Amerika imádja a futót célba segítő rendőrt

„Jó, akkor innentől együtt csináljuk végig" – mondta a túlsúlyos nőnek, és együtt mentek tovább.

Ismét hőstettet végrehajtó rendőr került a hírekbe Amerikában. Néhány hete írtuk meg, hogy bejárta a világot az a fotó, amelyen egy zsaru megölel egy kisfiút; és most ismét egy fénykép tett híressé egy tisztet.

Jöjjenek a részletek: egy Asia Ford nevű hölgy elindult a Louisville-ben (Kentucky állam) megrendezett 10 kilométeres futóversenyen. A nő elhízásban szenved; akkor döntött úgy, hogy változtatnia életmódján, amikor már bőven 200 kiló felett volt a súlya, férjének pedig súlyos cukorbetegsége miatt amputálni kellett a lábát. Asia érezte, hogy ha azonnal nem kezd komoly fogyókúrába, akkor egy idő múlva nem lesz, aki ellátja a gyermekeit.

Viszonylag hamar ledobott több mint 10 kilót, és elhatározta, hogy elindul a 10 kilométeres futóversenyen.

A táv kétharmadáig jól bírta, de 6 kilométer után előjöttek a légzési nehézségek. A versenyt kísérő egyik rendőr, Aubrey Gregory azonnal a segítségére sietett, rákérdezett, hívjon-e mentőt, de Asia jelezte, hogy nincs szükség orvosokra, folytatja a versenyt. Három kilométerrel a cél előtt a rendőr ismét az egyre nehézkesebben haladó nőhöz fordult, megkérdezte, be akar-e ülni a kocsiba; de a futó elszánt volt, és – miközben a rendőrbe kapaszkodott – kijelentette, hogy most már semmiképp sem adja fel.

„Jó, akkor innentől együtt csináljuk végig" – mondta a tiszt, és a maradék távra a karját nyújtotta Asiának, akit másik oldalról a fia támogatott. Egyes források szerint a nő utolsóként futott be, más hírekben az szerepel, hogy néhány embert sikerült megelőznie; de ez persze egyáltalán nem számít.

Asiát és Gregory rendőrtisztet is hősként ünnepelték a helyszínen – és azóta is róluk szólnak a hírek; főleg, hogy a város polgármestere is megosztotta a szokatlan hajrát és a célba érést bemutató fotókat, amiket azóta ezrek osztanak meg.

Futoverseny-Louisville-hajra.jpg
 
"A futó vagy a rendőr előtt?"
Én a futó előtt emelem meg a kalapom. Óriási dolgot tett és tesz nap mint nap önmagáért és családjáért. A rendőr ebben csak segítette, teljes emberséggel. Vannak futóversenyek, ahol nincs kiesés időkorlát miatt, ott bizony egy rendőr vagy egy biztosági őr bekíséri a célba az utolsót, utolsókat (ez a dolga). Az, hogy nem mögötte kísérte, hanem mellette, és a hölgy belekarolhatott, ez nagyon dícséretes és tiszta emberi érzés. A csoda a futó hölgyben volt, amit a rendőr meglátott, és felemelt.
 
Azért a rendőr sem csak fizikai segítséget nyújtott, hanem az idézett mondatával lelki támaszt is jelentett, biztos vagyok benne, hogy erőt adott az utolsó távra és a további küzdelmére is. Maradjunk abban, hogy mindkét fél olyat tett, amitől EMBER az ember.
 
F
El sem olvastam a hős cikket!

Piszkos rossz amérikának az utóbbi hetek valós, galád, erőszakos rendőri híreit valahogy kimosni. Egy kérdés a "közösséghez"? Ki nem tett volna meg minden tőle telhetőt, akkor és most, vagy nem tett meg a múltban. Aszongyák a médija nagyhatalom, a hát! Holnap szabadon lődözhet minden idióta, gyenge önkontrollal rendelkező vietnami hős leszármazottja, nota bene még NATO országokban es(per)es mer szar a lelki világa. (nagyon halkan kérdezem, Hofi Géza bácsit idézve: hát, mán mé..r, van neki olyan is?

A szart józan emberek előtt nem lehet fossal elfedni!
 
Szerintem a futó és a rendőr is megérdemli a dicséretet mert mind a ketten odatették magukat, legfőképpen lelkiekben és nagy adag kitartásban! :hurra::dr_24:
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Bruce Polly wrote on Melitta's profile.
"Gondolat: Amíg elvárások és félelmek határozzák meg életünket, nem vagyunk függetlenek, így a szenvedés mindig megtalál. Óvakodjunk ezért attól, hogy a nyolc világi dolog reményei és félelmei vezéreljenek, melyek a következők: nyerés-vesztés, dícséret-elmarasztalás, jóhírnév-
rosszhírnév, öröm-fájdalom. Elkerülésük és életünk valódi értékeinek megtalálásában segít bennünket az elmélkedés, a négy gondolaton."
Bruce Polly wrote on Melitta's profile.
20.
Tett-ok következmény: Ha meghalok, nincs választásom; sorsom uralni ha akarom, soha rosszat, csak jót gyakorolok. Naponta önmagam vizs-
gálom.
A kényszer köre: Helyek, társak, öröm és vagyon, hóhér adta étek módjára, létkör három kínját okozza. Ébredésért, nagy buzgalommal,
kötődést elvágva gyakorolok.
Bruce Polly wrote on Melitta's profile.
19.
Mulandóság: Világ és a lények elmúlnak, életerőnk vízben buborék, halál óráját nem tudhatom, holttest leszek. Mikor meghalok, csak az ös-
vény segíthet rajtam. Mától szorgalmasan gyakorolok.
Bruce Polly wrote on Melitta's profile.
18. Négy alapgondolat. Négy tény, ami a dharma gyakorlására motiválnak bennünket.
A drága emberi test: Első gondolatom e drága, szabad, áldott emberéletem; nehéz elnyerni, könny elveszíteni, mától értelmesen használom.
Bruce Polly wrote on Melitta's profile.
17. "Ha a világunkat csakugyan Isten teremtette, s jónak teremtette, szeretném tudni ki packázta azóta ennyire el." /valahol olvastam, kijegyzeteltem, de a forrást elfelejtettem feljegyezni. :-( /

Statisztikák

Témák
38,140
Üzenet
4,804,408
Tagok
615,832
Legújabb tagunk
Gersonjudit
Oldal tetejére