Évente csak egyszer lehetséges: ma átsétálhat a Duna alatt

Nemcsak a magyar költészet napja miatt különleges április 11-e, hanem mert be lehet menni a Duna alá Visegrád és Nagymaros között. Az alagút 1996 óta üzemel, a tervezett bős-nagymarosi vízi erőmű helyére tájrendezés következtében építették. Vízvezetékek futnak benne, de évente egyszer megnyitják a nagyközönség előtt.

Az alagút azért épült meg, mert a két parton turisztikai szempontból megindult a fejlődés, szállodákat építettek, bővítették a csatornahálózatot, és szükség volt az átjárhatóságra – magyarázta Hurai Béla, a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. művezetője az M1 Ma műsorában.

Az alagútban különböző közművek futnak – folytatta, Nagymarosból Visegrád irányába ivóvizet lehet szállítani, ami nagyban elősegíti a város vízellátását. A másik oldalról szennyvízcsatorna fut át az alagúton, Pilismarót, Dömös és Visegrád vízét a váci szennyvíztisztítóban tisztítják meg. Az alagútban vannak még energia-, optikai és telefonos kábelek, illetve rendelkezik a működéshez szükséges tűzjelzővel, tűzi vízrendszerrel és nagyteljesítményű szellőztető berendezéssel – részletezte.

Az érdeklődők körülbelül 10 évvel ezelőtt sétálhattak át először az alagúton. Általában egy évben két alkalommal tartanak nyíltnapot, akkor több száz ember járkál a Duna alatt. Szombaton késő délutánig van erre lehetőség. Az idő biztosan alkalmas rá.

141799_alagut.jpg
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,147
Üzenet
4,806,040
Tagok
615,921
Legújabb tagunk
Boscheyn
Oldal tetejére