Bevandorlas Kanadaba

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Kőke

Állandó Tag
Állandó Tag
Koke, hianyszakmaval kapta meg a ferjem fonoke is kint a HRDC numbert, a lista fent van a neten megtudod nezni. Sok utana jaras volt kint, bizonyitani kellett a ferjem fonokenek hogy min.2 ujsagban hirdet, agencyn keres melost, stb. Nem konnyu, sok sikert.
Chekkoljak a ceget gondolom, Ok kint 35 eve csinaljak, stb
B.I.
...Látod? Én most az 585. oldalról idéztelek be.:)

Egyébként köszi, erre gondoltam én is PNP ügyben;).
 

atanagy

Új tag
Sziasztok!

Nagy Attila vagyok, 29 éves, főiskolai végzettséggel rendelkezem (andragógia szakirány - felnőttoktatási szakértő diploma -> BA equivalent), és lassan már 4 éve dolgozom humánerőforrás-vezetőként egy japán multinál, angolul is jól beszélek. Házas vagyok, van egy fiúgyermekünk. Régóta dédelgetett álmunk, hogy kivándoroljunk Kanadába. Igen, tudjuk, hogy "ott sincs kolbászból a kerítés", de mi itthon is nagyon keményen dolgozunk, és nem kevésbé tennénk ezt külföldön is. Olvasgattam infókat a skilled migration dologról, sőt egy quick eligibility assessment-et is kitöltöttem a mai napon, melynek eredményét 24 órán belül elküldik e-mailben. Szívesen veszek mindenfajta segítséget a bevándorlással kapcsolatban, előre is köszönöm minden kedves fórumozónak a hasznos tanácsokat!

Üdv,
Attila
 

fluevogi

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem turistakent is temporary resident statuszod van hivatalosan.Anno amig kellett vizum az TRV visa volt ahogy en tudom.
Ha nagyon szorszalat akarunk hasogatni akkor elvileg MINDEN statusz ami nem PR az temporary resident.
De nagyon nem mindegy hogy kaphatsz-e SIN-t vagy nem. Meg akkoris ha 9-el kezdodik( = meg munkara onmagaban nem jogosit) sokat jelent hogy van pl: egeszsegugyi ellatasra jogosit es tarsai. Szoval a turista es az egyeb TRV statusz kozott jelentos kulonbsegek vannak.
 

atanagy

Új tag
Itt olvashatsz egy kicsit bovebben:

http://www.cic.gc.ca/english/index.asp

Ez meg itt a self-assesment test, aminek az eredmenyere nem kell 24 orat varnod. (sikerult valami koklernek a weblapjat megtalalnod a CIC helyett):
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/assess/index.asp

Szia Rezső!

Köszi, a CIC honlapján már elkezdtem tájékozódni, a SAT-en 69 pontot értem el (passmark = 67), szóval elméletileg érdemes beadni az állandó lakos vizumkérelmet.

Azonban utánanéztem a járulékos költségeknek: elég magas alaptőkével ($16,225 - 3 fő részére) kell rendelkeznie annak, akinek a kérelem leadása idején nincs előre lerendezett kanadai munkahelye. A CIC csak annyit ír, hogy bizonyítani kell a tőke meglétét, de azt nem, hogy milyen formában kell jelen lennie (pl. ingatlan, ingóság, készpénz, stb.) http://www.cic.gc.ca/english/immigra...lled/funds.asp

Csak az, hogy feldolgozzák a vizumkérelmet 3 fő részére = C$1250. Nem mondom, jól kereshetnek a bevándorlásiak :smile:

A CIC szerint ha már rendelkezem előre elrendezett munkalehetőséggel, akkor nincs szükség ennek a magas alaptőke meglétének bizonyítására. Na ja, de hogyan talál az ember munkát Kanadában itthonról? Ha elküldöm a CV-met valamelyik kanadai álláskereső portálon valamilyen staffing agency-nek (mondjuk egy konkrét álláshirdetésre), akkor nehezen tudom elképzelni, hogy a munkatársat kereső hirdető pont innen Magyarországról szeretne jelölteket toborozni...amikor ott van neki sok millió helyi kanadai potenciális leendő munkavállaló, akiket sokkal gyorsabban és egyszerűbben utolérhet...

