Ha ez a 15 ezer ember elindul, nem számít a határőrség meg a kerítés

Eltöltöttünk egy hetet a görög-macedón határon. Elképesztő állapotok között él tizenötezer ember.

Tudjuk, hogy nem örül a kedves olvasó: vagy unja, vagy már gyulladtra üvöltözte a torkát tavaly – legalábbis online –, de muszáj beszélnünk tovább és tovább a menekültekről. Sőt, most muszáj csak igazán beszélnünk. Idén ugyanis, ha nem történik valami, többször annyian jönnek majd, mint tavaly. Hogy érezzük: 2015 februárjában 2800-an jutottak át Törökországból Görögországba. Idén februárban

53 ezren.

Ők pedig a tavalyi tapasztalatok alapján, ha már eddig eljöttek, meg sem állnának Németországig vagy a skandináv államokig. Meg sem állnának, ha nem akadnának fenn a görög határzáron.

A menekültválság jelenlegi gócpontja alighanem a görög-macedón határon, Idomeni falu mellett, a kerítés mentén kiépített, ám mára kezelhetetlen méretűre duzzadt nyílt menekülttábor. Itt a jelenlegi becslések szerint 15 ezer bevándorló él többé-kevésbé nomád körülmények között. Ha ezt a cikket egy nappal megjelenése után olvassa, már rég elavult lesz ez az adat, naponta ugyanis ezren-kétezren érkeznek és a macedón határőrök kegyétől függően tucatnyian vagy jó esetben százan jutnak tovább.

Az országúton, mezőkön át, lejárt cipőben, mezitláb, dideregve érkező családok egy egészségügyi és társadalmi időzített bombába kerülnek be: mindenki folyamatosan köhög, a helyi orvosok, például a Meds Sans Frontiers és a Vöröskereszt – amelynek magyar csapata is dolgozik a helyszínen – találtak már mindent az elfertőződött sebektől a negyven fokos lázon át a fertőző agyhártyagyulladásig.

Nem az a kérdés, robban-e a bomba, hanem, hogy mikor. Az infrastruktúra már rég kevés, hogy ellásson ennyi embert, a civilek is alig győzik. Egyelőre béke van, például azért, mert sokan inkább továbbállnak Albánia felé, illetve mindenki várja, mire jutnak a jövő heti menekültügyi uniós csúcson.

Aztán ki tudja, talán egyszer Szíriában és Irakban is véget ér a háború. Ez azonban most csak pár nap törékeny békét jelent. Ha pedig végül az alapvető szükségleteket sem tudják biztosítani – például túl sokszor fogy el az étel, vagy terjedni kezd egy halálos fertőzés –, akkor ez a több ezer ember elindul, arra pedig senki sincs felkészülve Európában.

Mondanánk, hogy el lehet képzelni, milyen állapotok uralkodnak Idomeni mellett, de nem kell, inkább megmutatjuk. Egy hetet töltöttünk köztük, és rengeteget tudnánk írni, teljesen felesleges, sokkal többet és jobban mesélnek a képek.

A tábornak már nincsenek határai. A rend kedvéért még tartják magukat az egy méter magas szögesdrótok, de azokkal már senki sem foglalkozik, mindenki ott táborozik le, ahol tud.


24.hu / Neményi Márton
Ha megvan, hol él majd egy-egy család – ki tudja, meddig -, elkezdik kialakítani a saját kis terüket.

24.hu / Neményi Márton

24.hu / Neményi Márton
A férfiak tűzifát gyűjtögetnek…


24.hu / Neményi Márton
…a munkaképes gyerekek meg amit tudnak.


24.hu / Neményi Márton
Az éjjelek a legnehezebbek, március elején még fagypont környékére is csökkenhet a hőmérséklet. A határmenti mezőket ilyenkor több tucat tábortűz melegíti.


24.hu / Neményi Márton
Aki a tábor központjához közelebb szeretne élni, az már kénytelen a síneket választani.


24.hu / Neményi Márton
A tábor lakói egyébként főleg sorban állnak. Beállnak reggel…


24.hu / Neményi Márton
…és addig maradnak, amíg ételhez nem jutnak, vagy be nem zárják előttük az adományosztó konténert.


24.hu / Neményi Márton
Az adagok siralmasak, de nincs mese.

24.hu / Neményi Márton
A meleg ételt osztó önkéntesek egy kicsit enyhítik a helyzetet.


24.hu / Neményi Márton
A sort kerítésekkel és “börtönőrökkel” tartják kordában, sokan azonban kétségbeesésükben megpróbálják kijátszani a rendszert. A gyerekeket a legkönnyebb átdobni.


24.hu / Neményi Márton
A határon is folyamatos a sorban állás és ülés. Hátha.


24.hu / Neményi Márton
Rengeteg a félárva gyerek, akinek meghalt vagy elkeveredett az egyik szülője. Ők sokszor egyedül kódorognak, amíg a maradék család sorban áll.


24.hu / Neményi Márton
Akik megtehetik, a közeli kicsi, békés faluból szerzi be, amire szükség van. Ezt persze kihasználják a helyi “vállalkozók”, az alma kilója két euró a csomagtartóból.

24.hu / Neményi Márton
A követelések egyértelműek.

24.hu / Neményi Márton
Február utolsó napjaiban folyamatosak voltak a villongások a határnál, egyszer a kerítést is ledöntötték, a rendőrség könnygázzal oszlatott.
24.hu / Neményi Márton
Azóta viszonylagos béke van, nem feszülnek össze olyan szorosan a rohamrendőrök és a menekültek.


24.hu / Neményi Márton
24.hu / Neményi Márton
Rengetegen próbálnak bejutni a Vöröskereszt sátrába. Az orvosok dolgát nehezíti, hogy a táborban elterjedt: lehet kérni papírt, amivel átjutnak a határon. A súlyos eseteknél ez így is volt, ám mára ezt is szigorították.

24.hu / Neményi Márton
A kint dolgozó magyar csapat elképesztő esetekkel is találkozott: ez a férfi gyakorlatilag a halálán volt, miután elfertőződött a lába, amelybe évekkel azelőtt fém merevítőt operáltak. Az orvosok kitisztították, kórházba küldték, másnap mosolyogva jött vissza, hogy akkor ő menne tovább nyugat felé.


24.hu / Neményi Márton
Azért akad némi boldogság is.


24.hu / Neményi Márton

24.hu / Neményi Márton


Hir24

menekult.jpg
 
Kedves cdurmol,
én már rég túlléptem a papírok nélkül érkezők problémán, sokkal jobban foglalkoztat hogy miért nem hallok olyanról, mint pl. az ottani rádiókban, még működő újságokban televíziós csatornákon miért nem fogják vissza az embereket?
Elmondás alapján tudom hogy Afrika egyes a sivataghoz közeli kisvárosaiban, falvakban táblák vannak felállítva, felhívják az emberek figyelmét milyen veszélyek várják őket az úton. Embercsempészek nélkül lehetetlen illegálisan átjutni Európába, kevés embernek sikerül, útközben víz és élelemhiánnyal fognak küzdeni, nincsenek kijelölt útvonalak, útközben kifoszthatják, megölhetik őket, ha sikerül átjutni Európába ott sem garantált a jólét, ha kapnak munkát lesz fizetésük, de az még nem a jólét!
Ha a kivándorlást választják keressenek legális megoldást, akkor garantált az életben maradásuk ha azt szavatolja valaki!

Gondolom ezt a családdal vagy egyedül útrakelőknek írják ki, a nagyobb csoportokat nem hiszem hogy ez visszafogná. Az arab országokban sem ártana elmondani mi vár rájuk ha megérkeznek, hogy nem a kánaán földje Európa!
Sajnos én nem vagyok képes túllépni a bemutatkozó köszönésen.

Én is a tájékoztatást reklamálom. A nyáron úgy érkeztek az emberek, hogy pontosan tudták, melyik határszakaszt őrzik erősebben, melyiket gyengébben, mi történt a tegnap érkezett turnussal. Most hol van ez az információ? Hol van az az információ, hogy aki nem Szíriából jön, ne induljon el a viszonylag védett török táborból, mert nem engedik át, sár van, eső esik, hideg van, várjon a török táborban? Az orvos azt mondják, hogy szinte mindenki beteg, egyre több a fertőző betegség (agyhártyagyulladás). Hol van az információ? Ahogy én az internetről tájékozódom, az okos telefonjaikkal ők is megtehetnék. Miért nem teszik?

Nem kellett nagyon keresnem egy törököknek is címzett német munkaerő toborzó oldal. (Arab nyelvet nem kínál a választékban)
http://www.make-it-in-germany.com/d...and-kennenlernen/i-made-it-erfolgsgeschichten
Jó, hogy képzett munkaerőt keres, nem arra biztat, hogy indulj neki a sivatagnak, hanem elsorolja az egyes országokban hol lehet kapcsolatba lépni a németekkel. Nem hiszem, hogy a siker videók után bárki azt mondaná magában, hogy ha olvasni sem tudok, ezek nem engem várnak. Megindul, próba szerencse alapon.
Ha már Merkel nem mondja, csak csinálja, hogy van napi felső limit, ha nem mondja, hogy nem tud többet fogadni, legalább a toborzó oldalait venné le a netről.
 
Persze, hogy nem oldja meg. A megoldás az ok megszüntetése lenne, illetve az elindulás Törökországból, közel-keletről megakadályozása. Egyébként ha kiszűrhető lenne, ki az aki nem háborús menekült, azokat akár erővel is vissza kellene vinni. A görög határ gyakorlatilag nem védhető tekintve, hogy tenger, így a macedon határon dől el sok minden. Ahogy mondtam a nato flottának éjjel-nappal járőröznie kellene, és az embercsempéstek hajóit elfogni, visszavinni a török, vagy épp libanoni partokra, utána a hajót elkobozni. Persze csónakon is nekivágnak tudom... Másrészt ha kell akár titkosszolgálati módszerekkel kideríteni ki pénzeli, azokat, akik nem a vagyonuk eladásából származó pénzen jutnak idáig. Mert ne mesélje nekem senki, hogy akiket kibombáztak volt annyijuk, hogy családostól neki merjenek vágni egy ekkora útnak.
Ausztrália miért tudja megvédeni a tengeri határait?
 
Mert azt a határt nem támadják. :)

dehogynem, csak ott már az elején rövidre zárták a témát, volt egy kis rugózás rajta aztán elhat a bevándorlók nyomása. De akár Máltát is lehet példának hozni, oda se igyekszik senki pedig uniós ország. A legtöbb bevándorlójuk véletlen kötött ki Máltán tavaly, aztán már nem tudtak elpucolni , szemben Lapedusa pedig ....



Az ausztrál kormányzat nevében Campbell tábornok fogalmazza meg rövid, velős üzenetben az illegális bevándorlásra készülőknek: aki illegálisan érkezik Ausztráliába, az ne reménykedjen abban, hogy letelepedhet a kontinensnyi szigetországban. A behatoló vízi járműveket elfogják és kiszorítják az ausztrál felségvizekről. Mindenki ki lesz tessékelve, legyen szó családokról, gyerekekről vagy jól képzett személyekről. Nincs kivétel. És ne higgyen senki az embercsempészek hazugságainak – közli határozottan a tábornok.
ga1.gif
 
egyébként hirdetnek az arab országokba , többek között Magyarország volt az első aki hirdetett , Szíriába, és Törökországba, Pakisztánba, stb... itt is jókat röhögtek a fórumozók rajta . Most pedig talán már egyszerűbb felsorolni aki nem hirdet uniós tagállamot. Csak amíg a hirdetés és a cselekvés nincs összhangba addig ez teljesen felesleges. Úgy látszik mégse a helyi médiákból tájékozódnak.
Hogy miért jönnek mikor a Macedónok nem engedik őket tovább? Hát mert megszokták, ha összejönnek elegen meglesz a kritikus tömeg akkor Európa kapui a "emberjogi" szervezetek nyomására nyílnak, és minden megy tovább.
 
