Biblia, minden ami a Szentírással kapcsolatos!

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Ugy látszik mo.-on mindig a kisebbség viszi a hangot.
-
2546-org.jpg
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Asperr...!
Mondd meg nekem, hogy hol van a frigyláda? ha nem tudod, akkor pedig nem hiszem el, hogy létezett. Mit is tartalmazott?
Szerintem ez nem lehet kerdes Ivan Batyam, a Sumerok es maga a biblia leirasai utan.
A frigylada egy ado-vevo keszulek volt amin keresztul a kivalasztottak tav communikalni tudtak az anunnaki Jehvaval. Ezenkivul tomeg pusztito fegyverkent is muxott mint a leirasok elaruljak.
Akik nem tartottak be a kezelesi utasitast hajszal pontosan azt vagy a magas feszultseg vagta ugy a falhoz hogy elgurultak a szemei, vagy a sugarzas nyirta ki. Ezert kellett vedoruhat viselniuk.
Na.
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
A bölcsek köve természetesen csak Asperr..-nél lehet. Ez nem kétséges. Azonban nem válaszolt arra a kérdésre sem, hogy volt-e egyeltalán frigyláda? És hol van még a többi kérdés...? Ezekről a zavaros tekercsekről például? Jórészük úgytűnik apokrif, mert nem hozzák nyílvánosságra.
De visszatérve egy őskorral, ókorral foglalkozó könyvre, tudni kellene, hogy az ebben lévő személyek, események léte, megtörténte nem ugyanúgy bizonyíthatóak, mintha pl akkor már lett volna latin írás, továbbá mindenféle relikvia-raktár. Csak említem, hogy a hatalmas alexandriai könyvtár leégett valamikotr ie. 47 körűl, tobvábbá leégget a vatikáni könyvvtár is sokszor..és a találgatás mezején maradtak a történészek.
Csak két példa: Azt írja Anonymus (Pósa András) hogy Kurszán (Árpád bátyja) valamiféle Kündü nevű személy fia volt..továbbá Óbudán volt Kurszán vára...Hát ez nagyszerű, Kurszán legidősebb fia Könd volt, tehát...vagyis akkor? Kurszán vára a Várhegy északi részén épült, nem Óbudán..Vagy azt bírja mondani Győrffy, ez a dédelgetett történésznek kikiáltott néprajzos: a magyar népnév egy mamár ismeretlen szóösszetétel...igen az első magyar fejedelem neve MAGYAR volt..
A Biblia dettó, nagyon sok szándékos vagy nem szándékos ferdítést tartalmaz.
Vannak olyan ősi dolgok is, mellyek nem szorúlnak bizonyításra, nem kell mindent bizonygatni, csak azért, mert valakik ezt a marhaságot találták ki még arra is, hogy aki él, az a személy nem halott.
Sajnos ma akárhová lapozunk sokszor tévedések tömegét találjuk a régi iratokban, vagy feltételezésekben. Ezért ezeket egészséges kétjkedéssel kell fogadni. Méga Bibliát is. mert emberek írták, valamilyen érdekek mentén.
 

anirobijohanna

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Bihar! Te mennyi Biblia ismeretre tettél szert? És hol? Mert kétlem, hogy te egyáltalán olvastad volna a Bibliát!Vagy bármilyen képzettséged lenne ilyen téren.Úgy könnyű jártatni!
A Biblia nem Történelem könyv! Ne úgy olvasd! Nem is mese! Hanem hitre akar vezetne, hitet akar ébreszteni/kelteni az olvasóba! A Bibliát nem lehet megcáfolni, nem is fogod tudni, és senki sem fogja! És a sugalmazást most nem kezdem neked magyarázni, mert nem értenél egyet vele...vagy meg se értenéd, csak fújod a magadét!
Bocsánat, ha megsértettelek, nem volt szándékom, és bárki mást sem szerettem volna megsérteni.
A tekercsek nem zavarosak: 1947 Qumrán - egy ép Izajás tekercset találtak és más töredéket, amik többek között azt bizonyították, hogy a fordítok jó munkát végeztek! És nem várnád-e el, hogy az ilyen értékes tekercseket János bácsinak az utcáról bejövet kiadják, hogy olvasgassa szegény.Hiányosak az ismereteid, olvass utána!
 

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
Úgy tudom, a frigyláda Etiópiában van. Több példányban.....
Oké, hogy valami szent hely, nem lehet megnézni, de csak egy öreg papó őrzi, egyszer meg lehetne próbálni....eldőlne végre a vita.
 

