MEGERŐSÍTÉSEK, varázs-mondatok

Ivan

Kitiltott (BANned)
A tévedések özönében caplatunk. Ha József Attila is azthiszi, hogy túljutott a szakadékon -mikor éppen beleesett- , akkor miben reménykedhetünk?
Törekedni kell a megfelelő életvitelre és a jólvégzett munkára, de ezek csak vágyálmok. Csak kisebb-nagyobb részben valósulnak meg, mert -részben- nem Tőlünk függő dolgok. Azonkívűl tévedünk,nem megfelelően mérjük föl a tennivalóinkat stb..
Úgyhogy ezen a tökéletes/vagy nem az dolgon túlkell lépni és korlátainkat kell inkább jól ismerni. Ez segithet valamit. A többi meskete ezoterikus felhanggal. Az álmodozások kora 30 után befejeződik ha gondolkodunk, vagy az élet ránkzúdúl és befejezi.
 

Csillagvirag

Állandó Tag
Állandó Tag
A tévedések özönében caplatunk. Ha József Attila is azthiszi, hogy túljutott a szakadékon -mikor éppen beleesett- , akkor miben reménykedhetünk?
Törekedni kell a megfelelő életvitelre és a jólvégzett munkára, de ezek csak vágyálmok. Csak kisebb-nagyobb részben valósulnak meg, mert -részben- nem Tőlünk függő dolgok. Azonkívűl tévedünk,nem megfelelően mérjük föl a tennivalóinkat stb..
Úgyhogy ezen a tökéletes/vagy nem az dolgon túlkell lépni és korlátainkat kell inkább jól ismerni. Ez segithet valamit. A többi meskete ezoterikus felhanggal. Az álmodozások kora 30 után befejeződik ha gondolkodunk, vagy az élet ránkzúdúl és befejezi.

Kedves jo Ivan!
Bar ez nem az a forum, ahol megbeszelik, dehat valaszolnom kell!
Mert az idezett mondat noha Jozsef Attilatol hangzott el messze masrol szol.Ha nem skatulyaznal olyan gyorsan, akkor konnyebb lenne a dolgom...En ismertem olyan embert, aki nem ereszkedett le az elete szakadekaiba, mert epito ember volt es ez megallithatta volna. De masra figyelt a szakadekok helyett, mas vitte elore, talan a pacsirtak hajnali eneke, mivel szangvinikus lelek volt.Nem tudom.De azt igen, hogy ez pusztan egy kep, ami tulmutat onmagan, es talan a tisztasagra, frissessegre, az eredeti forras megtalalasara, esetleg valamifele gyermeki bolcsessegre, vagy oromre utal...Mindenkinek masra, merthat ilyen a kolteszet.
A te bolcsesseged es felismereseid, amiket itt es mashol megfogalmazol sem biztos, hogy direkt modon utalnak az eletedre.
Attol, hogy egy ilyen mondat mogott elrejtett valaki valamilyen tartalmat, attol meg belezuhanhat a szakadekba.Es lesz, aki ugy valositja meg az eleteben, hogy soha sem fogalmazta meg.
Azert kerult ide ez a mondat, mert ismertem egy ilyen embert, az "ezoterikus felhang" addig erdekes, amig fed valami realisat...De az ami realis, az nem biztos, hogy mindig szohoz, vagy foldhoz ragadt.
Azok akik hasonlo meglatasok birtokaba jutnak, mint a fenti mondat...es nem tudjak minden esetben megvalositani, altalaban belezuhannak a szakadekba (nem egy van belole az ember eleteben),...de eljutottak egy felismereseig (vagyis, hogy nem mindegy hogy mire emeled a szemed, amikor erot meritesz.Es ezt te is tudod.)
Mas szavakkal ugyanez a felismeres: "...az eletet, hiaba hasonlitjuk cipohoz, vagy vegytisztito intezethez/megiscsak masert orulunk neki"(Jozsef Attila)
Csillagvirag
 

Ivan

Kitiltott (BANned)
Kedves jó Csillagvirág!

Teljesen másra gondoltam, amikor ennek a nem túl szerencsés költőnek az elhívatott mondatát olvastam. Számára a szakadék az elmebetegség fokozatos elhatalmasodása, kínjai és végűl a tehervonat. Ha ismered Flóra könyvét, akkor ezt nem kell magyarázni. Ezért hallota szegény Gát utcai költő a pacsírtákat, amikor a másik fülével már gyászzenét hallotta..A pacsírták már a túlvilág fanfárjai lehettek a költő számára.
 

Mira*

Állandó Tag
Állandó Tag
"Kérjétek és megadatik néktek:
keressétek és megtaláljátok;
zörgessetek, és megnyittatik néktek.
Mert minden kérő megnyeri azt, amit kér
és a kereső megtalálja, amit keres
és a zörgetőnek megnyittatik." (Máté 7:7,8)
 

Ivan

Kitiltott (BANned)
Kedves Csllagvirág!
Egyetértek a József Attila megítéléseddel. Mindössze arra gondoltam, hogy Ő -élete utolsó évében- már nem mindíg, illetve ennek végefelé alig volt már tiszta. Ezért szólt a számára már az égi pacsírta és ezért várta a zenélő szakadék (=tehervonat).
Ezt a romló tudatállapotot én jobban nem tudnám jellemezni, visszaadni. Mert különleges állapot lehet. Ettől Ő még nagy költő volt. Persze, így igaz, a születésekor már eldőlt aminek elkellett. Eszembe sem jutott dehonesztálni, ki vagyok én itt a Dunánál??
Mátraverebély az a szenthely, ami egy csoda, egyszer meglátogathatnátok, ha van erre mód. Én nem vagyok sem istenhívő sem csodaváró. Láttam sokszor a dobogókői és más hasonló rendeltetésű helyet, de számomra itt "mondanak valamit". Rengeteget jártam Magyarország különböző helyein -a szakmám okán- de ilyet soha..
Felétek egy kisebb csoda létezik a számomra: a tordai sóbánya, kétszer voltam benne, persze ez nem istenes hely..de nagyon érdekes. Azonban Mátraverebélyen a Szentkút..az más. Házsongárd viszont nem igazán felemelő..több okból. Legutóbb egy Babes (Babos?) Viktort végzett leányzó kísért minket oda -irodalmár- és nem tudta nagyjaitokat/nagyjainkat megmutatni. Nyílván nem is becsűli Őket, mit Neki egy Misztótfalusy, egy Apácai, egy Heltay, Kós stb..jó, hogy magyarúl még beszélt..a háromfalusi Aletta van der...
 

Dóri71

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát, én már a saját mondatomnál maradok:
Ha földre kerülsz, nézz körül..és vegyél fel onnan valamit!

Ugyanez pepitában:
Ha citromot kapsz az élettől, csinálj belőle limonádét.

De az összes eddigi hozzászólás is nagyon tetszett, jó ez a topik:)
 

Ivan

Kitiltott (BANned)
Kedves Csillagvirág!
Nem az a baj -legalábbis alapvetően- hogy nem ismerik a kolozsvári magyarok a Házsongárdot. Az értelmiségre gondolok, hogy Ők sem, ami súlyosbító dolog. Félezer éves ez a temető..tele relikviákkal még ma is..Az pedig nagy baj -ez a lényeg- hogy legtöbbjüknek -a tanultaknak- nincs is igénye erre. Ha a történelmünkről beszél velük valaki, csak néznek.....a kapura. Bizony. Ez szégyennek is aposztrofálható ám. Az anyaország mindent nem tud a fejekbe tölteni, ezt bizony -ha nehezebben, hát nehezebben- de az ott élő értelmiségnek kellene elvégezni...Vannak ott igaz, jó történelmi -összefoglaló- kiadványok, könyvek? Mintahogy arra sincs sokaknak ott igényük, hogy a történelmet -legalább Vajk óta- valamennyire megismerjék. Így azután könnyű eltéríteni Őket, elhitetni, azt például, hogy Hunyadi Mátyás románnak született...és egyéb kitáblázott marhaságokat. Mint amiket a jászvásári püspök (Iasi) is hazudozik a csángóknak..
Mintha szégyelnék, hogy nem tanulták a nációjuk történelmét, hallgatnak erről, de ugyanakkor nem tesznek semmit...kitől és mire várnak? Ugyan már...magad uram..Kikell jönni ebből a románok ásta gödörből..Nem kell ennyire nyusziba átmenni..ki kéri ezt? A kényelem, a megszokás? Valahol elkellene kezdeni, az ottélő értelmiségnek talán, mert más nem fogja. Lehet ezt könnyedén, elegánsan is..Ki kellene harcolni, vagy csak megcsinálni egy jó kiadványt -legalább Vajk Istvántól- továbbá egy sorozatot a Duna TV-től és egyebeket...de nem nekem és más ittélőknek, hanem Nektek. A számotokra, utódaitokért is. Segítségre viszont számíthatnátok. Én pl más fronton, ugyanezért csatázok, mert az őstörténelem kihámozása sem semmi, főleg egy műszaki végzettséggel...ha nem hangzik ez nagyképűen.. Akinek nincs multja jövője sem lesz...már ezer évek óta létezik ez a modás. Lehet, hogy egyetértessz?
Ha lehet -kérésem- nézd meg alkalomadtán már a múzeumotokban megvan-e a tatárlaki korong, ha nincs, akkor miért nincs..? Érdekelne, cserébe válassz valamit..
Isten..régebben úgygondoltam mint Te a létét, ma azonban már kiégett a hit belőlem. Kalkuttai Teréz mama is kifogásolta, hogy eltünt, sohasem mutatkozik bármi a helyzet...Utánnanézhetsz, élete végefelé miket mondott, írt..Lehet, hogy Ő most szent lesz, de kinek a szentje? Vagy csak protokollszent? Életkori dolog lehet, túl sok alávaló dolgot láttam, tapasztaltam és persze sanda szándékokat is bőven találoztam..nem is múltidőben. Nem csekélységgemmel, hanem sok emberrel kapcsolatban tapasztaltam. A magasságokból azonban ez a legfelsőbb lény sohasem lépett közbe..Erre tudom MAGYARÁZAT AZ VAN, de szerintem ez csak duma, hol a tett, hol a lényeg?.
 

Mira*

Állandó Tag
Állandó Tag
Balesetek törések vírusok :

Látszólag külső tényezők okozzák , de ha jól belegondolsz te magad hozod létre. Olyan vagy mint egy rádió, amelyik be van állítva valamilyen hullámhosszra, csak azt hallod. A baleset arra kényszerít, hogy megállj végre. Ha nem állsz meg önszántadból hát megállítanak. Kénytelen leszel pihenni, elgondolkodni, lazítani. Most valami eltört, de nem csak kívül tört el hanem benned is. Erre a hullámra állítottag magad és csak te lehetsz az, aki átállítod ezt a hullámot. Bármit hallgathatsz, te választod meg a lehetőség a te kezedben

A vírusokkal ugyanez a helyzet. Aki fél tőle, az el is kapja mert arra figyel, törődik vele, babusgatja, ott a tudat és ezért a vírus energia is ott van.
"Ahol a tudatod ott az energia. "
Csak az történik amit előzőleg megteremtettünk gondolatban, s ne csodálkozzunk azon amikor az megvalósul, ezért mondja Jézus :
"Jól gondold meg mit kérsz, mert azt meg is kapod." Mindenki tettes és áldozat egyszemélyben és amig ezt fel nem ismerjük, addíg nem leszünk egészségesek. Kezdj el mostantól tudatosan gondolkodni, tisztítsd meg a gondolataidat, állj rá egy magasabb rezonanciára.
 

Mira*

Állandó Tag
Állandó Tag
„ Ha Istenen elmélkedsz,
Istenné válsz.
Ha a poron gondolkodsz,
Porrá leszel.
A gondolatok igazán dolgok.

Amiként gondolkodsz, azzá válsz.”


„ Ne hibáztass másokat.
A bennük talált hibák benned vannak.
Amikor önmagadon javítasz,
Maga a világ megjavul.”


Sai Baba
 

matiri

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem ez nagyon sok erőt ad: "Ha valaki váratlanul lép az életedbe, keresd az ajándékot, amiért eljött hozzád!" (N. D. Walsch)
 

matiri

Állandó Tag
Állandó Tag
"A szeretet az egyetlen, amit nem kell és nem is lehet mutatni.
Sem mutatni, sem jelezni, sem beszélni róla.
A szeretet meleg, mint a kályha.
Odatartod a tenyeredet, és érzed.
Felé fordítod az arcod, és sugárzik.
Egy ember körül, aki szeret, már légkör van.
Meleg van." Müller Pétertől

Érzem is a meleget ;)
 

Ivan

Kitiltott (BANned)
matiri!
Nem lehet, hogy aki eljött a semmiből, annak a célja a lakásod kirámolása? Pusztán lilán sugárzó szeretetből. Igaz, biztosan van érték benne...vagyis ajándék a számára. De a kirablott is ajándékot kap: egy eddig ismeretlen érzést..(Walsch vagy Eszement Jenő)
 
Oldal tetejére