Szinte azt kívánja már mindenki, hogy igazak legyenek a híresztelések!
Ezek az emberek nem kellenek mert úgysem tudnak majd beilleszkedni!
Hangyamorzsányi esélyt sem kapnak rá!
Látjátok ti egyáltalán a képeket?
Ostrom? Nem látom, nem látok mást, mint kétségbeesett arcokat, sorban álló embereket akik remélik hogy mire a sor elejére jutnak lesz még mit adni nekik is.
Legyen igazatok!
Árasszák el a fél világot és csináljanak földönfutót az európai emberekből is, csak legyen aki nem határzárral fog fogadni bennünket, mert azt kapod vissza amit adtál!
Mi semmit nem adunk, ennyit adjanak majd csak nekünk is ha rászorulunk!
Mert ha igazatok van, akkor rászorulunk majd mások segítségére mi is!
Egy alkalommal, amikor társaságban kezdtem elmesélni az Abesszíniában történt egyik vadászkalandomat,…


„Éppen leopárdra vadásztam, és amikor a fenevad éppen szembe került velem, a puskám csütörtököt mondott és a vad elkezdett felém közeledni. Ekkor a másik csövet is elsütöttem, de az is csütörtök és már csak néhány lépés választott el egymástól, de sikerült felugranom egy közeli fa alsó ágára…”

Ekkor az egyik hallgató közbe szólt:

- És a leopárd mit csinált?

„… de én folytattam a mászást a fán felfelé…”

- És akkor a leopárd mit csinált?

„… de a leopárd kitartóan jött utánam a következő ágakon át…”

- És a leopárd…?

„…és én ekkor már a teljes kétségbeesés határán voltam, de a bestia meg csak egyre, csak egyre fogait csattogtatva…”


- És a leopárd…?

„…és már az utolsó ágak közelébe jutva azt láttam, hogy már nincs tovább, fentebb egy vékony gally, közvetlenül alattam pedig hangos morgást hallava…”

- És a …. ?"

Mondd csak kedves barátom, te most tulajdonképpen kinek szurkolsz, a leopárdnak, vagy nekem?



Hát, ezzel most így vagyok én is.
 
Utoljára módosítva:
Borzaszto ami ezekkel a szegeny menekultekkel tortenik... Sajnos 1000 egyszeru menekultel valoszinuleg jon 1 potencialis vagy valos terrorista...Amit sajnos nem lehet megakadalyozni,es e miat az egyszeru szerencsetlen emberek meg rosszabb helyzetben vannak...
 
Kedves cdurmol,
én már rég túlléptem a papírok nélkül érkezők problémán, sokkal jobban foglalkoztat hogy miért nem hallok olyanról, mint pl. az ottani rádiókban, még működő újságokban televíziós csatornákon miért nem fogják vissza az embereket?
Elmondás alapján tudom hogy Afrika egyes a sivataghoz közeli kisvárosaiban, falvakban táblák vannak felállítva, felhívják az emberek figyelmét milyen veszélyek várják őket az úton. Embercsempészek nélkül lehetetlen illegálisan átjutni Európába, kevés embernek sikerül, útközben víz és élelemhiánnyal fognak küzdeni, nincsenek kijelölt útvonalak, útközben kifoszthatják, megölhetik őket, ha sikerül átjutni Európába ott sem garantált a jólét, ha kapnak munkát lesz fizetésük, de az még nem a jólét!
Ha a kivándorlást választják keressenek legális megoldást, akkor garantált az életben maradásuk ha azt szavatolja valaki!

Gondolom ezt a családdal vagy egyedül útrakelőknek írják ki, a nagyobb csoportokat nem hiszem hogy ez visszafogná. Az arab országokban sem ártana elmondani mi vár rájuk ha megérkeznek, hogy nem a kánaán földje Európa!
Mindent elmondtál de csak állsz értetlenül te is.
Miféle európai egyet nem értés áll a dolgok mögött?
Ezt látom súlyosnak
Józan ész hol van?
Csak féltékenység, vagy miféle kicsinyes egyéb érdekek?
 
Egy alkalommal, amikor társaságban kezdtem elmesélni az Abesszíniában történt egyik vadászkalandomat,…


„Éppen leopárdra vadásztam, és amikor a fenevad éppen szembe került velem, a puskám csütörtököt mondott és a vad elkezdett felém közeledni. Ekkor a másik csövet is elsütöttem, de az is csütörtök és már csak néhány lépés választott el egymástól, de sikerült felugranom egy közeli fa alsó ágára…”

Ekkor az egyik hallgató közbe szólt:

- És a leopárd mit csinált?

„… de én folytattam a mászást a fán felfelé…”

- És akkor a leopárd mit csinált?

„… de a leopárd kitartóan jött utánam a következő ágakon át…”

- És a leopárd…?

„…és én ekkor már a teljes kétségbeesés határán voltam, de a bestia meg csak egyre, csak egyre fogait csattogtatva…”


- És a leopárd…?

„…és már az utolsó ágak közelébe jutva azt láttam, hogy már nincs tovább, fentebb egy vékony gally, közvetlenül alattam pedig hangos morgást hallava…”

- És a …. ?"

Mondd csak kedves barátom, te most tulajdonképpen kinek szurkolsz, a leopárdnak, vagy nekem?



Hát, ezzel most így vagyok én is.

Értelek én!
Nem szurkolok senkinek, csak egyszerűen elviselhetetlen az kollektív elutasítás amit tapasztalok! Mindenki ugyanazt mondja, nem kellenek, nem fognak beilleszkedni, mindenkit megölnek, megerőszakolnak ha mégis beengedjük őket. . . Elfoglalják a földrészünket, a hazánkat, lusták tudatlanok alkalmatlanok arra az életvitelre amit mi élünk. . .
Azok közük akik ennyire megmondják a frankót hányan éltek közöttük? Hányan éltek több évet bármelyik arab országban? Ezek közül hányat ért bántalmazás ott ahol együtt élt velük?

Tessék részt venni a háború beszüntetésében, tessék lemondani a kőolajszármazékokról, ha nincs kereslet piac sincs! Ha nincs piac háború sincs!
Egy belga politikus ha jól emlékszem 3 évvel ezelőtt felszólalt a belga parlamentben és tiltakozott az arab országok ellen indított háborúk ellen, a fegyverrel és katonával kivonuló belga támogatás ellen!
Ő egyedül!
 
Nagyobb a veszély mint gondolnád!!


Ugyanaz megy végbe most a földrészen, ami ezernégyszáz évvel ezelőtt történt Egyiptomban - A koptok naivan elhitték az araboknak, hogy békés szándékkal érkeztek

A Magyarországi Kopt Ortodox Egyház vezetője szerint a migránsok nem menekültek, céljuk az iszlám terjesztése Európában, ahova a gazdag arab országok küldik őket.

Youssef Khalil azt mondja: idővel nemcsak Németországot veszik célba, hanem a teljes földrészt. A Magyar Nemzetnek adott interjúban a főpap emlékeztet rá, hogy Egyiptomban amikor a Mozlim Testvériség uralkodott
egy évig, „az a legsötétebb korszak volt”.

A gond az iszlámban van, a Korán a probléma forrása: olyan fejezeteket tartalmaz, amelyek megparancsolják a muszlimnak, hogy megölje a hitetleneket.

Nem vallási vezetőként, hanem magyar állampolgárként mélyen egyetért Orbán Viktor bevándorlással kapcsolatos intézkedéseivel. Szerinte a kormányfő tisztában van a kialakult helyzettel, érti is, mi történik.

Azok, akik most Európába jönnek, valójában nem menekültek. Ha azok lennének, mehetnének Szaúd-Arábiába, az emirátusokba, Katarba, azokba az országokba, amelyek dúskálnak a pénzben.

Ezek a gazdag országok éppen azért nem engedik be őket, hogymegszállják Európát.

Ugyanaz megy végbe most a földrészen, ami ezernégyszáz évvel ezelőtt történt Egyiptomban. Megszállták az országunkat.

A koptok naivan elhitték az araboknak, hogy békés szándékkal érkeztek és szeretnének az országban letelepedni. Mintha csak újraolvasnám a történelmet, csak most sokkal gyorsabb a ritmus. Tíz év, és az európaiak nem találnak maguknak helyet a saját országukban.

Sötét jóslatát a főpap azzal indokolja, hogy az iszlám kihasználja az európai mentalitást, naivitást, az emberi jogokat, azt, hogy a keresztény értékeket betartják.

Az EU-ban számos kártékony lobbi létezik a keresztény tanítás ellen. A sátán kihasználta, hogy Istent a balliberálisok kiutasították Európából. Azok az alapvető keresztény értékek (a másik ember elfogadása, segítése), amelyeket az európai mentalitás még mindig elfogad, okozzák, hogy a földrész megnyitotta a kapuit az iszlám
térhódítás előtt. De az ellenség segítése ostobaság, mert a leendő gyilkosokat vissza kell utasítani.

Youssef Khalil szerint a polgárháború elől menekülő szírekhez sok török is csatlakozhatott.

Törökország nem csatlakozhatott az Európai Unióhoz. Erre a törökök úgy reagáltak: akkor ők viszik be az iszlámot Európába, s kiderül, ki uralja majd a másikat.

Törökország úgy fogad be menekülteket, hogy nem biztosít nekik lakást, élelmet, orvosi ellátást, munkát, egyebet. Libanonban és Jordániában is hasonló a helyzet. A főpap szerint a migránsáradatot már nem lehet feltartóztatni.

„Akik megérkeztek, már bőven elegen vannak. Számoljon utána, mennyibe kerül az államnak, ha valakinek négy felesége van, és mindegyiktől születik öt gyereke, a kormány mindannyiuknak fizeti az iskoláztatást, egészségügyi ellátást.


Azután átveszik a magyarok helyét. (…) Meg fogják szállni egész Európát. A csali már bekapta a földrészt.”

Ezek az emberek nem integrálhatóak, hiszen éppen azért jönnek, hogy terjesszék az iszlámot. Idő kérdése, és Európa mohamedán kontinens lesz. A terroristák már Európában vannak, akik jönnek abban hisznek, hogy ha az európaiak felveszik az iszlámot, ők a mennyországba kerülnek.

Ugyanaz a kéz, amely most segélyért folyamodik, megfogja a kést, és szép lassan ellenünk fordul.
Magyar Nemzet

Borzaszto ez a heccelés. Mit jelent az alàiràs: Magyar Nemzet" ?
 
Értelek én!
Nem szurkolok senkinek, csak egyszerűen elviselhetetlen az kollektív elutasítás amit tapasztalok! Mindenki ugyanazt mondja, nem kellenek, nem fognak beilleszkedni, mindenkit megölnek, megerőszakolnak ha mégis beengedjük őket. . . Elfoglalják a földrészünket, a hazánkat, lusták tudatlanok alkalmatlanok arra az életvitelre amit mi élünk. . .
Azok közük akik ennyire megmondják a frankót hányan éltek közöttük? Hányan éltek több évet bármelyik arab országban? Ezek közül hányat ért bántalmazás ott ahol együtt élt velük?
Sajnos, nem kell köztük élni, elég a hiradásokat (magyart, külföldit) megnézni azokról, akik több, mint 20 éve köztünk élnek. Sem a gondolkodásmódjukban, sem az értékeikben nem közeledtek egy fikarcnyit sem. A konfliktusaik lerendezésére változatlanul a nagykést használják.
Tudod, ha nem lenne a radikális iszlám, ha nem lenne a sarija, amit egyetlen, magukra érvényes törvénynek tartanak, ha nem kellene azokban a városokban, ahol nogo zónákat alkotnak félni attól, hogy az ember véletlenül a területükre lép, az ember segítené, mert védelmet keresnek nálunk. De az előttük jövők, az Európában már megtelepedettek, eljátszották a bizalmat. A most jövők a hazudozós, hatóságra fütyülős beköszönésükkel személyükben sem erősítették a bizalmat. Plusz vedd hozzá az olyan nyilvánvaló kiugró, talán nem nagy számban, de létező jelenségeket, hogy verekednek, késelnek, erőszakoskodnak.
Sajnálom, ezek az emberek nem úgy néznek ki, mint akikkel kellemes együtt élni. Mivel az együttélés már nem visszafordítható, ha az ember nem akar a saját hazájában másodrendű polgárrá válni, most kell elkövetnie mindent, hogy ne kerüljön sor az együttélésre.

Tessék részt venni a háború beszüntetésében, tessék lemondani a kőolajszármazékokról, ha nincs kereslet piac sincs! Ha nincs piac háború sincs!
Egy belga politikus ha jól emlékszem 3 évvel ezelőtt felszólalt a belga parlamentben és tiltakozott az arab országok ellen indított háborúk ellen, a fegyverrel és katonával kivonuló belga támogatás ellen!
Ő egyedül!
Na ezzel az utolsó vesszőig egyetértek.
Nem kell a mi életformánkat és világképünket exportálni, hagyni kell a saját országában mindenkit úgy élni, ahogy neki jó. Nem kell nekünk megszabni, hogy milyen legyen egy ország államformája és ki legyen annak a feje. Pont úgy, ahogy nekem sem kell az iszlám által megszabott életforma.
 


hmmm, nem tudom honnan szedi ez a pali azt amiről a szája jár, de ha általánosít akkor hazudik!
Mi az hogy ezekre az emberekre sehol nincs szükség??
Egy akadémikus szájából hogy hangozhat ez el ez a mondat??
Honnan veszi hogy nem képesek és nem is akarnak beilleszkedni a befogadó országban?

Van olyan Kurd rokonom aki közel 10 éve Svájci állampolgár, most jót állt az egyik testvéréért és annak családjáért, Svájc befogadta a családot, munkát kaptak, dolgoznak!
Az Egyesült Államok befogadott két családot az egyiknél két gyermek van, a másiknál egy pár hónapos csecsemő aki már az Államokban született.
Mindegyikük kapott munkát, nyugalomban, békében élnek egy olyan pici városban ahol rajtuk kívül nincs más muzulmán!
Pár hónap alatt beilleszkedtek, a nők nem viselik a burkát, nem járnak miniszoknyában, a nadrág viselése is megfelel számukra, nincs a hajuk fedetlenül hagyva, van kendő amit ha felkötnek nem lógnak ki a tömegből.

Ha nem lenne rájuk szükség elutasították volna őket, de helyette munkát kaptak és emberhez méltón élhetnek!
 
Sajnos, nem kell köztük élni, elég a hiradásokat (magyart, külföldit) megnézni azokról, akik több, mint 20 éve köztünk élnek. Sem a gondolkodásmódjukban, sem az értékeikben nem közeledtek egy fikarcnyit sem. A konfliktusaik lerendezésére változatlanul a nagykést használják.
Tudod, ha nem lenne a radikális iszlám, ha nem lenne a sarija, amit egyetlen, magukra érvényes törvénynek tartanak, ha nem kellene azokban a városokban, ahol nogo zónákat alkotnak félni attól, hogy az ember véletlenül a területükre lép, az ember segítené, mert védelmet keresnek nálunk. De az előttük jövők, az Európában már megtelepedettek, eljátszották a bizalmat. A most jövők a hazudozós, hatóságra fütyülős beköszönésükkel személyükben sem erősítették a bizalmat. Plusz vedd hozzá az olyan nyilvánvaló kiugró, talán nem nagy számban, de létező jelenségeket, hogy verekednek, késelnek, erőszakoskodnak.
Sajnálom, ezek az emberek nem úgy néznek ki, mint akikkel kellemes együtt élni. Mivel az együttélés már nem visszafordítható, ha az ember nem akar a saját hazájában másodrendű polgárrá válni, most kell elkövetnie mindent, hogy ne kerüljön sor az együttélésre.


Na ezzel az utolsó vesszőig egyetértek.
Nem kell a mi életformánkat és világképünket exportálni, hagyni kell a saját országában mindenkit úgy élni, ahogy neki jó. Nem kell nekünk megszabni, hogy milyen legyen egy ország államformája és ki legyen annak a feje. Pont úgy, ahogy nekem sem kell az iszlám által megszabott életforma.


Kedves cdurmol,
Mikor a bátyám (Szikráz) meghalt Te voltál az egyik mondhatnám itteni barátja aki elbúcsúztatta, a mai napig nem felejtem el neked, és őszintén megmondom nagyon mélyen megrendített.
Vajon tudtad-e hogy Zolta muzulmán hitű volt?
Betartotta a Korán minden tanítását míg élt!
Csak egyetlen egy dologban vétett a tanítása ellen, feleségül vett egy zsidó nőt!
A legnagyobb bűnök egyikét követték el a hitük szerint, mégis boldog házasságuk volt.
Tudtad-e hogy a bátyám kezében kés csak akkor volt ha kenyeret szeletelt? Nem hogy embert nem tudott volna ölni, gyerekkorunk óta vegetáriánus volt, mert az állatok leölését is gyilkosságnak tartotta! Nem tudok általánosítani mert tudom hogy vannak közöttük olyan emberek akik egyenértékűek mindenkivel, akik megalázkodnak ha a helyzet azt kívánja, de ugyanakkor büszkék is, és vannak közöttük olyan emberek akik soha semmilyen körülmények között nem lennének képesek ölni!
 
Kedves cdurmol,
Mikor a bátyám (Szikráz) meghalt Te voltál az egyik mondhatnám itteni barátja aki elbúcsúztatta, a mai napig nem felejtem el neked, és őszintén megmondom nagyon mélyen megrendített.
Vajon tudtad-e hogy Zolta muzulmán hitű volt?
Betartotta a Korán minden tanítását míg élt!
Csak egyetlen egy dologban vétett a tanítása ellen, feleségül vett egy zsidó nőt!
A legnagyobb bűnök egyikét követték el a hitük szerint, mégis boldog házasságuk volt.
Tudtad-e hogy a bátyám kezében kés csak akkor volt ha kenyeret szeletelt? Nem hogy embert nem tudott volna ölni, gyerekkorunk óta vegetáriánus volt, mert az állatok leölését is gyilkosságnak tartotta! Nem tudok általánosítani mert tudom hogy vannak közöttük olyan emberek akik egyenértékűek mindenkivel, akik megalázkodnak ha a helyzet azt kívánja, de ugyanakkor büszkék is, és vannak közöttük olyan emberek akik soha semmilyen körülmények között nem lennének képesek ölni!
Beka, a bátyáddal jókat tudtam beszélgetni, ezért nagyon sajnáltam, amikor elment. Nem érdekes, hogy muzulmán volt. Az sem érdekes, hogy valaki hindu, vagy zsidó, esetleg keresztény. Az érdekel, hogy miről mi jut eszébe, hogyan reagál konfliktusokra és gondokra, minek örül.
Ha egy-két-öt emberről kell véleményt alkotnom, akkor így működik.
Ha százezreket látok jönni, akkor sajnos, abból kiesik az egy-két ember alapján való megítélés. Akkor a tömeg egység és félelmetes ahogyan fellép.
 
Beka, a bátyáddal jókat tudtam beszélgetni, ezért nagyon sajnáltam, amikor elment. Nem érdekes, hogy muzulmán volt. Az sem érdekes, hogy valaki hindu, vagy zsidó, esetleg keresztény. Az érdekel, hogy miről mi jut eszébe, hogyan reagál konfliktusokra és gondokra, minek örül.
Ha egy-két-öt emberről kell véleményt alkotnom, akkor így működik.
Ha százezreket látok jönni, akkor sajnos, abból kiesik az egy-két ember alapján való megítélés. Akkor a tömeg egység és félelmetes ahogyan fellép.

Ha csak a foci-huligánokat mutatják akkor olyan félelem kelhet bennünk, hogy még az aranycsapat képét is levesszük a falrol.
-
Egyszer elvitt a fiam egy focimecsre ahol majd 50.000 szurkolo volt. Hogy hogy nem, engem elkerültek a kravallek, fiatalokat, szülöket gyerekekkel láttam egy szupper organizátiot, szupper hangulatot (na és 5:0-ra gyözött a favorit. :)
-
Hagy linkeljem be a tegnap esti beszélgetést a német televiziobol amin osztrák, szlovák, német miniszterek zöld és balloldali politikusnök vettek részt (a cimeket késöbb)
-

-
Nagyon érdemes a Szlovák miniszterre figyelni, milyen alacsony nivon mozog az érveivel. A menekültek felvételét azzal akarta visszautasitani, hogy "nem akarunk Kölni viszonyokat". Erre a nézök, a beszélgetöpartnerek azonnal felhorkantak.
-
A német igazságügy miniszter közölte vele, hogy itt No.-ban nem tud ilyen olcso trükkökkel dolgozni, mind a saját polgárainál.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,166
Üzenet
4,810,908
Tagok
616,255
Legújabb tagunk
Hajnalka Magyar-L
Oldal tetejére