Szín
Háttérszín
Háttérkép
Szegély színe
Font Type
Font Size
 1. Úgy várom a tavaszt, mint szerelmes - a szerelmesét.

  Minap egy békakölyök plattyogott át az úton éppen az autóm előtt. Azt hittem előszőr, csak egy őszről itt maradt halott falevelet sodor a szél, de a falevél hirtelen ugrott egyet, meg még egyet. Ez nem levél. Ez kisbéka! És sütött a nap, és olyan volt, mintha tavasz lenne. De még csak március.

  És ma, mikor alkonyatkor hazaértem, az udvarban ismerős hang fogadott. Brekegés. Fentről, a nyírfa tetejéből jött a hang. Egy kecskebéka köszöntött, az idei első kecskebéka. Mint egy üzenet a kedvestől, hogy megjövök, hamarosan itt leszek!

  A békákkal üzen a tavasz, hogy itt van a már a kertek alatt. És én dúdolom a verset, amit egy költőnő a szerelmének írt: "Ó, jössz-e már, ó jössz-e már?"
  bullstar kedveli ezt.
 2. A kutatók nem rég tüdő nélküli békát fedeztek fel. Iletve a fajt eddig is ismerték, csak most derült ki, hogy nincs tüdejük, mert eddig nem boncoltak fel belőlük egyetlen példányt sem. De most igen, és lám, mi derült ki róluk. A bőrükön át lélegeznek. CSAK a bőrükön át.
 3. Láttál már békát vízesésben? Nem? Az nem véletlen. :) A vízesésben élő békák színükben alkalmazkodnak a környezethez, ezért nehéz felfedezni őket. Nem hiszed? Akkor ez a cikk neked szól:
 4. Koreai tudósok szerint a kecskebéka segíthet a jövőben megőrizni az emberek fiatalságát. A tudósok ugyanis egy olyan anyagot fedeztek fel az állatban, amellyel sikeresen lehet felvenni a harcot az öregedés tünetei ellen.
 5. A kék béka – hivatalos nevén mocsári béka – valójában nem is kék, hanem barna.

  Amint elolvad a jég, az első hímek már fel is tűnnek a vízparton. Sietnek, hiszen közeledik a párzás ideje. A különleges alkalomra égszínkék nászruhát öltenek.
 6. A békák általában zöldek. Ez él a köztudatban, bár a béka topik fotóit látva nem is érti az ember, miért. Ráadásul kiderült, hogy a zöld béka azért zöld, mert kék, csak sárgán tükröződik. Ahogy a szilvánál is, - mert mint tudjuk, a veres szilva azért kék, mert még zöld.
 7. Hol volt hol nem volt, volt egyszer egy orvos, akit érdekeltek olyan fura dolgok, mint elektromosság. És hogy vajon az élő szövetekre (izom) milyen hatással lehet ez az elektromos izé. Sokat kísérletezett, kísérleti nyulai pedig első sorban békák voltak. Így vonultak be a békák az elektromosság történetébe.
 8. A békák farkatlan kétéltűek. 5 ezernél is több fajuk létezik. Közös jellemzőjük a farok hiánya - kifejlett állapotban, az erős ugróláb, és a dülledt szemek.


  Valaki mondja meg, hogy lehet ide képet feltenni!!!!! :(
 9. Volt egyszer messzi földön egy gyönyörű, önálló, magabiztos hercegnő, aki egy szép napon a kastélya melletti zöldellő mezőn, a kristálytiszta tó partján környezeti kérdésekről elmélkedve egyszer csak meglátott egy békát.
  A béka ráugrott a hercegnő térdére, és azt mondta:
  "Oh, csodálatos hölgy, valamikor daliás herceg voltam, amíg el nem átkoztak. Ha megcsókolnál, ismét jóvágású fiatal herceg lehetnék, és akkor, drágám, összeházasodhatnánk, beköltözhetnék a kastélyodba az anyámmal együtt, ahol főzhetnél, moshatnál ránk, nevelhetnéd a gyerekeinket, és emiatt örökké hálás és boldog lehetnél.
  Aznap este, miközben a gyönyörű hercegnő könnyű vacsoraként fehérborban és enyhe hagymamártásban megfuttatott fenséges békacombot szopogatott, magában elmosolyodva így szólt: én egyáltalán nem így gondolom.

  forrás:kecskefészek