Szín
Háttérszín
Háttérkép
Szegély színe
Font Type
Font Size
 1. Alig voltunk egy éves házasok, mikor egy nap a nevelt fiam váratlanul hazajött az iskolából. Egy árva szót nem mondott, bement a szobájába, átöltözött, és kiment a fáskamrába, hallottuk hogy valamit fűrészel, kalapál, de hagytuk hadd csinálja, majd előkerül és elmondja mi történt. Párom nem győzte kivárni hogy a gyerek bejöjjön, felhívta az iskolát, és megkérdezte a tanárnőt miért jött el a gyerek az iskolából ilyen korán?
  A válasz megdöbbentő volt, majd a családlátogatásnál elmondja, nem telefon téma, és letette a telefont. Teljes döbbenet, ám ekkor nevelt fiam benyitott, és bevonszolt magával egy frissen festett deszkát, demarkációs vonal felirattal, és letett elém is meg az anyja elé is egy egy kis deszkadarabot, közepében egy szöggel amiről egy rajzlap lógott lefelé, felirat is volt mindegyiken, ami előttem volt azon Arabok, ami a párom előtt volt azon Zsidók, közöttünk meg ott virított a demarkációs vonal. Előszedett a hóna alól egy újabb rajzlapot, ENSZ békefenntartó felirattal, leült, letette maga elé, és vigyorogva ránk nézett.

  Az anyja felnyüszített, - mi ez itt drágám?

  A gyerek - tanárnő megkérdezett mindenkit kinek mit hozott a Jézuska, mi volt az ünnepi ebéd, vacsora? Én mondtam, nálunk nem volt Jézuska, és nevelő apám rántott levest szeretett volna enni, meg túrós buktát, így ez volt az ebéd, a vacsora meg sütőben sült krumpli sóval, zsírral meg vajjal, meg csipketeát ittunk hozzá mézzel, mert nekem meg ez a kedvencem. Anyukám meg sütött még tököt is mert azt meg ő szereti.

  Anyja - jó jó csillagom, de hogy jön ide az arab meg a zsidó szöveg? az ENSZ-ről már nem is kérdezlek.

  Gyerek - Hát az úgy volt, hogy tanárnő szerint ilyen szegénység nincs az országban, hogy egy gyerek ne kapjon karácsonykor semmit, és csak rántott leves meg sült krumpli jusson az asztalra! Mondtam neki hogy ez nem így van, az anyukám zsidó, az apu muzulmán, nem tartjuk meg a karácsonyt mint különleges ünnepet, és mi azt eszünk amit szeretünk akár ünnep van akár nincs. Tanárnő erre azt mondta, hogy szép kis család lehetünk, együtt van az egész Közel-Kelet, és úgy látszik nálunk a konyhaasztalon van a demarkációs vonal, egyik oldalán egy arabbal, másik oldalán egy zsidóval, és a gyerek, mármint én vagyok az ENSZ békefenntartó.

  Már csak egy valami van amit nem értek, - és ránk nézett azokkal a csillogó szemeivel, - az arabot tudom mi az, a zsidót is, a békefenntartót is sejtem, de mi az a demarkációs vonal? - Ti tudjátok mi az? Elmondjátok nekem? És miért fog családlátogatásra jönni a tanárnéni? Anyu valami rosszat mondtam? - és sírva fakadt.

  És mi csak néztünk egymásra és percekig nem tudtunk megszólalni.

  Philip a nevelt fiam 7 éves volt amikor ez történt, ma már felnőtt férfi, két gyermek édesapja, ma mentek haza, de ez a történet ma is eszébe jutott.

  És hogy miért írtam le?
  Csak!
  Te, Zsuzsi1031, Juned és 1 másik tag kedveli ezt.
 2. Nem vagyok képes rá, hogy magamban tartsam, meg kell kérdeznem!

  Miért kell itt is a másságot gyalázni, bántani?
  Azt hittem ez itt egy normális közösségi oldal ahol békésen megférnek egymással az emberek.
  Magyar vagyok, de muzulmán hitvallású, a feleségem akivel közel 25 évig éltem az életem zsidó volt. Mindketten gyakoroltuk a vallásunkat, azért a múltidő, mert Ő már eltávozott. Mindketten voltunk Szent helyeken, Ő Izraelben, én Mekkában, én nem kísértem el Őt, Ő nem jött el velem, (féltettük a másikat a tömeghisztériától) de vallási különbözőségünk ellenére csendes boldog házasságban éltünk! Rettenetesen bánt amikor zsidók elleni könyvet, írást látok, ugyanígy fáj ha az arabokat, muszlimokat bántják, ha cigányokat gyaláznak.
  Miért baj ha egy férfi férfit szeret, ha egy nő egy másik nőhöz vonzódik?
  Kinek ártunk mi akik mások vagyunk mint a többség?
  Miért nem képes az ember elfogadni, hogy nem csak fehér és fekete létezik?
  Van jó, és van rossz, de van középút is!
  Nem minden zsidó ért egyet az elnyomással, azzal amit Palesztinával tettek, és tesznek ma is, nem minden muzulmán szélsőséges, nem minden cigány gyilkos, tolvaj, analfabéta, putrilakó!
  Miért kell általánosítani? Miért van az hogy akinek a szívében ez a gyűlölet él, nem képes az EMBERT látni?
  Miért kell ezeket az embereket csorda módon követni?
  Kedves Canadhun fórumlátogatók, mi is emberek vagyunk, érző lelkek akiket naponta megaláztok, és mindezt büntetlenül tehetitek!
  Miért?
  MIÉRT??