Szín
Háttérszín
Háttérkép
Szegély színe
Font Type
Font Size
 1. November 27. a Véradók Napja: a csendes hősök köztünk élnek!  Hétköznapiak, mégis különlegesek. Mert önzetlenül segítenek. Rajtad, rajtam vagy épp a koraszülött Benedeken. Véradók, akik karnyújtásnyira hozzák a boldogságot. A csendes hősök köztünk élnek! Köszönet a véradóknak, akik önzetlen adományukkal a társadalmi felelősségvállalás legszebb és legigazibb formáját választják! November 27. az ő napjuk. A véradóké.

  – Kisfiunk valamiért nagyon sietett – emlékszik vissza egy anyuka. A normál 40. terhességi hét helyett a 29. héten érkezett, nagy riadalmat okozva. A születés után inkubátorba került: itt töltötte élete első három hónapját. Amikor csak lehetett, vele voltunk, figyeltük minden rezdülését. Egy napon azonban romlott az állapota. Az orvosok közölték, Benedeknek vérátömlesztésre van szüksége. Engedélyeztük a beavatkozást, ezután jobban lett és megerősödött. Ma már újra egészséges. Sokat gondolkodtam, vajon ki mentette meg kisfiunk életét, kinek tartozunk köszönettel? Lehet, hogy szembe jön az utcán, mellettem ül a buszon, és nem is tudunk egymásról… Már mi is próbálunk segíteni, a férjem rendszeres véradó. Reméljük, viszonozni tudjuk azt a csodát, amit kaptunk! Ez a történet is jelzi, tényleg csak karnyújtásnyira van a segítség. Dániel 24 éves, és rendszeres véradó. Azt vallja, amellett, hogy segíthet, saját egészségi állapotáról is visszajelzést kap, a véradást megelőző szűrővizsgálatok által. – 18 éves korom óta rendszeresen adok vért. Ez családi hagyomány nálunk, és anno a suliban is sokat hallottam róla. Ezért nem volt kérdés, hogy amint betöltöm a 18-at, megyek én is. Eddig 14-szer adtam vért! – mondja lelkesen. Antal 63 éves, és több mint negyven évvel ezelőtt egy kismama életét mentette meg azzal, hogy vért adott. – 1967-ben katonaként szolgáltam Hatvanban. Egyik nap B vércsoportú donort kerestek, egy kismamának kellett a segítség, szülés közben ugyanis sok vért vesztett. Rögtön jelentkeztem, hiszen megegyezett a vércsoportunk. Csak egy függöny választott el a kismamától, közvetlen transzfúzióval mentették meg az életét. Utána még évekig leveleztünk egymással. Az akkor 20 éves férfi azóta több mint hatvan alkalommal választotta a segítségnyújtás ezen nemes formáját.

  November 27. a Magyar Véradók Napja. Köszönjük minden véradónak önzetlen segítségét!

  www.veradas.hu
 2. És mégis, ma is, így is, örökké mennyit ad az élet! Csendesen adja, két kézzel, a reggelt és a délutánt, az alkonyt és a csillagokat, a fák fülledt illatát, a folyó zöld hullámát, egy emberi szempár visszfényét, a magányt és a lármát! (...) Ajándék ez, csodálatos ajándék.
  Márai Sándor

  Szép hétvégét kívánok!
  • Volt egyszer három fa. Egymás mellett nőttek az erdőben. Barátok voltak, és - mint többnyire a barátok - ők is sokat beszélgettek egymással. Továbbá - mint többnyire a barátok -ők is teljesen különbözőek voltak, bár ugyanazon a helyen nőttek fel, és mindhárman nagyjából egy magasak voltak. Az első fa szerette a szépet. A második fa szerette a kalandokat. A harmadik fa pedig szerette Istent.
   Egy napon fáink arról beszélgettek, mik szeretnének lenni, ha majd nagyok lesznek. "Ha felnövök, faragott kincsesláda szeretnék lenni, teli ragyogó drágakövekkel" - mondta az első fa. A második fa nem ilyen dolgokra gondolt. "Ha felnövök, hatalmas hajó szeretnék lenni - mondta. - A kapitánnyal, egy nagy kutatóval együtt új országokat fogunk felfedezni." A harmadik fa közben az ágait rázta. "Én egyáltalán nem szeretném, hogy feldolgozzanak - mondta. - Szeretnék itt maradni, ahol vagyok, és minden évben egyre magasabbra nőni, hogy én lehessek az erdő legmagasabb fája. Ha aztán rám néznek az emberek, látják, hogy Istenre mutatok."

   Teltek-múltak az évek, és egyszer csak három favágó érkezett az erdőbe. "Végre! - kiáltott fel az első fa, amikor az első favágó kezdte kivágni őt. - Most fog valóra válni az álmom, hogy kincses ládika leszek." "Remek! - kiáltotta a második fa, amikor a második favágó őt kezdte kivágni. - Most megvalósulhat az álmom, hogy vitorlás hajó legyek." "Jaj, ne! - kiáltott fel a harmadik fa, amikor a harmadik favágó őt kezdte kivágni. - Akkor nem tudom többé Isten felé irányítani az emberek tekintetét." A favágók elvitték a három fát, amelyek közül kettő számára sokat ígérőnek nézett ki a jövő. De nem sokára mindhármuknak el kellett temetniük az álmaikat. Ahelyett, hogy szép kincses ládikát faragtak volna belőle, az első fát állatoknál használatos csúnya etetővályúvá, jászollá dolgozták fel. Kecses vitorlás helyett egyszerű halászcsónak lett a második fából. A harmadik fából pedig semmi sem készült. Csak gerendát fűrészeltek belőle, és otthagyták az építőmunkás kertjében.

   Az élet folyt tovább. Évek teltek el. A három fa lassacskán megtanult együtt élni széttört álmaival. Egy hideg, téli estén aztán egy csapásra megváltozott az első fa élete. Egy csecsemő született ezen az éjjelen - nyilvánvalóan nem közönséges gyermek. Angyalok énekeltek. Pásztorok és királyok jöttek, hogy meglátogassák. Amikor az első fa felfogta, mi is történt, szíve megtelt örömmel. "Mégiscsak megvalósultak az álmaim - mondta. - Nem raknak ugyan tele arannyal és drágakövekkel, de én ringattam a világ legnagyobb kincsét."
   Tovább telt-múlt az idő, összesen mintegy 30 év, és egy napon végre megváltozott a második fa élete is. Kint volt éppen a tó közepén, amikor szörnyű vihar kerekedett. Erősen fújt a szél, és olyan magasra csaptak a hullámok, hogy a kis csónak már azt gondolta, el kell süllyednie. Ám ekkor valami hihetetlen dolog történt. A rajta tartózkodó férfiak egyik felállt. "Hallgass el!" - És a hullámok engedelmeskedtek neki. Amikor a második fa megértette, mi is történt, az ő szíve is megtelt örömmel. "Mégiscsak megvalósultak az álmaim - mondta. - Nem szállítottam ugyan nagy felfedezőt, de a menny és a föld Teremtőjének fiát vihettem."

   Nem sokkal ezután a harmadik fa élete is megváltozott. Jött egy ács, és elvitte magával. Megrökönyödésére azonban nem valami szép dolgot készített belőle, még csak nem is valami hasznosat. Ehelyett durva fakeresztet ácsoltak belőle. "Az a fajta kereszt ez, amit a katonák használnak bűnözők kivégzésére." - gondolta a fa rémülten. Valóban a vesztőhelyre vitték. Ott a dombtetőn rászögeltek egy halálra ítélt férfit. Tulajdonképpen ennek kellett volna a legborzalmasabb napnak lennie a fa életében, ha nem lett volna ott az a valaki.: A rajta kínok kínját szenvedő férfi nem egy szokásos bűnöző volt, akinek a saját bűntettei miatt kellett bűnhődnie. Igazából ártatlan volt. Jézus Krisztus volt Ő, Isten Fia, aki a világ bűneiért halt meg. Amikor a harmadik fa rájött, mi is történt, ujjongott a szíve az örömtől. "Mégiscsak megvalósulnak az álmaim - mondta. - Nem leszek ugyan a legmagasabb fa az erdőben, de ettől a naptól kezdve, mint Jézus Krisztus keresztje újból és újból Istenre irányítom majd az emberek tekintetét.

   [​IMG]
   (magveto.ro)
 3. Éjjel,kinézve az ablakon,pont ráláttam "kedvenc teliholdamra"...mélykék ég,szinte fekete....halvány,néha ragyogó kékkel vegyítve,a hold udvarában...
  Hosszú idő óta nem volt rajtam kék színű ruhadarab-most igen...mi több,munkába menet még meg is csodáltam egy kergetőző,kék pillangópárt,amolyan mezeit...  Több helyen írok/használok kék színt...


  Engem is meglepett,honnan ez a "kékségvarázs"???Tudatalattiban talán már kibontakozóban volt valami (jó) kezdete???
  Nos,utána néztem a szín jelentésének:
  -A kék az ég és a tenger színe. A kékről gyakran a biztonságra és a stabilitásra gondolunk. Ez a szín szimbolizálja a reményt, a hűséget, a bölcsességet, a bizalmat, az intelligenciát, a becsületet, az igazságot és a mennyet.
  -Jelképe a tisztasághoz,levegőhöz,vízhez és repüléshez kapcsolódó dolgoknak.
  --Figyelemfelkeltő az akarathoz és testhez.
  -Világoskék:az életre,gyógyításra,békére,megértésre,nyugalomra,pu haságra/lágyságra asszociálhatunk.
  -A
  sötétkékkel ábrázolhatjuk a tudást, az erőt, a becsületességet és a komolyságot.
  -Ez a hűvös szín nyugtatóan hat mindenfajta izgalmi állapotban. Ha idegesek vagyunk, és nem tudunk aludni, a kék színtől remélhetjük a megnyugvást és az ellazulást. A kékre a hipofízis (agyalapi mirigy), és minden belső elválasztású mirigy nagyon kedvezően reagál.
  -Stressz állapotban jelentkező izomgörccsel mindenki találkozott már. A kék szín görcsoldóhatása itt lelki megnyugvással párosul.

  -Kristályai: akvamarin, lapislazuli, zafír
  -Ha szereti a kéket: gondoskodó, segítőkész, sokszor aggódó, ám néha nem tud figyelni, fejfájással küszködik.
  A kéket szeretők megbízható, érzékeny emberek.
  Értékelik az őszinteséget.
  Befelé fordulók, önmagukba mélyedő, sőt önmagukat marcangoló természetűek.
  De kiegyensúlyozott, kedves társas lények.

  Ha elutasítja a kéket: belső nyugtalanság


  (lelkititkaink.hu .,Hobby rajz)

  [video=youtube;V_56YHHHcJI]http://www.youtube.com/watch?v=V_56YHHHcJI[/video]

  Kék tűz...
  :D

  Kellemes vasárnapot kívánok MINDENKINEK!;)
 4. ...egyelőre nem fenyeget.
  Az extrém alacsony vízállás egyelőre nem okoz gondot a folyó menti városok ellátásában.

  Bár továbbra is rendkívül alacsony a Duna és a Tisza magyarországi szakaszának vízállása, és jelentős javulásra egyelőre nem is lehet számítani, a folyóparti városok ivóvíz-ellátása biztosított - írja a Napi Gazdaság. A Fővárosi Vízművek szolgáltatási területén sem mennyiségi, sem minőségi problémák nincsenek.

  A lapnak a cégnél ugyanakkor hozzátették, hogy a talajvíz szintjének csökkenése már tendencia, ezért "szeretnék eloszlatni azt a tévhitet, hogy a Fővárosi Vízművek a felhasználásra kerülő vízmennyiség sokszorosával rendelkezik". A Tisza vízszintje Szolnoknál szeptemberben megközelítette a százéves mélypontot: az elmúlt hétvégén mínusz 278 centiméter volt, egyetlen centivel több a 2003 augusztusában regisztrált rekordnál. Az extrém alacsony vízállás egyelőre nem okoz gondot a folyó menti városok ellátásában. Szolnok például a Tisza mellé telepített parti szűrésű kutakkal vételezi az ivóvizet, közvetlenül érinti a vízszint változása, ám a vízművek alternatív vételezési lehetőségekkel is rendelkezik.Az jelenleg nem kalkulálható, hogy a Tisza alacsony szintje miként befolyásolja majd a rétegvízből vételező folyó menti települések ellátását - írta a lap.
 5. “Hű barát az idő: felnyitja a szemeket, meghozza a tisztánlátást; tetté érleli a szándékot, alkotássá emeli a gondolatot; lecsöndesíti a szenvedélyeket, elhamvasztja az indulatokat: a vadat megszelídíti, a mimózát fölbátorítja; szétzúzza a lélek kőképződményeit, lekapargatja a szív mészkőlerakásait – aki látni s hallani tud, megérti üzenetét. Ezt úgy nevezem: változás, a mindenkit fölemelő, előrelendítő erő.”

  (Tatiosz)  Nagyon szép napsütéses,őszies,vidám hetet kívánok mindenkinek!
 6. ....a "hét utolsó munkanapja"-ha csak annyit nem,hogy megint eltelt egy hét,s a gyerekeknek ismét pihenés-,ugyanis a folyamatos(váltó) munkarendemhez nem tartozik hozzá.VISZONT,akinek az elkövetkezendő órák EZT jelenti:kitartás!:wink:
  Kellemes időtöltést MINDENKINEK,majd jó pihenést kívánok!:grin:
  ...jó napot,helló!------>:..:
 7. ...mindössze annyit kell tenned, hogy jó mélyeket lélegezz! ;)
 8. “Elég,ha ebéd után tíz percre ledőlsz pihenni.
  Elég,ha munkahelyedre lassan és kényelmesen haladsz és néha megállasz, hogy egy fát, egy virágot,vagy egy madarat megnézz.
  Elég,ha fél órával üldögélsz tovább a padon, mint amennyit előre szántál magadnak...mert szépen süt a nap és a szellőnek kellemes,meleg virágszaga van. Elég,ha minden hetedik napon nem dolgozol semmit,csak örvendesz annak,hogy élsz és hogy szép a világ,amiben élsz.”

  (Wass Albert)


 9. Máshol olvastam: "A napló és a blog a legnagyobb,nyilvánosság előtt gyakorolt magány!":confused::rolleyes:

  Ettől függetlenül,további szép napot és érdekes /hasznos/tanulságos stb. bejegyzéseket kívánok! :D
 10. 6 tipp az újrakezdéshez

  A szakítás senkinek sem könnyű; akkor sem, ha te dobsz valakit és akkor sem, ha téged ejtenek. Azonban ha már így alakult és ismét a magad ura lettél, használd ki az időt arra, hogy helyre tedd az életed és felkészítsd magad egy friss, új kezdetre.  Szingliként megvan a lehetőséged, hogy végre arra fókuszálj, ami a legfontosabb: magadra. Légy annyira boldog és egészséges, amennyire csak tudsz, így biztosítasz magadnak szebb és jobb jövőt akár partnerrel, akár anélkül.

  Lakásdekoráció

  Minden az exedre emlékeztet? Változtass a lakáson! Még olyan egyszerű dolgok is, minthogy átrendezed a bútorokat vagy új ágyneműhuzatot vásárolsz, már új energiával tölthetnek fel. Tedd az otthonodat békés és inspiráló környezetté, így előtörnek belőled a kreatív energiák, a pihenés és a relaxálás pedig sokkal jobban feltölt majd.
  Ruhacsere

  Takarítsd ki a szekrényed! Fogd a régi, megunt ruháidat és vidd el egy ruhacsere-akcióra vagy ajándékozd őket egy jótékonysági szervezetnek. Használd hát ki az üresedést: szerezz be néhány igazán szexi, dögös cuccot. Persze a ruhák nem tesznek boldoggá, de segítenek benne, hogy újra magabiztos légy és gyönyörűnek érezhesd magad.
  Edzés

  Míg párban voltál, veled is gyakran előfordult, hogy a reggeli edzés helyett, megvontad a válladat és visszabújtál a pasid mellé? Ideje, hogy visszaszokj a sportolásra és formába hozd magad! Az edzés kulcsfontosságú mind a testi, mind a lelki egészséged szempontjából. Nemcsak a fizikumodon javít, hanem a pozitív önképed erősítését is nagyban segíti.
  Táplálkozás

  Amikor párkapcsolatban élsz, sokkal nehezebb odafigyelni az egészséges táplálkozásra. Próbáld ki egy hónapig a vega étrendet vagy ne fogyassz tejtermékeket; már ez is sokat segíthet, hogy jobban érezd magad. Meg fogsz lepődni, mennyit javul a hangulatod és az egészséged.

