bevándorlás

Maligán

Kitiltott (BANned)
Ember, Jol vagy ???
IGEN JOL VAGYOK !!!
es vegtelenul felhaborit az tolakodo modorod !!!

az pedig,hogy nem teszel onmagadert legalabb annyit,hogy ne KERDEZZ FELESLEGESEN
ne haboritsd fel azokat kik erdemben tudnanak neked segiteni , vagy valaszt adni a kerdeseidre !
kozel nyolcezer valasz a kerdeseidet taglalja
csak el kell olvasni !!!!
ha te erre is lusta vagy maradj ott ahol vagy !!!!
biztos lehetsz benne nem sok erdemi segitseget mondhatsz a magadenak ezzel az arroganciaval!
 

Kőke

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok,

nagyon köszönöm a hozzászólásokat. Mindenképp meg fogjuk nézni, ha kijutunk. Már ha...
Mert most eléggé rosszul áll a szénánk. Kaptunk egy elutasító levelet, és amikor megnéztük, hogy mi lehet a baj, rájöttünk, hogy 4 pontot nem vettek figyelembe annak ellenére, hogy minden igazolás a kezükben volt (párom iskolai végzettsége, adaptability factor A pont.)
Esetleg nincs tapasztalatotok benne, hogy lehet-e ilyenkor a követségnél azonnal kérni, hogy nézzék meg újra a dokumentumokat?
(mi megtettük, írtunk egy nagyon udvarias levelet, és kértük, hogy jobban nézzék meg a papírokat...)

Azt is megtaláltuk már, hogy az appeal-ra van egy külön szervezet, ill. a Federal Court-n is vannak ilyen esetek, de ezek újabb hónapokat vesznek igénybe...

Ha esetleg hallottatok már ilyen esetről, légyszives mondjátok el a tapasztalatotokat.
köszönöm előre
Anonym

<meta http-equiv="CONTENT-TYPE" content="text/html; charset=utf-8"><title></title><meta name="GENERATOR" content="OpenOffice.org 2.0 (Win32)"><meta name="AUTHOR" content="Eniko Szava"><meta name="CREATED" content="20090331;5490739"><meta name="CHANGED" content="16010101;0"><style> <!-- @page { size: 21cm 29.7cm; margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } --> </style> Mi work permittel érkeztünk egy hete Calgaryba. Először minket is visszautasítottak, de megfellebbeztük. Nem sok reményt fűztünk ugyan a sikerhez, mivel bevándorlási honlapon azt olvastuk, hogy nem lehet fellebbezni, csak új procedúrát indítani. De mivel a bécsi hivatal egyik magyar nyelvű ügyintézője elejtett egy olyan félmondatot, hogy esetleg meg lehet próbálni, így adtunk egy esélyt a dolognak. más ügyintézőhöz került, és ő másképp döntött. Ráadásul a mi történetünk nem volt ennyire egzaktul egyértelmű, mint egy pontszám. Szóval van remény!
 

szakidani

Állandó Tag
Állandó Tag
sziasztok!arra lennék kíváncsi,hogy tudtok-e valamerre a nagyvilágban valami olyan munkát,ami igazán veszélyes és tényleg ez miatt kajakra megfizetik.ha kell akkor feketén is kimennék,akárhol is van megoldom valahogyan.márciusban szabadulok a katonai szolgálatomból(ami nevetséges,de gondolom tudja mindenki milyen a magyar katonai szolgálat), és utánna 1ből le akarok lépni valahová...össze kell szednem kb 10millát,mert sokba kerülnek a céljaim.akármilyen veszélyes munka jöhet,csak legyen benne pénz.az Izraeli testőr Akadémiára kell gyűjtenem,az sem 1életbiztosítás...szóval bevállalok bármilyen veszélyt...a fizikai adottságam frankók,és alapfokon beszélek olaszul,németül meg angolul.de azt hiszem ha erre alapoznék,akkor eláshatnám magam...:)
ja és ha tudtok információkat az ISS-ről akkor szívesen fogadnám...meg esetleg vállalkozó szellemű társakat is.
előre is köszönöm mindenkinek az értelmes hozzászólást. üdv.:pitt

Tudnám ajánlani pl. ezt : http://idegenlegio.ifrance.com/

Itt az információ az ISS-ről :
http://www.nasa.gov/mission_pages/station/main/index.html

Sok szerencsét!
 

romesz

Állandó Tag
Állandó Tag


hallottam valami munkát nemrégen,azt hiszem lehet hogy Canadában...rákász hajón lehet dolgozni,bár nem tudom,hogy mik a feltételek...ku..va nagy pénz van benne.minden évben 3hónapig tart a szezon,de több halálos áldozata is van,mert nagyon zord körülmények között a tomboló viharban dolgoznak kinnt az óceánon a melósok.de a három honap alatt azt hiszem 50.000$ lehet keresni vele fejenként.
nézz utána a részleteknek valahol. csá

Alaszkai rakhalaszat nagyon veszelyes munka. A rakhalaszok Alaszkaban szembe kell nezzenek az idojarassal es a halaszatbol adodo nehez es veszelyes munkaviszonnyal. Az alaszkai king crab az egyik legkeresetteb tengeri eledel a vilagon.

Munkat talalni Bristol Bayben a rakhalaszat kozpontjaban mint rakhalasz nagyon nehez. A halaszat veszelyessegebol adodoan ujonan erkezok nagyon ritkan talalnak munkat a rakhalaszatban. Egyszerubb ha az eloszor megprobal az ember egy lazac halaszhajon elhelyezkedni mint kisegito.Ezeknek a hajoknak a tulajdonosai nem feltetlen keresnek gyakorlott embereket. Miutan eleg gyakorlatot szerzett az ember a lazac hajon, utana megprobalhat elhelyezkedni a king crab halasz hajon. Jobb ha a jelentkezo megprobal munkat szerezni a teli honapokban mikor kisebb fogasok vannak, igy gyakorlathoz jut a rakhalaszatban. Miutan a teli honapokban gyakorlatot szerzett az ember rakhalasz hajon balesetmentesen, akkor meglehet probalni bejutni egy foszezonban halaszo hajora.

Alaszkai rakhalaszat nagyon jol fizet. Szazalekos aranyban fizet, attol fugg mennyi rakot sikerult fogni. Altalaban a hajo koltseg es a hajo kapitany es a hajo tulaj jovedelme kerul levonasra eloszor. A maradekot pedig elosztjak a halaszok es a segitok kozott. Gyakorlattol fuggoen egy alaszkai rakhalasz megkeres 0-tol tobb tizezer dollarig egy honapban. Minel nagyobb a fogas annal tobb a fizetes. A munkabol adodoan nincs a halasznak mindennapi kiadasa sem. A halasz a hajon tolti minden idejet es teljes ellatast biztosit a hajo kapitany a hajon a legenyseg szamara. Ebbol a munkabol kifolyolag a halasz nem tudja elkolteni a fizeteset sem. Igy sokkal tobb marad nekik mint a parton dolgozoknak. Az lehetseges kiadas az pedig a sajat felszereles beszerzese ami tobb szaz dollarba kerul. A felszerelesbe bele tartozik a vizallo ruha, kesztyuk, csuklovedok, gumicsizmak es halozsak. Elofordul hogy a halaszoknak megis kell fizetni a reajuk juto hajokoltsegert, elelmiszer, gyogyszerek, uzemanyag, csali es meg a jeg is. A legtobb halaszhajo kb 50meter hosszu van olyan ami csak 30meter. Az alaszkai rakaszatban acel ketreceket hasznalnak. Ezekben csalit kell elhejezni ez lehet, lazac vagy hering vagy ezek kevereke, feldarabolva. A ketrecek kb 2 x 2 meteresek kb 300 kilo darabja uresen. Hidraulikavl eresztik le az oceanfenekre es ugyan ugy hidraulikaval emelik ki. Csak a him rakokat tartjak meg a fogasbol es ezek is legalabb 16.5centisnel nagyobbak kell legyenek. A nostenyeket es a fiatalokat vissza kell dobni a vizbe. Altalaban 7bol 6ot vissza kell dobni.

Aki alaszkai rakhalaszatban keres munkat, annak tisztaban kell lennie avval hogy a rak halaszat nagyon nehez fizikai munka. Fel kell keszulni napi 20-21 oras munka napra ha eppen jo fogas van es nem szabad megijedni attol hogy hatalmas jeges viharban is dolgozni kell hosszu nehez orakat.

Aki ott akar dolgozni menjen fel Bristol Baybe es probaljon felkerulni egy hajora. Interneten senki nem fog ott munkat talalni.



The Coast Guard and a sister ship rescued 42 crew members of the Alaska Ranger after it sent a mayday call Easter morning while taking on water about 120 miles west of Dutch Harbor, Alaska. Four people aboard the boat died and a fifth person's body was never recovered.

"(It was) pretty scary. It's still fresh. (I) don't know what to think, say. Glad to be back here," said Paul Menoz, a crew member who arrived at Boeing Field late Thursday night.

Crew members abandoned ship wearing survival jackets with flashing beacons, survivors said. Rescuers aboard the first helicopter at the scene said there were so many men overboard that they saw a mile-long stretch of flashing lights in the ocean.
 

durcy_galex

Állandó Tag
Állandó Tag
valami erdekes dolog tortent mert ezt a postot
nem John irta !!!! ...hanem egy Dr Brumi !!!!

idemasolom /a Dr Brumis iras azota eltunt ???!!!!/


Eredeti szerző Dr Brumi

Egy vélemény: Kanada koszos és drága, az adó az egekben van ugyanakkor a szolgáltatás alacsony színvonalú. Az egészségügy (és az oktatás) katasztrófa, és a közbiztonság sem éppen a legjobb.. Kanada a bevándorlókból próbálja fenntartani magát és ezáltal az ország "imázsából" minél többet profitálni. Véleményem szerint sok helyen már magyarországon is van olyan életszínvonal mint kanadában, de például a szomszédos ausztriában klasszisokkal nagyobb a jólét.
A kanadai törvényhozás (beleértve a bevándorlásügyet) agyonbürokratizált és hihetetlenül korrupt. Aki ott él az tudja miről beszélek.

Azért írtam le ezeket mert hányingerem van attól amikor a külföldön élő magyarok parasztvakítanak csak azért hogy ezzel igazolják a saját (sok esetben rossz) döntésüket.
Kanada másfelől természetileg gyönyörű

ez az alabbi viszont egy john post


Eredeti szerző john Grossman

Egy dolgot azert ne felejts el Swiss, Te europaban mindenhol csak egy megturt szemely vagy, es soha nem leszel egyenrangu allampolgar egy osztrakkal.
Csak egy "ausslander" leszel egesz eletedben.

Itt igazi allampolgar lehetsz, es dolgozhatsz az USA-ban is.
Meg egy dolog: azert van olyan nagy jolet ausztriaban meg nemetorszagban is mert halalra adoztatjak a vallalatokat, es ezert nincs gazdasagi novekedes sehol europaban.
Europa stagnal gazdasagilag, es rohamosan eloregszik a lakossaga.

Magyarorszagrol meg jobb ha nem is beszelek mert akkora a jolet --Gyrurcsany szerint-- hogy 200 ezer ember ehezik...

Na koszonom de nekem meg abbol nem kell.

En itt elek lassan 3 eve Kanadaban es elismerem vannak arnyoldalai is a kivandorlasnak, de meg mindig jobb mint az europai kasztrendszer...

Vannak egyebkent olyanok akik sehol nem tudnak boldogulni, mert mindennek csak a rossz oldalat nezik. Ha adok nekik egy fankot, visszadobjak azzal, hogy ennek a sutinek lukas a kozepe, ok nem tudjak megenni igy.

JG


Egyet ertek veled Maligan es mindenkivel aki optimista ki vandorlassal. Sosem szabad feladni ha valamit hatarozunk el. Aztan meg latjuk... Mindig van lehetoseg meg gondolni minden stacioba. Kulonossen utolso mondatokkal en is illetve csaladom is meg tapasztalta. Az azert nem egeszen van igy ahogy mondod ehezokkel kapcsolatban ehezok vannak mindenhol a vilagban Canadaban is es nem mindig ok tehetnek rola.Kivandorlasrol se akarok en vitat nyitni ezt mindenki maga tugyja miert is akar mashol elni mint hol szuletett meg, de azt nem hiszem hogy amikor fogalmazodik meg valakiben hogy elhaggya a hazajat ahol szuletett mindig csak a jo elesre gondol. Egy embernek a vilagban van azert mas kuldetese is mint a zsiros falatok ki teremtese. Jol gondolja azert meg mindenki mielott lep azert nem olyan egyszeru be illeszkedes egy szamara mas kulturaba. Vannak szerencsesek es kevesbe,orulok hogy te elobbibe tartozol.:) Sok ki tartas kell meg el jut ide valaki.Talan csak azert gondolod hogy Canada mas mert neked sikerult igazi allampolgarnak valni de azert nem latsz te be jol a kulisszak moge... "Nem minden arany mi fenylik" kicsit regebben 34 eve latok bele.:)

Itt irkalo komolytalanokkal meg nem erdemes fel huzni magunkat,ok csak rontanak itt levegot es ezek a fajtak soha sehol nem talaljak helyuket meg. Ok az orokos elegedetlenkedok. Kar ertuk szot pazarolni.
 

Anonymus2003

Állandó Tag
Állandó Tag
sziasztok,

azt hiszem, hogy én elvesztem. Látok egy csomó üzenetet, amelyek azután nem látszanak, ha visszamegyek a korábbiakhoz.... Bár jellemzően személyeskedésről szólnak, így számomra nem túl érdekesek... Inkább attól tartok, hogy fontos információ is elveszhet ezen a módon... Mi történt???

kőke,
köszönjük a bíztató szavakat, ez nagyon bíztatóan hangzik.
Mmost mi is megpróbáljuk meggyőzni a követség alkalmazottait, hogy az, amire hivatkoztak az elutasításban nem így van leírva az "application kit"-ben.
Mert ugye a remény hal meg utoljára.
Annyira eltökéltek vagyunk. Nem lehet, hogy ez nem jön össze, hiszen eddig 3 évet és rengeteg kutatómunkát öltünk a célunkba. :) Az biztos, hogy a kanadai bevándorlási törvényben és a végrehajtási rendeletben már jól kiigazodunk, és a NOC-ban is már az első két karakter alapján tudunk keresni, annyiszor átböngésztük :).

üdv
Anonym
 

szakidani

Állandó Tag
Állandó Tag
sziasztok,

azt hiszem, hogy én elvesztem. Látok egy csomó üzenetet, amelyek azután nem látszanak, ha visszamegyek a korábbiakhoz.... Bár jellemzően személyeskedésről szólnak, így számomra nem túl érdekesek... Inkább attól tartok, hogy fontos információ is elveszhet ezen a módon... Mi történt???

Megújult az egész CanadaHun honlap, de szerintem nem tűntek el dolgok, legalábbis én még nem vettem észre.
Vagy mire gondolsz?
 

Anonymus2003

Állandó Tag
Állandó Tag
Megújult az egész CanadaHun honlap, de szerintem nem tűntek el dolgok, legalábbis én még nem vettem észre.
Vagy mire gondolsz?

Igen, tetszik is a design :-D
Maligán előző oldalon lévő levelezéseire gondolok. Csak részleteket tudtam belőle elkapni, és az eredeti üzeneteket már nem találom.
 

Anonymus2003

Állandó Tag
Állandó Tag
"utánad nézte" szerintem megvan minden üzeneted, igaz nem tudom, hogy konkrétan mit hiányolsz?

Még jó, hogy mind a ketten ugyanazt a nyelvet beszéljük...:)
Például azt a levelet, amire Maligán ezt válaszolta:
IGEN JOL VAGYOK !!!
es vegtelenul felhaborit az tolakodo modorod !!!
az pedig,hogy nem teszel onmagadert legalabb annyit,hogy ne KERDEZZ FELESLEGESEN
ne haboritsd fel azokat kik erdemben tudnanak neked segiteni , vagy valaszt adni a kerdeseidre !
kozel nyolcezer valasz a kerdeseidet taglalja
csak el kell olvasni !!!!
ha te erre is lusta vagy maradj ott ahol vagy !!!!
biztos lehetsz benne nem sok erdemi segitseget mondhatsz a magadenak ezzel az arroganciaval!

valszleg én vagyok a béna...
Anonym
 

szakidani

Állandó Tag
Állandó Tag
Még jó, hogy mind a ketten ugyanazt a nyelvet beszéljük...:)
Például azt a levelet, amire Maligán ezt válaszolta:


valszleg én vagyok a béna...
Anonym

Amit beidéztél levelet (IGEN JOL VAGYOK !!!
es vegtelenul felhaborit az tolakodo modorod !!!) azt Maligan - Amanda Ewing-nek válaszolta! De az ő leveleinek a fellelésében tényleg vannak érdekességek. :confused:
Majd nézz utána te is.


 

Maligán

Kitiltott (BANned)
Maligan De az ő leveleinek a fellelésében tényleg vannak érdekességek. :confused:
Majd nézz utána te is.


mit akar ez jelenteni??????????????????
megmagyaraznad ????????
kivancsiva tettel !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ez az amanda akarki jellemtelen sunyi-sumak modon kitorolte a postjat igy a valaszok beidezve ,ertelmetlenul ott maradtak !!
ez egyszeruen undorito !!!!!!
ezzel OLTOK meg minden segito szandekot !!!!!
okoskodtok tele vagytok tudalekossaggal
ledegralaljatok az itteloket !!!
kozben azt sem tudod kivel vagy kapcsolatban
es mekkorat tud-vagy nem tud loditani a helyzeteden,vagy akar , mert aljas vagy, vet neked gancsot mert megteheti es meg is teszi !!!!
lehet am idonkent GONDOLKODNI !!!!
/mikor oda teszem a pontot-vesszot - notot ahova uri kedvem tartja
/ha erted jo neked, ha nem az a te bajod /
 

Anonymus2003

Állandó Tag
Állandó Tag
mit akar ez jelenteni??????????????????
megmagyaraznad ????????
kivancsiva tettel !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ez az amanda akarki jellemtelen sunyi-sumak modon kitorolte a postjat igy a valaszok beidezve ,ertelmetlenul ott maradtak !!
ez egyszeruen undorito !!!!!!
ezzel OLTOK meg minden segito szandekot !!!!!
okoskodtok tele vagytok tudalekossaggal
ledegralaljatok az itteloket !!!
kozben azt sem tudod kivel vagy kapcsolatban
es mekkorat tud-vagy nem tud loditani a helyzeteden,vagy akar , mert aljas vagy, vet neked gancsot mert megteheti es meg is teszi !!!!
lehet am idonkent GONDOLKODNI !!!!
/mikor oda teszem a pontot-vesszot - notot ahova uri kedvem tartja /ha erted jo neked, ha nem az a te bajod /

Maligán, nyugi. nem rólad, hanem arról a másik illetőről volt szó... Én kérdeztem, hogy hogyan lehet, hogy eltűntek azok a levelek, amire te írogattál. Erre szakidani világosított fel, hogy ez az Amanda Ew valaki leveleinek fellelésében tényleg vannak érdekességek... ne kapd fel a vizet, és olvasd végig újra szakidani válaszát.

Egyébként egy korábbi leveled kapcsán írtam, hogy esetleg tudnál-e segíteni azokkal a várólistás volunteer helyekkel. Azt mondtad, hogy a tényleg jó helyek várólistásak, és erre kérdeztem, hogy esetleg tudsz-e egy-kettőt mondani, hogy megnézzem, mik ezek. Ha van időd leírod?
kösz
Anonym
 

Maligán

Kitiltott (BANned)
hogy esetleg tudsz-e egy-kettőt mondani, hogy megnézzem, mik ezek. Ha van időd leírod?
kösz
Anonym
esetenkent idom mint a tenger :rolleyes: :444:
...de innettol SOHA SENKINEK egyetlen eloremozdito-segito betut-javaslatot SEM
teszek a jovoben !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aki karosul, az koszonheti annak akinek...
nem En vagyok az elso aki igy dont !!!!
pedig vesztetek sokat ,nagyon sokat ...
lehetne neha gondolkodni is !!!!!
sokra fogtok menni az egymasnak adott ilyen-olyan idiota
javaslatokkal !
 
Oldal tetejére