Asperrimus

Állandó Tag
Állandó Tag
Asperr...!
Mondd meg nekem, hogy hol van a frigyláda? ha nem tudod, akkor pedig nem hiszem el, hogy létezett. Mit is tartalmazott?
Világosan leírtam, hogy hol találhatók a Mani Biblia legfőbb tézisei. Ha ez sm elég, akkor elkell Eötvös L.-ot keresned és megbeszélni vele.
Mondd meg nekem, ha tudod, hogy a Bibliát szavahihető írnokok írták-e? Ha ezt nem tudod, akkor mennyi lehet az igazság ebben? NEKED EZ BAKFITTY, HISZEN MINDENT TUDSZ..
Az őstörténelme pedig még nem érte el az általad okoskáknak aposztrofált történészek agyát ---és nem is fogja teljes valójában. Leírtam már -csak megint nem vetted észre- hogy mi az oka ennek. Nagyon nyílvánvaló ez..
Azthiszem, hogy a tanácsaidra nem fogok hallgatni, mindenkinek joga van ahhoz, hogy úgy lássa a világot, ahogyan gondolja. Továbbá olyan dolgokat kutasson, melyekhez kedve, akarata van. Mintha már erről is írtam volna...
Megjegyzem a Biblia hitelessége sokszor kérdéses. Az Arvisurában lévő történetek jórésze pedig megtörtént. Ebben nem olyanmódon teremtik a világot és benne az embert mint abban a könyvben, mellyet olvasol. na persze hiteles, elfogadható 7 nap alatt a világot összehozni?...
Csak akkor jogos pl az Arvisurát bírálni, ha ezt olyan ember teszui, aki minimum elolvasta..különben a levegőt rezegteti. Ez minden szellemi alkotásnál így van.
Kedves Bihar!

Sok vonatkozásban igazad lehetne, ha ez nem a Biblia topikja, hanem az Arvisuráé lenne, és én mentem volna oda, hogy akadékoskodjak vele kapcsolatban. Ez azonban fordítva történt. Nem én bíráltam az Arvisurát, hanem Te tetted ezt a Bibliával, olyan dogokat állítva, amelyek igazolhatatlanok.

A Biblia hitelessége Számodra kérdéses, sokak számára nem az. A Bibliából nem csupán a legfőbb tézisei maradtak fenn, vagyis utána lehet olvasni, méghozzá benne, míg az általad preferált könyv nincs meg. Készülék nuku, felhasználói kézikönyv töredékekben.

Az asperrimus, egy felhasználói név, nekem semmit sem jelent, teljesen véletlenül választottam, úgyhogy nem szívügyem. Az azonban véleményem szerint elvárható egy közösségi oldalon, ha már megszólítasz, akkor ne féltsd az ujjaidat, hogy elkopnak! Ennél még az is jobb lenne, ha megszólítás nélkül írnál, valahogy csak kitalálnám, hogy nekem szól, ha másból nem, a beidézett szövegből. Egyébként pedig úgy szólítasz, ahogy akarsz, én pedig arra hallgatok, amire én akarok.
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Azthiszem túlzottan akadéskodsz Asperr...ráadásul az Arvisurával kapcsolatos témát nagyságod kezdeményezte. Méghozzá az Árpád kezdte "kalandozásokkal" mellyek az avar kincsek visszaszerzésére irányultak. Ezek az avar uruki templomokból rabolt rituális kincsekből még a pápa is részesedett. A kincsvisszaszerzés pedig 955.-ben zárult, amikor Augsburgban Konrád elárulta, hátbatámadta a korábban segítségűl kért magyar töményt (10 000 fő). De erről nem volt fogalmad, ennek ellenére kijelentetted, hogy " a rabló magyarok" ezt és eztcsinálták...De jócskán van még más is, mely nem ide tartozik.
Sajnos az a kategória lehetsz, akik kérdezni nem tudnak, csípőből okosak.
Úgyhogy jobbnak látom nem foglalkozni a tudományosnak látszó Bibliázgatásoddal. Mindenesetre Sába királynőjéről sem maradt semmi, akkor nem is létezett? Új elem viszont, hogy szerinted Anyahita Isten volt.
Természetesen a legjobb, aha kételkedsz a magyarok ősvallásábnak -urki-mani a neve- létezésében,ez hozhat a legtöbbet..pláne ha az elégetett Mani Bibliákra hívatkozol. ja persze nem sok volt ezekből, ugyanis még a könyvnyomtatás feltalálása messze volt...az uruki kolostorokban (Keszthely, Pásztó, Pentele, Zebegény stb..) és néhány fejedelmi családnak azért megvolt.
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
Ugy látszik mo.-on mindig a kisebbség viszi a hangot.
-
2546-org.jpg

Kedves Ernő,

A táblázatodról egy régi sztori jutott az eszembe. Amikor a ... -Barátság MG TSZ elkészítette az év végi jelentést és beírták, hogy a TSZ 100%-al növelte a gépparkot és felülmulták a kapitalisták adatait. Amikor az ünneplő TSZ-tagok megkérdezték, hogy ez pontosan mit jelen, kiderült, hogy vettek két használt traktort és így most van 4. :D

Nagyon szép a táblázatod, csak a matekkal van egy kis baj. Ha a százalékot számszerűsíted lélekszám szerint, minden ateistára jut legalább öt hívő. Ha Kína lakosságát egy rendszerváltás után kérdeznék a statisztikusaid és az arabokat valamint Izraelt is belevennék a kimutatásba, szerintem a számok csak emelkednének. kiss

Ha kizárólag a magyar adatokat vizsgálod, szeretném felhívni a figyelmedet, hogy a bejelentett tagság, nem azonos a hívők számával. Ha megkérdezés alapján készítették a statisztikát, az is fontos, hogy a megkérdezés milyen rendezvényen történt.
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Franknak tökéletesen igaza van. Ilyen grafikonok nem sokat érnek.
y-Etike! Ilyet ne is kérdezz, legfeljebb az uruki templomok és kolostrorok alapjai maradtak meg, ezekre is ráépítettek azután. Írnék egy példát: Budakalászon,a település fölött -a Kevély hegyek felé- volt Buda fősámán -Atilla bátyja volt- erődítése, vagyis fősámáni székhelye, ez 435.-ben épült. Alatta egy monostor és egy templom, fölötte vagy 300-400 m-re - közel a hegytetőhöz-egy függ. szikla által határolt valószínűsíthető temetkezési hely. Ha arra jársz láthatod: pár rovásbetű is rávan vésve és sokkal későbbiként egy címer a sziklára. A fal megközelítése pedig akadályozott volt valaha..Ezeket a dolgokat kb 10 éve fedezte fel valaki, aki ért a növényzet faggatásához és erre bóklászott, gombáért. Ez a valaki ma is kutatja területet mellesleg. A Habsburgok pedig -a mult eltörlése okán- annakidején az utolsó kőig elhordatták az építmények elemeit. Kiderűlt: még fizettek is a kövek elhordásáért, a gombaszedő szerint. Ma pl kőbánya található Buda erődítésének a helyén, mely egy vizszintes kis plató volt. A google-ban megnézheted a falu fölött van egy nagyobb fehér folt...ez a helyen volt Buda 7 szintes épülete. Pontosan leírja a méreteit az Arvisura. Ma is megvan viszont a kiszáradt kútja...és látható lejjebb a monostort övező ősi árok...tehát csak ilyenek. Nemtudni, hogy a függ. szilkafal mögött milyen leletek vannak. Egy alapítvány szinte pénz nélkűl küzd a megoldhatatlannal..Buda székhelye Árpádék idején még megvolt, ennek a területnek fehéregyháza vlt a neve és használták is. A koronázás után Vajk is idejött pihenni, Esztergomból.
Keszt asszony -az utolsó nagy avar fejedelem (Bős Arnó) özvegye volt- pedig Keszthelyen élt a monostorában...ennek talán még a helye sincs meg....és sorolhatnám az idegen papok, hatalmak tetteit. Szellemi-tudati szándékos rombolását.
Az igazi őstörténelemkutatás sohasem állt eddig össze, legfeljebb azt olvashatod: itt ezt találtak, ott meg amazt..Megengedhetjük magunknak biztosan...ilyen egy jólvezérelt gazdagmultú csóró ország..Gondolj még a Szfehérváron lévő szétválogatatlan királycsontokra és teljes lesz a képed..
A kalászi kutatásokat természetesen a kutya sem támogatja, nemhogy a t. MTA tenné ezt....
Mellesleg azt is tudni hová temették Álmost...mit gondolsz ez a zempléni település törődik ezzel?
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Úgy tudom, a frigyláda Etiópiában van. Több példányban.....
Oké, hogy valami szent hely, nem lehet megnézni, de csak egy öreg papó őrzi, egyszer meg lehetne próbálni....eldőlne végre a vita.

El tudod azt képzelni, hogy az az egy szem rozzant pap (akit különben is két évente lecserélnek, mert addigra általában meghalnak valamilyen titokzatos kórban) meg tudná akadályozni, hogy megnézzék a frigyládát a világ hatalmasságai? :mrgreen:

Sima ügy, nem tudom miért kell ezt ragozni. Összeomlana a zsidó-keresztény vallás egész hitrendszere abban a percben, amikor közszemlére tennék azt a bizonyos misztikus tárgyat, a frigyládát.

Kinek volna az jó? Nekik biztos nem....
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Sajnos sokan az egyszerű igazságot sem ismerik, mert elködösítették előttük. Márpedig arról van szó, hogy Jézus ÉRDEKNÉLKŰLI SZERETETVALLÁSÁT érdekelvűvé tették Rómában. Ennek megfelelően azután mindent alárendeltek ennek a célnak. Jézus eredeti vallása az uruki-mani vallás egyben a magyarok, avarok, hunok ősvalása is volt. Jó lenne ha néhányan ezt tudnák.
Hosszú ideig komoly adót is szedett Róma ill. Vatikán, mellyet a magyarok fizettek a legtovább...Badiny Jós Ferenc kiszámolta, hogy ez sok évszázad alatt milyen horribilis összeg. Könyörtelenűl behajtották az egyházi adót IS a parasztokon uraik..Érdekes, hogy az is ködös, miért leginkább latinok a pápák. A magyarok kérték, hogy minden 25. pápa magyar lehessen...az lett? Na persze megígérték, csak csatlakozzanak Rómához...az nem kerűl semmibe.
Volt a latinok perezeltálta kereszténységnek egy olyan kezdeti időszaka, melybe belefért az is, hogy a papok kocsmát is üzemeltettek, sőt inkvizíciót hoztak létre, mert e keresztény hittel a kínzás összefért és a megkinzottak elégetése dettó. Volt nekik Galileiük is...boszorkányaik is ..hiába, szerették a csillagászatot.Hogy is van ez? Akkor kit is tisztelhetünk a pápaságban? Elég ezért egy langyos bocsántkérés? Kiknek elég?
Számtalan kérdés lenne még--
A magyar ősvallás érdeknélkűli szereteten alapult, elhitették, hogy pogányok őseink..holott igazi keresztények voltak és elhitették, hogy adózniuk is kell: a pápának és uraiknak és másoknak..Most pedig nyavajognak: kevés a hívő stb..Jézus jóakaratú, emberszerető hitet akart...mi lett belőle? Egy torz akármi. Itt azután jön az eretnek kérdés is: Jézus származása?? Nem bizonyítható egyértelműen sokminden..mert nem akarják/-ták, érdekeik miatt.
Vajk István az idegen papoknak 12 főúr megfélemlítés miatti kivégzését engedte meg...a sorban első Koppány volt. Vajk döntése nem volt nyílános...talán máig nem az. Vazul már a 13. lett volna, ezért csak a szemeit nyomták ki és ólmot öntöttek füleibe később...Vazul Géza féltestvére volt. Tonuzóbát pl a feleségével elásták -nyakig- a tiszai révnél, szétverték fejeiket, azon tüzet raktak stb..Jobb is, ha sokan nem ismerik az Árpádház tagjait sem részletesen, egymással kapcsoltos dolgaik sem emelkedettek...többnyire. . Vajk a váci püspök javaslatát nem vette figyelembe és utódjául Orseoló Pétert jelölte és ettől kezdve ők is többnyire gyilkolták egymást..Könyves Kálmán is szemeket tolatott ki, pl Vak Béláét is.
Még egy apró hazufgság, amivel fényezték magukat: nem 1000-ben, hanem 1001.-ben kornázták meg Vajkot és a koronát nem a pápa adományozta, hanem az Arnók, így a pápa mindössze "megáldotta"...a fennmaradt "intelem" sem Vajk műve...Így hajtották aklukba a magyarokat .
 

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
El tudod azt képzelni, hogy az az egy szem rozzant pap (akit különben is két évente lecserélnek, mert addigra általában meghalnak valamilyen titokzatos kórban) meg tudná akadályozni, hogy megnézzék a frigyládát a világ hatalmasságai? :mrgreen:

Sima ügy, nem tudom miért kell ezt ragozni. Összeomlana a zsidó-keresztény vallás egész hitrendszere abban a percben, amikor közszemlére tennék azt a bizonyos misztikus tárgyat, a frigyládát.

Kinek volna az jó? Nekik biztos nem....


Nehéz lehet ott a fejvadász cégeknek erre az állásra embert találni... Bizonyára élethosszig tartó munkaviszonyt ígérnek....
Jut eszembe erről:
Hol van most a csernobili erőmű portása?
A Lenin-atomtengeralattjárón akkumulátor...
 

anirobijohanna

Állandó Tag
Állandó Tag
Jézus eredeti vallása az uruki-mani vallás egyben a magyarok, avarok, hunok ősvalása is volt. Jó lenne ha néhányan ezt tudnák.

Jézus zsidó volt! Ezt megfogalmazták római iratok pl.Suetonius, Plinius helytartó, Josephus Flavius stb. és a rómainak nem állt érdekében, hogy zsidót megemlítsen. Tehát újra hangsúlyozom Jézus zsidó volt.


Hosszú ideig komoly adót is szedett Róma ill. Vatikán.

Ma is van adó! Péterfillérek a neve. De egy intézmény működéséhez, fenntartásához szükségesek az anyagiak. Az ősegyházban is vagyon közzösségben éltek, vagyis volt közös vagyon, amiből gazdálkodtak.

Érdekes, hogy az is ködös, miért leginkább latinok a pápák.

A latin alatt mit is értessz? Olaszt? Vagy nyugati származásút? Mert eléggé nem vagy tisztában e mondat alapján mi is a latin illetve görög közti különbség, vagy kelet és nyugat?


A magyarok kérték, hogy minden 25. pápa magyar lehessen...az lett? Na persze megígérték, csak csatlakozzanak Rómához...az nem kerűl semmibe.

Hol is kértek ilyesmit? Hol van ez megfogalmazva? A pápaválasztás 1059 óta többnyire a bíborosok választják, és bár többször vétózták a pápaválasztást, több pápa is volt egyszerre, de olyan ígéretet biztos nem tett az egyház, hogy akkor minden 25. magyar lesz.

Volt a latinok perezeltálta kereszténységnek egy olyan kezdeti időszaka, melybe belefért az is, hogy a papok kocsmát is üzemeltettek, sőt inkvizíciót hoztak létre, mert e keresztény hittel a kínzás összefért és a megkinzottak elégetése dettó.

Az inkvizíció valóban nem volt egy szép eseménysorozat, de tegyük hozzá azért az államnak is rengeteg érdeke fűződött hozzá, mert pl. adósságait a zsidók fele könnyebben letudhatta, ha eretnekséggel vádolta őket.(lásd spanyol inkvizició!) És hozzáteszem, bár történtek túlkapások, azért az állam ítélte halálra az embereket, az állam kínozta, az egyház megállapította eretnekséget. De ha ma néznénk szintén eretnekséggel minden másodikot el lehetne ítélni, mert hitünk elég bonyolult, de jó ez így, hogy bonyolult, mert erősebb hitet követel!

Jézus jóakaratú, emberszerető hitet akart...mi lett belőle? Egy torz akármi. Itt azután jön az eretnek kérdés is: Jézus származása?? Nem bizonyítható egyértelműen sokminden..mert nem akarják/-ták, érdekeik miatt.

És még egyszer: Jézus zsidó volt! És az emberszeretet, amit Jézus akart csak rajtunk áll! Mi nem vagyunk tökéletesek, de törekedhetünk arra!


  • És amit még mindig nem értek a Bibliának mi köze van a magyarok történelméhez?
  • A Biblia REMEKMŰ! Tolle et lege!
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
A Biblia REMEKMŰ! Tolle et lege!

DEO GRATIAS!

<iframe width="480" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/VCqPVDKoMD8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Hiúságok hiúsága-Vanita di vanita

Keresel itt, keresel ott, de mikoron a halál elragad,
mi marad az élvezetekből,
hiábavaló hiúság.

Ha csak a gyönyöröknek élsz,
csak a drága kincsek csillogását látod,
a végén mi marad neked,
hiábavaló hiúság.

Keresel itt, keresel ott,
az élvezeteket hajszolod,
vidám vagy, száműzöd a gondot,
de ez csak hiábavaló hiúság.

Ha a tükörben nézed
nyugodt tekinteted,
el sem képzelheted,
hogy e nap a te végzeted.
Minden hiúság, csak hiúság,
éljetek boldogan és szerényen,
legyetek jók, ha tudtok,
a többi úgyis hiábavaló hiúság.

Minden hiúság, csak hiúság,
adj, Uram nyugodalmat,
segítsd a bizodalmat,
és a békesség sem hiányozhat.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére