Spiritualitás, ezotéria, angyalok, idegenek, ébredés, felemelkedés... A világ és ami mögötte van...
Szín
Háttérszín
Háttérkép
Szegély színe
Font Type
Font Size
 1. [​IMG]
  Az Egyszarvú (lat. Unicornis, gör. monocerosz), ló alakú mitikus lény, vörös lófeje, fehér ló teste, őzlába és hosszú bojtos oroszlánfarka van, homloka közepén egyenes hegyes szarvval, mellyel védelmezi magát. Az unikornis megtestesíti a harmóniát, az erőt, a bölcsességet, a tisztaságot (az ártatlanságot), a fényt, a gyorsaságot, a szabadságot, a szépséget, a bájt, a titokzatosságot, a varázslatot, és a misztikumot.

  Az egyszarvú a harmónia, az erő és a szabadság szimbóluma

  Nagyon gyors, szinte láthatatlan lény, lehetetlen elfogni, és a mitológiák arról szólnak, hogy csak az pillanthatja meg, aki saját magába elmélyedve teljesen el tud csendesedni, és ilyenkor összhangba kerül saját magával és a mindenséggel.

  Leginkább szűzzel ábrázolják a különböző képeken, mert a szellemre nyitott lelket jelképezi. A legendák szerint több mint 1000 évig él, így a bölcsesség és a tudás szimbóluma is. Ezek az állatok szeretik a vizet, ezért teliholdkor előszeretettel fürdenek a ragyogó csillagok alatt. A Holdistennő-hármasságban a Szűz mitikus lénye.

  Az egyszarvú a homloka közepén lévő egyetlen szarvával a napsugár, a spirituális nyíl, Isten pallosának jelképe. A keresztény ikonográfiában ő képviseli a Szentlélek által megtermékenyített szüzet. A középkorban a Szűz Mária keblében fogant isteni Ige megtestesülése. A szarv a spirituális megtermékenyítés szimbóluma.

  Tovább: https://www.fenyorveny.hu/2019/08/szimbolumok-allatszimbolumok-unikornis.html
 2. [​IMG]
  Egy fiatalember hirtelen rájön, hogy megkapta a gyógyítás ajándékát. Megpróbálja megérteni az új képességét, de nem nagyon megy neki, ám egy végzetes találkozás után egy rákbeteg tizenéves lány mutatja meg neki az igaz utat.

  Online: https://www.fenyorveny.hu/2019/09/a-gyogyito-2017-teljes-film.html
  Mrs Tanár és aryes kedveli ezt.
 3. [​IMG]
  A születésed pillanatában kaptál egy egyedülálló spirituális energiát, ami különleges erővel ruház fel téged. A születési dátumod olyan mint egy térkép a kincses szigethez. Ha el tudod olvasni a térképet, akkor megtalálod a benned rejlő kincseket, amiket a születésed pillanatától fogva magadban hordasz, de talán még soha nem ismerted fel őket.

  Arra születtél, hogy boldog legyél és az élet mindent biztosított számodra ehhez a boldogsághoz. Olyan különleges erőkkel és képességekkel rendelkezel, amikről gyakran semmit nem tudsz. A fel nem ismert erősségeid olyanok, mint a kertedben elásott kincsek, amik csak arra várnak, hogy megtaláld és kiásd őket.
  Most a születési dátumod alapján adok neked egy roppant egyszerű térképet az erősségeid felfedezéséhez.
  A számmisztikai térképet egy egyszerű számítással te magad is elkészítheted, a számok jelentését pedig az alábbiakban megkapod tőlem.

  Tovább a cikkre:
  https://www.fenyorveny.hu/2019/09/a...atja-milyen-kulonleges-erokkel-szulettel.html
  aryes, Zadrienne és bebinka kedveli ezt.
 4. [​IMG]
  Az ember szívesen olvas könyveket, néz filmeket, és néha érdekesebbnél érdekesebb világokat lát álmában. De mennyire van valóság alapja mindezeknek?
  Valóság vagy képzelet?
  Az emberek többsége úgy tekint minden filmre, és minden könyvre, hogy többségüket az emberi elme "szülte". Abba viszont talán senki nem gondolt még bele, hogy ezeknek a történeteknek valóság alapjuk is van. Ugyanúgy, ahogy minden személynek, karakternek, illetve tárgynak, amit egyszer valaki "megálmodott".
  Van, aki ihletnek hívja... Viszont ezeket az információkat, képeket, történeteket máshonnan is kaphatjuk. Illetve saját magunk is teremthetjük...
  A teremtő erő és a megteremtett világok kapcsolata
  [​IMG]
  A teremtő erő mindenkiben ott van. Ahogy Földünk is a gondolat teremtő ereje által alakul és a kollektív tudat hatására, úgy minden más is.
  Minden apró dolog egy gondolattal kezdődik. Legyen az érzés, egy kép, egy tárgy, egy karakter, egy világ...
  Materializálódhatnak a gondolataink? Igen.
  Bár a 3.dimenziónak köszönhetően a teremtések nem olyan gyorsan manifesztálódnak a fizikaiságba, mint a magasabb dimenziókban. De ahogy a szavaknak, gondolatoknak is hatása van a szervezetünkre, környezetünkre, világunkra, úgy minden elképzelt vagy leírt gondolatnak hatása van az univerzumra.

  A gondolat teremtő erejére a legegyszerűbb bizonyíték, amikor valaki pl. egy gyertyatartót, mécsest szeretne megalkotni. Először valakinek a gondolatában ölt formát. Lehet az formatervező, vagy iparművész, stb. A belső látásának köszönhetően a tervező létrehozza a mécsest. Utána jön, hogy letranszformálja a fizikai világba. A gyertyatartóról készült tervrajzot, méreteket, színeket, anyagot, és minden részletet megad a kivitelezőnek (pl. üvegfúvónak, vagy kerámikusnak). Szóban is elmondja mit és hogy szeretne. Ez a másik letranszformálási mód. Az eredeti gondolatok hanghullámokkénti közlése. Ezután a tervrajzok és a szóbeli közlés elegendő ahhoz, hogy a kivitelező "újraépítse" a tervező gondolatát, és hozzákezd a tárgy megteremtéséhez. Végül pedig elkészül a materializálódott gondolat, vagyis a mécses.

  Ugyanígy működik az élet és minden esemény is, amit megtapasztalunk, vagy amit megszeretnénk tapasztalni. Először a gondolatainkban születik meg. Ezután akár ki is mondhatjuk, vagy le is írhatjuk őket, hogy gyorsabban manifesztálódjanak.
  Világok teremtése
  [​IMG]
  A Földön jelenleg millió számra jelennek meg különböző történetek mindenféle témában és formában. Az egyikben a Földön béke van, a másikban apokalipszis (és annak mindenféle fajtája), egy harmadikban háború... és még sorolhatnánk.
  De vehetjük a Star Trek vagy Star Wars epizódjait is... vagy akár a fantasy, vagy szuperhősös filmeket, képregényeket.
  Mi lenne, ha azt mondanám, hogy amit olvasol, és látsz, minden igaz?
  Lehetetlen?
  [​IMG]Hogyan is kezdődik mindezek készítése?
  Gondolattal.
  Gondold el, hogy az univerzum végtelen. Ebben a végtelenben pedig olyan alternatív, párhuzamos világok és univerzumok is léteznek, amiket MI teremtettünk és teremtünk folyamatosan!
  Mindaz, amit egy író, vagy művész "kitalál", megalkot: LÉTREHOZ. És ezen van a hangsúly. Létrehozza, megteremti a gondolatainak a teremtő erejével.
  [​IMG]
  Manifesztálódni pedig egy másik univerzumban fog.
  Milyen érdekes, hogy számos alkalommal teszik az "univerzum" jelzőt gyűjtőfogalomnak egy-egy filmsorozat, képregény vagy könyvsorozat elé.
  A gondolat teremtő ereje nem korlátozódik csak a Földre és a jelenlegi életedre.
  "Shakespeare-t idézve, "Színház az egész világ...". És ez szó szerint igaz. Szerepet játszunk az élet és Isten színpadán."
  Ahogy a saját életed fizikai eseményeit is TE magad teremted meg - jót és rosszat egyaránt - gondolataid által, ugyanúgy hatással van minden más gondolatod is az univerzumra.
  Gondolj bele, a Földön 7,6 milliárd ember él jelenleg. Mennyi gondolat másodpercenként? És ez a rengeteg gondolat hány univerzumot és világot foglalhat magába?


  Ihlet vagy egy másik valóság?

