Búcsú a legkisebbektől

Melitta

Adminisztrátor
Staff member
Rádiós
egy-es-ketforintos(210x140).jpg

Egy hónap van a bevont pénzérmék beváltására. Február 28-a után már a jegybankban sem válthatók be a forgalomból bevont 1 és 2 forintos érmék - hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank.





A jegybank 2008. március 1-jén vonta be a forgalomból az 1 és 2 forintos érméket. A döntés nemzetgazdasági szinten 3-4 milliárd forintos megtakarítást eredményez - írta közleményében az MNB. A bevont érmék törvényes fizetőeszközre történő átváltása a törvény által biztosított 5 éves átváltási időszak lejártáig, február 28-áig tart.


Az MNB budapesti lakossági pénztárában díjmentesen végzi az 1 és 2 forintosok átváltását. Egyes kereskedelmi bankok, illetve a posta kijelölt budapesti és vidéki fiókjai szintén átváltják az érméket. Az ezeknél az intézményeknél történő átváltásról, annak esetenként változó, a végső határidőt megelőző határidejéről, illetve a felszámolható díjakról célszerű a bankfiókoknál, postahivataloknál előzetesen érdeklődni - figyelmeztet a jegybank.
 
Jó volt azért gyűjteni őket, de az még jobb volt amikor gyűjtés szerveztek és így segíthettünk, mert azért sok kicsi sokra megy.
 

Ganita79

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekünk is van még pár. A gyerekek szoktak vele játszani:p. ezt a keveset én nem viszem a postára, marad emlékbe.
 
Egy ismerősöm az egyforintosokból egy papírra ragasztva szőlőfürt-formát rakott ki, lepréselt szőlőlevelekkel vette körül, bekeretezte és a falra tette. A Feng Shui szabályai szerint abba a sarokba, amely az anyagi gyarapodást jelképezi. Nem tudom, azóta gyarapodott-e, de a dekoráció jól néz ki!
 
Top