Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

manyoc

Állandó Tag
Állandó Tag
Fabian Lenk - 1000 veszély a kalózhajón
4694726_4.jpg

Letöltés
 

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Leszkai András - Moha bácsi meséi I. - II.

1669891228497.png


A XX. század legnagyobb magyar meseírója, Leszkai András 50 éves volt, amikor a Moha meséket írni kezdte. Meséi először hetente szólaltak meg a rádióban. Később egyre ritkábban, majd 1970 után végleg megszűntek. Sok levéllel bombáztuk a gyermekrádiót, hogy folytassák az adásokat. Eredmény alig. Kiderült, hogy a hanganyagot letörölték. Ekkor még élt id. Kőmíves Sándor színművész. Az ő kivételes orgánumára szabta meséit Leszkai András. Újra kezdték a fölvételeket. A 207 meséből mindössze ötöt olvasott be. Meghalt 1980-ban. Leszkai András 1988. december elsején halt meg – tragikus módon. Senki sem kísérte utolsó útján nyugvóhelyére. Csak négy év múltán tudtam meg mindezt. Sem életében, sem halálában nem kapott méltó megbecsülést.
1994
 

Csatolások

  • mohabacsimesei1.epub
    591.7 KB · Olvasás: 141
  • mohabacsimesei2.epub
    1.3 MB · Olvasás: 130

Zsengi

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Keresem David Walliams könyveit: Büdöss úr, Patkányburger, Milliárdos fiú, Köténycsel, A nagy szökés,Az éjféli banda. llletve Roald Dahltól a Fantasztikus róka úr című könyveket. Előre is köszönöm!
Csatolás megtekintése 1895823
David Walliams - Köténycsel

Ez a könyv egy Dennis nevű fiúról szól, aki egy hétköznapi házban, egy hétköznapi városban található, hétköznapi utcában lakik, és bizony nem sok jóval kecsegteti őt az élet. Vannak azonban álmai és mikor belevág, hogy megvalósítsa őket, egy csapásra minden megváltozik.
Dennis történetét olvasva nevetünk és sírunk. De ha egyszer megismertük ezt a különleges fiút, soha többé nem felejtjük el. Dennis más volt. Már hallom is, ahogyan azt kérdezitek: de miben volt más, mint a többiek? Nos, egyelőre nem árulom el, de a könyv címéből megpróbálhatjátok kitalálni

A Gengszter nagyi és a Milliárdos fiú sikerszerzőjének első regénye szokatlan, szókimondó és vicces, mely a gyermeki és a felnőtt szívhez (és a rekeszizomhoz) szól. Az első kiadás óta a Köténycselt 25 nyelvre fordították le, és csak az Egyesült Királyságban több mint 600 ezer példány fogyott belőle.

David Walliams a Köténycsellel bombaként robbant be a gyermekirodalom világába, és azóta is napjaink legkeresettebb gyerekkönyvszerzője. Gengszter nagyi című könyve hosszú időre kibérelte az eladási listák első helyét. David az írás mellett több fergeteges tévésorozat és tévéshow alkotója, tagja volt a Britains Got Talent zsűrijének. De sportemberként is egyedülálló teljesítményekkel büszkélkedhet: 2011-ben például teljes hosszában átúszta a Temzét, hogy adományt gyűjtsön a rászorulóknak.

Sir Quentin Blake, akit munkájának elismeréseképp 2013-ban ütött lovaggá a walesi herceg, korunk egyik legikonikusabb illusztrátora. Rajzait legtöbben Roald Dahl és Dr. Seuss könyveiből ismerik. Spontán, szeretetteli, szellemes alkotásai tökéletes kísérői David Walliams csodálatos történeteinek is. covers_357643.jpg
 

Csatolások

  • Dawid-Walliams-Köténycsel.epub
    7.4 MB · Olvasás: 179
  • Dawid-Walliams-Köténycsel.pdf
    8.4 MB · Olvasás: 161

Zsengi

Állandó Tag
Állandó Tag
David Walliams: Büdöss úr

David Walliams eredeti, csavaros és szívhez szóló regénye egy tizenkét éves kislány, Kloé és a padon élő hajléktalan barátságának könny- és orrfacsaró története. Walliams az angol gyerekirodalom legújabb sikerszerzője - vagy ahogy legtöbbször emlegetik: a 21. század Roald Dahlja, így talán nem meglepő, ha könyvét Roald Dahl világhírű illusztrátora, Sir Quentin Blake álmodta képekbe.

