Benyuszevi Part Zartosztaly Gittegylete

dulifuli

Állandó Tag
Állandó Tag
Igaz lehet Laci, :) Valoszinuleg Madame Rekamie mogott is ott allt :roll:
fekudt -szorosan egy ferfi aki akar a ferje is lehetett... :roll: :twisted:
 

Kék Laguna

Állandó Tag
Állandó Tag
Laci írta:
Szerintem meg ha már szép,okos,jó és világot megváltó -én Veled ellentétben még tudnám sorolni Lagunácska :D -nos akkor, az a férfi :wink: !
Őszintén remélem a női nem -így önmagad is- tömjénezése nem vezetett ájulásig és megpróbálod belátni,hogy a világon az igazán nagyszerű dolgokat férfiak nevéhez kötik :D .Hadvezérek nagy formátumú politikusok,tudósok és művészek nevét lehetne sorjázni.De minek?-mikor mindez köztudott. A ,,másik,, oldal is büszkélkedhet nagy nevekkel -Lukrecia Borgia,Madame Rekamie stb.-de lássd be ők inkább negatív értelemben alkottak maradandót :D . Na jó,sokszor emlegetik még azt a lengyel származású franciává avanzsált csajt Juliette Pürié vagy hogyis hívják,hát tudod az izotópos Curie felesége :D :D .De ő a kivétel,ami erősíti a szabályt.... :D De igazság szerint mögötte is ott állt -szorosan-egy férfi ,a férje....

De könyörgöm miért??? Miért nem, vagy nagyon ritkán viszik a nők valamire!?
Nekem több - kutatást végző - prof. a tanárnőm a fősulin, a laborban magam is részt veszek a munkájukban, dolgozunk egy problémán. Szóval ismerem őket, nagyon jó fejek. De nincsenek férjnél, nem alapítottak családot! Könyörgöm!
Figyeld meg egy felnövekvő kislány ill. kisfiú értelmi fejlődését!
Hát a kislányok AGYILAG már jóval korábban érettebbek mint a fiúk!!!
S nem arról van itt szó hogy a fiúk majd " behozzák" Nem és nem!!! Egész egyszerűen arról van szó, hogy a lányok mikor felnőnek, férhez menve gyermekeik, családjuk lesz. Mi vár rá? Nem a tudományos információk gyüjtése, a Phd.-zás, a naponta a kutató műhelybe történő bejárás!!! neeeeem, ezek a dolgok megszünnek számára hiszen a gyermek gondozás/ nevelés/ háztartás szintén egész embert kíván és ami alényeg; NAP MINT NAP! S ez óriási energiát, figyelem-elvonást idéz elő egy nőnemű emberen! Pedig IQ-ja esetleg a korábbi értelmi érés során fokozatosan és intenzíven fejlődött! Figyelj Lacikám, az idővel, a tettekkel nagyon jól el lehet számolni... egy hölgynek a karrier-építés, az agyilag történő fejlődés család alapítás során egyszerűen megáll, de csak azért mert a sors - onnantól kezdve hogy férje / családja lett nem engedi meg! Ez a szerep ugyanis egészen más IQ-t kíván meg,egészen más tipusú teendőt igényel mint mondjuk egy kutatási munka. Nem megy az "értelmileg nem lemaradni, fejlődni "tipusú életmód ekkor már az adott nőnek, egészen egyszerűen azért, mert a gyerekkel a háztartással otthon kell lenni nap mint nap. Ahogy mondani szokás " egy seggel két lovat ülni nem lehet...."És nekem ne jöjjön egy skac sem azzal, hogy; " de hát ennek a politikusnak, annak atudós hölgynek ott a gyereke, családja". Itt nem állhatink meg... nézzük meg hogy ezeknél a hölgyeknél hogy oldják meg a család, a háztartás napi teendőit?
Nem csak annál az infonál kell megállni hogy " van neki is... és ő is..."! nézzünk már a dolgok hátterébe!!! Itt napi teendőkről van szó!!! Illetve arról hogy ki hol tud lennei adott időben és térben . Kinek mennyire adott életvitele során maga a LEHETŐSÉG!!!Én ilyenkor mindíg kiakadok, :98: hiszen tudom jól - tanulmányaim révén - hogy amennyiben van idő és lehetőség tudományos körökben forgolódni, információk után nézni, folyamatosan tovább képezni magunkat, akkor óriási tetteket, tudományos kreációkat vihet végbe egy olyan ember is, aki éppenséggel ( örömére vagy bánatára de -) nőnek született.
Nem azon múlik egy sikeres emberi élet hogy nő vagy férfi -e az illető!!!
Ezen mindíg kiakadok, :evil: mert igenis a nők is képesek a világot is megváltani - akár!
Csak a sorsuk mást diktál! Felnőnek és a legtöbbjüknek itt ágazik le az élete vágánya! Család, s az ahhoz szorosan kapcsolódó háztartás...miközben lassacskán az évek során innentől már intelektusuk megy így "veszendőbe"!!!Ennyi, ilyen egyszerű!
Értsétek már meg Ti...Ti...féééérfiak!!! :evil:
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
100% egyetertek!
A nok viszik az elet oroszlan reszet.
Abban a pillanatban hogy csaladot vallalnak az megegy full time work.
Nem konnyu osszeegyeztetni a karriert a tovabb tanulast a csaladot +a munkat.
Akinek sikerul annak baber koszoru jar.
En is orultem ha a csaladot es a munkat osszetudtam idoben szervezni.
 
C

csocsike

Vendég
Mi az hogy csaladot valalni ? Szerintem ahoz ket ember kell nem ? A masik fel reszerol ugyanolyan lemondassal jar , nem? Nalam legalabb is igy mukodik. :evil:
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem a bevasarlo cekker, a konyha meg a felmosorongy mar messzirol visszakoszon. :evil:
 
C

csocsike

Vendég
pitti írta:
Nekem a bevasarlo cekker, a konyha meg a felmosorongy mar messzirol visszakoszon. :evil:


Ezek a nok nem nyugszanak . Ugyanugy mosogatok gyereket neveltem foztem mostam mint akarmelyik haziaszony meg sem kialtom ki magam martirnak. Ugy tudom ez egy onkent valalt dolog nem kotelezo Lehet valtoztatni :roll:
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Nyugszunk mi es nekem is sokat segitett a ferjem de volt idoszak az eletemben amikor nagyon nagy volt a teher ami rajtam volt.
Ez mar a multe, most mar minden oke.
 

Judith

Állandó Tag
Állandó Tag
Na, hadd vigasztaljalak meg Laguna. Én ismerek olyan családot, ahol a férj "áldozta" fel magát a feleség karrierje miatt. Az asszony ment egyetemre, szerezte meg a többszöri doktorátust. A férj a családi üzletben müködött és müxik ma is. Két gyerek van, de mire meglettek, addigra volt annyi kereset, hogy fel tudtak melléjük venni bentlakásos gyerek gondozót.

És volt idöszak a mi életünkben is, amikor az én munkám és beosztásom miatt több volt a fizetésem, mint a mérnök férjemnek. És tudod, mit, a férjem röpdösött az örömtöl. Elllentétben néhány magyarországi barátomtól, akik ezért megróttak, söt megmorogtak, hogy nem szégyellem magam igy "lejáratni a férjemet?" Mi meg csak néztünk, mint a moziban.
 
C

csocsike

Vendég
Miért nem nyerhetnek a férfiak a nőkkel szemben?

Ha megcsókolod, nem vagy úriember.
Ha nem csókolod meg, nem vagy férfi.

Ha mindennel egyetértesz, amit mondd, papucs vagy.
Ha nem értesz egyet vele, akkor nem figyeltél.

Ha elegáns vagy, nyálas szépfiú vagy.
Ha nem vagy elegáns, akkor igénytelen vagy.

Ha figyelmes vagy, azt gondolja, valami rosszat csináltál.
Ha nem vagy fiygelmes, nem szereted.

Ha sok szexre vágysz, akkor csak a teste kell neked.
Ha nem vágysz sok szexre, akkor nem szereted.

Ha a haverokkal mész el, akkor zülleni mész.
Ha a barátnőivel megy el, akkor igényes szórakozás történik.

Ha valamit mondasz, azt akarja, hogy rá figyelj.
Ha rá figyelsz, azt akarja, hogy mondj valamit.
 

Laci

Állandó Tag
Állandó Tag
Én nem fognám fel versenynek a két fél között.A család ápolása a gyerekek nevelése és gondozása is lehet egy nő számára ,,karrier,,.
Képezheti valaki magát úgy is,hogy nem feltétlenül kerül valamilyen pozícióba.Nyilván én viccből írtam fentebb,amit írtam-a férfiakat ért támadásra reagálva :D de a párhuzamos karrierépítés vagy nevezzük bárminek egy házasságban nagyon nehezen kivitelezhető.Nem egy példát látok,hogy a házastársak már a gyerekek megszületése után vetik bele magukat a tanulásba és továbbképzésbe.Végül is mindenre jut idő,csak a gyerekekre nem. Ők állandóan rokonoknál és ismerősöknél vannak a szüleik helyett.Szerintem ha a férj is és a feleség is tanul vagy építi a karrierjét vállaljanak később gyereket,mert a szüleik ilyetén kibontakozását-mégha anyagilag többmindenre jut is- csak ők sínylik meg.
Mi egészen kicsi koruktól ketten voltunk a gyerekekkel,úgy értem nem volt sajnos segítségünk. El tudtam őket látni akkor is ,amikor a feleségem hetekig kórházban volt.Nem mondom,hogy nem volt nehezebb,de meg lehetett oldani. Évezredek alatt alakult ki,hogy a nőt általában a családi tűzhely őrzőjének stb. tekintik és a férfiak feladata a család másfajta szükségleteinek a biztosítása volt.Azt is tudom,hogy a világ megváltozott,benne mi is. De az az a szó,hogy Anya-egy gyerek számára mindig többet kell,hogy jelentsen mint ami a nő családban betöltött pillanatnyi szerepét jelenti éppen egy adott családban. Tehát én a rokoni körömben a fiatal családanyák sóhajaira-akik nem tudják összeegyeztetni a gyerekek nevelését,a férjükkel való együttélést,a munka és a tanulás kétségkívül nem könnyű problémáit,miközben a gyerekeik hányódnak csak -fel szoktam tenni a kérdést: miért mentél férjhez ? Ez vonatkozok nyilván a párjára is ! Mert ha a karrier az első,akkor a család már csak -logikusan-a második,vagy a sokadik lehet akár. Egyszerűbb nem belefogni...
 
Oldal tetejére