Viewing blog entries in category: Szöveges lenyomatok a világomról...

 • Sirkánkán
  Hány helyen maradtak meg régi hagyományok?
  Magyarország-Fejér megye-Moha

  A fővárosi vizek népszerűségével vetekedett a Magyarország legrégebbi ásványvizeként emlegetett Mohai Ágnes, amelyről az első írásos feljegyzést 1374-ben keltezték. Ma a privatizációnak hála, nem üzemel...
  Van azonban valami, ami még működik..Erről nem tudom mi a legrégebbi feljegyzés...Többször táncolt a tiltás és a megtűrt között...Amíg a családi emlékezetek visszanyúlnak ez a hagyomány mindig is létezett...

  Ma talán elértünk oda, hogy megmarad, sőt a helyére kerül... A múlt és a jelen élő, működő egységeként újra hangos lesz a falu, Aki az utcára lép az kormos lesz.Megesszük a székelykáposztát, rá jól fog esni a fánk is, finom baracklekvárral...No és egy kis bor is segít az emésztésben...

  A különböző megosztókon található bővebb anyag erről, akit érdekel...

  blogspot,youtube, inda stb...

  [​IMG]
 • Sirkánkán
  Vasárnap az éjszakás műszak előtt egy kis vidámságra vágytam.Ezt a kis gyöngyszemet találtam.Talán másnak is mosolyra húzza a száját...
  [​IMG]
  Ez egy rádióbeszélgetés, ami a galíciaiak és az észak amerikaiak között történt. A 106-os tengerészeti vészhívó csatornán rögzítették a galíciai partoknál, Costa de Fisterrán 1997. 10. 16.-án.
  A beszélgetés valóban megtörtént, 2005 márciusában hozta nyilvánosságra a spanyol katonai hivatal. Az össze spanyol újság leközölte, egész Spanyolország halálra röhögte magát.


  ** Galíciaiak: (zaj a háttérben) **
  Itt az A853 beszél Önökhöz! Kérem, változtassák meg a pozíciójukat 15 fokkal délre, hogy elkerüljük az ütközést! Önök egyenesen felénk tartanak, a távolság 25 tengeri mérfölfd.

  ** Amerikaiak: (zaj a háttérben) **
  Azt tanácsoljuk Önöknek, hogy változtassák meg a pozíciójukat 15 fokkal északra, hogy elkerüljük az ütközést!

  ** Galíciaiak: **
  Negatív válasz. Megismételjük: változtassák meg a pozíciójukat 15 fokkal délre, hogy elkerüljük az ütközést!

  ** Amerikaiak: (egy másik hang) **
  Itt az Amerikai Egyesült Államon egyik tengeri hajójának kapitánya beszél Önökhöz! Ragaszkodom hozzá, hogy azonnal változtassák meg pozíciójukat 15 fokkal északra, hogy elkerüljük az ütközést!

  ** Galíciaiak: **
  Mi nem látjuk a kérésnek sem a megvalósíthatóságát, sem a szükségességét. Ezért Önöknek javasoljuk a pozíciójuk 15 fokkal délre történő megváltoztatását, hogy elkerüljük az ütközést!

  ** Amerikaiak: (egy nagyon izgatott, parancsoló hang) **
  ITT RICHARD JAMES HOWAR KAPITÁNY, AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK USS LINCOLN NEVŰ ANYAHAJÓJÁNAK KAPITÁNYA BESZÉL!!!
  HAJÓNK AZ ÉSZAKAMERIKAI FLOTTA MÁSODIK LEGNAGYOBB HAJÓJA! KISÉR MINKET KÉT PÁNCÉLOS CIRKÁLÓ, HAT ROMBOLÓ, NÉGY TENGERALATTJÁRÓ ÉS TÖBBHAJÓ, AMELYEK ÁLLANDÓAN TÁMOGATNAK.
  A PERZSA ÖBÖLBE TARTUNK, HOGY OTT EGY KATONAI MANŐVERT KÉSZÍTSÜNK ELŐ ÉS EGY IRAKI OFFENZÍVA ESETÉN VÉGREHAJTSUNK.
  ÉN NEM AJÁNLOM, ÉN MEGPARANCSOLOM, ÖNNEK, HOGY VÁLTOZTASSA POZÍCIÓJÁT 15 FOKKAL ÉSZAKRA!!!!!!!
  AMENNYIBEN NEM HAJTJA VÉGRE, KÉNYTELENEK LESZÜNK A SZÜKSÉGES LÉPÉSEKET MEGTENNI, HOGY BIZTOSÍTSUK AZ ANYAHAJÓ ÉS A HADERŐ BIZTONSÁGÁT!!! ÖNÖK SZÖVETSÉGES ÁLLAM, TAGJAI A NATONAK ÉS ÍGY ENNEK A HADERŐNEK!!! AZONNAL ENGEDELMESKEDJENEK, ÉS MENJENEK AZ UTUNKBÓL!!!

  ** Galíciaiak: **
  Itt Juan Manuel Salas Alcantra beszél. Mi ketten vagyunk. Oltalmaz minket a kutyánk, az ételünk, két sör, és egy ember a kanári szigetekről, aki éppen alszik.
  A Cadenia Dial von la Coruna adó és a 106-os tengeri vészhívó csatorna támogat. Sehová sem utazunk, a szárazföldről beszélünk Önökhöz.
  Az A-853-as számú Finisterrai világítótoronyban vagyunk a galíciai partoknál.
  Halvány fingunk sincs, hogy a spanyol világítótornyok rangsorában hanyadikok vagyunk.
  És megtehetik a lépéseket, amiket szükségesnek tartanak, és amelyekre vágynak, hogy a szaros anyahajójuk biztonságát garantálják. Különösen annak ismeretében, hogy nemsokára a galíciai partok szikláin szét fog zúzódni.
  Ezen megfontolásokból ki kell tartanunk amellett és szeretnénk még egyszer a lelkükre kötni, hogy a legjobb, legegészségesebb és legokosabb Önnek és embereinek, ha pozíciójukat 15 fokkal délre megváltoztatják, hogy az ütközést elkerüljük!
 • Sirkánkán
  Több oldalon írogatok időnként, egy negatív élményemet szeretném megosztani veletek a Netlog nevű közösségi oldalról. Hozzáteszem, hogy az oldal működésével elégedett vagyok, de az a kis mellékzönge nagyon fura. Az a fura kis három x , amivel bizonyos oldalak a felnőtt tartalmat jelölik... A múltkoriban egyik blogomban az Aranybulla harmincadik pontját kívántam idézni. A saját személyesem blogomban nem írhatok le három darab x-t egymás mellé, holott egyértelműen a római harmincas az ebből áll.Majd első felháborodásomban erre reflektálni akartam. Ebben le akartam írni, hogy ha egy P..O..R..N..O...G...R...Á...F.... tartalmat akarnék reklámozni, megtenném. Ebben semmiféle hülye szabállyal nem tudnának meggátolni. Akkor mi értelme annak, hogy például a magyar értelmező kéziszótárban szereplő szavakat nem írhatok ide le???

  Egy személyes blogban nem szólhatok arról például, hogy engem felháborít, hogy az édesanya?... a kiskorú gyermek jelenlétében, a férjével egy autóban ülve köt üzletet egy török kamionossal? Mondjuk szeretném ideírni a fogllakozás nevét, akkor ezt miért nem tehetem meg? Persze azt is megoldottuk, hogy ne a cenzor akarata érvényesüljön, de mi szükség van erre?

  A netlog egy normálisan működő oldal, nem hiszem, hogy bármelyik tagját felháborította volna, ha az említett blogomban leírhattam volna az Aranybulla harmincadik paragrafusának a sorszámát a magyar!!! helyesírás szabályai szerint...
 • Sirkánkán
  Egy újabb szép évszám, amiben ott rejtőzködik a világvége. A média által keltett hisztériákat nehéz újabb és újabb dologgal fokozni. Mindig pánikhangulatot keltve, bármilyen történést kihasználva a világban, egyszer csak elértünk oda, hogy pár hulla, pár elhullott állat, összedőlő házak, vagy az utakra csúszó hegyek, már csak az érzékenyebb lelkű emberekre hatnak. Az átlag már csak meghúzza a vállát, legföljebb kisziszegi a foga között, hogy itt sem szeretnék most lenni.

  Mit lehetne még tenni, hogy mindenki felkapja a fejét, a választásra jogosultak legalább fele rémületbe essen? Na, adunk nektek világvégét! Ez aztán emeli minden egyes katasztrófa értékét, hiszen láncba lehet kapcsolni, felemelve a mutató ujjainkat. Lám, lám én megmondtam és bizony közeledik is!

  Egy ismert jósnak tartott ember életművéből szemezgetett gondolatokkal szeretném szemléltetni, hogy mennyire nem tőrödnek a valóságos értelmével a mondatoknak. Aki hisz a jóslatokban nem kerülheti meg Nostradamust (1503. december 14. –1566. július 2.). Ami a próféciáit illeti a hozzáértő boncolgatók szerint nagyon nehéz értelmezni, hiszen egy olyan szleng alapján fogalmazta meg, amit gyakorlatilag nem lehetséges pontosan átültetni a mai nyelvre. Azonban van néhány mondat, amit nem lehet félreérteni, hacsak nem azon igyekszik szegény sikerre és nézettségre, olvasottságra vágyó emberke.

  Először is szeretném felhívni arra a figyelmet, hogy Nostradamus maga írta a művéről, hogy vallásos ember lévén, nem ellenkezik Isten akaratával, aki mint tudjuk kijelentette, hogy nem az emberek dolga, hogy tudják az időket. Jóslatai éppen ezért nem tartalmaznak olyan utalásokat. ami alapján pontosan el lehetne helyezni az időben.

  Lássuk a fent már említett mondatokat, ami alapján én azt mondom, hogy aki Nostradamus alapján jósolt világvégét, az nem ismeri a műveit. Európa (vagy Franciaország) és az Arab-világ között ki fog törni egy olyan háború, ami lángba borítja az egész világot. Majd ezt háromezer (3000) boldog békeév követi a földön, és ezután jön egy újabb nagy háború az említett felek között, amit követ a világvége.

  Ha úgy tekinteném, hogy az említett háború a második világháború lenne, akkor is a 66 év telt el a végétől. Márpedig az említett háború nem felel meg a jóslatnak. Napjaink történelmét tekintve nehezen tekinthető békés boldog békeidőnek. Egyenlőre tehát várjuk az említett első háború kitörését a jóslat alapján. Ha lezajlana ez a háború és holnap kitörne a világbéke, még akkor is van háromezer boldog békeévünk, hogy a világvégétől rettegjünk.

  Nem létezik olyan világnézet, ami alapján jósoknak bármit is elhihetnénk. Vannak statisztikai valószínűségek, amiket figyelembe véve lehet definiálni az emberek jelentős százalékának a viselkedését, ezeknek azonban semmi köze a hétköznapi értelembe vett jóslatokhoz. Persze, ha egy csinos jósnő mélyen a szemembe néz és közli velem, hogy nemsokára furcsa bizsergést fogok érezni, hajlandó leszek átértékelni a jóslatokról alkotott sarkos véleményemet! Boldog, rettegésmentes új évet kívánok mindenkinek!

  [​IMG]
 • Sirkánkán
  Tömeg az utcákon, sztaniol, díszvilágítás mindenhol. Egy kis forralt bor illat a levegőben. Lökdösődés, nézelődés, kinek hol mit...Csak itt, csak most, csak ennyiért...

  Azért remélem ma véget ér a "kriszmasz", és elkezdődik a valódi karácsony. Az asztalra kerül, ami ilyenkor szokott. Délutánra helyére kerül a feldíszített fa, alákerül az ajándék és jut egy kis idő a beszélgetésre.

  Eszünkbe jut talán az is, hogy mit ünnepelünk. Kiszakadunk egy pillanatra a hétköznapokból és megtaláljuk az ünnep lényegét.Kívánok mindenkinek békés, boldog Karácsonyt!