Büdöss úr büdös volt. Jobban mondva bűzlött. Sőt, ha létezne ilyen szó, akkor azt mondhatnánk: bűzdöglött. Nála büdösebb bűzös bűzdöglő nem volt a világon. Igen, amint a nevéből is gondolhatjuk, Büdöss úr meglehetősen büdös de mégis ő az egyetlen ember, aki jó fej Kloéval. Így aztán, amikor úgy tűnik, hogy Büdöss urat elkergethetik a városból, Kloé gondolkodás nélkül elbujtatja őt a kert végi sufniban.
A lány aztán a saját bőrén tapasztalja, hogy bizonyos titkoknak katasztrofális következményei lehetnek. És ha már a titkoknál tartunk: ha a szimatunk nem csal, Büdöss úr múltjában is erősen bűzlik valami.
 

Csatolások

  • David Walliams - Büdöss úr.pdf
    3.9 MB · Olvasás: 205
  • büdöss.jpg
    büdöss.jpg
    82.4 KB · Olvasás: 25

Zsengi

Állandó Tag
Állandó Tag
David Walliams: Milliárdos fiú

Egy újabb különleges és nagyon vicces történet David Walliamstől! Joe-nak számos oka van rá, hogy boldog legyen. Egész pontosan milliárdnyi oka. Bizony, Joe gazdag. Nagyon, nagyon gazdag. Van saját tekepályája, saját mozija, és még főkomornyika is, aki mellesleg egy orángután. Ő a legvagyonosabb tizenkét éves az egész világon! De Joe boldogtalan. Hogy miért? Mert rengeteg pénze van, viszont egyetlen barátja sincs. Aztán mégis jön valaki, aki Joe-t Joe miatt szereti, nem a pénzéért. Csak az a baj, hogy Joe már megtanulta: ahol megjelenik a pénz van, ott semmi sem az, aminek látszik. A legfontosabb dolgok nem kerülnek semmibe - mondják, és ha Joe nem vigyáz, most mindent elveszíthet...
 

Csatolások

  • David Walliams - Milliárdos fiú.pdf
    8.8 MB · Olvasás: 205
  • milli.jpg
    milli.jpg
    107.4 KB · Olvasás: 22

Zsengi

Állandó Tag
Állandó Tag
David Walliams - Gengszter nagyi

A 11 éves Ben rettegve gondol a péntek estékre, amikor a nagymamájánál kell aludnia. Ő ugyanis minden idők legunalmasabb nagymamájának látszik: állandóan szókirakósdit játszik és káposztalevest főz. De van egy dolog, amit Ben nem tud róla… Ben nagyija pontosan olyan, amilyennek az ember a nagyikat elképzeli: – ősz haja van és műfogsora, a használt zsepit mindig a kardigánja ujjába gyűri, és nemzetközi hírű ékszer tolvaj. Kalandos és megindító történet egy nagymamáról és az unokájáról, valamint lopott koronaékszerekről.
 

Csatolások

  • David Walliams-Gengszter nagyi.pdf
    1.6 MB · Olvasás: 202
  • gengszter.jpg
    gengszter.jpg
    82.5 KB · Olvasás: 28

Zsengi

Állandó Tag
Állandó Tag

David Walliams: Démoni Doki​

Te még hiszel a fogtündérben?!
Vigyázz, kész, horror!
Legyen saját műfogsorod!
Ha kivágod, máris használhatod!
KLAFF-KLAFF
David Walliams szó szerint berobbant a gyerekirodalomba. Patkányburger című regénye azonnal első lett a legkeresettebb gyerekkönyvek listáján. A nálunk is méltán népszerű Gengszter nagyiból pedig több mint félmillió példányt adtak el világszerte.
Az Egyesült Királyságban David Walliams jelenleg az egyik legismertebb kortárs gyerekkönyv-szerző. Írásait több mint harmincnégy nyelvre fordították le, regényeivel sorra zsebeli be a díjakat. Legtöbben mindenkori példaképéhez, Roald Dahlhoz hasonlítják.

A városra sötétség borult. Fura dolgok történtek az éjszaka kellős közepén, amikor már mindenki aludt. A gyerekek lefekvéskor a párnájuk alá tették kipottyant tejfogukat, hogy azt elvihesse a fogtündér. De reggel, mikor felébredtek, ajándék helyett egészen mást találtak a kiesett fog helyén. Döglött meztelen csigát. Élő pókot. Vagy épp száz meg száz fülbemászó mászott elő a párnájuk alól.
Merő gonoszság, ugye?!
De ki vagy mi állhat e csúnya tréfák mögött?

Olvasd el a könyvet, és megtudod!
 

Csatolások

  • démoni.jpg
    démoni.jpg
    138.4 KB · Olvasás: 39
  • David Walliams - Démoni doki.pdf
    12.4 MB · Olvasás: 220

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Charles Dickens - Boldog karácsonyt Miki egér és barátai társaságában

1670062069717.png


Karácsonyi történet Miki egérrel és barátaival.
Az érdekes és izgalmas történetek között szerepel Charles Dickens: Karácsonyi ének című elbeszélése alapján készült mese, amelyben az öreg, fösvény Ebenezer Scrooge-t – Dagobert kacsa alakjában – három szellem jóságos, segítőkész alakká varázsolja.

1989
 

Csatolások

  • Charles Dickens - Boldog karácsonyt Miki egér és barátai társaságábanc.pdf
    19.6 MB · Olvasás: 234
Érdeklődök. Van valakinek a tarsolyában Csukás István: Kemény kalap krumpliorr c. regényéhez olvasónapló?
Valamint Berg Judit: Rumini első kötetéhez létezik -e olvasónapló?
Köszönöm a segítséget!
Szia, a Ruminihez ezt tudom.

Érdeklődök. Van valakinek a tarsolyában Csukás István: Kemény kalap krumpliorr c. regényéhez olvasónapló?
Valamint Berg Judit: Rumini első kötetéhez létezik -e olvasónapló?
Köszönöm a segítséget!
3. próbálkozásom :):) a Ruminihez:
 

Csatolások

  • Rumini-Olvasónapló-1.pdf
    1.6 MB · Olvasás: 123
  • Rumini család 2.jpg
    Rumini család 2.jpg
    50.6 KB · Olvasás: 34
  • Rumini-Olvasónapló-1.pdf
    1.6 MB · Olvasás: 118

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Sebestyén Gyula - Gyula bácsi a mesemondó

1670143621106.png


Gyula bácsi, azaz Sebestyén Gyula, a kiváló néprajztudós, mese és mondagyűjtő jelen kötetben maga jegyzi le kedvenc történeteit. A mesékben megismerjük a liget tündérét, a bűbájos szigetet, a bűvös fügék történetét, de az aranyrigó és a pillangócska meséje is elbűvöli az olvasót.

2014
 

Csatolások

  • A mesemondo.pdf
    27.6 MB · Olvasás: 131

Zasztava

Állandó Tag
Állandó Tag
Tui T. Sutherland

A rejtett királyság (Tűzszárnyak 3.)

jYC0oMs.png
(2021)
Az esőerdő mélyén veszedelem leselkedik…
A végzet sárkányfiókái maguk sem tudják, mit várjanak az Esőszárnyak királyságától… Dicső többet szeretne megtudni a családjáról, és mivel az Esőszárnyak nem vesznek részt a háborúban, az öt fióka abban is bízik, itt talán biztonságosan elrejtőzhetnek. De a békés királyságot valami halálos dolog rója, s a sárkányfiókák hamarosan megtudják, hogy korábban számos Esőszárny tűnt el onnan rejtélyes körülmények között. Amikor pedig szembesülnek vele, hogy az Esőszárny királynő nem hajlandó tenni semmit a törzse elveszett tagjaiért, Dicső és barátai maguktól indulnak azok megmentésére… és cseppennek egy ellenséges terület szívébe.
 

Csatolások

  • Tui T Sutherland - A rejtett kiralysag.epub
    1.9 MB · Olvasás: 112
  • Tui T Sutherland - A rejtett kiralysag.pdf
    2.5 MB · Olvasás: 117

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Bakó Liza - Csíííz!

1670220398718.png

Hanna nehéz időszakon megy keresztül. Az első gimis éve korántsem úgy alakult, ahogy szerette volna, ráadásul a szülei úgy döntöttek, hogy a család leköltözik Siófokra és ott kezdenek új életet.
Még szerencse, hogy az új gimnázium nyári fotós tábort indít, hiszen Hanna imád fényképezni. De vajon milyenek lesznek az új iskolatársai, sikerül barátokat szereznie? És mi van a szerelemmel?
Hannának ezen a nyáron mindenből bőven kijut, és – ahogy az lenni szokott, ha az ember gimis –, semmi sem megy olyan könnyen, mint ahogy azt elképzeljük.
Balaton, szerelem, barátság, nyár. Nem is kell más a boldogsághoz. Vagy nem is ilyen egyszerű?
2021
 

Csatolások

  • Bakó Liza - Csíííz!.rar
    398.4 KB · Olvasás: 135

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Szabó Zoltán - Kezdő sakkozók könyve

1670647427869.png

A sakkozás 2000 éves múltja az ősi India nyugati részéből indult. Az őssakkot 64 mezőn négyen, dobókockák alkalmazásával játszották. A bábuk színe zöld, piros, sárga, fekete volt. Harci játék az, amit a bábok elnevezése is bizonyított. Pl.: harci szekér, elefánt, hajó. A bábok rendje is az akkori hadsereg felállását utánozta. Nem tudni, hogyan alakult át ez a négyszemélyes, dobókockás szerencsejáték két fős kizárólag intelligenciára, gondolkodásra épülő kombinációs játékká.
1999
 

Csatolások

  • Szabó Zoltán - Kezdő sakkozók könyve.pdf
    13.1 MB · Olvasás: 208

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Vámos Viktor - Sakktaktika kezdőknek

1670647793382.png

E könyv megírásában az a szándék vezérelte kiadónkat, hogy hasznos segédeszközt nyújtsunk a tanulni vágyó kezdő sakkozóknak az alapvető sakktaktika elsajátításához. A játék során megszokottan előforduló mattképek (egy-, két- és háromlépéses mattok) ismertetése után a főbb taktikai motívumok szerint rendszereztük az anyagot, mint például:
Hogyan nyerhetünk egyszerű eszközökkel anyagot?
Miként érhetjük el a döntetlent látszólag vesztett állásból?
Mi módon használhatjuk ki az alapsor gyengeségét?
Milyen meghökkentő módjai léteznek a gyalogátváltozásnak?
Milyen végzetes fenyegetéseket hozhatunk létre kötések és ütegek létesítése révén?
A kötet ifjú szerzője jelentős sakksikereket mondhat magáénak: háromszoros országos korcsoportbajnok volt, az Ifjúsági Európa-bajnokságon az 5., az Ifjúsági Világbajnokságon pedig a 10. helyen végzett. Minthogy kezdő korában ő maga is nagyrészt a könyvében szemléltetettekhez hasonló állástípusok tüzetes tanulmányozásának köszönhette gyors, ugrásszerű fejlődését, meggyőződése, hogy e munkája kitűnően szolgálja majd a sakktaktikában járatlan kezdők előmenetelét.
Azt reméljük, hogy a bemutatott példák gondos tanulmányozásának eredményeként a kedves olvasó nem lesz immár taktikailag vértezetlen. Szívből kívánjuk, hogy könyvünket forgassák haszonnal!
2004
 

Csatolások

  • Vámos Viktor - Sakktaktika kezdőknevk.pdf
    14 MB · Olvasás: 213

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Maróczy Géza - A kezdő sakkozó vezérkönyve

1670648358868.png


1940 nyarán jelent meg "A modern sakk vezérkönyve" című munkámnak első kiadása. Évek munkáját fordítottam erre a műre, hogy a gyakorlati sakkozástól való visszavonulásom után, négy évtized versenytapasztalataival világítsam meg a sakkelmélet legfontosabb kérdéseit. Művem vezető társ akart lenni az elmélet útvesztőjében s mint ilyen hiányt pótolt, amit bizonyít az, hogy az első kiadás egy év alatt elfogyott. A sakkelmélet rohamosan fejlődik, fontos változatok értékítéletét dönti meg a kutatás és versenygyakorlat, ezért merült fel a szüksége annak, hogy az új kiadásnál, könyvem anyagát kiegészítsem, kibővítsem, az új és fontos kutatási eredményeket a tanulni vágyó magyar sakkozókkal megismertessem.
1993

 

Csatolások

  • Maróczy Géza - A kezdő sakkozó kézikönyve.pdf
    4.3 MB · Olvasás: 177

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Barcza Gedeon, Tóth László - Tanulj sakkozni

1670649080235.png


A sakkozás az utolsó évtizedekben hatalmas fejlődésen ment keresztül. A változás nem csupán annak a következménye, hogy a sakkozók száma megsokszorozódott, hanem annak is, hogy a sakk tanításának s módszeres gyakorlásának színvonala állandóan emelkedik… hangsúlyozzuk, a kezdők számára, hogy e könyv tanulmányozásánál a tábla mindig előttük legyen. A lépéseket és a hadállásokat jegyezzék le…értsék meg az olvasók a bábok jelentőségét és szerepét a küzdelem minden szakaszában, főleg a gyalog-és kevésbábos végjátékokban.


1989
 

Csatolások

  • Tanulj sakkozni.pdf
    11.3 MB · Olvasás: 198
Oldal tetejére