A Zsolnay megdöbbent, hogy stratégiailag kiemeltté nyilvánították

A Zsolnay porcelánmanufaktúra megdöbbent, hogy stratégiailag kiemeltté nyilvánította a kormány. A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. és fő tulajdonosi köre megdöbbenéssel értesült a Magyar Közlönyben szerdán megjelent rendeletről, amelyben a kormány stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté nyilvánítja a társaságot a csődtörvény alapján; a cég információi szerint a gyár ellen nem érkezett csőd- vagy felszámolási kérelem a pécsi törvényszékhez, és ehhez nem is áll fenn jogalap - áll a cég közleményében.

A külföldi befektető fő tulajdonos a Pécs várossal kötött szerződés szerinti tőkeemeléseket végrehajtotta, a gyár a munkahelyeket megtartotta, az exportot és ebből eredő árbevételeit folyamatosan növeli, emiatt nem áll fenn csőd- vagy felszámolási fizetésképtelenségi helyzet - írja az igazgatóság elnöke, Cséplő Petra.
A közlemény ugyanakkor sajnálatosnak nevezi az elmúlt hetekben "a gyárat ért erőszakos kivásárlási szándékot, amelyhez tevőleges partnerséget mutatnak egyes önkormányzati képviselők".

A gyár korábbi, a Magyar Fejlesztési Bankkal megkötött fejlesztési hiteleinek jelenleg is folyamatban lévő hitelkonszolidációs eljárásába beavatkozva követelésvásárlási ajánlattal élt egy, a gyárat megszerezni kívánó, nem porcelán- és pirogránit gyártási főtevékenységű építőipari cég, amely vételi ajánlatot is tett korábban a Pécs Holding Zrt. kezében lévő Zsolnay-részvényekre - fogalmaz a közlemény.

A Zsolnay szerint a már helyreállított működésű társaságot állami-városi tulajdonba visszaszerezni szándékozók egy újabb privatizációs manőver előkészítéseként tették meg előterjesztésüket a kormánynak, "a társaság működtetésére eddig több százmillió forintot fordító külföldi befektető sárba tiprásával, a vele való elszámolás lehetőségének teljes kizárásával, államhatalmi eszközökkel" - olvasható a közleményben.

MTI

zsolnay.jpg
 
Ugyan-ugyan :D lehet hogy innen is ki akarnak kolcsonozni a nappaliba nehany apro, helyben fellelheto targyat havi tizenhatert? :D
Mondjuk a Gyugyi-gyujtemenybol, mert jol mutat afalak szineivel? :p:p
Vagy mivel azert megse a Nemzeti Muzeumrol van szo, lehet akciosba merik majd! :p:p Vigyen haza nezegetni On is Zsolnayt!

Bocs az OFF miatt, de muszaj megkerdeznem, ha mar feltunt, az mit jelent, hogy a CanadaHun oldalt jelenleg - az oldalinformacio alapjan - (20 tag, 90 vendeg) es 160 ROBOT nezi???
Komolyan ennyire nepszeru az oldal, meg az Ufok is ezt olvassak vagy mi? ON :D Bocsika, nem tudtam kihagyni, tenyleg erdekel, mit azonosit robotkent az oldal. :D
 
Azért legyünk egy picit óvatosak a történet megítélésében. Nem tudom mi van mögötte, ezért nem ellenkezek a sugallt gondolattal, hanem óvatosságra intek.

Az írásban is látható, hogy van olyan érdekcsoport, aki meg akarja szerezni a manufaktúrát, nem véletlenül tett ajánlatot a részvények megvásárlására vagy a céggel szemben fennálló hitelkövetelés kivásárlásra. Ugyanis ha ezt a kettőt megszerzi lényegében övé a cég, de legalábbis az irányítása, ami úgyis oda vezet. (A hitel egyébként nagyon hosszú ideje tolja maga előtt a cég, volt olyan, hogy bejelentette nem tud eleget tenni az aktuális több tízmilliós részletfizetési kötelezettségnek)
Az, hogy stratégiailag kiemelt lett az esetleges ilyen ügyleteket vagy a nyílt felszámolási eljárást meg tudja akadályozni. Igaz a kormány az esetleges csődeljárás megindítása után is megtehette volna ezt a lépést, de ez jelzés értékű lehet, hogy nem akarják elúszni látni a céget.
Nem látszik logikusnak az érv, hogy a kormány így akarja átjátszani a véget valaki másnak. Ugyanis a követeléseket a minősítéstől függetlenül lehet eladni, ahogy az önkormányzat is dönthet úgy, hogy eladja a saját részesedését. A mostani döntés egyetlen gyakorlati hasznának látszik, hogy ja mégis dől a cég, akkor nem tudják a potenciális piaci vásárlók egy normál csődeljárás során szétkapkodni.

Egyébként érdekes, hogy ha bárki részletesebb információt szeretne a cég anyagi helyzetéről, akkor zárt ajtókat talál. Ebből a szempontból pedig nem túl bizalomgerjesztő a "folyamatban lévő hitelkonszolidációs eljárás" kifejezés sem, tudva azt, hogy ez már a sokadik ilyen.
Az vállalkozásba "több százmillió forintot fordító külföldi befektető"-ről meg annyit, hogy hathatós közreműködésének az eredményeként a felesége cége a Zsolnay névre egész Európára kiterjedő névhasználatot szerzett(tehát nem az a cég, akiről itt beszélünk), amiről még az önkormányzat is csak utólag értesült. Igaz ezt a lépést visszacsinálták, de jelzés értékű volt valljuk be.
 
Bukott per és végrehajtás: Pécs elvesztette a Zsolnay-háborút


Nagyot bukott Pécs városa és egy sereg porcelános munkás a fideszes pancserek által indított Zsolnay-háborúban. Dicstelen és vérlázító az, ahogyan Páva Zsolt polgármester és Szabó Iván ügyvéd mesterkedése révén kiforgatta saját magát Pécs városa a Zsolnay-vagyonból és ahogyan 120 egykori Zsolnay-dolgozót berántottak az egzisztenciális slamasztikába. Páva Zsolt azonnal mondjon le!


bukott_per_vegrehajtas.png

(kép forrása: MTI / index.hu)
Még februárban számoltam be arról, hogy a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. többségi tulajdonosával folytatott körmönfont, fideszes oligarchák önös érdekei érdekei által zajló harcban az arrogáns, öntelt és dilettáns városvezetés elvesztette a kontrollt, melynek eredményeként Bachar Najari jelzálogjogot szerzett fontos pécsi önkormányzati ingatlanokra vonatkozóan (így bármikor érvényesítheti a szír származású üzletember a frissen szerzett jelzálogjogát a Líceum utca 7 szám alatti ingatlanra, az Esze Tamás utca 5 szám alatti ingatlanra és a Perczel Miklós utca 2 szám alatti ingatlanra vonatkozóan valamint a Zsolnay Porcelánmanukafktúra ingatlanjaira és eszközkészletére vonatkozóan is, de ezekben cége révén már így is többségi tulajdonos). A Zsolnayra szemet vetett az Orbán-Tiborcz érdekkörhöz tartozó WHB Kft. Is, de végül az egész eltaktikázott sakkjátszma legnagyobb vesztese Pécs városa lett, amely így nem csak a vagyonát, hanem a pécsi gazdaságba befektetni szándékozók bizalmát is eljátszotta.

Április végén jött a következő pofon. Ahogyan arról a napi.hu is beszámolt: jogellenesen mondott fel a pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. csaknem százhúsz egykori dolgozója tavaly, ezt a Zalaegerszegi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság is megerősítette hétfői nem jogerős döntésében. A bíróság húszmillió forint összegű - a perköltséget és dolgozónként egy havi távolléti díjat is tartalmazó - kártérítés megfizetésére kötelezte az alpereseket.

Most pedig itt az újabb megrázó fejlemény: NAV végrehajtás indult a Ledina Épületkerámia Kft. ellen. Ez az a cég, amiről az Átlátszónak így nyilatkozott Szabó Iván, Pécs város ügyvédje: "a közgyűlés hozott egy ilyen határozatot, hogy létrehozza a Ledina Kerámia Kft.-t annak érdekében, hogy a Zsolnay-kultuszt meg az embereket átmentse".


ledina_vegrehajtas.png

Összegezve: Páva Zsolt és csapata kisakkozta Pécs városát a Zsolnay-vagyonból, 120 volt Zsolnay-dolgozót küldött egzisztenciálisan a padlóra, hiszen egyrészt a cég, ahová átterelték őket NAV végrehajtás alá került, másrészt egy nem jogerős per szerint tetemes kártérítést is kell fizetniük azért, mert bedőltek Páva és Szabó vízügyes mintára indított manőverének.

A kialakult katasztrofális helyzet fő felelőse az akciót elindító fideszes többségű önkormányzat, így a kármentés érdekében az a legkevesebb, hogy Páva Zsolt polgármesternek azonnali hatállyal le kell mondania mandátumáról!

Páva Zsolt közel nyolc éve vezeti a pécsi önkormányzatot, de ma már teljesen világos, hogy nem a pécsiek érdekeit, hanem kizárólag Orbán és a Fidesz gazdasági és pártérdekeit képviseli.

Az ügyet mi az Együttben is figyelemmel kísérjük, és magunk is mindent megteszünk azért, hogy a Zsolnay brand ne járatódhasson le, és se a város gazdasága, se a tisztességes befektetők ne kerülhessenek még nehezebb helyzetbe, mint amibe a fideszes városvezetés és a körülöttük mozgó sötét alakok sodorták őket.

Az ügyben már számos feljelentés született, de tisztában vagyunk azzal, hogy a foglyul ejtett magyar állam hatóságai az igazság felderítése helyett a Fidesz korrupt kis- és nagyurait szolgálják, miközben Orbán és strómanjai, valamint az őket kiszolgáló fideszes maffia a közös pénzünket, a közös értékeinket, és a közös jövőnket lopja el, de mi nem felejtünk: az Együtt a rendszerváltás után visszaveszi az ellopott, elherdált állami vagyont, és Orbánisztánból együtt, közösen fogunk európai Magyarországot teremteni!

BerkeczBalazs
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok! Nincs meg valakinek véletlenül ennek a kendőnek a mintája? Segítségeteket előre is köszönöm!
Beka Holt wrote on zsebipicur23's profile.
Ne kérj olyan könyvet aminek a magyar nyelvű kiadásától még nem telt el 6 hónap!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást

Statisztikák

Témák
38,141
Üzenet
4,805,045
Tagok
615,866
Legújabb tagunk
Thun82
Oldal tetejére