Rendőrnek öltöztek, 1,5 millió dollárt raboltak

Legalább másfélmillió dollárt raboltak el rendőrnek öltözött fegyveresek a johannesburgi nemzetközi repülőtéren, miután járműveikkel behajtottak a légikikötő egyik biztonsági területére és feltartóztatták a biztonsági őröket - közölte csütörtökön a Times Live című dél-afrikai lap.

Az újság beszámolója szerint a támadók rendelkeztek a biztonsági területre való belépéshez szükséges különleges engedélyekkel. A támadók egyik csoportja fegyverrel feltartóztatta a biztonsági szolgálat embereit, eközben a többiek feltörtek egy Londonba induló konténert, majd 27, készpénzzel - dollárral, fonttal és euróval - megtöltött zsákkal távoztak.

Egyes források szerint nem másfél, hanem 15 millió dollárt raboltak el. A rendőrség nem hozta nyilvánosságra az összeget.

"Ahhoz, hogy valaki ilyen rablást végrehajtson, ismernie kell a járatszámokat, az érkezési és indulási időpontokat. (...) Az ilyen jellegű információhoz csak egyféleképpen, a légitársaság vagy a biztonsági cég valamelyik bennfentese által lehet hozzájutni"
- közölte meg nem nevezett forrásra hivatkozva a Times Live.

Khomotso Phalhane országos rendőrparancsnok beszámolt arról, hogy a rablást követően találtak egy, a rendőrséghez tartozóként álcázott autót, amelyet feltevésük szerint a rablásnál használhattak.

A rendőrség nem tartja kizártnak, hogy "belső munkáról" van szó, az ügyben indított vizsgálat során rendőröket is kihallgatnak. Hozzátették, hogy a repülőtéren megemelték a biztonsági készültséget a kedd esti rablást követően. A Times Live beszámolója szerint tavaly a repülőtér biztonsági területén 10 rablást követtek el, ebből négyet rendőregyenruhát viselők.

police.jpg

illusztracio
 
Utoljára módosítva:
"....Ahhoz, hogy valaki ilyen rablást végrehajtson, ismernie kell a járatszámokat, az érkezési és indulási időpontokat. ...."

Ezt bárki ismerheti.... de azt hogy hol és mikor lesz a pénz....talán itt kellene kapirgálni.
Ez egy jól szervezett profi munka volt, másfél millióért nemigen fognak hozzá egy ilyen dologhoz.
 
Aki nem ismeri azoknak ez csak egy rendőr egyenruha, de a cikk alapján akik is merik az egyenruhákat azokat is megtévesztették ha nem is a ruhával de hamis engedélyekkel...
Hát azért az 100, hogy Johannesburgban nem Ottawa-feliratos sötétkék egyenruhában próbálkoztak (mert még a szín sem stimmel). Oda kellett volna írni, hogy csak illusztráció.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
Beka Holt wrote on zsebipicur23's profile.
Ne kérj olyan könyvet aminek a magyar nyelvű kiadásától még nem telt el 6 hónap!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian

Statisztikák

Témák
38,140
Üzenet
4,805,269
Tagok
615,880
Legújabb tagunk
nunufromhun
Oldal tetejére