Szín
Háttérszín
Háttérkép
Szegély színe
Font Type
Font Size
 1. Új és számomra nagyon jóleső élményekre lettem figyelmes az elmúlt napokban.
  Minap álltam az Aldiban a Pasaréti téren a pénztárnál, ez még jóval karácsony előtt volt és láttam mögöttem egy fiatalembert, akinek a kezében csak egy valami volt, már nem is emlékszem, hogy mi, de mondtam neki, hogy nyugodtan menjen elém, mert nekem sokkal több tétel van a kosaramban és nem kell megvárnia, amíg én fizetek. Kedvesen hálálkodott és mivel láttam, hogy az eredetileg előttem álló fiatalember jócskán telepakolta a kosarát, mondtam az előre engedett vásárlónak, hogy "lebarterezzük" az ott álló úrral is, hogy engedje maga elé.
  Nagyon kedvesen és készségesen előre tessékelte a vásárlót, hogy természetesen Ő is maga elé engedi és egy hihetetlenül könnyed és vidám beszélgetés kezdődött.
  Mondtam neki, hogy igazán elégedett lehet, mert mint jó úttörő, ma is csinált valami jót Mosolygott rajta és mondta, hogy igen, ő szokott önzetlenül jó dolgokat csinálni, apró gesztusokat mások felé, mire én is kontráztam, hogy de jó, mert én is figyelek erre.

  A mögöttem álló idősebb úr eddig ott morgott valamin mögöttem, de hallva vagy talán csak érzékelve a mi felszabadult, gondtalan és vidám beszélgetésünket a benne lévő feszülés is érezhetően oldódott.

  Amikor az előttem álló fiatalember, aki meglehetősen sok tételt vásárolt és viszonylag sokat is fizetett egy hétköznapi bevásárláshoz képest, amikor kiengyenlítette a kasszánál a vásárlását, nagyon kedvesen, mosolyogva elbúcsúzott tőlem és további szép napot kívánva kiment a boltból.

  Elmondhatatlanul jó érzésem volt ezután a kis jelenet után és még örömmel konstatáltam is magamban, hogy mennyivel szebb így az élet, hogy meg tudja édesíteni a pillanatot egy hétköznapi kedvesség egy mosollyal kísérve, pedig teljesen ingyen van.

  Hasonló élményben volt részem 23.-án, ami már közvetlen szentestét megelőző nap volt.
  A Müllerben szereztem be még egy-két elfelejtett apróságot. Bár sokan álltak a pénztárnál viszonylag kedélyes egy-két mondat hangzott el emberek szájából.
  Egész furcsa élmény kerített hatalmába, amikor én már fizettem és vártam az ingyenes csomagolást - milyen kedves gesztus egy multi részéről - azt éreztem, hogy mintha mostanság sokkal nyugodtabbak és kedvesebbek lennének az emberek.

  Szívből remélem, hogy másnak is voltak és folyamatosan vannak és főleg, hogy lesznek ilyen élményei, mert egészen mássá teszik az ember napjait.

  Mindenkinek hála és köszönet, aki akarva, akaratlanul részese volt ezen megtapasztalásoknak. Nekem vitathatatlanul megszépítették a készülődésemet az ünnepekre.
 2. Mint mondtam az előző eszmefuttatásomban, úgy tűnik, hogy megtaláltam a módot, ami révén otthonról tudok pénzt keresni, akár azzal, hogy azt csinálom, ami a hobbim.
  Te mit szólnál, ha neked is meg tudnám mutatni, hogy hogyan lehet otthontól, kényelmesen, költséghatékonyan, profi módon dolgozni.
  Érdekelne? Rászánnál egy kis időt, hogy velem tanulj? Ha igen, jelezd, mert örömmel lehetővé teszem számodra is a lehetőséget, hogy bepillants ebbe a világba, legyen módod eldönteni, hogy tetszik vagy sem.
  Szeretettel

  Csatolt fájlok:

 3. Előzőekben írtam arról, hogy engem is megcsapott az alkotás szele és amikor az időm engedi, mindig nagy örömet okoz, hogy ezzel foglalatoskodom.

  Az elmúlt időben egyre többet jár az agyam azon, hogy minden nagy és igen bölcs motivációs tréner, szakértő stb, folyton-folyvást azt mondja, ha valamit feltétel nélkül szeretsz csinálni és akár ellenszolgáltatás nélkül is
  foglalkozol vele - amit évek óta teszek -, abból meg is tudsz élni. Nagyon remélem, mert azt azért nem képzelem, hogy egyik nap csak a jó tündér bekopog hozzám és azt mondja, hogy azért jöttem, hogy az alkotásaidat megvegyem és biztosítsam azok folyamatos vásárlását - tehát elkezdtem keresni a lehetőséget, hogy hogyan tudnék piacot teremteni nekik.

  Láss csodát, megtaláltam és jelenleg lelkesen tanulom. Ez az eszköz az internet adta lehetőségeket használja fel, hogy szinte végtelen számú emberhez eljusson a híre/képe, hogy ők is szépíthetik lakásukat vagy tehetik színesebbé mindennapjaikat az én általam készült szépségekkel. Persze másra is fel tudom majd használni ezt az eszközt, de az biztos, hogy nap mint nap rácsodálkozom arra, hogy mit gondolunk bizonyos dolgokról, hogy így vagy úgy működik, és mi is a valóság.

  Csatolt fájlok:

  Beka Holt kedveli ezt.
 4. Szembesülések

  Csak az idő múlik - a lelkünk nem öregszik.

  Talán sokan hallottuk ezt a kijelentést közülünk.

  Veletek is megtörtént már, hogy ugyan pontosan tisztában vagyunk a születési dátumunkkal, de néha pontosan úgy érezzük magunkat, mintha 8-12-16 stb. évesek lennénk. Ilyenkor valahol a tudatom mélyén mindig tudom, hogy felnőttként kellene döntenem vagy valami okosat mondanom, de valójában egy ugyanolyan bizonytalanság van bennem, mint amikor kislányként álltam egy helyzettel szemben és nagyon gyámoltalannak éreztem magam. Persze a végén mindig hozok valamilyen döntést vagy mondok valami hihetetlen okosságot, de ez a belső érzés mindig annyira furcsa - sokszor töprengek rajta, hogy talán csak velem van így? Vajon másnak is vannak ilyen érzései?

  A másik ilyen helyzet, hogy látok valakit egy szituációban, vagy csinálni valamit és zavar, hogy én nem tudom azt megcsinálni, mert fura módon kimaradt az életemből.
  Ilyen volt a biciklizés. Nem tanítottak meg és azt láttam, hogy mindenki röpül az utakon, élvezik és én nem. És akkor jött a kisördög (alig 54 évesen), hogy ki akarom próbálni.Megtanultam, persze nem úgy, mint amikor 3 évesen valakit a szülei tanítanak meg és teljesen természetesen pattan fel a bringára és egészen önfeledten teker hegyen fel és le, de nagyon jó érzés volt, hogy az én hajam is lobog a szélben és ad valamilyen egész másfajta szabadságot. Igaz, hogy inkább elhagyott utakon élvezem ezt a késői játékszert, de élvezem - nagyon.

  Ilyen az alkotás is -valószínűleg genetikailag öröklődött ( vér szerinti nagyapámnak van templomfreskója Kanadában, ugyan asztalos volt, ha minden igaz, de neki is vérében lehetett a művészet - sajnos nem találtam meg a hozzá vezető utat, pedig anyakönyvi kivonattal, névvel, újságcikkel stb. stb. kerestem fel az egyező nevű embereket - csupán 15-20 van belőlük Kanada szerte -, hogy csupán néhány fotót és néhány információt szeretnék róla, de nem reagáltak a megkeresésemre, sem édesanyám nem ismerte a vér szerinti apját, sem én a nagyapámat), de bizonyára nem volt több dolgunk egymással, minthogy életet adjon lányának. Meg némi művészi hajlamot.

  Nagyapámnak szerencséje volt, mert életre tudta kelteni művészetét, Anyámnak ez nem adatott meg, mert egy fiatal korában lezajlott Tbc miatt már nem tudta beénekelni az Opera színpadát, így nem lehetett énekes, de a hangja csodás volt. Talán az én időm most jött el, mert már élvezhetem az alkotás örömét. Csodás érzés, amikor valami elkészül, főleg ha van olyan, aki értékeli és biztatja az embert, hogy csináld, mert szép és érdemes. Sőt a legjobb ebben, hogy játéknak élem meg, ami sokszor kimaradt kiskoromban, de végül is játszani jó! - most is.
  phoenyx és Beka Holt kedveli ezt.
 5. Hol volt, hol nem volt, volt egy fiatal nő, aki sok-sok veszteségen (rokonok-barátok)ment keresztül, mint sokan közel és távol közületek. Sokat dolgozott, foglalkozott a családjával, nevelgette a kisfiát, élte a mindennapjait, amikben sok öröm és siker volt, de sok-sok keserűség is, mert nem tudta elereszteni a múlt drámáit.
  Az lett a következménye, hogy elkezdett védekezni a környezeti és lelki negatív hatások ellen - hogyan? -egyszerűen elkezdett hízni . Nagyon, de nagyon nem szerette így magát, de nem volt elég ereje, kitartása és ideje, hogy változtasson ezen.

  Talán ez is vezetett oda, hogy tönkrement a házassága, majd elvált és megint nem magára, hanem a mindennapok megélésére kellett összpontosítania. Azonban egyszer csak eljött a pillanat, amikor szembesült azzal, hogy nem akar a mostani bőrében egyedül élni a világ végezetéig, így elkezdett keresgélni, kutatni.

  ÉS MEGTALÁLTA! Megtalálta a megoldást, amitől elkezdtek olvadni a súlyos kilók, sokat olvasott és dolgozott magán, hogy fel tudja dolgozni, amit eddig nem sikerült és ne hátra, hanem előre tekintsen az életbe! Újra szívesen néz a tükörbe, újra van önbizalma, az egészsége tökéletesen működik és bizakodva keresi társát, mert már tudja, hogy ott van, csak még nem sikerült találkozniuk.

  Az a tanulság, hogy ha valami most nincs jól, kezdj el keresni-kutatni, kérj segítséget, változtasd meg az életedet és hidd el, minden jóra fordul, mert mindenkinek joga van a boldogsághoz, sőt megkockáztatom, hogy a boldogság maga az élet értelme!