az első két körben még nem lesz alkalmunk kincset szerezni, lépni azonban igen.

A kincsek mozgását a hullámok mozgása, azaz a hullámlapkák határozzák meg. Minden kör elején felfordítunk egy hullámlapkát, mely a nyíl irányába sodorja a kincseket. A játékosoknak minden fordulóban a dobókocka által mutatott hat lépéssel rendelkezünk. Minden kör végén átfordítjuk a kockát arra az oldalára, ahány lépésünk maradt. Azaz, ha a rendelkezésünkre álló hat lépésből kettőt tettünk meg, a kockát a négy pontot tartalmazó oldalára fordítjuk, a következő kört négy lépéssel kezdjük. Tekintve, hogy a kockán a legkisebb szám egy, ennél kevesebb lépésünk nem maradhat.

Az első két körben nem vehetünk fel kincset, de elindulhatunk abba az irányba, amerre várhatóan a hullám a kincset sodorja majd. Minden fordulóban lehetőségünk van egyszer megnézni a következő hullámot, hogy tudjuk, merre kell lépnünk.

A harmadik, negyedik körben már szerezhetünk kincset, mégpedig úgy, hogy a hullámzás után a kincs után eredünk, és átlépünk felette, közben felvesszük a kincset, vagy a kincs helyére lépünk, esetleg a felettünk elúszó kincsért nyúlunk és bezsebeljük azt.

Minden kincset a kincsesládánkba teszünk. A forduló végén minden fel nem szedett kincsre homokbucka, azaz fakorong kerül. Ezeket a kincseket a további fordulók során szintén meg lehet szerezni.

A következő fordulókat a fenti módon ismételjük. A homokbuckák alatt rejtőző kincset már az első és második körben is felvehetjük, míg a rá került kincseket csak a harmadik és negyedik körben. A játék a negyedik forduló végén ér véget, vagy akkor, ha nem marad több kincs, vagy senki sem tud eljutni a kincsekhez.

Az összesítés a megszerzett kincsek száma szerint történik. Egyezőség esetén az nyer, aki többféle kincset szerzett.

A haladó változatban a pontozás szetteket gyűjtünk a kincsekből, ez alapján hirdetünk győztest. A 2, 3, vagy 4 egyforma színű vagy mintájú kincsekből álló szettekért eltérő pontszámot kapunk. Ezek összesítését követően állapítjuk meg a nyertes személyét.
 

Cafrinka5

Állandó Tag
Állandó Tag
Winston kártyajáték

Könnyed vicces kutyusos kártyajáték. Mini doboza miatt mindenhová magaddal viheted.

Játék célja: A játékosok arra törekednek, hogy a lehető leghosszabb kutyák létrehozásával és elvitelével a legtöbb pontot gyűjtsék.
Minél hosszabb a kutyus, annál viccesebb a játék!
A pakliba 5 különböző színű ruhába öltöztetett Tacsi van két részre osztva: kutya eleje, kutya hátulja.
Osszunk mindenkinek 5 db kutyakártyát, majd az óramutató járásával megegyező irányba kezdődhet a játék. Az lesz a kezdő játékos, aki utoljára simogatott kutyát. Legalább két kártyát ki kell játszani. A következő akciókból egyet vagy többet hajthatsz végre, a választott akciók akár ismétlődhetnek is.
Kezdj egy új kutyát!
Hosszabbíts meg egy kutyát!
Fejezz be egy kutyát!

Kaki és Csont
Az a játékos, aki elsőként fejez be és gyűjt be egy kutyát, magához veszi a csontot és a kakit. Emellett pedig a méretkártyák közül azt is maga elé veszi, amelynek az értéke megegyezik a befejezett kutya méretével (test kártyák száma).

A köröd végén húzz annyi kártyát a húzópakliból, hogy újra öt lap legyen a kezedben.
A játék az utolsó kártyák kijátszása után ér véget.
A játékosok minden elvitt kutya esetében megszámolják a testkártyákat.
Akinél a csont maradt további 6 pontot kap.
Akinél a kaki maradt az 6 pontot veszít.
A legtöbb pontot gyűjtő játékos nyer.

A doboz tartalma:
  • 66 kutyusos kártya
  • 4 méretkártya
  • 2 fa játékelem (kaki, csont)
  • 1 játékszabály

Csomagolási méretek: 7 x 11 x 3 cm.

Ajánlott: 6 éves kortól
Játékosszám: 2-6 fő
Játékidő: 5-30 perc
 
Oldal tetejére