Szín
Háttérszín
Háttérkép
Szegély színe
Font Type
Font Size
 1. 67C40C8C-05E7-4EF0-8F11-B93D6B595CDD.jpeg Nézem őket; s Boka, Nemecsek és Ács Feri jutnak eszembe. A Fiúkról a Lendvai utcában, a Pál utcaiak...
  “ Boka János komolyan nézett maga elé, és most először kezdett derengeni egyszerű gyereklelkében a sejtés arról, hogy tulajdonképpen mi is az élet, amelynek mindnyájan küzdő, hol bánatos, hol vidám szolgái vagyunk.”
  Molnár Ferenc; A Pál utcai fiúk

  Csatolt fájlok:

  Fatalin Dóra és imrucika kedveli ezt.
 2. A8854413-7C08-4F7B-BC63-A8DCA1220817.jpeg Age 16

  Védd a hazát!

  Rendőrnek tanulnak. Ők választották, vagy a szüleik tanácsolták - ki tudja. Mindenesetre szerdán ( 12.12.2018) este ott álltak Budapesten, a Lendvai utcában. Védték a Fidesz székházát

  Talán n e m ezért tanultak, döntöttek, vagy választottak így, - hogy aznap este ott álljanak egy tömegben. Farkasszemet nézve - egy tömeggel.

  Hiszen gyerekek még - olyan korúak, akiket tüntetésre sem engednénk! Nemhogy kivezélnyelnénk! Otthon a helyük, s talán a még (a Mama szoknyája mellett is jobb lenne )a televíziót is szándékosan elkapcsolhatnánk, hogy ne értsék még, ami az utcákon zajlik.

  Ehelyett az utcán állnak a hidegben / egyen- sapkákban és ruhákban, s ahelyett, hogy egymással játszanának még otthon farkasszemest, hirtelen-felnőttet csináltak belőlük.

  WHY?

  A hirtelen-felnőttek ott állnak... elvárás szerűen!
  Nézem az arcukat : fiatalabbak, mint a fiam, mint a gyerekeim. Nézem az arcukat; nézem amit néznek. Füstbombák, petárdák - egy Európa zászló; vajon mit értenek az egészből...
  16 életév - fiatalabbak lehetnek, mint a kikiáltott Köztársaság

  És mi ez; szakmai gyakorlat a rendőrképző iskolán?

  Csatolt fájlok:

  imrucika és cortes kedveli ezt.
 3. image.jpeg Egy magyar blogger friss bejegyzése és ironikus reakciója Habony Árpád megkérdőjelezhető tevékenységére.
  Melitta kedveli ezt.
 4. Fischer Iván, Kossuth-díjas magyar karmester, valamint két világhírű karnagy társa ad jótékonysági koncertet Németországban. Menekülteknek és segítőiknek játszanak, március 1-én, Berlinben.
  Sir Simon Rattle, Fischer Iván és Daniel Barenboim, a világ legnevesebbjei közé tartozó három karnagy, a zenei élet egyik legnagyobb presztízsű intézményének, a Berlini Filharmóniának a színpadán vezényelnek majd. Valamennyien saját zenekarukat dirigálják március 1-én. Rattle a Berlini Filharmonikusokat, az argentínai születésű izraeli zongoraművész és karmester, Daniel Barenboim a Staatskapellét, Fischer Iván pedig (aki a Budapesti Fesztiválzenekar alapítója és zeneigazgatója is ) a Konzerthaus zenekarát.
  A megszólaltatott művek között szerepel majd egy Mozart-zongoraverseny, Prokofjev Klasszikus szimfóniája, valamint Beethoven Hetedik szimfóniája is.
  A zene három óriása, közös nyilatkozatában azt írja: ezzel a koncerttel szeretnék üdvözölni azokat az embereket, akiknek menekülniük kellett hazájukból, és köszönetet mondani azoknak, akik munkájukkal, áldozatvállalásukkal segítséget nyújtanak a rászorulókon.
  image.jpeg