Az igazság odaát van?:444:
Szín
Háttérszín
Háttérkép
Szegély színe
Font Type
Font Size
 1. Anyák Napjára, azoknak akiket köszöntenek, akik köszöntenek, azoknak akiket már nem köszöntenek, és azoknak is, akiknek már nincs kit köszönteni:http://www.youtube.com/watch?v=G3F5SU929vI
 2. Mostanában olyan fáradt vagyok, hogy bármennyit képes lennék aludni, úgyhogy jó régen írtam már.

  A fiam tegnap lett 17 hónapos. Ő egyre élénkebb ( éjszaka is, mert jönnek a szemfogai) én pedig egyre fáradtabb. Kellett nekem ilyen öregen gyerek ( kellett :)
  Már fut oda-vissza, alig lehet lerángatni a csúszdáról és a frászt hozza rám, mert leginkább az asztalon látom, mert onnan hívogatja azt a macskát, aki kiszemelt magának minket.  Úgyhogy mikor hallom, hogy "cicccc" rohanok a nappaliba, mert tudom, hogy lábujjhegyen áll a dohányzóasztalon, mert csak akkor lát ki rendesen az ablakon.  A kis nőstény a kazánházunkat nézte ki szülőszobának. Tetszik neki a hely, mert kap enni (az állapotára tekintettel) és senki sem háborgatja.
  Ma különösen jól járt, mert "kissé" jobban átsült a karaj, mint terveztem és volt még egy kis maradék lazacos bébiétel is, úgyhogy nem lehet panasza az ellátásra.


  Igazán lehetne kedvesebb, de ő nem "az a fajta" aki hagyja magát simogatni a kosztért.
 3. 16 hónapja született meg a fiam. Mintha most lett volna. Mindig elcsodálkozom, hogy milyen pillanatok alatt felnőnek a gyerekek. Nemcsak nálunk, a szomszédban is.

  Egy kicsit nem figyeltem oda és a lányom is 18 éves lett. Belegondoltam, hogy annak idején én hogyan éreztem magam ebben a korban és rájöttem, nem lehet könnyű neki. Egyrészt örül, hogy már mindent megtehet - akár a 18 karikás filmeket is megnézheti, teljesen legálisan: vehet alkoholt, cigarettát, szavazhat... és ez az utolsó teljesen lázbahozza - másrészt még én tartom el, tehát nem független, még csak most akar egyetemre menni. Ráadásul hirtelen lett egy öccse is.

  Mentségemül szolgáljon, hogy 18 éve megállapította egy nagyszerű orvoscsapat, hogy nem lehet több gyerekem és láss csodát, egyszer csak észrevettem, hogy valami nincsen velem rendben.
  Az orvos azt mondta, hogy korai klimax, és a korai klimax most ott szuszog benn az ágyamban, Attilának hívják.
  Lett volna lehetőségem tenni ellene, de nem vitt rá a lélek, most már örülök, hogy így döntöttem és remélem fel is tudom nevelni.
 4. Már előre félek, hogy mekkora ordítás lesz az orvosnál.
  A fiam, ahogy meglátja a rendelőt elkezd kiabálni és míg ki nem jövünk nem hagyja abba. Egyáltalán nem elégedett a magyar egészségüggyel. Én sem, mégpedig azért nem, mert oltásellenes vagyok ( ha ezt nem engedem beadni, akkor eljárást kezdeményezhetnek velem szemben), másrészt legalább egy hétig minden peluscsere egy rémálom lesz.
  Meg fogom kérni az orvost, hogy mutassa meg, hogy a fegyver az ő kezében van, nem az enyémben.
 5. Mióta a kisfiam megszületett és előtte is már egy jó ideje nem igazán foglalkoztam a kerttel.

  Egy domboldalban lakom és 4200 négyzetmétert kellett volna rendben tartani. Ma határoztam el, hogy ideje lenne a parlagból valami igazán szépet kihozni. Holnap elkezdem csinálni a helyet a díszfáknak és a sövénynek, amit terveztem. Nem lesz könnyű, de belevágok. Másrészt szeretnék olyan zöldséget adni a gyerekeknek, amelyek garantáltan vegyszermentesek. Vettem egy csomó zöldség- és virágmagot.
  A dombtetőn lévő akácos már egészen lehúzódott, meg kell azt is ritkítani, mert így egy nagy bozót az egész és pont a kedvenc helyemet növi be, ahonnan a tájat szoktam bámulni.
 6. Megszámoltam ez a 28. hely ahol lakom, pedig egyfolytában az otthonom keresem.

  Ez csak arra volt jó, hogy tudjam, mi igazán fontos. Mi az amit feltétlenül magammal kell vinnem, nincs is gyűjteményem semmiből. Sosem értettem, ha valaki gyűjtött valamit, bár én is gyűjtő vagyok, csak én élményeket és tapasztalatokat gyűjtök.
  Amikor kiülök a dombtetőre, itt a ház mögött, naplementekor és érzem a füvet a kezeim alatt, hallom a madarakat, bogarakat, a szelet és látom a két gyerekemet, akkor érzem, hogy része vagyok valami nagyszerű dolognak. Akkor érzem, hogy nem vagyok egyedül, mert ez a sok szépség, a felhők fantasztikus formái, a színek milliói, hangok, illatok, nem lehetnek véletlenek. Nem lehetnek holmi evolúciós ok-okozati összefüggések. Kell, hogy legyen ezen túl valami több, valami, ami miatt meg kellett születnünk. Hogy van valaki, valami, ami figyel ránk és érzi, amit érzünk és hallja, amit gondolunk. Ezekért az érzésekért hálás vagyok, ha ezek nem lennének már én se volnék.

  Elképzelhetetlen, hogy a létezésünk ok nélkül való, hogy a hitem csak önámítás, illúzió, vagy ha mégis, akkor ez a legnagyobb átverés, és a leggonoszabb gonoszság ebben az Univerzumban.
 7. Én mindig utólag jövök rá, hogy egy adott pillanatban milyen boldog is voltam.

  Érdekes, sosem azok a dolgok tettek boldoggá, hogy megkaptam, amit régen akartam, vagy kitüntettek, ezek inkább elégedettséget okoztak.

  Az igazi boldog pillanatok, észrevétlenek, már-már természetesek.

  Élvezem persze akkor is, amikor megtörténnek, de az értéküket csak később találom meg, amikor már elillantak.

  Olyan ez, mint a megvilágosodás, mikor rájössz mi is történik, már vége is.
 8. Úgy tűnik itt a tavasz, végre!
  Mintha a lelkem is melengetné a napsugár.
  Ez a legjobb antidepresszáns a világon.
  El is viszem a gyerekeket kirándulni, amihez hasonló jókat kívánok minden kedves betérőnek!
  [​IMG][​IMG]
 9. Amíg a kisfiam meg nem született tanár voltam, hagyományos és e-learning rendszerben is. Továbbképzéseket is tartottam és nagyon szívesen csináltam. Szerettem volna valami igazán értékeset átadni a fiataloknak és a felnőtteknek egyaránt. Általában azonban, mint mindenhol nagyon feszített tanmenettel dolgoztam. Félreértés ne essék, nem pedagógus vagyok, soha nem is tanultam pedagógiát, csak szeretek tanítani. A szakmámat is nagyon szerettem csinálni, de az egész embert igényelt és a lányom mellett igazán jó ötletnek tűnt, hogy tanítsak. A diákjaim szerint jól magyarázok és érthetően. 10 év alatt nagyjából 2000 diák került ki az osztályokból (csoportokból) ahol előadtam és ez csak a nappali képzés.
  Most, hogy már másfél éve beszűkült teljesen a világom a két gyerekemre, kezd hiányozni a munkám.
 10. Mozidélutánt tartottunk ma a lányommal és megnéztük Az élő mátrix és a Spirituális valóság című meghatározhatatlan kategóriájú, ismeretterjesztő filmeket. Mind a kettő érdekes dolgokat tárgyal. "Az élő mátrix" azt a módszert feszegette, amivel én már 15 éve gyógyítok. A "Spirituális valóság" az ember valódi mibenlétére ad választ, hogy szakadjunk már el végre a fizikai testünktől és nézzünk mélyebbre. (...ha a pirosat választod meglátod milyen mély a nyúl ürege)
 11. Ez már azért is hírértékű, mert mostanában nem igazán volt rá időm, se lehetőségem, hogy valami nagyobb lélegzetű dologba kezdjek.

  A pénzügyi műveltségem próbálom megalapozni, ezért ilyen jellegű könyveket töltögetek le. Eddig nem találtam igazán jelentőset, de amit tegnap olvastam az ütős volt. Eredetileg könyvelőnek szántak a szüleim, de én valami izgalmasabbra vágytam. Nagyot tévedtem, a pénzvilág nagyon is izgalmas.
 12. A fiam ma rájött, hogy kell hátrafelé szaladni. Biztos, hogy szeretni fogja az extrém sportokat, mert úgy csinálja, hogy nem néz hátra.

  Valószínű, hogy a sziklamászást választja, mert a nappaliban a dohányzó asztalról a fotelre, onnan a komódra és tovább az étkezőasztalra mászott. Azon állva próbálta megszerezni azt a kristályt, ami a gyermekek területét (lsd: feng shui) erősíti nálam és a plafonról lóg le. Nagyjából még 50 cm és el is éri majd. A gond ott kezdődött, hogy visszafelé már nem ment ugyanez és akkor kétségbeesett.

  Én a közelből, ugrásra készen figyeltem, mit művel. Mire az étkező asztalra ért teljesen leizzadtam, de nagyon érdekelt mire képes. Aztán nagyfiúsan ittunk egy flaska teát a megmenekülés örömére, még cumisüvegből. Pohárból is tud már, de ezt még jobban szereti.
 13. Mikor a felnőtt korom moziját forgattam gyerekfejjel, akkor egészen másképp képzeltem el a felnőtt életemet, hogy majd nagyon okos leszek és nagyon jó anya, nagyon jó feleség és nagyon jó a szakmámban...

  Eredmények: három válás, két gyerek, két apától és még nem találtam meg azt a munkát, amit igazán szívesen csinálnék.

  Így negyven felett az ember számot vet az életével, én is ezt tettem és nem tetszett, amit láttam. Ezért határoztam a változtatás mellett. Két jó döntés: a két gyerekem.

  Csakhogy mindig utólag okos ugye az ember. Sok dolgot persze másként tennék, de azért, mert már sokkal több a tapasztalatom. Végül is azért vagyunk ezen a Földön, hogy tanuljunk. Úgy gondolom, ha tökéletesek lennénk, akkor semmi keresni valónk nem lenne itt.

  Nem titkolom a világnézetemet tekintve, leginkább a buddhizmus áll közel hozzám. Teljesen erőszakmentes és semmit sem tart bűnnek, ami emberi. Szóval megtaláltam azt a hitet, ahol az embert nem macerálják, hanem hagyják, hogy magától találjon rá a helyes útra.

  Nekem szükségem is van erre a türelemre.
 14. Persze nem nekem, hanem a nővérének. Féltékeny is vagyok egy kicsit, de túl fogom élni. Beszéltem a barátnőmmel, az ő fia először a dadust puszilta meg a bölcsiben. kiss