Viewing blog entries in category: Írásaim

 • Hajni anyu
  58707979_2606616906034035_4216107221089517568_o.jpg Közel 150 verssel megjelent a verses kötetem.
  Kezdetben én magam is örökké panaszkodó, bánatos ember voltam, s a kötet elején lévő verseim ilyen érzésekkel lettek átitatva. Az évek múlásával megismertem a spiritualitás tanításait, s megtanultam uralni a boldogtalanságot okozó negatív érzelmeket. Bevallom még mindig van mit tanulnom, a rossz gondolatokkal folytatott harc nem könnyű feladat. A tudatos életmód azonban sokat segített, és szeretném ezt a " tudást" olyanoknak is átadni, akiknek nincs idejük elmenni előadásokra, vagy nem szeretnek olvasni. A versek rövidek, időhiányban is akad egy- egy perc elolvasni őket, majd elgondolkodni az üzenetén.
  Nagy szeretettel ajánlom ezt a kis kötetet mindenkinek, aki vágyik a szeretetre, és a lelki békére. A boldogság már ott van benned, csak meg kell találnod. Sosem késő!
  A megrendelések egyelőre csak Magyarország területére érvényesek. Ha valaki csak olvasgatni szeretne, várom szeretettel a Facebook oldalunkon.

  https://sosem-keso8.webnode.hu/
 • Hajni anyu
  Anyám tanított...


  Anyám tanított az első imára,

  gyengéd érintéssel fogta két kezem.

  Alig néhány szó hagyta el a számat,

  még magamat nem, de Istent ismertem.


  Anyám tanított, hogyan is kell hinni,

  hogy Isten él és remélni Örök.

  Régi képek halvány fényét látva:

  mit értem tettél, mindent köszönök!


  Anyám tanította, hogy jónak kell lenni,

  akkor is, ha minket bántanak…

  Én csak néztem, s nem értettem miért?

  S megborzongott az őszi alkonyat…


  Ezzel a hittel indultam az útra,

  egy csillaghullós nyári éjjelen.

  S amikor a nehézségek jöttek,

  én imádkoztam mindig szüntelen.


  Oly sokszor voltam nincstelen és árva,

  sorssal tépett vándor s ki, ki tudja még?

  De a magányt nem ismertem, Anyámnak hála,

  mert tudtam Isten mindig megsegít.


  Anyám tanított, hogyan is kell hinni,

  hogy Isten él és remélni Örök.

  Régi képek halvány fényét látva:

  mit értem tettél, mindent köszönök!
 • Hajni anyu
  Domovoj az orosz néphitben született meselény, egész pontosan házi szellem. A ház alapítójának a szelleme. Általában jólelkű és szívesen szolgálja a ház lakóit, amennyiben rendes, dolgos emberek. A lustákat viszont nem kedveli, ezért nem egyszer meg is leckézteti őket. Ha kíváncsi vagy egy ilyen történetre, hallgasd meg a mesémet!
  imrucika és Beka Holt kedveli ezt.
 • Hajni anyu
 • Hajni anyu
  Az üres kalász fent hordja a fejét,
  a teli meghajol...
  A bölcs hallgat, a gyáva magáról
  szónokol.
  Fájdalmakat is átélünk
  idelenn.
  Ilyenkor megbocsátani tanul
  az értelem.

  Igazságtalanságoknak
  fénykora,
  de sokkal hangosabb lehet
  a szív szava!
  Mosolyogj és gondolj
  arra: elmúlik.
  Ha békés vagy, a világ
  is megváltozik.

  Túl kell magad tenned
  mindenen.
  Sétálj boldogan végig
  az életen!
  Légy jó, bárhogyan is
  bánjanak veled.
  Hidd el az Élet mindent
  visszaad Neked! pexels-photo-1036622.jpg
  imrucika kedveli ezt.
 • Hajni anyu


  Nem messze tőlünk volt az a kisváros, ahol Csenge élt legkedvesebb barátjával Selymesmorgóval. Selymesmorgó egy élő játékmackó volt, akit azért nevezett így el a kislány, mert olyan puha és finom érintésű volt a bundája, akár a selyem, ámde állandóan morgolódott, soha nem elégedett meg semmivel.

  - Nem lehet minden a kedved szerint Selymesmorgó!- szólt rá most is Csenge, de a maci továbbra is csak morgolódott.

  - Hát éppen ez a baj!- felelte- Hogy is lehetnék így boldog, amikor még a vágyaim sem teljesülhetnek?!

  - Nekem is vannak vágyaim, azt hiszem ez elkerülhetetlen. Vágyom például arra, hogy visszajöjjön az Apu. Mégsem teljesül. De ha morgolódnék, mint te, szegény Anyu még szomorúbb lenne!

  - Na jól van!- törődött bele Selymesmorgó- Ma már nem morgolódom. Lassan lemegy a nap is, kimegyünk a rétre megnézni?

  - Hát persze!- válaszolt lelkesen a kislány.

  Nagyon szerettek a réten játszani, kiváltképpen napnyugtakor, olyankor minden abban a kellemes sárga fényfürdőben úszik, olyan mint egy csoda. Biztosak voltak benne, hogy ebben a napszakban történnek az igazi varázslatok. Imádtak a réten lenni, volt hogy nem csináltak egyebet, csak lefeküdtek a fűbe és nézték a habkönnyű felhőket, közben pedig találgatták, melyik milyen formát ölt éppen. Találtak közöttük mindenféle állatot: lovat, medvét, tigrist, páviánt és még sorolhatnánk!

  Aztán újból csak beszélgettek, mindenről. Egyszer csak Selymesmorgó orrocskájára rászállott egy gyönyörű pillangó. Csenge óvatosan lefeküdt a fűbe, hogy közelebbről szemügyre vegye.

  - Bárcsak én is ilyen csodaszép pillangó lehetnék!- sóhajtott.

  Sejtésük beigazolódott: a napfény sárga fényfürdőjében valóban varázslat történt. A pillangó megszólalt:

  - És mit tennél, ha ilyen lehetnél, mint én?- kérdezte.

  - Minden vágyam, hogy elmenjek az Apuhoz, és haza hozzam!

  - Csak nehogy belefeledkezz a vágyaid elérésébe és elfeledj boldog lenni! A vágyakkal nem jó játszani kedvesem, a legtöbbször úgyis csalódást okoznak, mert egészen mást kapunk, mint amit szeretnénk!

  Selymesmorgónak nem igazán tetszettek a pillangó szavai. Méghogy a vágyak csalódást okoznak!- gondolta- Hiszen csak tudjuk, mitől is lehetnénk boldogok! Morgolódni kezdett. Csenge tudta ez mit jelent. Mosolygott.

  - Én nem csalódnék! Apu biztosan velem jönne, ha megkérném! Ő is a vágyai után ment, hallottam amikor az Anyunak mondta.

  - És szerinted boldog nélküled?

  - Nem hinném! Csak eszébe kell juttassam, hogy szeretem, és biztosan hazajön!

  - Hát ha úgy gondolod, hogy követed a vágyaidat, én átváltoztathatlak pillangóvá, meg van a hatalmam hozzá.

  Csenge szeme felcsillant.

  - Azonban- folytatta a pillangó- jól vigyázz, ha vissza akarsz változni, három nap múlva ugyanekkor, ugyanitt kell lenned, még mielőtt a nap lenyugszik, különben örökre pillangó maradsz!

  - Ó hát ez nekem nem okozhat nehézséget! Csináld kérlek!- felelte a kislány, s már alig várta, hogy átváltozzon.

  Azzal a pillangó elkezdte körbe repdesni, csillámporos nyomot hagyva maga után, egyre gyorsabban, mígnem egy ragyogó felhő borította be. Csenge eltűnt a varázsfelhőben, amiből nemsokára előbukkant egy aprócska kislány, akinek gyönyörű pillangó szárnyai voltak. Olyan lett, mint egy kis tündér.

  - Nahát!- szólalt meg Selymesmorgó- Sikerült!

  Csenge, boldogan repdesett a mackó körül, kis összevisszasággal csapkodva szárnyacskáival, mint egy kismadár aki repülni tanul.

  - Csodálatos!- kiabálta boldogan.

  - És velem mi lesz?- kérdezte a mackó.

  - Te itthon maradsz és vigyázol Anyura! De aztán, ne morgolódj neki sokat!- nevetett- Légy jó mackó!

  Selymesmorgó szeretett volna vele menni, de a lábai olyan kicsik voltak, semmeddig nem jutottak volna. El kellett hát engednie. Megígérte, hogy amennyire tőle telik jó maci lesz, és vigyáz Anyura.

  Csenge útnak indult. Egy ilyen kicsi pillangónak jóval messzebb van a város, ahol Apu élt, mint ahogyan azt kislány ként érzékelte. Úgyhogy össze kellett szednie minden erejét, hogy időben elvégezze küldetését. Ráadásul a város nagyon veszélyes a pillangókra, és minden virág tele van porral és korommal, még a nektár íze sem az igazi! Másfél nap elteltével érkezett meg Apu házához. Nem talált nyitva semmit, ezért az ablakhoz repült. És ott megpillantotta Aput. Nem volt egyedül. Egy idegen nő volt vele és egy kisfiú. A konyhában álltak, Apu puszit adott mindkettőnek, s megsimogatta az idegen gyemek fejét. Csenge nem tudta tovább nézni. A könnyek, amelyek a szemeiben összegyűltek, elhomályosítottak mindent. Nem láthatta Aput, amikor nagyot sóhajtva, a nappali komódján lévő fényképhez lépett, megfogta és magához ölelte. Ő volt rajta és Anyu.

  Apu már nem szeret minket! – gondolta. Abban a pillanatban összetört a kicsi szíve. Igaza volt a pillangónak: a vágyak csalódáshoz vezetnek! Miért is nem hitt neki? Nem is akart már egyebet, csak hazamenni Anyuhoz. A könnyei csak hulltak egyik, a másik után, amikor valaki elkapta. Hatalmas tenyerek fogságában találta magát.Próbált kilesni az ujjak közül, sikertelenül.

  - Milyen jól fogsz mutatni a gyűjteményemben!- mondta örömittasan fogvatartója. Egy iskolás lány volt. Eszébe jutottak a pillangó szavai, mi szerint, ha nem ér vissza időben, örökre pillangónak kell maradnia, ami eddig még nem okozott túl sok örömöt, ráadásul a pillangók amúgy is alig egy évet élnek! Elkeseredett. Nem is magát sajnálta, hanem Anyut, aki nélküle vigasztalhatatlanul boldogtalan lesz. Nem volt mit tenni. Az iskoláslány beletette egy hatalmas üvegedénybe, s azzal le is zárta a tetejét!

  Soha nem volt még ilyen hosszú éjszakája, hajnal is lehetett mire elnyomta az álom. A harmadik nap itt virradt rá, ebben a szörnyű börtönben! Azon már nem aggódott, hogy csak egy évig élhet, ha minden igaz ebben az üvegedényben pár nap alatt szomjan hal. Esélyt sem látott a menekülésre.De még , ha ki is jutna, amúgy sem érne haza időben. A gondolatok nyomasztó összevisszaságából ismerős hang ébresztette. A csaholó egyre közeledett, s a következő pillanatban az üvegedény lezuhant a földre. Eltört. Olyan gyorsan történt minden, hogy gondolkodni sem tudott, de amikor kiszabadult az üveg fogságából, ösztönösen csapkodni kezdett szárnyacskáival, hogy minél magasabbra emelkedjen. Akkor pillantotta meg megmentőit:

  - Füles, Selymesmorgó! Hát ti, hogy kerültök ide?

  - Nagyon aggódtam érted, ezért aztán beavadtam Fülest és Anyut.- felete a mackó-Anyukád autója, és Füles szimata hozott ide minket! Amikor a ház gazdája kinyitotta az ajtót, észrevétlenül besurrantunk, hát ennyi!

  - Te beszéltél Anyuval?

  - Szükséghelyzet volt.

  - És nem is lepődött meg, hogy a játékmackóm megszólal?

  - Hát azt nem mondanám, ám hamar túl jutott rajta- mosolygott Selymesmorgó.- De most siessünk, mert már nagyon vár minket!

  Csengének hatalmas kő esett le a szívéről, amikor pedig megpillantotta Anyut, örömében majdnem elsírta magát. Boldogan repült a tenyerébe:

  - Drága kicsikém!- simogatta meg egy újjal kislánya fejét- Olyan boldog vagyok, hogy látlak!

  - Én is nagyon boldog vagyok Anyu!

  Azzal beültek mind a négyen az autóba, s két óra autókázás után, hazaérkeztek.

  A nap épp nyugoni készült. Sietniük kellett, hogy a rétre érjenek, arra a helyre ahol a pillangó átváltoztatta. Hosszú percek következtek. Már kezdtek aggódni, hogy elkéstek, amikor a pillangó megérkezett:

  - Nos boldog vagy- e , hogy követted a vágyaidat?- kérdezte.

  - Nem- válaszolta Csenge röviden. – Igazad volt pillangó! A vágyak legtöbbször csalódáshoz vezetnek. Egyedül Apu nem csalódott.

  - Én biztosan tudom, hogy ő sem azt kapta, amit várt a vágyaitól. Nélküled ő sem tud igazán boldog lenni.

  - Talán. De tudod mit pillangó? Én már nem akarok vágyódni másra, mint ami megadatott nekem. Most akarok boldog lenni, az Anyuval és a legjobb barátaimmal! Csak változtass vissza , kérlek!

  A pillangó visszaváltoztatta kislánnyá. Csenge életében nem volt ilyen boldog, jó volt újra a saját bőrében lenni! Attól a naptól kezdve Selymesmorgó sem elégedetlenkedett, morgott többé. Mindegyikük a jelenben találta meg a boldogságát. Abban, hogy ők négyen egy szerető család, hiszen soha nem hagynák cserben egymást!

  Olykor nem az az igazi család, ami vérszerinti , és „ normális”. Az igazi család szívekben születik és szeretettel köti össze tagjait.

  Vége
  cat34 kedveli ezt.
 • Hajni anyu
  Desktop1.jpg family-children-beach-shore-sea-sand-663838-wallhere.com.jpg people-2566854_1920.jpg
  Sztrohárné Kati kedveli ezt.
 • Hajni anyu


  Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy gyönyörű szép királyság, ahol egy jószívű király uralkodott szeretett feleségével. Szerette nagyon a nép, a gonoszságnak még híre sem volt ezen a vidéken, boldogan éltek az emberek, s végezte mindenki a maga dolgát. De nem volt teljesen boldog a királyi pár, hiszen hosszú éveken át, hiába várakoztak, nem jött a gyermek áldás. A királynő fáradhatatlanul imádkozott, mígnem egy nap maga Tündérkirálynő jelent meg előtte, s azt mondta:

  – Ne szomorkodj tovább királynő, megáldalak téged! Gyermeked születik, aki örökli majd a te szépségedet, a király jóságát, s nevetésétől még a gonosz szívek is meglágyulnak.

  Úgy is lett. Egy csodálatos reggelen végre megszületett a királyi gyermek, egy gyönyörű, kis királylány, akinek a nevetése meglágyított minden emberi szívet, még a legkonokabbakét is. Nem is volt boldogabb család, az egész világon. Játékosan, nevetgélve teltek mindennapjaik.

  Az idő gyorsan telt, s a kicsi lány egyre csak nőtt, mígnem belépett a 10-ik esztendejébe. Natália születésnapja, nemzeti ünnepnek számított a birodalomban, ami azt jelentette, hogy az emberek szabad napot kaptak, és mulatott ott mindenki, még a legutolsó koldus is kapott a szülinapi tortából! Feldíszítették az egész országot, kiváltképp a palotát. Csak a zenészek és a bohócok dolgoztak ezen a napon, szórakoztatták a népet. Olyan volt, mintha örökké tartana, ez a felhőtlen boldogság, ami a királyi család kiváltsága volt, a kicsi királylány születése óta.

  Valójában azonban a gonosz, sötét erők most is, mint mindig, a jó ellen szervezkedtek. Míg ők mulatoztak a palotában, Szélia a sötét oldal királynője, gonosz szándékkal feléjük közeledett. Egyetlen célja volt a világon, mégpedig az, hogy megerősítse a hatalmát. Attól sem riadt vissza, hogy a fekete mágiát használja, s kitanulta minden boszorkány tudományát. El lehet képzelni, milyen hatalmas erővel rendelkezett!

  Amikor megjelent a palotában, fekete fellegek borították be az eget, síri csend támadt, s beborított mindent a sötétség. Alig egy pillanat volt az egész, nem is szólt semmit, de mire ismét világos lett, a királylánynak nyoma sem volt.

  Az emberek még mindig némán álltak, mozdulatlanul. A királynő sikolya törte meg csendet, ahogyan gyermeke nevét kiáltotta. A kislány nem válaszolt. Rémülten keresték, először csak a palotában, majd a nagy tömegben, sikertelenül. A király parancsot adott, az egész hadseregnek, hogy fésüljék át a birodalmat. Minden próbálkozásuk hiába való volt. A kislánynak nyoma veszett.

  Hogy is találták volna, amikor ő már rég egy másik országban volt, mégpedig Szélia birodalmában, aki egy ketrecbe zárta, palotája fogadó termében, mint egy rab madárkát. Szegény királylány annyira megrémült, hiszen eddig még soha nem történt vele félelmetes dolog.

  Szélia szigorú tekintettel nézett rá, majd azt kérdezte:

  – Natália a neved, ugye?

  – Igen.- felelte remegő hangon a kislány- Miért raboltál el?

  – Veszélyt jelentesz a hatalmamra! Márpedig ezt nem engedhetem!

  – Én veszélyt?- nézett fel rá csodálkozva a gyermek- De hisz a légynek sem ártok! Nem ismerlek téged, miért jelentenék én veszélyt?

  – A varázsgömböm szerint az a gyermek semmisíti meg a hatalmamat, akinek a nevetése meglágyít minden emberi szívet. Az emberek azt beszélik, te vagy az a gyermek! Te és a csodálatos mesekönyv, ez a páros az egyetlen, ami legyőzhet engem!

  – A csodálatos mesekönyv?

  – Igen!- s újával egy régi, porosodó könyvre mutatott, amely egy különleges kis szekrénybe volt elzárva a terem közepén.

  – Soha nem hallottam róla. Mitől csodálatos ez a mesekönyv?

  – Mert ebben a könyvben mindenkiről szól egy mese, ami jól végződik. És a rosszat jóvá, a jót pedig még jobbá változtatja, mire vége a mesének. Azonban csak akkor működik, ha te olvasol fel belőle.

  – Rólam is van benne egy mese?

  – Igen.

  – És rólad is?

  – Igen. De hogy miről is szól, soha nem tudjuk meg.

  – Ha veszélyt csak a mesekönyvvel együtt jelentek, miért hoztál ide? Én soha nem kerestem volna a könyvet.- nézett rá kérdőn Natália.

  – A könyv viszont megtalált volna téged.

  – A könyv? Ugyan, hogyan?

  – Megvannak a módszerei, elhiheted. Ezért zártam el, a kulcsot pedig a nyakamban őrzöm éjjel nappal.

  – És velem, mit fogsz tenni?

  – Még nem tudom, de azt hiszem megöllek.- mondta hidegen a gonosz királynő.

  Natália gyomra összeszorult. Attól félt valóban ez utolsó éjszakája. Hiába volt fáradt és kimerült, ezen az éjjelen aludni nem tudott. Összekucorgott kicsi ketrecében, a térdét átkarolva kezdett sírni, csak úgy potyogtak a könnyei egymás után.

  – Miáúú!- somfordált oda hozzá Szélia fekete macskája. Minden boszorkánynak van egy e -féle háziállata, ez már törvényszerű a sötét világban- Csak nem sírsz?- folytatta.

  – De igen- szipogta a kislány.

  – Nem bíííírom a síró gyerekeket. Valahogy megszakad a szíííveeem értük. Miáúúú! Tudod én nagyon sok mesét ismerek, meséljek neked valamit?

  A kislány igencsak elcsodálkozott a kedves fekete macskán, de akkor támadt egy nagyszerű ötlete.

  – Te nem is vagy gonosz cica?

  – Miáúúú, nem, nem igazán. Csak el kell játszanom, amikor az úrnőm lát, ennyi az egész. Ha eléggé gonosz vagyok, ehetek a finom macskaeledelből.

  – Mi az a macskaeledel?

  – Hát az valami finom macskaétek egy másik világból. Egy biztos: húsból van, és én imádoom!

  – Én is sok mesét ismerek.- folytatta Natália- Miért nem olvasunk különleges mesét?

  – Különleges mesét?- nézett rá kíváncsian a macska.

  – Van az úrnődnek egy varázslatos mesekönyve, ott őrzi abban a kis szekrényben a terem közepén. Abban van egy mese, aminek te vagy a hőse, van olyan is, amelyiknek én, vagy az úrnőd.

  – Nahát! És miért zárta el előlünk?

  – Hát önzésből! Nem akarja, hogy kiderüljön, hogy más is lehet mesehős, nem csak ő!

  – Hát ez tényleg nem szép dolog!- prüszkölt egyet a cica.

  – Ha megtudod szerezni a kulcsot, mi elolvashatnánk... A nyakában van, mindenhova magával viszi..

  – Mindjárt hozom!- felelte lelkesen , s elindult.

  Ez gyorsan ment- gondolta a kislány. Végre felcsillant a remény, hogy mégsem kell meghalnia, s kijuthat innen. A macska hamar visszajött a kulccsal a szájában. Még a zárat is kinyitotta , mire a könyv fényesen ragyogni kezdett, felemelkedett s a ketrecben raboskodó kicsi királylány elé repült. Akkor aztán kinyílt, de nem csak a csodálatos mesekönyv, hanem a ketrec zárja is! Ámulva nézték mindketten, de sokat nem habozott Natália, fogta a könyvet és az alvó királynő mellé ülve, elkezdte felolvasni a róla szóló mesét:

  – Szélia meséje....

  A gonosz királynő már az első szavakra felébredt, de nem tudott semmit tenni. Kénytelen volt végig hallgatni az egészet. Mire a királylány a végére ért, olyan szelíddé vált, mint egy bájos anyuka. Még az utazáshoz uzsonnát csomagolt a kislánynak.

  – Nem használhatom többé a fekete mágiát gyermekem- mondta- muszáj lesz az erdőn át haza indulj. Ne feledd, a könyv megvéd, majd minden veszélytől, csak használd! Vigyázz magadra kedvesem!- megcsókolta a kislány homlokát búcsúzóul, és útjára eresztette.

  Csak a királynő fekete cicája volt kicsit megijedve, attól tartott, hogy a fekete mágia nélkül nem ehet többé, abból a finom másik világbeli macskaeledelből... De Szélia megnyugtatta, hogy lejegyezte a receptet és saját kezűleg fog neki készíteni, abból a finomságból.

  A Rengeteg erdő bizony nem kevés veszélyt rejtett. Natália délre tartott, a királynő tanácsát követte. Ahogy ment, mendegélt egyszer csak három haramia ugrik elő a fák mögül:

  – Ide azt a könyvet!- kiáltott rá a középső.

  – És minden vagyonod!- követelőzött a baloldali.

  – Semmim sincs- felelte a kislány- és ez a könyv semmit sem ér. De van benne rólatok egy mese. Ha akarjátok felolvasom nektek.

  A három haramia összenézett. Annyira unalmas volt ezen a vidéken élni, heteket vártak, mire arra tévedt valaki, hogy kirabolják. Gondolták ráérnek végezni vele a mese végén, a könyvért pedig talán kapnak egy kis pénzt a könyvtárostól. Szerették a jó történeteket, de nem tudtak olvasni. Elárulni pedig nem akarták magukat, szégyellték.

  – Olvasnál nekünk?- kérdezte a jobb oldali.

  – Igen, szívesen!- ajánlkozott a kislány.

  Körbe ülték hát, Natália pedig olvasni kezdett:

  – A három haramia meséje...

  Mire a mese végére ért, a három haramia igazi kezes báránnyá vált. Nem is akarták többé sem kirabolni, sem pedig ártani neki. Sőt magukat pofozgatták, hogy hogyan is lehettek, olyan elvetemültek, hogy egy védtelen kislányt megtámadtak! Natália győzködte őket, hogy nincs semmi baj, ő nem haragszik, mire végre megnyugodtak és kárpótlásul finom vacsorát készítettek neki. Imádtak főzni, és értettek is hozzá. El is határozták vendéglőt nyitnak az erdőben, s ezentúl a vendéglátásból fognak megélni. Éjszakára még velük maradt, de amint a nap előbújt a fák lombjai közül, máris folytatta útját.

  Maga sem tudta mennyit vándorolt, igencsak fáradt volt, a lábai pedig egyre jobban fájtak, amikor elé ugrott egy hatalmas oroszlán. A kislánynak torkán akadt a szó. Fogalma sem volt mi tévő legyen. A könyvvel aztán nem sokat ér, ha még megszólalni is képtelen!- gondolta. Remegve szorította a könyvet magához.

  – Eldobnád azt az izét?- kérdezte dühösen az oroszlán- Csak húsra vagyok éhes! Nem szívesen rontanám el az ízedet azzal a valamivel!

  – Nem tehetem- felelte Natália-ez egy varázskönyv.

  Az oroszlán kezdett kíváncsi lenni:

  – És mit tud ez a varázskönyv?

  – Először is mindenkinek van benne egy saját meséje, amelyiknek ő maga a hőse.

  – Folytasd!- utasította egyre türelmetlenebbül az oroszlán.

  – A végén pedig megtudhatod mit hoz a jövő.

  – Nahát!- csillant fel az oroszlán szeme- Az engem is érdekelne! Talán mégis én leszek az állatok királya?

  – Nem tudom. De szívesen felolvasom neked.

  – Végül is ráér, ha utána megeszlek!- mondta az oroszlán, s a kislány lábaihoz feküdt, aki máris olvasni kezdett:

  – Az oroszlán meséje....

  Mondanom sem kell, mire a végére ért, az oroszlán olyan szelíd lett, akár egy kiscica. Boldogan ölelkeztek össze, s megígérte , hogy ő majd a hátán elviszi a Rengeteg erdő végére, s óvni fogja, hogy baj ne érje.

  Úgy is lett. Hét nap és hét éjszaka után megérkeztek az erdő végére. Ott aztán búcsúzóul még egyszer megölelték egymást, s a kislány elindult a hosszú, köves úton otthona felé. Messziről már látni lehetett a palotát, s minél inkább közeledett, annál lelkesebben szaporázta lépteit, hogy mihamarabb szülei karjaiba omoljon.

  Hej, de boldog volt a király és a királyné! De örült ott a nép is! A király ezt a napot is ki hírdette munkaszüneti napnak, s ünnepeltek nagy dínom- dánommal egész reggelig!

  A csodálatos mesekönyv a királyi könyvtárba került . Még nagyon sok éven át segítette semmissé tenni a gonoszságot a birodalomban. Natália az ellenségeivel együtt fogyasztotta el a vacsoráját, valahányszor hadat üzentek, sőt még mesét is olvasott a vendégeknek! Nem is volt békésebb időszak soha máskor, egész Meseországban!
 • Hajni anyu
  36599954_2143560962339634_2662782485460418560_o.jpg

  Elmondhatom neked őszintén és jókedvvel,
  én tudom mire vágyik az életben az ember.
  Jó ember, vagy épp rossz, a vágya csak ennyi:
  szeretni, s valaki által szeretve lenni.

  Még annak is, akiről éppen nem gondolnád,
  kinek soha nem láthatod egyetlen mosolyát.
  Sőt neki van legnagyobb szüksége a jóra,
  ha szeretnéd álma válhatna valóra.

  Mennyi boldogság is van egy ölelésben,
  mennyi feltöltődés a bájos kedvességben!
  Jó ember, vagy épp rossz, a vágya csak ennyi:
  szeretni, s valaki által szeretve lenni
 • Hajni anyu
  38019121_2187775504584846_1461080559076769792_o.jpg

  Csodásak a reggelek,
  ha meglátjuk a szépet.
  S úgy veszünk egy új napot,
  mint új lehetőséget.
  Nehézségek nélkül
  tárul ki a világ,
  hisz szíveddel látod
  meg a legtöbb csodát!
  Tanítsd meg a gyermekedet
  igazán szeretni!
  Mert életében csak akkor
  tud majd boldog lenni.
  Nem kell ahhoz nagy tudomány,
  csak szeresd őt mindig!
  Nem szeretik a gyerekek,
  ha őket lekicsinylik.
  Csináljatok minden nap
  együtt valami szépet,
  A tartalmas együttléttől
  fejlődik a lélek.
  Ne legyen egy perc sem,
  ami kárba veszne!
  Szereteted az úton
  végig őt vezesse.
  Beka Holt kedveli ezt.
 • Hajni anyu
  38391645_2196892000339863_4962343276075024384_o.jpg Édes hazám, merre bolyong néped?
  Él- e még szívükben régmúltkori fényed?
  Otthonunk illatát emlékeink őrzik,
  Miközben a lelkünk honvágyunktól vérzik...
  Mintha még hallanám a vén toronyórát,
  Amint egyik órából, a másikba vált át.
  Fülembe cseng most is, az asszonyok éneke,
  Az otthon maradottak élete boldog-e?
  Édes hazám, merre bolyong néped?
  Sokan távol vagyunk, ugye a Te is érzed?
  Otthonunk varázsát emlékeink őrzik,
  S közben szemeinkben néhány könnycsepp fénylik...

  https://mesebolygo.webnode.hu/serelmek/#&gid=1&pid=28
  imrucika kedveli ezt.
 • Hajni anyu
  38063058_2189457604416636_1597546285844398080_o.jpg

  Ma reggel néztél tükörbe,
  S kérdezted: ez én vagyok?
  Mi az a sok barázda rajtam,
  Ha homlokot ráncolok?
  Szarkalábak sorakoznak
  Szemem mellett rendesen.
  Gyűrött arccal látom magam,
  Szépségemet keresem.
  Csak a szemem ragyogása
  Az mi épp olyan, mint rég.
  Nem veszítette el most sem
  Ragyogásának fényét.
  És a lélek, mi bennem él,
  Mindent épp ugyanúgy lát:
  Mint amikor ott kerestem
  A világban a csodát!
  Épp ugyanúgy érzel, szárnyalsz,
  Bent semmi nem változott.
  Csak ez a test az, amelyen
  Az idő nyomot hagyott!
  Az anyagi világ tudod,
  Okozhat még fájdalmat...
  Lehet testünk megöregszik,
  De lelkünk még szárnyalhat!

  Weboldal: https://mesebolygo.webnode.hu/
  imrucika kedveli ezt.