Szín
Háttérszín
Háttérkép
Szegély színe
Font Type
Font Size
 1. Az életben a legnagyobb csalódottság valószínűleg a jövővel kapcsolatos bizonytalanságból fakad. Bármit képesek vagyunk kezelni - legyen az jó vagy akár rossz -, ha biztosan látjuk annak bekövetkezését. A nem tudás az, ami megvisel bennünket.
 2. Ma

  MA kitörlök az életemből két napot: a tegnapot és a holnapot.
  A tegnapból tanultam, a holnap pedig következménye annak, amit ma teszek.
  MA azzal a meggyőződéssel nézek szembe az élettel,
  hogy ez a nap soha többé nem fog visszatérni.
  A MA az utolsó lehetőség arra, hogy intenzíven éljek,
  hiszen senki sem tud biztosítani arról,
  hogy látni fogom a holnapi napfelkeltét...
  MA elég bátor leszek ahhoz,
  hogy ne szalasszak el több alkalmat.
  MA beruházok a legértékesebb erőforrásomból:
  Az Időmből, a legbizonytalanabb munkámba:
  Az Életembe.
  MA minden percet szenvedéllyel töltök,
  hogy a mát egy különleges,
  egy páratlan nappá tegyem az életemben.
  MA szembeszállok minden akadállyal,
  amely az utamba áll, bízva abban, hogy sikert aratok.
  MA ellenállok a pesszimizmusnak,
  és meghódítom a világot egy mosollyal,
  és pozitív hozzáállással a legjobbat, várom.
  MA úgy töltöm az időt, hogy boldog legyek,
  és otthagyom a lábnyomaimat,
  és a jelenlétemet mások szívében...
 3. Ki vagyok...? Talán csak egy lány. Talán A lány. Talán egy barát. Talán egy régi szerelem. Talán egy ismerős figura. Talán a legnagyobb ellenség... Egy komoly nő. Vagy csak egy szeleburdi kislány... Mindenkinek mást jelentek... és hogy neked mit...? Talán azt, akit csak gyűlölni tudsz. Talán azt, akit szeretsz. Azt, aki fájdalmat okozott neked. Azt, aki nem szeretett. Vagy azt, aki örökké fog... Közel sem vagyok tökéletes... Mosolyt, de könnyet is csaltam már az emberek arcára. Olykor csalódást okozok, máskor én csalódok. Néha meggondolatlanul bízok, vagy magyarázat nélkül bezárkózok. Várok mikor már nem kellene, és kapkodok mikor még várnom kellene. Egyszerre szeretek és gyűlölök okkal, és ok nélkül is. Hibáztam, hibázok és valószínűleg még rengetegszer fogok is. A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még akkor se, ha nincs benne semmi különös.. Én "én" magam vagyok, és ez több annál, amit néhányan elmondhatnak magukról ...
 4. Ego

  Én én vagyok.

  Nincs a világon még egy ugyanilyen ember. Egyes részleteket tekintve sokan hasonlítanak hozzám, de egészében véve senki. Ennélfogva bármit teszek, azt magamnak tulajdoníthatom, hiszen én magam választottam.

  Én rendelkezem mindenemmel –

  a testemmel és annak minden mozdulatával;

  az elmémmel, valamennyi gondolatommal és ötletemmel;

  a szememmel és a képekkel, melyeket észrevesz;

  az érzéseimmel, legyen bár az harag, öröm, csüggedés, szeretet, csalódottság, vagy izgalom;

  a számmal és minden szóval, ami elhagyja, akár udvarias, akár durva, kedves, helyénvaló vagy sem;

  a hangommal, legyen az hangos vagy kellemes;

  minden cselekedetemmel, függetlenül attól, hogy saját magamra vagy másokra irányul.

  Magam birtoklom a képzeletemet, az álmaimat, reményeimet és félelmeimet. Az enyémek győzelmeim és sikereim, kudarcaim és balfogásaim.

  Mivel a magam ura vagyok, tökéletesen megismerhetem magamat. Ezáltal minden részemhez bensőséges szeretet és barátság fűzhet. Minden porcikámat érdekeimnek megfelelően használhatom. Tudom, hogy akadnak bennem érthetetlen vagy számomra még ismeretlen vonások, de amíg barátsággal és szeretettel viszonyulok magamhoz, addig bátran és bizakodva kereshetem a rejtélyek megoldását és önmagam jobb megértésének lehetőségeit.

  Akármilyennek tűnök, bármit mondok vagy teszek, gondolok vagy érzek egy adott pillanatban, az mind-mind én vagyok. Bármely időpontban hitelesen képviselem saját magamat. Ha később visszagondolok arra, milyennek mutatkoztam, szavaimra, cselekedeteimre, eszméimre és indulataimra, talán ez vagy az tőlem idegennek tetszik majd. Akkor elvethetem azt, ami nem hozzám való, megtarthatom azt, amit lényemhez megfelelőnek bizonyult, és kitalálhatok valami újat ahelyett, amitől elfordultam.

  Érzékeim és képességeim segítségével megállhatom a helyemet, közel kerülhetek másokhoz, eredményeket érhetek el, értelmet és rendszert vihetek az engem körülvevő személyek és dolgok tömegébe.

  Bírok magammal, tehát irányíthatom magamat.

  Én én vagyok, és így vagyok jó.
 5. "Poligámia: a pszichológusok szinte kivétel nélkül szociopatának ( a társadalmi együttélés normáit kórosan megszegő személyiségnek) tekintik a poligám embereket. Minthogy az ilyenek minden bűntudat nélkül képesek hazudni és másokat manipulálni, nyilvánvalóan hiányzik belőlük az erkölcsi érzék és az egészséges kapcsolatteremtési képesség. A legtöbb poligám ember senki mással nem törődik, csak önmagával. Az egóját legyezgeti , ha nem csak egy ember rajong érte. A poligám ember nem tud, vagy nem is akar választani partnerei közül.
  Jelei: A legjobb védekezés a támadás. Felelősségre vonás esetén ő kezd el gyanusítgatni...
  Rövid póráz: Mindig tudni akarja , merre jársz. Baráti köröd is megnyírbálja..."

  Lehet,lesz aki magára ismer...:
 6. Jelentése: “megérkezés,eljövetel”,a lelki megújulást,megtisztulást jelenti.
  Minden ember eljut egyszer arra a pontra,amikor nem elégíti ki az,ahogyan él,valami jobbat,valami minőségileg egészen mást szeretne és benső igény lép fel benne egy teljesebb életre. Feléled benne a vágy,hogy mint egy pillangó,szárnyra keljen,szabaddá váljon és megtalálja magában a békét és a boldogságot.
  Ha valóban ezt tartjuk szem előtt,erre figyelünk,minden más dolog -amit az életünkben olyan nagyon “fontosnak” tartunk- háttérbe szorul.Belsőleg is megtisztulunk és ezt a tisztaságot,a fényt,az energiát mi is sugározni tudjuk kifelé családtagjaink és a környezetünk felé. A mi “sugárzásunkat” a körülöttünk lévő külvilág is észre fogja venni,és ők is fel fognak töltődni szeretetünkkel,így szinte észrevétlenül tudjuk formálni,változtatni,jobbá tenni a körülöttünk levő világot.
  Ezért,hogy feltöltődjünk,időnk egy részét fordítsuk meditálásra,befelé fordulásra,pihenésre,szabad levegőn való sétálásra.
  Fontos önmagunk megismerése ahhoz,hogy utána mások felé elégedettséget sugározzunk!!
 7. Egyesek még keresik a választ erre a kérdésre,hogy létezik-e örök szerelem? Én már megtaláltam,legalábbis szerintem igenis létezik,hiszen az ember örökké szerelmes. Lehet,hogy mindig másba,de folyamatosan elmerül ebben az érzésben.Van ,aki sűrűn cserélgeti szerelmeit,van,aki ritkábban,olyan is van,aki csak magába a SZERELEMBE szerelmes-az érzésbe,mely egyszer a fellegek fölé emel másszor a pokol legmélyére taszít,de mégsem tudunk enélkül élni…
  Akadnak olyanok is,akik arra specializálódtak,hogy mások szerelmét hódítsák el,azután,ha sikerült,egy kicsit játszadoznak vele-mint macska az egérrel-és ha ráuntak,lelkiismeret nélkül továbbálnak,újabb préda után. Az ilyenek soha nem fognak megállapodni senki mellett,nekik csak játék a szerelem.
  Örök kárhozatra vannak ítélve,megbocsátást nem nyernek soha!
 8. A nyaram nagyon jól sikerült,változatos,zsúfolt,minden tekintetben kielégítő programokat sikerült összehoznunk.Rengeteg helyen kirándultunk,sok érdekes dolgot láttunk,de egyvalami mindenhol megegyezett,ami viszont nagyon elkeserített:a rengeteg szemét és egyéb emberi melléktermék különböző kedvelt kirándulóhelyek környékén.
  Engem arra neveltek annak idején és én is arra oktattam gyerekeimet,hogy nem dobjuk el a szemetet,de látom,sokan ezt nem tanulták meg,szinte szégyellem magam azok helyett ,akik ezt megteszik. Műemlék romok körül,erdőkben,parkokban,mindenütt eldobálva drogosok által használt fecskendők,szerelmi légyott után elhajított kondomok,mindenféle egyéb hulladék....szinte rossz érzés kerülgetni.
  Jó dolognak tartottam a "SzeddMagad" akciót,időt,pénzt,fáradtságot nem kímélve szedték a szemetet,ami azóta újra tetemes mennyiségben gyűlt össze.
  Azzal sokat lehetne spórolni is,ha ilyesmire nem is kellene költeni,hanem mindenki odafigyelne környezetére,vigyázna rá.
  Sokkal kellemesebb lenne tiszta környezetben élni,szórakozni!
  Nem jobb lenne mindenkinek?
  Nekem és családomnak természetes,hogy odafigyelünk környezetünkre,másnak miért nem az???
 9. Meglepő dolgot hallottam nemrég! Az ölelésnek nyugtató, stresszoldó hatása van! Bár ezt én is tapasztaltam már magamon,Én is lenyugszom,elfelejtem minden gondom,bánatom,ha ölelhetem,akit szeretek. Sajnos nem olyan gyakran,mint szeretném! Ezért helyette Norbi fiam a “szenvedő alany”. Kamasz létére elég jól viseli,Lilla ennyi idős korában már nem igazán szerette,ha ölelgetik,puszilgatják.
  Igényli is ,bújik,ölelget ő is. Jól esik! De még jobban a szerelmemtől! :)
  Meglepő,milyen nyugalom száll meg abban a pillanatban,hogy testközelben érzem a szeretett lényt...
  :grin:
 10. Az embereket mindig az első benyomás alapján ítéljük meg. Ostoba,aki azt hiszi,hogy nem fontos a külszín. Igenis fontos!

  Ha valaki első látásra ellenszenves,akkor aszerint ítéljük meg később is,hiába derül ki közben az ellenkezője. Később már nagyon nehéz az előítéleteken változtatni. Van ,aki nem is akar…van ,aki próbál,de nem tud,mivel az ilyen dolgok mélyen gyökeredznek az emberben.

  Barátból lehet ellenség,de az ellenségből sohasem lesz barát!!
 11. Mennyivel szebb úgy a világ,ha nem mások elvárásainak,véleményének akarunk megfelelni,hanem csak a saját magunk által felállított mércét akarjuk megütni. Miért adjam fel önmagam,csak azért,hogy mások elvárásainak megfeleljek? Miért más mondja meg,hogy kivel barátkozhatom,mit csinálhatok,mit nem?

  Unom már az összehasonlítgatást is,ki szereti azt,ha folyton máshoz hasonlítják jó és rossz tulajdonságait?

  Én ilyen vagyok,ha tetszik,ha nem,így kell elfogadni!

  Nem számít már ,hogy ki mit tesz ellenem vagy értem,nem számít,ki mit gondol rólam,élem a magam kis életét,jól vagy rosszul,ez már csakis rajtam áll vagy bukik.Kizárom a zavaró körülményeket és teszem,amit a szívem diktál.

  Eddig gúzsba kötött a mások által alkotott szabály,most inkább már a magamét szeretném követni. Hátha sikerül…

  Nem számít,mi volt a múltban,örülök a jelen csodás pillanatainak és nem rágódom azon,hogy mit hoz a jövő!

  Szerinted sikerülhet? :D
 12. Irigylem az olyan embereket,akik képesek félvállról venni mindent. Átgázolnak embereken,érzéseken,kapcsolatokon és ez adja nekik az adrenalint. Szerelmet hazudnak érdekből és mikor már lépre csalták áldozatukat ,nevetve a mélybe taszítják.(Vagy mikor szükségük van rá valamiért,újra csak hízelegnek neki…) Nekik minden és mindenki kell,nem elégszenek meg eggyel,körülöttük kell,hogy forogjon a világ. Szemedbe mosolyognak ,hátad mögött kinevetnek és hiába jártad meg velük tízszer,százszor,ezerszer,de Te újra megbocsátasz,csak mégegyszer utoljára és ez így megy a végtelenségig…

  Ááá,mégsem, én mégsem szeretnék ilyen lenni… mert ők nem képesek az igaz,őszinte érzelmekre,előbb-utóbb meg lesz ennek is a böjtje!

  Inkább sajnálni kellene őket…
 13. Milyen dolog az,ha valaki nem meri felvállalni a barátait? Nem egyenes őszinte ember.
  Titkolódzik,hazudik,ámítja őket. Akkor egyáltalán minek barátkozik velük??
  Megmondom: ÉRDEKBŐL!!
  Ha valami előnyt remél tőlük,vagy valamit meg kell csinálni,akkor hízeleg és amint megkapja,utána rögtön más balekot keres.
  Vigyáz arra ,nehogy egyik a másikról tudomást szerezzen...de néha ez nem jön be! :D
  Olyankor van a lebukás,magyarázkodás,ugye??