Hollywoodban landolt a magyar gépeltérítő

Iszák Ferenc és barátai 1956-ban elraboltak egy repülôt. Két éve már készült magyar tévéfilm a történetükből, Amerikában is lecsaptak rá.

A korabeli magyar sajtó fasiszta bandaként emlegette őket, a tengerentúlon hősök voltak. Iszák Ferenc, a barátnője és öt barátjuk 1956-ban az itthoni rendszer elől Nyugatra akart szökni.

A legapróbb részletekig elterveztek mindent: eltérítik a Budapestről Szombathelyre tartó Malév-járatot. Iszak még arra is gondolt, ha elkapnák őket: végzett volna kedvesével és önmagával is, hiszen a biztos halál várt volna rájuk. Hónapokkal a forradalom kirobbanása előtt, júliusban, egy péntek 13-i napon végül szerencsésen végrehajtották a merényletet.

– Ha a vasfüggöny alatt nem lehet átkúszni, mi lenne, ha átrepülnénk felette? – mondta annak idején pilótabarátjának, Polyág Györgynek Iszák.

– Annyi drámai fordulat van a történetben, hogy már szinte el kell venni belőlük. De történelmileg minden esemény bizonyított – emékezett vissza a 83 éves Iszák, aki a napokban interjút adott egy San Diegó-i újságnak.

Fotó: Twitter
36572.jpg

Iszák Ferenc hihetetlen története sokakat megihlet
A kaliforniai Santa Fében most jógastúdiót üzemeltető egykori kalandor Szabadrepülés című memoárját nemrég mutatták be Los Angelesben. Iszák történetéből 2013-ban készült már egy mindössze 56 perces magyar tévéfilm. Fazekas Péter 73 millió forintból forgatott Szabadság-Különjárata izgalmas thriller, amely szinte végig a gépen játszódik.

Most azonban úgy tűnik, Hollywood is lát fantáziát a lábatlani cementgyár akkor 24 éves gépeltérítőjének történetében. Operatőrként már aláírt az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos, mellékszereplőként pedig a Jurassic Parkból is ismert Sam Neill. Iszák szerepét a 24 éves David Kross kapta, aki Kate Winslettel játszott A felolvasóban. Barátnőjét – korábban Tenki Réka figuráját – a 18 éves Ella Purnell játssza, aki Angelina Jolie gyerekkori énjét alakította a Demónában.

A filmet a szintén Amerikában élő Hules Endre rendezheti. Az 55 éves rendezô szülei harcoltak is a forradalomban.
malev 1956.jpg
 
Változik a világ most minek neveznénk őket?
Szabadságharcosok? Terroristák?
Vagy már a légierő lelötte volna a repülőt a levegőben??
 
Változik a világ most minek neveznénk őket?
Szabadságharcosok? Terroristák?
Vagy már a légierő lelötte volna a repülőt a levegőben??

idegenek leptek el bennünket, északa megloptak, s az ünnepség után vki felgyújtotta a sátrakat, a sámán szerint gyurcsány miatt üldöz bennünket égiek haragja
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
Beka Holt wrote on zsebipicur23's profile.
Ne kérj olyan könyvet aminek a magyar nyelvű kiadásától még nem telt el 6 hónap!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást

Statisztikák

Témák
38,143
Üzenet
4,805,674
Tagok
615,896
Legújabb tagunk
Fürjes Beáta
Oldal tetejére