  Mikor ihletet kap valaki, az jöhet:
  - A saját gondolatai által (így ő maga teremt).
  - "Lekérdez" az univerzum "könyvtárából"(Akasha Krónika) tudattalanul.
  - Más dimenzióbeli fajok, lények próbálnak gondolatokat közvetítetni. Egy kép, egy regény, film készítésekor pedig próbálják megismertetni magukat az emberekkel. (Sajnos az ilyesféle gondolatokat sokszor manipulálják negatív fajok, hogy a pozitív fajokat rossz színbe tüntessék fel a földi emberek számára.)
  - Felsőbbik énünk által kapjuk az "ihletet".
  [​IMG]Az ihlet jöhet akár belső látás, belső hang formájában is.
  Verne Gyula (Jules Verne) száznyolc olyan dolgot írt le az 1800-as években, ami csak később vált valóra - közülük már hetven! Pl. rakéta, űrhajó, mesterséges hold, óriáslöveg, gépfegyver, gőzautó, energiatermelés vízi erő segítségével, a Föld hőjének hasznosítása, gyorsvasút, jég alatti tengeralattjárók, számológép, helikopter, szuperszonikus repülés, energiasugárzás nyalábban (lézer), óriás tükröstávcső, tévé-telefon kombinációja.
  Csak kilencven évvel Verne halála után jelent meg egy 1863-ban írt regénye, Párizs a XX. században címmel. A könyv egy férfiról szól, aki felhőkarcolók között él, nagy sebességű vonatokon és gázüzemű autókon utazik, számológépeket és egy világméretű kommunikációs hálózatot használ, mégsem találja a boldogságát, és élete tragikus véget ér. Verne a kéziratot elzárta, és halála után az ükunokája találta meg 1989-ben. Először 1994-ben adták ki.
  A regény akkoriban szenzáció volt, mivel felfoghatatlanul pontos leírást ad a modern időkről: részletesen leírja a légkondicionálást, az autókat, az internetet, a televíziót és más, később rendkívül hasonló módon megvalósult eszközöket.
  TOVÁBB A TELJES CIKKRE:
  http://www.fenyorveny.hu/2017/11/sp...emtese-parhuzamos-vilagok-es-univerzumok.html
  ZsykeO és imrucika kedveli ezt.
 5. [​IMG]
  Te is biztos kaptál vagy vettél olyan tárgyat már, ami után rossz kedved lett, minden balul sült el, negatív energiákat észleltél magad körül, vagy rémálmok kezdtek gyötörni. Nem benned van a hiba, csupán azzal, amit kaptál...
  A tárgyak az emberek mindennapi részeivé váltak. Többségük mégsincs tisztában a tárgyak, illetve a hozzájuk tartozó energiák hatásaival. Persze lehet rá legyinteni, hogy "De ez csak egy tárgy". Igenám, de ha kódolva, befolyásolva van egy tárgy, akkor az rád is, és környezetedre is hatással lehet. És nem pozitív értelembe véve...
  [​IMG]
  Sokan megtartanak a szüleik, rokonaik halála után dísztárgyakat, bútorokat. Viszont nem biztos, hogy ez annyira szerencsés. Mivel ezek a tárgyak az elhunyt személyhez kötődnek energetikailag.
  Előfordulhat, hogy a lélek a halála után is kötődik egy-egy tárgyhoz (ahogy helyhez is szoktak kötődni), ezért sem ajánlott megtartani.
  Ahogy egy fénykép is egy adott pillanat energiáját örökíti meg, úgy ezek a tárgyak is az elhunyt személy utolsó pillanatainak energetikáját tárolják el.
  Ezért nem érdemes használtan ruhát vásárolni sem. Csak egy eset a sok közül, melyet még nekem mesélt egyik ismerősöm: Használtan vett ruhát a gyerekeinek. Az egyik gyerekének rémálmai kezdődtek, miután felvette a ruhát. A ruha (ami egy pizsama volt) egy olyan gyereké volt előzőleg, akit megöltek. A rémálma után a gyereknek reggelre vérfoltos volt a ruhája, pont ott, ahol "álmában" a gyereknek. A ruha ezután kidobásra került.
  A szülőkről, rokonokról emlékezz meg inkább mindennap. Gyújts egy gyertyát, vagy nézegess fotókat. A múlt tárolásával csak te is a múltban ragadsz és nem a jelenre fogsz összpontosítani. Nem beszélve a sok gátló energiáról, amiket ezek a tárgyak hordoznak.
  A régi dolgok meggátolják és lelassítják a spirituális energiád áramlását, lényed kibontakozását, kreativitásodat.
  Rendezz nagytakarítást! Szabadulj meg minden régi dologtól, ami körülvesz és csakis új dolgokkal vedd körül magad. Meglátod, felszabadultabbnak és energetikusabbnak fogod magad érezni.

  3. "Átjárók", "kapuk" és befolyásolók

  Mástól kapott tárgyakkal nagyon vigyázzunk, hiába adta valaki jószándékkal. Mivel a tárgy kapcsolódva van azzal a személlyel is, akitől kaptuk, előfordul, hogy a tárgy kapuként, átjáróként kezd funkcionálni, és azon keresztül átjönnek hozzánk olyan energiák, amelyek éppen a másik személyt körülveszik. Az energiákon túl átjöhetnek különböző entitások is, amelyet nem szeretnénk otthonunkba látni.
  Egyes tárgyak olyan energiákat küldhetnek felénk a másik személytől, melyek által átvesszük a negatív energiáit, esetleges viselkedés változást tapasztalhatunk, rossz közérzetet, rémálmokat.
  Ha ilyen eset áll fent, akkor érdemes lehívni Mihály arkangyalt, és kérni a másik személy tárgyhoz való kötődésének elvágását, és teljes energetikai tisztítását. Illetve füstölővel is áttisztíthatod utána fizikális szinten. Ezután kérj a lakásodra is energetikai tisztítást, és magadra is.

  4. Bevonzó tárgyak

  [​IMG]Néhány tárgynak meg van az úgynevezett bevonzó hatása is. Tudom, nagy népszerűségnek örvend például halloweenkor kifaragott tököt, vagy boszorkányokat kirakni. De pl.ezek a tárgyak bevonzzák a negatív entitásokat a lakásba. Hiába "csak" tárgyak. A faragott tökök a démonokat, a boszorkányok pedig a boszorkányokat... (akik amúgy is nagyon aktívak a halottak napja és mindenszentek időszakában). Ugyanígy kerüld lehetőleg a halálfejes és a szellem alakos tárgyakat.

  /Ezt is olvasd el: Ezekre figyelj oda halottak napján és mindenszentekkor/

  Nem árt tisztában lenni egy-egy dolog szimbólum értékével, mielőtt megvesszük és kihelyezzük lakásunkban, mert nagyban befolyásolhatják spirituális életünket.
  Megjegyzés: Negatív entitások kivédése érdekében érdemes a lakásban barkát tartani (minden helységben).
  TOVÁBB A TELJES CIKKRE:
  http://www.fenyorveny.hu/2017/09/spiritualitas-v-kodolt-targyak-kis-kapuk.html
 6. [​IMG]
  Ahogy növekszik a rezgése a bolygónak, úgy változnak meg az emberek is szép lassan. Sajnos még mindig nem robbanásszerűen. Pedig sokan indigókként jöttek a Földre, vagy kristálygyerekként, szivárványgyerekekként. De van, aki csak "simán" elkezd spirituális utat járni...
  A rezgés különbségek családon belül, vagy baráti körökön belül is sok konfrontációt eredményezhetnek.
  Ahogy elkezd valaki tudatosodni, emelni a rezgését, megszabadulni a különböző mérgektől és negatív programozásoktól, a környezet reagál rá. Akik még mindig negatív programozással élik az életüket, agresszívan és támadólag fognak fellépni.
  [​IMG]Ezek az emberek nem képesek a változást elfogadni. Sőt... még te leszel az, akire/akinek azt mondják, hogy:
  "Jaj, de megváltoztál"
  "Régen nem ilyen voltál"
  "Régen ezt szeretted, most miért nem jó?"
  "Neked elmentek otthonról"
  "Teljesen kifordultál magadból"
  "Régen nem így viselkedtél"
  Gondolom ezek és efféle megjegyzések mindenkinek ismerősek, akik életmód váltáson estek át, illetve spirituális utat kezdenek/kezdtek járni.
  Ez leginkább abból következik, hogy a régi életmódoddal azonosítanak, és a saját régi programozásukkal. Pl. ha rád erőltettek anno valamit (gyerekkorban), és te ennek már ellent mondasz később...
  Természetesen lehetnek kivételek, és olyan - extrém - esetek, amelyekben a rezgésnövelésünkkel növeljük a környezetünkben élőket is - ha ők szabad akaratból úgy döntenek, hogy változni szeretnének. Azért is írom, hogy extrém esetek, mert sajnos kevés ilyennel találkoztam eddig.


  Amikor az igazság fáj

  A spirituálisok környezete nehezen tolerálja, mikor az igazság kimondásra kerül. Ez még jobban jellemző az indigókra és családjukra. Az igazság, még akkor is, ha tudják, hogy igazunk van, fáj a környezetünknek. Illetve rosszul, és negatívan reagálja le.
  (Ilyenkor előfordulhat az is, hogy ők maguk negatív színben próbálnak minket feltüntetni a viselkedésünk és az átlagtól eltérő életvitelünk miatt.)
  [​IMG]Amikor próbálunk segíteni, de nem tudunk
  Spirituálisként próbáljuk emelni környezetünket is, de sokszor van, hogy falba ütközünk. Családtagjaink nem tolerálják a változásunkat. Amikor segíteni próbálunk nekik, hogy elhagyják a negatív programozásokat, elutasítanak minket, mert nekik úgy jó minden, ahogy van. Makacsul kapaszkodnak bele a múlt történéseibe, a tárgyakba, az anyagiakba és minden olyan dologba, amivel idővel tönkretehetik a testüket és szervezetüket (pl.cigaretta, alkohol, kóla...). A szenvedélyeiket pedig sokszor még egy komoly betegség után sem képesek elhagyni.
  TOVÁBB A TELJES CIKKRE:
  http://www.fenyorveny.hu/2017/05/sp...tos-eletmodot-elok-kornyezetuk-reakcioja.html
 7. [​IMG]
  Egyik kedves ismerősöm megkért rá, hogy fejtsem ki szubjektív gondolataimat szakdolgozatához arról, hogy "mi szolgál bizonyítékul Isten/Teremtő tudat/Univerzum intelligenciája/nevezze ki-ki ahogy akarja létezésére".
  Ez a téma sokakat érdekelhet, ezért úgy gondoltam, hogy egy kisebb írás keretén belül osztom meg gondolataimat.
  [​IMG]Az isteni tervezés legegyszerűbb fizikai bizonyítékait megtalálhatjuk magában a természetben, de még az emberi testben is.
  Ha belepillantunk a dolgok legmélyére, akkor ugyanazt találjuk mikro - és makrókozmikus szinteken is. Sokan a szakrális geometriát Isten nyelvének tartják.
  Az Aranymetszés, vagy másnéven isteni arány (sectio divina) egy irracionális szám, mely értéke kb. 1.618033988749894848. Ezzel a számmal (Aranymetszéssel) olyan formák hozhatók létre, amikkel természetes egyensúlyt lehet kifejezni a szimmetria és asszimetria között. Ezért is alkalmazták és alkalmazzák mind a mai napig az építészek és művészek. Pithagorasz követői abban hittek, hogy az Aranymetszés a létezés alapigazsága.
  A megfelelő számok és arányok betartásával készült el nagyon sok megalit építmény is, mint például a gízai piramisok és a Szfinx is.
  [​IMG]

  A képen: Az első piramis, a Kefrén piramis az Alnitak csillagképnek, a második, az Alnilam csillagképnek, a harmadik, Menkuré piramis a Mintaka csillagképnek felel meg.. a piramisok vonulata követi a phi formát.

  Mérd meg a kézfejed és az alkarod. A két számot oszd el egymással. 1,6 körüli értéket kapsz, de ugyanez igaz a lábfejed és a lábszárad arányaira is.


  [​IMG]

  A természetben mindenhol fellelhetőek a Fibonacci számsorok. Virágszirmokon, kaktuszok tüskéin, a napraforgó magjain...
  Mindez véletlen lenne?
  Nem hiszem.
  A világegyetem minden szinten egy nagyon jól megtervezett (matematikailag), és felépített rendszer.
  [​IMG]

  A Fibonacci sor a következőképpen jön létre:
  Az 1-es számmal kezdődik és a következő szám mindig az aktuális és az előző szám összege. A számsor első két száma 1-es.

  1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144.............

  1 + 1 = 2
  1 + 2 = 3
  2 + 3 = 5
  5 + 3 = 8
  És így tovább a végtelenségig....
  A sorozat különlegessége, hogy ahogy haladunk a magasabb számok felé az aktuális számot és a megelőző számot egymással elosztva megközelítőleg az aranymetszés számát kapjuk eredményül.
  144 / 89 = 1,617
  89 / 55 = 1,618
  55 / 34 = 1,617
  34 / 21 = 1,619


  A Nagy Bumm - Isten lélegzetvétele
  A tudomány azt állítja, hogy a világegyetem egy "Nagy Bummal" kezdődött, vagyis az Ősrobbanással, ami mindennek a kiindulópontja volt, és kezdete. Minden, ami most látható és létrejött, ennek az eseménynek az eredménye.
  Steven Weinberg (fizikai Nobel-díjas tudós) azt mondta, hogy az Ősrobbanás pillanatában „a világegyetem a saját számításai szerint körülbelül 100 000 millió Celsius fokos volt, tele fénnyel.
  A tudósok viszont mai napig nem tudják megmagyarázni a fény és az anyag hirtelen robbanását.
  A világegyetem jelenleg is tágul... de ez a tágulás is egyszer majd megszűnik, és ismét összesűrűsödik minden és visszafog állni az Ősrobbanás előtti állapot, amikor nem volt anyag, csak a színtiszta energia. Más szóval: a Teremtő. Minden visszakerül a Forrásba. Újra EGY lesz.
  Aztán újra kezdődik a folyamat, a kiáramlás, és újból megszületik a világegyetem. És ez így megy vég nélkül, örökké.
  TOVÁBB A TELJES CIKKRE:
  http://www.fenyorveny.hu/2016/12/spiritualitas-iii-isten-letezese.html
  imrucika kedveli ezt.
 8. [​IMG]
  Ez a téma mindenkinek kényes. Ha spirituális, ha nem. Hiszen mindenki a földi lét során szeretne mindent megtenni a családjáért és természetesen a saját létbiztonságáért. De vajon mennyire kell, vagy szükséges az anyagi javakra koncentrálnunk? A spiritualitás egyenlő a szegénységgel és a nincstelenséggel?
  [​IMG]
  A pénz ítélete I.
  A vallások mind elítélik a pénz, mert szerintük a pénz a "gonoszhoz" tartozik és ezzel együtt a spiritualitás ellensége is.
  Szóval a pénz mindig a főbűnös, bármiről is legyen szó.
  Erre a legjobb példa Diogenész, akinek állítása szerint csak erélyes élettel lehet elérnünk a boldogságot. Az erélyes élet pedig az, ha megszabadulunk minden fölösleges anyagi javunktól. Diogenész annyira gyűlölte és megvetette a pénzt, hogy a piactérre költözött és egy hordóban lakott. Szemétből kukázott ételt és hólevet ivott télen víz gyanánt.

  A pénz ítélete II. - Spirituálisok körében

  Sokszor akadtam bele olyanokba az utam során, akik úgy vélekednek, hogy ha valaki spirituális, akkor mivel mi is ingyen kapjuk a tudásunkat, akkor nekünk is ingyen kell adnunk.
  Igen ám, csak hogy a tudásunkat gyakran nagyon sok gyakorlással "nyerhetjük" vissza. És sokaknak segítségre van szükségük, hogy "újraemlékezzenek" ezekre a dolgokra, képességekre, hogy előhozzák magukból. Az pedig nincs ingyen a mai világban. Sőt... sok esetben súlyos pénzeket kérnek mindezekért cserébe.
  Szóval ezzel egyet is értenék, hogy adjuk ingyen a tudásunkat... HA nem olyan világban élnénk, amilyenben most vagyunk.
  A boltba sem fog senki úgy bemenni, hogy ingyen bevásárol, csak azért, mert szüksége van valamire.

  [​IMG]A spiritualitás egyenlő a nincstelenséggel?
  Sok személy úgy vélekedik erről, hogy a spirituális élet egyik alapja az, hogy ne kérjünk pénzt semmiért, mert a pénz "rossz" és nem vezet el a megvilágosodáshoz. Nem szolgálja úgymond a fejlődésünket.
  Én spirituális szemmel úgy látom ezt, és úgy gondolom, - ahogy többek között Drunvalo is - hogy a pénz és a spiritualitás igenis megfér egymással. Nem kell ahhoz szegénynek lenned, hogy spirituális legyél, vagy ezt az életvitelt éld. Tekints a pénzre inkább úgy, mint egy eszközre.

  A pénz, mint energia
  Ahogy az univerzumban minden energiából áll, így a pénz is egyfajta energia. És én ennek is tekintem. Energiának és eszköznek. A pénz is csak egy emberi kitaláció, amit az emberek tesznek "értékessé".
  Attól, hogy valaki gyógyító, vagy egyéb spirituális tevékenységet végez, tanfolyamokat, előadásokat tart, nem jelenti azt, hogy nem jár érte fizetség. Mind a segítségnyújtás, a gyógyítási folyamatok (fizikálisan is, és szellemileg is), mind a szervezés - előadásoknál, vagy tanfolyamoknál - pénzbe kerül, de ami a leglényegesebb: Energiába. Vegyük csak a terembérlést, hangosítást, egyéb kiadásokat.
  Ne tekintsük kevesebbnek azokat, akik szellemi tevékenységet végeznek. Semmivel sem érnek kevesebbet, mint azok, akik napi 8 órában dolgoznak más tevékenységi körben.
  TOVÁBB A TELJES CIKKRE:
  http://www.fenyorveny.hu/2016/07/spiritualitas-ii-spiritualitas-es-penz-1-resz.html
  imrucika kedveli ezt.
 9. [​IMG]
  "Sokan fordultak és fordulnak nap mint nap hozzám ugyanazzal a kérdéssel vagy kérdés dömpinggel így az évek folyamán. Így úgy gondoltam, hogy összefoglalom a lényeget egy cikk sorozatban. Egy kedves ismerősöm reakciója erre, amit most olvasol egy mondat volt csupán: "Rettentően jó hiánypótló írás".... Hogy mennyire, azt mindenki döntse el saját maga.

  Az emberek többsége még mindig összetéveszti a spiritualitást valamiféle vallással, vallási irányzattal - a radikálisabb materiális gondolkodásúak még durvább jelzőkkel illetik a spirituális úton járókat (A jelzők közül inkább csak az egyiket említeném meg. pl. hogy valamiféle szekta vagyunk. Igen... találkoztam már ilyennel is.)".............
  ........."Akkor így az első részben tisztázzuk mit is jelent spirituálisnak lenni, mi is a spiritualitás valójában.
  A spiritualitást inkább egy életformának lehet nevezni. Egy olyan világnézetnek, ahol tudatában vagy annak, hogy a világ több annál, mint amit fizikai szemmel látsz, hallasz, vagy megfogsz. Mi több, nem csak a világ, hanem TE magad is több vagy annál, mint egy ember.
  A nem spirituális emberektől mindig azt kapom, hogy "Hiszem, ha látom". Én viszont pont abban hiszek, amit nem látok - ami fizikális szemmel nem látható, csakis a 3.szemeddel.
  A spiritualitás maga a tudatosság, ami a belső világunkat jelenti. Önmagunk felismerése, megértése. Így könnyebben megértjük a környezetünket, világunkat, mások reakcióit.
  Kiléphetsz egy olyan korlátozott világból, ahol mások megmondják mit csinálj és hogyan csinálj, és beléphetsz egy olyan világba, ahol megélheted lelked szabadságát korlátok nélkül, univerzumi szinten."
  TOVÁBB A TELJES CIKKHEZ->>>
  http://www.fenyorveny.hu/2016/03/sp...kulonbseg-spiritualitas-es-vallas-kozott.html
  phoenyx kedveli ezt.
 10. [​IMG] Több mint 30 év után szuperholddal “egybekötött” teljes holdfogyatkozás figyelhető meg szeptember 28-án hajnalban. Szuperholdról akkor beszélhetünk, amikor égi kísérőnk ellipszis alakú pályáján haladva teliholdkor perigeumba kerül, azaz ekkor ér a Földhöz legközelebb. Ilyenkor csaknem 50 ezer kilométerrel kisebb távolság választja el bolygónktól, mint apogeumkor, azaz a Hold pályájának a Földtől legtávolibb csücskén. A közelségnek köszönhetően az égitest az apogeumkor megfigyelhető teliholdhoz képest 14 százalékkal nagyobbnak tűnik és 30 százalékkal fényesebben ragyog az égbolton – olvasható a NASA honlapján.
  http://www.fenyorveny.hu/2015/09/30-ev-utan-szuperholddal-egybekotott.html
  mohacsiga55 és kágyula kedveli ezt.
 11. A legtöbben úgy gondolják, jól ismerik önmagukat, hiszen tisztában vannak azzal, mi a kedvenc ételük, színük, illatuk, tudják milyen párra, barátra vágynak, és hogy mire van szükségük ahhoz, hogy feltöltődjenek. Valóban csak ennyit jelentene az önismeret?
  Ha alaposan ismered önmagad, határozottan és sokat tudsz válaszolni arra a kérdésedre: Ki és milyen vagyok én? Ha elbizonytalanodsz, mielőtt válaszolnál, vagy nem találod a szavakat, jelzőket, biztos lehetsz abban, hogy nem ismered eléggé önmagad.
  Tovább: http://www.fenyorveny.hu/2015/09/keresd-es-talald-meg-onmagad.html

 12. Szeretettel hoztam nektek angyali üzenetemet-versben. Fényemmel és Szeretetemmel ölellek titeket! Áldás!
  Írta: ©Sandal-Bárány Tünde Nikoletta
  Szerzői és minden jog fenntartva!
  Ha tetszett a videó,köszönöm ha megosztod!
  Osztható erről a linkről is: http://www.fenyorveny.hu/2015/08/szabadok-vagyunk.html
  http://indavideo.hu/video/Szabadok_vagyunk
 13. [​IMG] Az egészség nem adomány, viszont annak képességét, hogy megőrizzük, vagy visszaállítsuk, mélyen magunkban hordozzuk, de legalábbis meg tudjuk tanulni.
  Öngyógyító képességed már abban az egyszerű, ám csodálatos életfelfogásban kifejeződik, amilyen alázattal éled pillanataidat. Akár öröm, akár bánat ér, lelki békéd egyikben sem lendül ki nyugvópontjáról.
  Önmagad gyógyítani sokkal könnyebb, és egyben sokkal nehezebb annál, mint amit a kifejezés magában rejt.
  Ehhez azonban ÉLNI kell az életet, elegendő öntudattal tenni, ami a dolgod, fejlődni, tanulni, változni, ahogy az új nap reggele megkívánja. Részt venni minden pillanatban, nem várni, nem túlélni, hanem a pillanatokat tartalommal feltölteni.
  Tovább: http://www.fenyorveny.hu/2015/09/az-alternativ-gyogymodokrol.html
 14. http://www.fenyorveny.hu/2014/07/a-spiritualis-ebredes-12-jele.html
  Azt mondják, a változás fájdalommal jár. Azt mondják, a hernyónak is fáj, míg leveti bábját, hogy csodálatos pillangóként szülessen újjá.
  A fájdalom elkerülhetetlen, és csak illúzió - de hogy szenvedsz -e, vagy sem, az a te döntésed!
  1. Megmagyarázhatatlan eredetű fizikai fájdalmak

  Erős, hol tompa, hol nyilalló fájdalom, főként a vállak, a hát és a nyak tájékán. A DNS szintű, intenzív változás jele. Elmúlik!

  2. Indokolatlan szomorúság, valahol legbelül, nagyon mélyen

  Ez a nehéz érzés múlt elengedéséből fakad. Olyan érzés, mintha elhagynád a régi otthonod, ahol nagyon sokáig éltél, és beköltöznél egy új házba. Sok energiát igényel az, hogy hátrahagyd emlékeidet és élményeidet. Ez is elmúlik.

  3. Sírás

  Indokolatlanul fakadsz könnyekre, és nem tudnád megnevezni a sírás okát. De ne félj, sírni egészséges dolog. A sírás, a nevetés, és a víz (kívül és belül) segíti a megtisztulást a régi hiedelmeidtől. A könnyeiddel együtt elengeded a régi rossz energiákat is. Ennek is vége lesz.

  4. Munkahely, vagy karrier váltás

  Az átalakulás elmaradhatatlan kísérője. Ami régen működött, már nem megy tovább.Ahogyan te magad változol, úgy változnak a téged körülölelő dolgok is. Ne bánkódj, és ne félj. Engedd el a régit, és ne keseredj el, ha öt-hat dologba is belevágsz egymás után, látszólag sikertelenül. Senki sem azonnal találja meg az új helyét, az új önmagát. Próbálgatnod kell magad, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbbet - és ehhez rá kell jönnöd, mik is valójában az igényeid, a vágyaid és a szükségleteid.

  5. Eltávolodás a családi kötelékből

  Egy régi karma kötött a vér szerinti rokonaidhoz. Amikor kitörsz a karmikus körből, felbomlanak a kötések is. Kezdetben úgy érezheted, hogy végképp eltávolodsz a családodtól, és a régi barátaidtól. De ez csak átmeneti állapot. Új, tisztább, minőségibb kapcsolat alakul majd köztetek, ha fontos. De már nem a rossz szükségletek, a pusztító függés fűz majd hozzájuk.

  6. Szokatlan alvási "rendellenességek"

  Ezek igazából egyáltalán nem rendellenes jelenségek. Tapasztalhatod, hogy éjjel 2 és 4 között megébredsz, nagyon erős érzésekre, nagyon élénk gondolatokkal. Ne aggódj, ez teljesen normális. Jung is ezekre az órákra teszi a tudatalatti és a tudatos én párbeszédét, és ha felébredsz rá, annál jobb. Ne erőltesd az alvást, inkább írd le az érzéseidet!

  7. Intenzív álmok

  Ezek az élénk képek gyakran ábrázolnak harcokat, háborúkat, rémekkel vagy üldözéssel teli álmok kísérhetik az ébredésed. Ezekkel valójában szinte szó szerint szabadulsz meg a régi rossz energiáktól! Álmodhatod azt is, hogy meghalsz, és hogy hátrahagyod a tested. Ez a tudatos átmenet állapota. És ennek is vége lesz. Próbálj meg minél több időt a természetben tölteni, az segíti a folyamatot.

  8. Meghallod a hangot

  Észreveszed, hogy egyre többször beszélsz saját magadhoz, elmerülsz a gondolataidban, miközben szinte megszűnnek a körülötted lévő dolgok, jelenségek. Ekkor már nem csak álmodban, de nappal, ébren is keresi a közös hangot a tudatod két szintje. És ez még csak a jéghegy csúcsa. Ezek a beszélgetések egyre természetesebbé, koherensebbé és belsőségesebbé válnak. Nem őrültél meg, csak haladsz az úton.

  9. Tájékozódási zavarok, néha egyensúlyvesztéssel párosulva

  Sokszor törhet rád az az érzés, hogy a lábad, hiába a földön jár, tulajdonképpen nem fog talajt. Megtántorodhatsz, hirtelen kapaszkodókat keresel, nem érzed azt, hogy stabilan állnál a lábadon. Olyan, mintha két világ közt lebegnél, a tudatod néha kiszabadul a test lomhaságának fogságából, és hátrahagyja azt. Ez is elmúlik hamarosan.

  10. Magányosság, még nagy társaságban, emberek közt is

  Úgy érezheted, mérföld magas és széles falak szigetelnek el a többiektől. Szeretnél belefolyni a beszélgetésekbe, szeretnél a társaság részévé válni, de képtelen vagy rá. Távoli leszel, és magányos. A megszentelt föld a magányos vándoroké. Ha ez az érzés aggodalommal tölt el, talán megpróbálsz erőlködni, hogy újra másokkal lehess, de hiába. Csak egy valakit kell megtalálnod, mélyen legbelül - a vezetődet. Mostantól veled lesz, egész életeden át, hol fogja a kezed, hol a vállára vesz majd, hol melletted sétál vidáman. De nem leszel soha többé egyedül. És visszatalálsz majd az emberek közé, ebbe a világba is. Békésen, derűsen és magabiztosan.

  11. A szenvedélyek, vágyak elvesztése

  Senki és semmi nem képes vágyakat ébreszteni benned. Megrémülhetsz, és azt gondolhatod, hogy beteg vagy, haldokolsz, valami nagyon nincs rendben veled. De ez teljesen természetes, ez is a folyamat része. Megtisztulsz a fizikai tested és az egód, csillapíthatatlan, sóvárgó követeléseitől, szabadságra lelsz a vágytalanság állapotában. Ez pont olyan, mint egy szoftverfrissítés. El kell távolítani a felesleget, hogy helyet adj az újnak, a jobbnak, a fejlettebbnek.

  12. Honvágy

  Talán ez a legnehezebb érzés, ami az átalakulásodat kíséri. Nem tudod, hova vágysz, de elvágyódsz, haza akarsz meni, de nem tudnád megmondani, hol is van ez a haza. De megtalálod majd! Néha azt érezheted, hogy a senki földjén állsz, nem tudsz, és nem is akarsz hátrafordulni, de képtelen vagy megtenni az első lépést előre, mert félsz az ismeretlentől, a szabadságtól. És nem is veszed majd észre, amikor megteszed. Mert már nem leszel egyedül. Az üresség, a csend, amit érzel magadban, a karmikus köröd végét jelzi. Amikor újra felállsz, és megújult, fentről kapott erővel nekiindulsz, megtalálod az új utad. Az út talál meg téged. Új társakra találsz, emberekre, új helyekre, egy új világra, belül és kívül is.
  Jó utat.
  notaspista, Mcmiki és Kicsi Fecske kedveli ezt.
 15. Él benned egy bölcs. Ő a magasabb ÉN-ed. Mindig veled van, minden pillanatban, még ha nem is érzed állandóan a jelenlétét. Merüljünk önmagunkba és kérjünk irányítást, igazságot, támogatást, szeretetet és bátorítást - mindazt, amire szükségünk van. Ha irányításra van szükségünk, nyomban megkapjuk. Bár nem mindig úgy érkezik hozzánk, ahogy képzeljük, de mindig elér bennünket.
  http://www.fenyorveny.hu/2014/08/magasabb-ened.html
  Kicsi Fecske kedveli ezt.