Bevandorlas Kanadaba

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

juharlevél1234

Állandó Tag
Állandó Tag
Hogy miért megyünk el? Most szereztem meg közgazdászként a mesterfokozatú diplomámat, nem túlzok 1 éve kitartóan, folyamatosan munkát keresek, de szó szerint semmi. Voltam interjúkon, a MOL-nál volt egy kecsegtető ajánlat, 4 körön voltam túl, és azt mondták ha behívnak az 5.re akkor már konkrét pozíciót ajánlanak... Behívtak (e-mail), mondták hívnak majd telefonon a pontos időpontért. Teltek a hetek semmi. Írtam nekik e-mailt válaszként a behívásra semmi, újra elteltek hetek, semmi. Írtam, hívtam, mire nagy nehezen közölték, nincs már szabad állás, sorry. A legtöbb napon még csak lehetőséget sem találok amit megpályázhatnék, de ha meg is pályázok valamit, még csak annyi válasz sem jön, hogy bú vagy bá... Semmi. Senki nem értékeli a tudásom, pedig (nagyképűség nélkül) nem a papírra verem a nyálam, elég talpraesettnek és értelmesnek tartom magam. Ezért akarok elmenni egy olyan országba, ahol talán ez számít is, és meg is becsülik majd ha kapok lehetőséget és keményen dolgozhatok. Elegem van ebből a trágya országból a hozzáállásból a sz...ból amibe süllyedünk, a politikával, a kicsinyes és elbutuló igényekből. Sorolhatnám még, de felesleges. Számomra ez az ország nem haza!! Éppen hazát keresek, és nagyon bízom benne, hogy Kanadában megtalálom majd ezt.

Szívemből szóltál, csak 40 évesen, gyerekekkel, többször megszakított munkavégzéssel még nehezebb. Hiába van három nyelvvizsgám, itthon korrepetálgatok, mert SEHOVA nem vesznek fel dolgozni, hiába küldözgetem a pályázatomat. Gyerekek = testi fogyatékosság. Dolgozni akarok:444:
Üdv[/quote]
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Szemely szerint en Torontot javaslom, nem csak orommel varjuk az uj "canadasokat" hanem mert egy nagy varos mindig sokkal tobb munka lehetoseget hord magaban.NAgyon szep orszag Canada.ELmeny volt olvasni benneteket.
Sok sikert!
 

juharlevél1234

Állandó Tag
Állandó Tag
Szemely szerint en Torontot javaslom, nem csak orommel varjuk az uj "canadasokat" hanem mert egy nagy varos mindig sokkal tobb munka lehetoseget hord magaban.NAgyon szep orszag Canada.ELmeny volt olvasni benneteket.
Sok sikert!

Szóval, még mindig jó hely Toronto? Mert sok üziben olvasom, hogy nehéz munkát találni, mert már túl sok a bevándorló. Vagy csak északhoz képest, ahol folyósók vannak az épületek között, hogy kibírják a - 40 fokos hideget? :)
 

Taligan

Állandó Tag
Állandó Tag
Hogy miért megyünk el? Most szereztem meg közgazdászként a mesterfokozatú diplomámat, A DIPLOMA NEM SOKAT ER, DE EZT MAR TE IS TUDOD nem túlzok 1 éve kitartóan, folyamatosan munkát keresek, de szó szerint semmi. Voltam interjúkon, a MOL-nál volt egy kecsegtető ajánlat VAJON CSAK A HIGH END MUNKAKOROK ERDEKELNEK? VAGY KESZ VAGY AKAR WC-T TAKARITANI HA KELL?, 4 körön voltam túl, és azt mondták ha behívnak az 5.re akkor már konkrét pozíciót ajánlanak... Behívtak (e-mail), mondták hívnak majd telefonon a pontos időpontért. Teltek a hetek semmi. Írtam nekik e-mailt válaszként a behívásra semmi, újra elteltek hetek, semmi. Írtam, hívtam, mire nagy nehezen közölték, nincs már szabad állás, sorry. A legtöbb napon még csak lehetőséget sem találok amit megpályázhatnék, de ha meg is pályázok valamit, még csak annyi válasz sem jön, hogy bú vagy bá... MIERT NEM NEZEL SZET VIDEKEN, AUSZTRIABAN, MASHOL EUROPABAN? Semmi. Senki nem értékeli a tudásom, pedig (nagyképűség nélkül) nem a papírra verem a nyálam, elég talpraesettnek és értelmesnek tartom magam. NE MAGADAT ERTEKELD FELFELE, MERT ESETLEG TULERTEKELED MAGAD, SORRY. Ezért akarok elmenni egy olyan országba, ahol talán ez számít is AZ SZAMIT MIT IS TANULTAL ITT KANADABAN, és meg is becsülik majd ha kapok lehetőséget és keményen dolgozhatok KEMENYEN DOLGZHATSZ PL. AZ EPITKEZESEKEN VAGY AZ EJSZAKI ETTEREMTAKARITASON.
Elegem van ebből a trágya országból a hozzáállásból a sz...ból AJJAJ NEHOGY KANADABOL IS ELEGED LEGYEN 1-1.5 EV UTAN!!! MERT KUDARCOK ITT IS ERHETNEK. amibe süllyedünk, a politikával, a kicsinyes és elbutuló igényekből. Sorolhatnám még, de felesleges. Számomra ez az ország nem haza!! Éppen hazát keresek, és nagyon bízom benne, hogy Kanadában megtalálom majd ezt.

Szívemből szóltál, csak 40 évesen, gyerekekkel, többször megszakított munkavégzéssel még nehezebb. Hiába van három nyelvvizsgám, itthon korrepetálgatok, mert SEHOVA nem vesznek fel dolgozni, hiába küldözgetem a pályázatomat. Gyerekek = testi fogyatékosság. Dolgozni akarok:444:
Üdv
[/QUOTE]

Huha, ha ennyire dul benned az elkeseredes mert nem vettek fel Mo-n a MOL-hoz, s mashova se akkor mi lesz itt veled 43-44 evesen mire ide kerultok, ujra iskolaba kell jarni mert nem fogadjak el a kulfoldi vegzettsegedet (mert az itt annyit er mint a papir amire nyomtak- no talan egy kicsit tobbet, mert emeli az onbizalmadat), .
itt 1.5-2 evig tanulsz - es megjegyzem az iskola elvegzese se egyszeru ha nem beszelsz felsofokon angolul, mert mar ne haragudj a Mo-i nyelvizsga nem sokat er - s kozben rajossz hogy az angolod nem uti meg a szintet ami eleg lenne az altalad ahitott vezetoi poziciohoz - mert hogy erhetned el a Mo-n szerzett iskolai angollal az itteniek angol szintjet kik itt jartak iskolaba? SEHOGY Itt is evekig tart - 4...5 ev minimum - mire eljutsz olyan angol szintre hogy "ne nezzenek rajtad keresztul". Vannak itt olyanok kik szerint akkor vagy ember ha angolul akkcentus nelkul beszelsz, hibatlanul fogalmazol, irsz, stb...
Kozben lehet hogy ejszaka ettermet takaritasz, szonyeget mosol, benzinkutnal mindenes, vagy a Superstoreban arufeltolto $9 dollaros oraberert.

!!! Mielott dontenel kerlek erdeklodj mi mennyibe kerul itt, s mennyi penz kell az altalad ahitott eletszinvonalhoz. !!!

A tragyazast pedig bizd masra, vagy elvezed a sardobalast?
 

ioptyu2

Új tag
Taligan, azert ez sztem mar durva amit irsz. Hadjad az almait, majd nekifut, es meglatja mi lesz belole, megoldja! De az ironikus megjegyzessel elobbre, se Te, se O, nem megy!
 

Kenderke

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Gubrita!

Először neked válaszolok. A közös vízumhoz és az élettársi viszony bizonyításához Ausztráliában a következők voltak a feltételek:
min. 1 éve közös lakcím bizonyítása (ehhez közös lakcímkártya kell!) ha csak mondjuk albérletet tudtok bizonyítani de nincs közös lakcímkártyátok róla, akkor az külön elbírálás alapján megy, és az necces - kellenek közös névre az albiba címzett levelek, bankszámláról utalások (rezsi meg ilyenek) na mindegy...
aztán kell közös bankszámla (szintén min. 1 éve)
ez így elvileg elég, de nekünk ezek nem voltak meg, ezek nélkül meg nagyon nehéz bizonyítani, mert külön eljárásnál nagyon utána szagolnak a dolognak. Itt egy honlap, itt tök jól leírják a részleteket, hogy hogyan lehet bizonyítani, de ez hangsúlyozom Ausztráliára vonatkozik: www.bertok.com
 

Kenderke

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Taligan!
Juharlevél idézte az én levelem, te pedig azt úgy idézted, hogy az ő neve szerepel felül, a válasza alul, így szerintem kicsit összekeveredtek a dolgok, de mivel az én írásomra reagáltál, válaszolok.
Először is ha figyelmesebben olvastad volna el, hogy mit írtam, akkor a fele kommentárodat kihagytad volna, mert nem vagyok eltévedve, tudom mit vállalok, és azt is tudom, hogy hogyan fogom megvalósítani. Kezdjük az alapvető tények tisztázásával (mivel azt hiszem összekeveredtek benned juharlevél és Kenderke azaz az én hozzászólásaim...): én 24 éves vagyok, bizonyosan tudom (nem képzelem), hogy májusban kiérkezem Kanadába, Vancouverbe tanulóvízummal, és ennek kapcsán már az ügyintézés is zajlik. Nem leszek 43-44 mire kijutok, és nem kell a magyar nyelvizsgámat, vagy a magyar diplomámat lobogtatnom a semmiért, mert:
Tehát leírom mégegyszer, amit amúgy már leírtam: tehát kiutazom tanulóvízummal, 8 hónap work and study programra melynek végén megszerzem (reményeim szerint - persze mindent megteszek a sikerért) a szükséges szintű IELTS nyelvvizsgát ahhoz, hogy bekerülhessek egy College-ba (tisztában vagyok vele, hogy mi a követelmény), ahol egy két éves képzésre iratkozom be (ügyintézés szintén folyamatban), és aminek fejében utána 3 évet még maradhatok legálisan. Lesz kanadai végzettségem, és elég magas szintű angolom a végére, várhatóan. Félreértés ne essék, nem hiszem azt, hogy ettől egyből csodás állásom lesz, de ezekkel a hátam mögött talán jobbak lesznek az esélyeim, és elkezdhetek felkúszni a ranglétrán, még mindig csupán 27 évesen!!! Ez a terv. Mindezek alatt természetesen hajlandó vagyok és fogok is olyan munkát végezni, ami nem a végső célom, de a megélhetéshez kell, és nem lesz büdös!!
Az országból nem azért van elegem, mert kudarcok érnek (mellesleg volt már állásom, nem csak azért vagyok kiábrándult mert most nincs), de ezt is érthetnéd, ha elolvastad volna rendesen amit írtam. És nem azért megyek Kanadába, mert azt hiszem, hogy 3 hónap múlva ott már kacsalábon forgó palotám lesz.
A MOL-nál szerzett tapasztalatomat nem azért írtam le mert megviselt, hanem csupán azért, hogy érzékeltessem, egy ekkora volumenű cégnél is olyan a gerinctelenség, ami számomra visszataszító. És uram bocsá' hogy nem WC-t takarítani jelentkeztem, hanem a végzettségemnek megfelelő friss diplomás programjukra.
Ugyanakkor had jegyezzem meg itt, hogy míg a MOL-nál ekkora surmók, hogy behívnak és állást ajánlanak, aztán semmi... egy ismerősöm aki most nem kapta meg újra az ausztrál vízumot, de újra igényelte... mesélte, hogy a főnöke eljön Ausztráliából, hogy bemenjen a bécsi nagykövetségre, és megerősítse, hogy nekük szükségük van a lányra AUS-ban, és adjanak neki vízumot. Elutazik a főnöke a világ másik feléről, a csöppnyi Magyarországra, hogy a szépségszalonjából ne kelljen nélkülöznie egy magyar kozmetikus lányt, aki jó munkaerő, és megbecsülik (személyes megjegyzésként fűzném hozzá, nem hiszem, hogy nem találna kint Ausztráliában másik külföldi, akár még magyar munkaerőt). Én is ilyen típusú megbecsültségre vágyom, nem arra, hogy úgy becsüljenek meg, hogy hú de jó vagy, legyél egyből igazgató. Csak hasznos munkát szeretnék végezni (suli után a szakmámban), és szeretném ha látnák a főnökeim is, hogy jól dolgozom, tudják a nevem, és néha ha jól dolgozom, mondják azt: "Ez jó volt". Ennyi... Aztán az előrelépegetés majd idővel, ha tényleg jól megy a munka persze...
Köszönöm a javaslatod miszerint nézzek körül vidéken, vagy Ausztriában állásért... de el tudom dönteni egyedül is, hogy mit szeretnék és mit nem. Ha akarnék Ausztriában dolgozni, megpróbálhatnám, mert beszélek németül is, de nem akarok. Az pedig elvetélt ötlet lenne, hogy Győrhöz képest még inkább vidéken keressek munkát, mert Győrben sincs, hogy lenne mondjuk Csornán, vagy Mosonmagyaróváron. Budapestre pedig nem szeretnék költözni... a MOL-os állás ebben kivételt képzett. Máshol Európában pedig szintén érdemtelen próbálkozni, szerintem, de nyilván nem lehetetlen, és rengeteg ember teszi meg, és válik be neki. De ha én megtehetem és látok rá esélyt, hogy úgy alakul ahogy tervezem, és van rá affinitásom, miért ne próbálhatnám meg Kanadát?? Én teljesen megértem, hogy a nehézségekre akarsz rávilágítani, és hogy rengeteg ember van itt a fórumon akik azt gondolják, csak ki kell jutni, és ott a vízumellenőrzésen túl a "tejjel mézzel folyó Kánaán". De én nem erre számítok, és tudom, hogy nem lesz egyszerű. Ennek ellenére köszönöm, hogy próbálsz ráébreszteni a veszélyekre, lehet, hogy én is túl könnyűnek látom az utat, de azért nem kergetek rózsaszín felhőket. Ugyanakkor én is azt gondolom, hogy a "szemfelnyitogatást" más hozzászólási stílusban is megteheted hatásosan!
Üdv: Kenderke
 

Kenderke

Állandó Tag
Állandó Tag
Taligan!

Olvasd el a #8605 sz. bejegyzés egészét, és akkor nem csak azt olvashatod amit juharlevél tőlem idézett...
 

bubu

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen nem a juharleveltol szarmazik a "tragyazas" hanem kenderketol,
sorry juharlevel!
Csak annyi, hogy itt te egy Kinaitol, vagy Indiaitol vagy Pakisztanitol ilyen kijelentest nem hallasz! Erre csak egy GYori Magyar hajlando, hogy
le "tragyaza" ahol szuletett!
 

Taligan

Állandó Tag
Állandó Tag
Sorry Juharlevel,

sajnalom, de egy kisse felreertheto volt mert nem jelezte uzeneted hogy idezel valakit.

Kenderke pedig ne sardobalassal kezdje s folytassa mert itt egy azsiai, de egy szlovak vagy horvat se "szarozza" a hazajat ahol szuletett!.
 

tsz

Állandó Tag
Állandó Tag
bubu kifelejtette: KANADAI GYAKORLAT KELL!!!

ha ez szószerint igy lenne igaz, senki nem kapna munkát emigránsként hiszen az emigránsok eleinte tipikusan semmiféle kanadai gyakorlattal nem rendelkeznek.

Pedig valszeg még gigi is megvetette a lábát itt valahogy, ami azt feltételezi, hogy legalább 1 közeli hozzátartozója kapott munkát kan. gyak. nélkül!

Úgy módositanám, hogy ha le tudod fedezni azt a "skill-set"-et, amit az alkalmazó elképzelt magának, és meg tudod értetni magad angolul. jó esélyed lehet. Mindig kellenek akik meg tudják csinálni a melót. Még egy hindu főnök is szivesen alkalmaz, ha látja, hogy nem vagy rá és inkompetens haverjaira veszélyes és rabszolgaként (szarér-hugyér) dolgoztathat.
1, Ha látsz olyan hirdetéseket, amikre az ugrik be, "ezt én meg tudnám csinálni...", bele kell vágni. Tanácsos olcsóbbnak lenni az első állásban, mint a helyiek.
2, Meg kell találni azokat a városokat, ahol a te szakmádban pillanatnyi túlkereslet van, még a recessziós viszonyok közepette is és azokat megcélozni. Nem szabad, hogy számitson, hogy az éppen nem álmaid vancouvere, csak egy Saskatoon-szerű porfészek -- a kan.gyak megszerzése a cél. Fél évet bárhol ki lehet birni.
3, A karriert ÉPITENI kell, nem szabad, hogy CSAK a pénz számitson. Eleinte fontosabb, hogy "hogy fog ez festeni a rezumémban".
4, Fel kell épiteni a referenciákat. Már az első munkahelyen is és aztán mindenütt, tudatosan kell kidolgozni a kapcsolatot azokkal, akik később jó referenciaként szolgálhatnak.
5, Meg kell találni (ha vannak) a szakmában/cégen belül a magyarokat és tudatosan segiteni, nyomni egymást ("magyar maffia")
 

Taligan

Állandó Tag
Állandó Tag
bubu kifelejtette: KANADAI GYAKORLAT KELL!!!

Nos altalanossagban ez igy van viszont egy eros kozepfoku ill. felsofoku nyelvtudassal lehet munkat kapni. Ez egy IELTS 7-7.5 szintnek fele meg. Elso idokben nem kell szegyelni azt ha epitkezesen dolgozol, vagy uzletben vagy elado mert ekozben is tanulod a nyelvet, szokod a beszedet stb... Nem art ha idokozben suliba jarsz, s emberekkel ismerkedsz.
Nem kell feltetlenul BC-be jonni, lehet kezdeni Manitoba-ban, vagy Newfoundland-ben. Itt BC-ben nagy a nyuzsges, a verseny s ennek megfeleloen az arak (lakasberles, elelmiszer, stb...) is az egben jarnak :)
Mielott ideerkeznel probalj tajekozodni hogy a te szakmadban itt mik a kovetelmenyek (szakmai szovetseg, egyetem stb...).
Erdeklodj mit hol lehet olcsobban vasarolni. Ne szord a penzt, vannak szuksegek s a vagyak. Eszerint gazdalkodj (okosan).
 

Kenderke

Állandó Tag
Állandó Tag
Az hogy mit csinál egy ázsiai vagy egy horvát, vagy mit gondol a hazájáról, az az ő dolga. Hogy mit gondolok én a hazámról, az meg az enyém. Ha végigolvassátok az egész fórumot, márpedig nyilván olvastátok, mert ti már rég itt vagytok... akkor láthatjátok, hogy nem én vagyok az egyetlen aki ezt gondolom Magyarországról, ha nem így lenne valóban is, nem akarna mindenki elmenni. Még az ország legutóbbi exvezetőjének szájából is elhangzott: "El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék! Lehet menni!" - mondta Magyarország miniszterelnöke XY..." Na akkor én minek maradjak hű a hazámhoz ha még az ország első embere is "elküldi a népet" gyakorlatilag.
És nem a "trágyázással" kezdtem a fórumpályafutásom, Taligan még te is írtál nekem korábban választ.
Nade hagyjuk ezt... szeretnék még írni erre a fórumra, és nem vagyok rossz ember, de ez az ország tényleg élhetetlen, ha csinálnánk egy közvéleménykutatást, kb. szerintem mindenki ezt válaszolná, mert vannak nálam sokkal rosszabb helyzetben lévők is, de ők mondjuk nem mehetnek el Kanadába, de ha tehetnék szerintem mennének, és nem a "Petőfi szerű hazafiasság" érzése kerekedne felül bennük, mert azt kiölték itthon az emberekből. Én szeretem az országot, a várost ahol élek, a tájat, de az itteni élet már elképzelhetetlen számomra, mert nem lehet normálisan boldogulni. Én nem akartam elmenni, de már nem látok jobb lehetőséget.
 

Scot

Állandó Tag
Állandó Tag
... mesélte, hogy a főnöke eljön Ausztráliából, hogy bemenjen a bécsi nagykövetségre, és megerősítse, hogy nekük szükségük van a lányra AUS-ban, és adjanak neki vízumot. Elutazik a főnöke a világ másik feléről, a csöppnyi Magyarországra, hogy a szépségszalonjából ne kelljen nélkülöznie egy magyar kozmetikus lányt, aki jó munkaerő, és megbecsülik
Üdv: Kenderke

Kenderke,
nagyon nagy butaságokat írtál az ausztrál bevándorlásról.Most is és az előző írásodban is... (Ne hallgasson rá senki !)
 

Kenderke

Állandó Tag
Állandó Tag
Kenderke,
nagyon nagy butaságokat írtál az ausztrál bevándorlásról.Most is és az előző írásodban is... (Ne hallgasson rá senki !)

Én nem mondtam, hogy ettől a lány meg is kapja a vízumot, hogy eljön a főnöke. Sőt ő is azt gondolja, hogy ez semmit nem ér, a lényeg, hogy eljön, csupán azt akartam érzékeltetni, hogy ennyire fontosnak tartják őt kint.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére