Bevandorlas Kanadaba

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

muci82

Állandó Tag
Állandó Tag
Akkor nem értem ha ott semmi se számit ami itt megvan végzettség tapasztalat nyelvtudás akkor hogy és mire adják meg a letelepedési , kérelmet?Ez nekem ördögi körnek tűnik és kicsit irreálisnaklférjem nemzetközi cégeknél dolgozott, angol nyelvü környezetben. Tehát ezek mellett ott kanadában ha páromnak ezek okj , tapasztalat, nem szamit akkor ott olyan mintha csak 8 általánosa lenne? vagy én nem értek valamit?help me pls
 

Molnarcsabi

Kitiltott (BANned)
Ez egyaltalan nem igaz, sot nelkuloz mindenfele valosagalapot. Magam rogton szakmamban helyezkedtem el, kozep es felsofok kozotti angolomat elso naptol remekul hasznalom. Ismerek par embert az informatikaban is itt , kokemeny egyenes emberek, es szavahihetoek, ok is el tudtak helyezkedni a teruletukonszakmai gyakorlatukat elfogadtak.
Csak a nagyon benak, angolul rendesen nem beszelok, es akik a szakmajukat otthon sem tudtak rendesen, kerulnek problemas helyzetbe.

Ez a tapasztalatom.
nem igazan fogadjak el a kulfoldi tapasztalatot, ismet be kell ulni az iskolapadba; folyekony angol Mo-n es itt mas szintet jelent.
 

GIGI

Állandó Tag
Állandó Tag
Molnarcsabi, te most honnan irsz? BP-rol vagy kinn vagy mar? es mi a szakmad, amiben elhelyezkedtel? ha nem titok ...
muci, az kitelepedeshez - donna tudja a legjobban itt - meg vannak a ponthatarok... ha megnezted a hivatalos oldalt, magad ki tudod szamolni, megvan-e a megfelelo pontotok a paroddal ahhoz, hogy elinditsd a papirokat...
 

Forgoszel

Állandó Tag
Állandó Tag
Kanadaban kilatastalan helyzetben levo, angolul/franciaul nem beszelo de BARMILYEN munkat elvallalo bevandorlokra van szukseg. Es sokra. A szocialis halot meg majd azok a biztositjak, akik igyekeztek megtanulni angolul es szetultek a segguket mindenfele konyvek folott meg MIELOTT ide kikerultek, es erkezesuk ota dolgoznak valami szakkepzettseget igyenylo munkakorben.

:twisted:
 

Forgoszel

Állandó Tag
Állandó Tag
Magyarországról pedig annyit írnék, hogy nem rasszista ország, ezt én kikérem magamnak. Azok akik ezt akarják elhitetni, a politika nagy játékosai, nincs cigányüldözésről, de ne felejtsétek kedves kanadai magyarok, hogy amikor mi cigányozunk, akkor azokról beszélünk, akiknek jórészétől ti már megszabadultatok. Sajnos otthon ez nem ilyen egyszerü.Ettől függetlenül egyik ok amiért el szeretném hagyni az országom, az a magyarok széthuzó, lehuzó, rosszindulatu és pesszimista mentalitása.

Ez, pontosan így van! Én, speciel cigányok között nőttem föl. Azok, akik dolgoznak, ugyan úgy élnek és tudnak élni, mint bármely más náció Magyarországon. Sőt, sokszor jobban. Drága mercikkel, vadiúj BMW-kkel furikáznak.

Egyébként látszik is, hiszen a kormányszóvívő cigány származású, az egyik ex-miniszterelnökünk szintén, a New Yorki Magyar Kultúrális Központ igazgatója ugyancsak cigány és még lehetne sorolni a színészeinket, művészeinket, egyéb hivatali pozíciókban ülő embereket.

Aki hajlandó tanulni, dolgozni, annak megvannak a lehetőségei Mo-on. Ennyi.


Ha jók az infóim, és ha Rezső egy-két bejegyzését nem értem/értettem félre eddig, akkor pl. Kanadában sem rajong senki az ingyenélőkért ... származástól függetlenül ... :rolleyes:
 

muci82

Állandó Tag
Állandó Tag
Rezső! Ha megmondod a pontos dátumot időt percet másodpercet ígérem rákeresek a hozzászólásodra! Engem a tapasztalatok érdekelnek és gondoltam senkinek nem esik le a gyűrű az ujjáról ha beilleszt egy tagmondatot!:)
 

Maligán

Kitiltott (BANned)
Ott mennyi egy átlag kereset képzett informatikusoknak kb? (képzett nem diploma hanem szakmai)
1-5 ev 45-55 ezer can$
5 ev utan a tehetsegtol fuggoen a csillagos eg !!!!!!!!!!!!!!!!!
pl. 7 ev gyak 150ezer us $ kezdesnek a melegbe
ehho maaa tunni is koo valamit :p
jaaa es infokent !!!
az is sokat szamit errefele ,hogy melyik intezmenybol szarmazik
az papiros amin a tinta szaradgat !!!!!!

vannak rangsorok !!!
 

muci82

Állandó Tag
Állandó Tag
Jó ebben igazad van , de én a te hozzászólásodat ezzel kapcsolatban nem találtam! Bár örültem volna ha irsz dátumot is hol keressem! tudjuk sokan in globalban kérdezünk ,férjemmel hetek óta nyálazgatjuk át a hivatalos oldalt azon viszont tapasztalat nincs és ott nem írnak olyanokat hogy mennyi az átlagkereset abból hogy lehet megélni , átlagositani lehet , tudjuk helyenként más , de egyáltalán megközelitőleg hogy ott milyen viszonyok vannak ,erre lennénk kiváncsi! Ha van tapasztalata akkor megköszönném. Sajnos pl ezen a fórumon hivatalos linket adják meg, ez rendben van. AZtán jön a többi hogy olvassunk vissza ahol én csak veszekedéseket látok sértegetést , viszont ebből sok infót nem tudok levenni!!!
 

kockásfülűnyúl

Állandó Tag
Állandó Tag
AZtán jön a többi hogy olvassunk vissza ahol én csak veszekedéseket látok sértegetést , viszont ebből sok infót nem tudok levenni!!!

Ha minden igaz, ezek fognak hamarosan eltűnni, hála a három új moderátornak. Ja, és persze elnézést, Melitta is maradt, tehát már négyen tudnak foglalkozni az ilyesmikkel.\\m/
(Azért remélem nem lesz túl sok dolguk);)
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Kedves Muci

Rezso nevere raklikknetesz ott lathatod
<table border="0" cellpadding="4" cellspacing="1"><tbody><tr><td style="cursor: pointer;" class="vbmenu_hilite vbmenu_hilite_alink">Nyilvános adatok megjelenítése</td></tr> <tr><td style="cursor: default;" class="vbmenu_option vbmenu_option_alink">Küldj privát üzenetet Rezso részére</td></tr> <tr><td style="cursor: default;" class="vbmenu_option vbmenu_option_alink">Email küldése Rezso részére</td></tr> <tr><td style="cursor: default;" class="vbmenu_option vbmenu_option_alink">Mutasd Rezso összes üzenetét</td></tr> <tr><td style="cursor: default;" class="vbmenu_option vbmenu_option_alink">Rezso felvétele a kapcsolataim közé</td></tr></tbody></table>
 

muci82

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm az infót Melitta! Még új vagyok a fórumon kicsit kezdő kicsit béna és kilóg a szemem 500 .oldalnál:d de nem adom fel még a héten a végére érek!
 

plasztiktündér

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.
A nyáron utazom ki Kanadába rokonlátogatásra.Ehhez az utazáshoz meghívólevélre lenne szükség.
Le lehet valahonnan a formátumát tölteni,vagyaz is jó,ha csak azok a dolgok vannak benne,amelyekről az utazási irodában tájékoztattak.
E-mailben is jöhet,vagy kézzel írott kell?Hitelesíteni kell-e azt valakinek?

Segítségeteket köszönöm!
 

fluevogi

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.
A nyáron utazom ki Kanadába rokonlátogatásra.Ehhez az utazáshoz meghívólevélre lenne szükség.
Le lehet valahonnan a formátumát tölteni,vagyaz is jó,ha csak azok a dolgok vannak benne,amelyekről az utazási irodában tájékoztattak.
E-mailben is jöhet,vagy kézzel írott kell?Hitelesíteni kell-e azt valakinek?

Segítségeteket köszönöm!
Miutan nem kotelezo , hogy ilyened legyen nyilvan nincs ra formatum es hitelesiteni sem kell. De en is irtam mikor tavaly osszel jott az edesanyam. Leginkabb azert, mert nehany szon kivul nem tud angolul es fogalma se lett volna, hogy mit kerdeznek tole a belepesnel. ;)
Mi annyit irtunk bele, hogy en X Y vagyok, itt dolgozom itt lakom, ezek az elerhetosegeim (telefonszam) es meghivom ot, akivel ilyen es ilyen rokoni kapcsoltaban allok. Az utazasanak celja ez es ez, es amig itt lesz addig nalam fog lakni es gondoskodom az ellatasarol. Plus kanadaban eddig marad es mar meg van a visszajegye. Egyebkent a repteren varom, es ha tovabbi kerdesei vannak nyugodtan hivjanak fel.
Igazabol tenyleg nem lett volna ra szukseg, ha tud anyu angolul, de igy egyszerubb volt.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére