Szín
Háttérszín
Háttérkép
Szegély színe
Font Type
Font Size
 1. Közeledik az új előadás bemutatója. Mesterházi: Pesti emberek című darabját fogjuk bemutatni. A bemutató időpontja: 2011.03.13.
 2. Elkezdtem használni a kombucha teát. Még nincs sok tapasztalatom vele de amint lesz megosztom veletek. Ámbár ha valakinek van már tapasztalata a teával kapcsolatban, szívesen fogadom.
 3. Garaczi László: Csodálatos vadállatok

  A Csodálatos vadállatok időutazás: a gyerekek (András és Zoé) és édesanyjuk (Teri) jelenéből kilépő fiktív vagy valós képek ritmizálják a jelenetsorokat és a szöveg idősíkját. Hol az elbeszélő jelenben vagyunk, hol a múltból elevenednek meg képszekvenciák, de mindegyik hozzájárul a ...szétszakadt család húsz éves történetének kirakásához. A bébézés nevű múltjáték és egy terápiás vallomássor szerkesztődik egybe. A jelenetek ritmusát a múltidéző, de jelen idejű Tamás-Zoé játék és a múltban lezajlott András játékok egymással váltakozó sorozata adja, míg az egész darab időszerkezetét, a múlt és a megidézett jövőként is megírt dramatikus jelen darabjait egy monológ tartja ívként össze. Mivel a dráma diszkurzív logikája engedékeny, a szövegreferenciák hiányosak, a dialógusszerkesztés kilazult, minden helyzet percekig lebeg az olvasó képzelet terében, s csak utána illesztődik valamilyen szükségszerűen kerek és tapasztalati úton összerakható történet részévé.


  Szereplők:
  Zoé: Kónya Renáta
  Tamás, a barátja: Magosi Lóránd
  András, a testvére: Muhi László
  András II: Nagyabonyi Orsolya
  Teri, az anyja: Raffai Ibolya
  Dani, a szeretője: Kónya Róbert
  Kriszta, a főnöke: Bagi Tímea
  Manyika, a nagynénje: Oláh Dóra
  Ági, a barátnője: Bagi Anita
  Asztrológusnő: Bús Anikó
  Alezredes: Ágoston Róbert
  Paulai úr: Zsámboki Zsolt
  Angyal: Horvát Tamás

  diszlet- és jelmeztervező: Gömöri Éva
  hang- és fénytechnika: Krályevácski Róbert
  súgó: Nagy Karolina

  rendező: Oláh Tamás

  16 éven aluliknak nem ajánljuk!


  Mindenkit szeretettel várunk!  [​IMG]
  Sid69 kedveli ezt.
 4. Nos, megvan az új darab, vagyis, hogy a következő évadban mit fogunk színre vinni.
  Mesterházi Lajos: Pesti emberek
  A történet 1944-1975között játszódik Pesten. Az író bemutatja a "thébai hősöket". Ezek a fiúk évek óta együtt élnek egy kollégiumban. Jóban-rosszban összetartanak, és mikor megismerkedünk velük, mégis annyira ellentétes töltésű jellemekkel találkozunk, mint a kommunista László, a horthysta Deske, a humanista ideálokért lelkesedő Béla és a kapitalista prakticizmust képviselő Gyula. A nézőben óhatatlanul felmerül a kérdés, hogy hogyan lehetnek jóbarátok ennyire ellentétes jellemek. A további jelenetek, a hősök sorsa arra mutatnak, hogy egy megváltozott szituáció mennyire befolyásolni tudja az embereket. A hősök sorsa szimbolizálja azokat az utakat, melyeket a háború kitörésekor indult értelmiségi nemzedék megjárt.
  szolis kedveli ezt.
 5. ű A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XV. Találkozóján Kónya Renáta Kónya Renáta megkapta a legjobb női mellékszereplőnek/epizodistának járó Magyari
  Piri-díjat, míg Raffai Ibolya A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet
  színészi különdíját!
 6. A csodálatos vadállatok Garaczi László egyfelvonásos darabja.
  Egy 45 éves nőről szól, aki fiatalon beleszeret egy férfibe, és elutazik vele amerikába elhagyva férjét és a gyermekeit.
  Az előadás alatt végigkövethetjük, hogy hogyan alakult a sorsa a két elhagyott gyermeknek és magának az édesanyának.
  Teri 15 évvel ezelőtt hagyta el a gyerekeit és szülőhazáját, Magyarorszégot, egy amerikai magyar férfi kedvéért. Most 15 év után egy megcsalt, elhagyott rákbeteg nő jön haza, és most sem az azóta már felnőtt gyerekeihez siet, hanem abba a hotelba, ahol az a nő dolgozott, akiért őt élete szerelme elhagyta. Terit az elkeseredés és a bosszúvágy hozza vissza magyarországra. Meg akarja mérgezni azt a nőt aki elvette tőle a szeretett férfit. A gyilkosság azonban csak szándék marad, mert cián helyett tévedésből bizmutport szór a pezsgőbe. A rendőrség letartóztatja, de mielőtt tárgyalásra kerülne sor, műtét közben meghal.
  Gyermekei, Zoé és András sorsa sem alakul fényesen. Zoé boldogtalan házasságban él gyerekkori barátjával. András pedig már 15 éve hiába várja haza édesanját. Beleőrül az anyja iránti vágyakozásba, és végül öngyilkos lesz.
  Az egybefonódó jelenetek a jelen, a mult és a fantázia síkjain mutatják be a dráma szereplőinek történetét, hogy a saját korlátaik közé bezárt szürke kisemberek némelyike hogyan válik vadállatá.
 7. <meta http-equiv="CONTENT-TYPE" content="text/html; charset=utf-8"> <title></title> <meta name="GENERATOR" content="OpenOffice.org 3.1 (Linux)"> <style type="text/css"> <!-- @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } --> </style> 2010.február 27-én megvolt az új előadásunk bemutatója.
  Garaczi László Csodálatos vadállatok című egyfelvonásosát vittük színpadra. Büszkén mondhatom, hogy az előadás nagy sikert aratott. Erről az előadásról még nem tudok képet felrakni, de a csoport munkájából (egy másik előadás) megnézhettek egy részletet a következő linken http://www.youtube.com/watch?v=eNC2CiEuQlE
 8. <meta http-equiv="CONTENT-TYPE" content="text/html; charset=utf-8"> <title></title> <meta name="GENERATOR" content="OpenOffice.org 3.1 (Linux)"> <style type="text/css"> <!-- @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } --> </style> Már több télapó műsort csináltunk. Ha valakit érdekel szívesen felteszem a szövegeket és esetleg a zenéket is.
  Egyenlőre most a műsorok címei:

  • A Télapó naplója
  • A krampuszok és a Télapó zsákja
  • Télapó meseerdőben
  • Bál Bergengóciában
 9. A gálán kívül sok más programot is csináltunk.

  Márciusban:
  - I. Vajdasági amatőr fotószemle
  (27 fotós 50 alkotását értékelte a zsűri)
  - I. Vajdasági amatőr kisfilm szemle
  (4 filmes csoport 7 kisfilmjét tekinthette meg a közönség)
  - Márciusi ifjak
  (Megemlékezés az 1848-as forradalomról)

  Április:
  - Élő népzene Magyarkanizsán
  (autentikus népzenei találkozó községünk népdalkórusainak, néptánccsoportjainak és szólistáinak részvételével)

  Május:
  - Köszönteni jöttem Piros pünkösd napját
  (Hagyományos pünkösdi ünnepség, melyen megválasztásra került a pünkösdi király és mátkája)
  - III. Hangok a csönd városából
  (vers és mesemondó verseny általános iskolásoknak)

  Augusztus:
  - Új kenyér ünnep

  Szeptember:
  - Népművészeti műhely
  (30 népművész részvételével)


  Október:
  - Észak-Bácskai amatőr festők szemléje
  (100 művész alkotását értékelte a szakzsűri)


  November:
  - Arany János balladamondó verseny középiskolások számára
  - Gálaműsor a színjátszó szakosztály 10 éves fennállásának alkalmából

  December:
  - Karácsonyi műsor
  - Télapó műsor

  Megpróbálok képeket is feltenni, csak előbb kisebbre kell vennem.
  Szóval a tavalyi évben nagyjából ennyi. Az idei évben is sok mindent tervezünk.
 10. 2009. november 28-án ünnepelte színjátszó szakosztályunk 10. évfordulóját.
  Ez alkalomból színre vittük Marth P. Ildikó: Kukás guru című bohózatát. Az előadás sikerét az is mutatja, hogy telt ház előtt zajlott az előadás (ha azokat is beleszámítom, akiknek nem jutott ülőhely, és állva nézték a műsort, akkor úgy 400 néző foglalt helyet a nézőtéren).
  Nem tudom van e köztetek színész, mert az talán megérti milyen fantasztikus élmény ennyi ember előtt játszani. Feltettem néhány képet, csak úgy ízelítőül.
 11. Sok minden történt ebben az évben Egyesületónkkel (Ozoray Árpád Magyar Művelődési Egyesület - Magyarkanizsa - Szerbia)

  Volt elnökváltás - mivel sajnálatos módon Egyesületünk elnöke hosszú betegség ztán elhunyt - így ez év tavaszán megejtettük az elnökválasztást.
  A pénzügyi hejzetünk is romlott némileg, mivel az állandó támogatások megszüntek és mindenre pályázni kell. Az elnükségnek ez nem volt újdonség, mivel már eddig is igen sok nyertes pályázetunk volt, de tagjaink nehezebben emésztették meg a változásokat.
  A legfájóbb azonban az, hogy nem sikerült megvalósítani elképzelésünket, miszerint veboldalt indítunk, de ha az idén nem is sikerült jövőre fog!
  Addig is itt fogom elmondani mi is történik körülöttünk.
 12. Decemberben megcsináltunk egy gyönyörű műsort, amivel több száz gyereket tettünk boldoggá. Mit mondjak, nagyon jó érzés.