A blog nem csodákról szól csak az élet mindennapjairól, amelyek úgy mennek el mellettünk, hogy észre sem vesszük és a végén vesszük észre megérintett és nyomot hagyott bennünk
Szín
Háttérszín
Háttérkép
Szegély színe
Font Type
Font Size
  1. Most már elképedve tapasztalom, hogy akaratom ellenére egy rossz, züllött családba kerültem. Talán az utókor nekem mint Magyarnak enyhítő körülményként fogja beszámolni azt ,hogy rossz családban nőttem fel, élem az életem amely a személyiségemet károsan befolyásolja. Mire alapozom én ezen dolgokat? Hát csak arra, hogy úgy érzem az állam egy nagy család, ahol fej az apa aki megpróbálja a családnak a jó létet, az emberi életet biztosítani. Én ma úgy látom, hogy az én apám nem ilyen, sajnos nem toleráns, nem együtt érző, nem emberi. Ma a napi életben csak azt látom, hogy bizony mást sem tesz mint azt, hogy gyerekeitől egymást egymás ellen kijátszva elveszi a zsebpénzünket, a konyhapénzt, iskolai pénzt. Teszi ezt úgy, hogy elvitte Pistike uzsonna pénzét éjszaka a bugyellárisból és oda adta Katinak a nagylánynak, miért? Mert már Kati nagyobb szájú és szembe szállt vele. Okosan megosztotta a családunkat Pistike szidja Katit, Kati szidja anyát, Pistikét, mindenkit. De apánk nem tesz semmi olyan dolgot amely a családunk helyzetén javítana. Meg sem próbálja, hogy esetleg több jövedelme legyen a családnak, mondjuk a parlag földeket bevesse és a terméket eladjuk azon embereknek akik a sziklán nem tudnak termelni. Nem ő nem tesz semmit csak tőlünk gyerekektől felváltva lejmolja el a pénzünket a haveri körével való dáridózásra. Az én szemeben egy egészséges családban az apa az elmondja a gyerekeknek, ezt meg ezt a pót munkát megcsináljuk, több bevétele lesz a családnak stb..semmi ilyet nem tesz csak elvesz tőlünk. Én már nagyon várom, hogy a családunkban új vállalkozások születnek amelyben mindnyájan részt veszünk,és mindnyájan részesülünk a haszonból.
    Itt volna már az idő, hogy apukánk megemberelné magát és összefogna bennünket és nem a szomszédokra, kocsma barátokra hallgatva nem kezd semmihez, kielégíti ha az erősebb ember szavával elveszi a pénzünket. Mi már a testvéreinkkel ott tartunk, hogy nem bánnánk, ha anyukánk elválna tőle, és keresne egy életképes valódi másokkal is törődő új embert hozna a házhoz. Mennénk mi azzal dolgozni, csak ne azt lássuk tölle, hogy mindent a haveroknak visz, meg azt, hogy fogalma sincs arról hogyan kell egy családot eltartani, egészségesen felnevelni, mert apának lenni nem rang, hanem felelősség.
  2. 2008
  3. A zene nekem szent , a költészet a lelkem, a festészet a szemem,a zene a belső énem tükre. semmi sem tud úgy kiborítani mint amikor valaki hamisan játszik, hamis a szólam és ellopja a hallgató lelkét.Már a zenében is kis ország lett Magyarország, igaz az a mondás, hogy korrupt országban korruptak az emberek.Elszörnyűködve figyeltem a Magyar fiatalok zenei szárnybontogatását,gondoltam most látjuk meg az új Kovácsok, Koncok, Szécsik eljövetelét.Gondoltam kis ország most tesz csodát, a suszterinasok holnap már az új dallamokat fütyülik az utcán a Megasztár dallamait.Sajnos korrupt országok kis zsűrijei is hasonlítanak az országokra. Magukat művésznek valló emberek arcára nem ég oda a pír amikor megszentségtelenítik a zenét, és a nemes verseny szellemét félre dobva a helyezéseket előre eldöntik feltehetőleg valamilyen megfontolás alapján.hamis próféciákkal beszélnek a zenéről,mert csak ők beszélni tudnak, énekelni még amatőr módon sem...de gazdag és ezzel már mindenhez értő kufárok. Hiszem ,hogy ha a versenyük Magyar akkor ott nem kellene már Szerb, Amerikai és egyéb országok fiataljait színre léptetni és a Magyar honban élő fiatalokat kipontozni.Ők ott élnek abban az országban ott dolgoznak,ott reménykednek és ködös éjjeleken nem arról álmodnak, hogy a siker egy amerikányi távra van.Lassan már ezeknek az embereknek esélyük sem lesz a felemelkedésre mert a félvilágot oda viszik sikerélményt szerezni. Ha a Magyar fiatal énekesek papájának milliárdjai lennének akkor talán ők is megvennék maguknak a sikert, nem vagyok benne biztos mert a Magyarban aki a honban él van tartás. Nem futottak el a jobb világba, végig szenvedték a kálváriát. Én úgy vagyok ezzel ,hogy a festő megtudja venni a festéket a vásznat,de a festeni tudást azt nem tudja megvenni. Lehet egy jó propaganda fogással hit társakat szavazásra bírni,de attól nem fog tudni énekelni,a hangot az úr adja nem a gyülekezet, az csak a szavazatokat, és lehet titkon érzik nem a szépen éneklő nyert, hanem a több szavazatot kapott hit társ,és ez már olyanná degradálta a művészetet mint a politika.
    A gazdagsággal kár keserű száj ízt hagyni bennük mert a verseny,a teljesítmény elbírálása a tudás alapján kellene, hogy történjék. Sokszor az embernek eszébe jut és fog jutni milyen szép is a siker amire méltán büszke lehet és nem azért mert az arany stb. hanem azért mert a tudása és csak is a tudása és nem egy zsűri hamis itélete áll mögötte. Az én szívembe a pénzen vett siker soha nem kap helyet és ha azonban még mindamellett szép is akkor is azzal intézem el Mily géniusz lehetett volna ha becsületes lett volna....... a papa és..... a ..... zsüri.