  Barátok

  Ne ülj egyedül otthon a tévét bámulva! Használd ki ezt az időszakot arra, hogy visszaszerezd a régi barátaidat vagy tölts még több időt azokkal, akik mindig melletted álltak. Ők elterelhetik a figyelmedet a szakításról és segíthetnek túllendülni a megrázkódtatáson. Rendezz grillpartit vagy havonta egyszer hívd össze a csapatot egy társasjáték-estre; ez mindenkivel elfeledteti a mindennapi stresszt.

  Hobbi

  A párkapcsolatok gyakran az ember minden idejét elveszik és bizonyos dolgok így a háttérbe szorulnak. Ha te is félreraktad a kedvenc időtöltéseidet a párod miatt, most ideje, hogy újra elkezdj foglalkozni velük. Jelöld ki a naptáradban az időpontot, mikor nekifogsz megint a festésnek, a táncóráknak, vagy keress egy teljesen új elfoglaltságot. Győzd meg magad arról, hogy bármi történjen is, nem mondasz le a kedvenc kikapcsolódásodról!
  [​IMG]  Sírd ki magad és lépj tovább!
  (Northfoto)
  [​IMG]
  (Msn.mainap életmód)msn.mainap.hu
 11. Azt hiszem,itt és most kell elnézést kérnem A blogbejegyzésekért.....nem voltam elég körültekintő.Máskor jobban és minden szempontból odafigyelek!!!!!!!
  Ismét elnézést!
 12. Annyira édesek...

  [​IMG]
 13. [​IMG] Három kínai tervező Chengzhu Ruan, Yuanyuan Liu, és Xinwei Yuan Chen Chao valószínűleg hamar népszerűvé váló terméket terveztek. Ha felületesen nézzük a terméket, akkor ez egy igen hasznos dolog. A hulladékká vált papírt egy kis szerkezetbe tesszük, aminek a segítségével egy grafitbélre ragasztó segítségével ceruzát készíthetünk gyorsan. Azt is eldönthetjük, hogy elektromos árammal vagy manuálisan, vagyis mi tekerjük a grafitbélre a papírt. Iskolákban, irodákban hamar népszerű lehet a termék, csak legyen mindig ragasztó és grafitbél. A P & P névre keresztelt termék kihegyezve köpi ki a ceruzát a végén, de ugyan ezen a lyukon, ahol kijön a ceruza, hegyezőként is funkcionál.

  GreenProfit

  [​IMG]
  [​IMG]


  (forrás: Kulturális Kreatívok)
 14. Apró gyermek, pici baba, mi is a Te vétked?
  megfogantál, majd születtél, pedig nem is kérted!
  Még jó helyen vagy most, a kórház melegébe,
  nem tudod, de hiányzik, anyád ölelése.
  Ott hagynak, vagy hazavisznek néhány rövid évre?
  majd szánalmasan dobnak el, mint a testvérkédet!
  Apádat csak sodorják a szörnyű események,
  Ő talán még vágyna Rád, de őrzi titkát félve.

  Míg más asszony naponta imára kulcsolja két kezét,
  foggal-körömmel harcol egy apró életért,
  addig embertelen társa egy szóra ellöki gyermekét,
  hogy vágyó szívüket bánat, s fájdalom marja szét.

  Kicsi árva ne néz vissza, ha így hozza az élet,
  ez a család soha többé nem érdemel Téged!
  Testük, lelkük érzéketlen, bennük sosincs szégyen,
  ha majd felnősz, EMBER legyél, ne egy ilyen féreg!  /sajnos a téma az utcán hevert :( és a válasz:confused:/