Nem tudom, hogy mennyire lehet reális az esély arra, hogy a képzettségemnek/tapasztalatomnak megfelelően tudok elhelyezkedni? Persze ha kell, nem riadok vissza semmilyen egyéb más munkától sem (a pénz a pénz).

Vajon hogyan tudnék a legegyszerűbben/leghatékonyabban kanadai munkát/munkahelyet találni?
 

fluevogi

Állandó Tag
Állandó Tag
"Meg akkoris ha 9-el kezdodik( = meg munkara onmagaban nem jogosit)"
Ezt hogy erted pontosan?
Pontosan azt amit irtam. Munkavizum nelkul a 9-el kezdodo SIN-nel nem dolgozhatsz - torvenyesen.
A SIN egy 9 jegyu azonositoszam kb a magyar szemelyi szamnak felel meg es mar egy csecsemonek is van ilyenje.
E nelkul munkat vallalni nem lehet es semmifele allami szolgaltatast nem jar. Az elso szamjegy sok mindent azonosit. (rovid leiras itt: http://en.wikipedia.org/wiki/Social_Insurance_Number)
Aki PR-kent erkezik, illetve egy szuletett csecsemonek olyan SIN adnak ami orokre szol soha nem jar le es hely szerint 1 es 7 kozotti szam lesz az elso szamjegye pl Ontarioban kiallitott 5-tel kezdodik.
Mig az osszes nem PR es nem allampolgar egy 9-el kezdodo SIN-t kap, ami csak ideiglenes SIN es lejarati idovel rendelkezik. Ilyet kap az osszes diak es ideiglenes munkavallalo es ezek hazastarsai es (nem allampolgar ) gyermekei.
Egy munkaltato koteles elkerni a felveendo dolgozo SIN-jet ez alapjan von adot a fizujabol es fizet jarulekokat utana. Ha a munkaltato 9-el kezdodo SIN-t lat akkor koteles meggyozodni arrol nem jart-e le. Ezenfelul a munakaltato koteles elkerni a munkavallalo statuszat igazolo dokumentumot is ezek a kovetkezok lehetnek: pr kartya, allapolgarsagi kartya, kanadai szuletesi anyakivonyi kivonak, avagy egy utlevel benne munkaengedellyel. ( "This can be a Canadian birth certificate, Permanent Residence card, citizenship card, or your passport with you work permit in it."-http://www.liveworkalberta.com/what-is-a-social-insurance-number-sin)

Masszoval onmagaban a 9-el kezdodo SIN-el meg nem vallalhatsz hivatalosan munkat ha nincs melle munkaengedelyed. (egyetlen kivetel a diakok on-campus munkaja). De attol meg masra jogosit pl egeszsegugyi ellatasra vagy a hazastars adopapirjan kap erted adokedvezmenyt mert eltart teged stb.
 

qwerty

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Már lassan két éve várunk a Permanent Resident státuszunkra ezért aztán mindenkit megértek, aki már teljesen el van csigázva, azok helyzetébe meg már bele se merek gondolni akiknek 4év várakozási időt jósolt a követség.

A várakozás ideje alatt mi is kerestük az egyéb megoldásokat is, és LŐN SZERENCSE (mármint, aki keres az lehet, hogy talál) szeptember elején már odaát leszünk. Feleségemnek sikerült egy kutatói állást kapnia, így mindketten boldog work permit tulajdonosok lettünk.
A bécsi követségről maxi-pozitív a tapasztalatunk. Egy email-váltásunk volt velük, mert nem volt minden teljesen világos, hogy hogyan célszerű nekifutni, de aztán a papírokat kitöltöttük, pénzt MKB-ba befizettük és irány Bécs, hogy levelezéssel ne menjen az idő. Reggel ki, autó P+R leparkol (Erdberg), metroval U3 Stubentor, onnan pár száz méter a követség, tán második emeletre fel, ottan két biztonságinak jónapot, és már bent is voltunk a szent helyen. Papírokat olyan 9:30 körül adtuk be, a kutya nem volt rajtunk kívül. Mondta a hölgy, hogy délután kettő körül jöjjünk vissza. Irány városnézés, kávézás, pár Hundertwassert ház és kép megnézése, ebéd egy étteremben, ahol pincér véletlenül magyar volt, majd vissza a követségre. Hölgy kezünkbe nyomta papírjainkat, feleségem munkavállalásija az adott munkahelyre szól, az enyém meg úgynevezett open. (Persze én igényelhettem volna a határon a belépéskor is, de úgy itéltem meg sokkal jobb ez így, még elindulás előtt.)

Szóval nagyon boldogok vagyunk és pakolásszuk a cuccainkat. Most még azt szeretnénk velük lezongorázni, hogy hogyan bonyolítsuk majd kintről azt, hogyha pár hónap múlva el akarják nekünk intézni a PR-t is, ekkor ugye orvosi, újra bűnügyi kivonat (?), útlevéllel megjelenni Bécsben, szóval Kanadából ez macerásnak tűnik, ezt még nem látjuk tisztán hogyan lehetséges. A nő aki a követségen foglalkozott velünk annyit mondott, adjuk be írásban kérdéseinket, mert nem az ő asztala.

JA! Búnügyi Kivonat!!!!! Tényleg maradjon köztünk, de ugye évente egy jár ingyen. Nem Magyarországon élnénk ha jogalkotó nem felejtette volna el leszabályozni, hogy mennyiért kell kiadni a továbbiakat. Szóval ügyintéző azt súgta, hogy ilyenkor arra kell hivatkozni, hogy az egyszer már kikért kivonat elveszett, ezért annak pótlását kell kérni.

Üdv Mindenkinek !
 

qwerty

Állandó Tag
Állandó Tag
Kesves Kintiek, főleg GTA!

Melyik mobiltelefon társaságnál érdemes és milyen csomagot választani ha szeretnénk feleségemnek és magamnak is egy készüléket, valamint a kecónkba internetet, ami ha rentábilis lehet mobilon jövő internet, Magyarországon például ilyet használok. (TV nem érdekel, de ha adják "ócsón", hát kibírjuk)

Szóval Bell, Fido, Rogers, Telus vagy mik vannak még, ki szabad szóba állni vagy megfordítva ki áll velünk szóba?

Előre is köszönöm!
 
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 9"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 9"><link rel="File-List" href="file:///C:/DOCUME%7E1/User/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style> Sziasztok!
Van egy családi vállalkozásunk itthon Mo-on 1991-óta. A nulláról ( -500 e. Ft.-tal ) kezdtük, de mára egy export élelmiszer-üzemként működünk, cca. 4 hektáros területen Somogyban.
Ezzel nem is lenne probléma, de a folyamatos minőségi fejlesztések, innovációk arra sarkaltak, hogy egy egészséges, gluténmentes, tartósítószer-mentes, tej-tojásmentes, és mára már szójamentes termékcsaládot fejlesszünk ki. Ezért a tevékenységért 2007. áprilisában a Parlamentben cégem kapott – egyedüliként élelmiszer-iparban (!) – innovációs elismerést! Igaz 2 évvel előtte meg a pályázatunkat elutasították…. Az utóbbinál pénzt szerettünk volna „szerezni” az előbbi „csak” egy erkölcsi elismerés. Nekünk nagyon sokat jelent!!! Kevesen mondhatják ezt el magukról!
A probléma: hiába a nagy terv, ötlet, egészséges termékek itthon, ha nem kedvez neki a gazdasági helyzet, az emberek mentalitása. Tudatos vásárló alig van, aki azzá válik annak is jó része egy idő után morzsolódik az anyagi helyzete miatt. Hiába szeretnének, ha….
Kérdésem, hogy ezt az ötletünket, - aminek egy része megtalálható a neten is, de a további fejlesztések „7 pecsétes titkot képeznek” vagyis még van mit piacra dobni, választékot növelni, cserélni - , hogy lehetne kint megvalósítani. Keresek kinti gyártáshoz lehetőséget, kereskedelmi kapcsolattal. Természetesen amennyiben realizálódni látszik a kapcsolat, akkor bővebben kifejteném termékünkben rejlő számos lehetőségeket.
Lehet, hogy nem jó fórumba írtam, de csak most akadta erre a lehetőségre, és szeretnék megragadni „minden” lehetőséget, hogy egy ilyen MAGYAR – Európában biztos egyedülálló – fejlesztés ne vesszen kárba néhány felelőtlen döntés miatt….
Köszönöm előre is a segítséget (-eket).
[FONT=&quot]András[/FONT]
 

Batta Ildiko

Állandó Tag
Állandó Tag
Ata sz*i*a*:) Neked hogy jott ki az 1.250 can$, mikor 550 can$/fo, (kiskorunak free), a PN 2.000 can$ /fo!!! A pontrol csak annyit szeretnek, sztem erdemesebb tobbet azert osszeszedni, mert az ammigracios officer huzhat le belole, tehat erdemes tobbet ossze szedni.Irod a 16e$ is, az aplicationba vannak a kerdesek mindenre, ott ugy is bekell irni, ingatlan, stb hogy mit tudsz felmutatni. Irod meg a munkalehetosegeket, nezd az allas hirdeteseket,es palyazzal. A HRSDC numbert nehez megszerezni, amit irtal igen bizonyitani kell a kinti munkavallalonak, hogy Canadait NEM talal arra a szakmara. (Mi vegig csinaltuk)Kb 4 honapot vartunk mi is mire a ferjem fonoke megkapta, gondolom mindent megneznek a cegrol. Valoban pl minimum 2 ujsagban hirdetnie kellet, listan kell szerepelnie a hianyszakmanak, huu stb. De ne add fel, ad be. Sok sikert kivanok.
Respect, B.I.
 

Batta Ildiko

Állandó Tag
Állandó Tag
Qwerty, ha hazjon a ferjem ma a melobol, es ezt elmondom neki, biztos kap egy hatsofalit. De nagyon orulok, szivbol kivanok minden jot nektek kint. Mar 2x kert kint a fonoke (mert lejart a HRSDC number papirja) megorul mar mikor utazik a melosa, Becs meg adott lenduletbol nekunk 36-48 honapot.Mar ebbol 18 legyurtunk, de ha ezt elmondom neki??? Jessszus. Tovabbi jo csomagolast:))
Respect, B.I
 

Batta Ildiko

Állandó Tag
Állandó Tag
Qwerty, nekunk a BELL-nel volt hazi telefonunk, a cabel pedig Rogers volt a nettel eggyutt. Lehet , elofordulhat hogy a Rogers depositot ker, de nem biztos.(attol fugg kinel rendeled, jo kedve van? gyakorlot? stb) Mobilom nem volt kint, abban nem tudok tippet adni.

B.I.
 

Batta Ildiko

Állandó Tag
Állandó Tag
Ovilag grat az elismereshez. Probalkoznek a helyedben a tengerentulon, de akar Europaba is. A Magyaroknak nem kell semmi, ezek szerint. Tovabbi kitartast kivanok, ne add fel.

Respect, B.I
 

RobiGida

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Abban szeretném a segítséget kérni, h van-e vhol arról leírás, h az itthon megszerzett iskolai papíroknak mi a kinti megfelelője? Pl: Higher National Diploma vagy College / Trade Diploma - 1 years

köszönöm

üdv RG
 
Ovilag grat az elismereshez. Probalkoznek a helyedben a tengerentulon, de akar Europaba is. A Magyaroknak nem kell semmi, ezek szerint. Tovabbi kitartast kivanok, ne add fel.

Respect, B.I

Nagyon köszönöm az elismerést, és a biztatást! De, mint Te is tudod a "ne add fel" nem rajtunk múlik.... Ezért keresek valami lehetőséget a kitartásért! Lemaradt a weblap: www.puru.hu Még egyszer kösz!
 

longbow

Állandó Tag
Állandó Tag
Pontosan azt amit irtam. Munkavizum nelkul a 9-el kezdodo SIN-nel nem dolgozhatsz - torvenyesen.
A SIN egy 9 jegyu azonositoszam kb a magyar szemelyi szamnak felel meg es mar egy csecsemonek is van ilyenje.
E nelkul munkat vallalni nem lehet es semmifele allami szolgaltatast nem jar. Az elso szamjegy sok mindent azonosit. (rovid leiras itt: http://en.wikipedia.org/wiki/Social_Insurance_Number)
Aki PR-kent erkezik, illetve egy szuletett csecsemonek olyan SIN adnak ami orokre szol soha nem jar le es hely szerint 1 es 7 kozotti szam lesz az elso szamjegye pl Ontarioban kiallitott 5-tel kezdodik.
Mig az osszes nem PR es nem allampolgar egy 9-el kezdodo SIN-t kap, ami csak ideiglenes SIN es lejarati idovel rendelkezik. Ilyet kap az osszes diak es ideiglenes munkavallalo es ezek hazastarsai es (nem allampolgar ) gyermekei.
Egy munkaltato koteles elkerni a felveendo dolgozo SIN-jet ez alapjan von adot a fizujabol es fizet jarulekokat utana. Ha a munkaltato 9-el kezdodo SIN-t lat akkor koteles meggyozodni arrol nem jart-e le. Ezenfelul a munakaltato koteles elkerni a munkavallalo statuszat igazolo dokumentumot is ezek a kovetkezok lehetnek: pr kartya, allapolgarsagi kartya, kanadai szuletesi anyakivonyi kivonak, avagy egy utlevel benne munkaengedellyel. ( "This can be a Canadian birth certificate, Permanent Residence card, citizenship card, or your passport with you work permit in it."-http://www.liveworkalberta.com/what-is-a-social-insurance-number-sin)

Masszoval onmagaban a 9-el kezdodo SIN-el meg nem vallalhatsz hivatalosan munkat ha nincs melle munkaengedelyed. (egyetlen kivetel a diakok on-campus munkaja). De attol meg masra jogosit pl egeszsegugyi ellatasra vagy a hazastars adopapirjan kap erted adokedvezmenyt mert eltart teged stb.

Koszonom igy mar vilagos.
 

Maligán

Kitiltott (BANned)
Kesves Kintiek, főleg GTA!

Melyik mobiltelefon társaságnál érdemes és milyen csomagot választani ha szeretnénk feleségemnek és magamnak is egy készüléket, valamint a kecónkba internetet, ami ha rentábilis lehet mobilon jövő internet, Magyarországon például ilyet használok. (TV nem érdekel, de ha adják "ócsón", hát kibírjuk)

Szóval Bell, Fido, Rogers, Telus vagy mik vannak még, ki szabad szóba állni vagy megfordítva ki áll velünk szóba?

Előre is köszönöm!
Rogers cabel-telefon-internet csomag 100-150 $/ho
mobil szinten jo a rogersnel
 

Pedroh

Állandó Tag
Állandó Tag
megkaptam a CAQ (student visa a'la Quebec) papírokat Montrealból, most Bécsbe küldöm tovább, remélve, hogy október 1-ig sikerül átfutniuk...

az OTP-s kivonatokat nem fogadták el, át kellett hoznom minden lóvét a TD-hez, az ő papírjukat már elfogadták :)

mellesleg aki otthoni (forint)számláról akar pénzt áthozni, annak a legjobban a bank draft éri meg, be kell battyogni a bankbe (benkba) és ilyet kérni, a hazai bankkártyával (MS vagy Visa lehetőleg) és egy útlevéllel felszerelkezve.

csak viszonyításképpen: durván 1,6 millió mozgatása 16 ezer forintba került az OTP kimutatása szerint
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére