Biblia, minden ami a Szentírással kapcsolatos!

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Bihar

Kitiltott (BANned)
Kevercs ám ez...nagyon.
Keveredik itt a Tóremhit a semmivel. A Tóremhit szerint 7 ég létezik. A legfelsőben Ata-Isis ücsörög Éá (Évával) -val, a feleségével, nekik arany ill. ezüstpalotájuk is van, meg tavuk, az élet vizével (Petőfi ráérzett: Kukurica J.), meg egy csodafájuk is.. . Egy szinttel lejjebb Atáék SIS tórem nevű fia lakik a nejével: Hárpia tóremmel...egyel lejjebb Numi tórem a felségével, Joli tóremmel...Numi persze Sisék fia....Numi legokosabb fia a Világfelügyelő Numiék alatt lakik..Alatta a jó, majd a rossz szellemek (Ármány stb) , végűl a teremtett lelkek..stb...Van Ruda tóremjük (égi kovács) Van Kaltes asszonyuk, akinek a fia a Szíriusz.. stb.-.-
Eddig a Tóremhit..na persze éppencsak említve.
Joli Tórem a Földanya -máskppen- Ő a mi felügyelőnk...(aranyszobrát az avaroktól elvitték még a baszkok,ma is ott..)-
Anyahita hozta a Fööldre az egyistenhitet (nem Jézus, Ő csak követő)...a székelyeknél Anyahita neve: Boldogasszony..az egyik lánya pedig: a Kisboldogasszony...ésígytovább.
Y-Eti, ne nagyon büszkélkedj a könyveddel, nem fogod végigolvasni, fogadjunk! Vagy előszörre felét ha érted..és rámegy fél éved.
Magam már 7-8 éve foglalkozom ezzel, talán már értem miről szól, mit ír.
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
Kedves Yeti! Ha eljutottál az olvasásban addig a részig, hogy Toronto = Tor ontó, köztudottan ősi rituális hely, majd másold be nekem a szöveget. Köszi!
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Hallgas az okos Frankokra, y-Etike. Vagy mégsem? Hol önbizalomkodik, hol gúnyolódik ugyanazon. Ez azután a döfi. Talán kerűlnie kellene ezt az érzékeny témát, mert magyarkodik. Ez tilos! Ősi kultikus helyre vágyik biztosan HFI a (Ho-fi) bácsi. Mondjuk egy közelkeleti csodahelyre, ahol a barlangokban ősi tekercsek tekeregnek a porban...de miért és minek? Ja és kiknek?
Például Zsá-lem (Jeru nélkűl) ilyen hely.
Ha szabad megjegyeznem, önbizalomban nincs hiánya a magyaroknak. Jobban körűlkell néznie a minősítőnek. A történelmünk átírását pedig minden módon akadályozzák jószándékú valakik, de ez sem számít.
Megkellene viszont alapdolgokat érteni, ha valaki a magyarokkal foglalkozik, mégpedig a honnan jöttek, kik ők...kérdésre adott valós válaszokkal...Persze az mégjobb, ha ezt nem ismerik, de a gúny előkerűl a bukszájukból. A megismerés strapás.
 

anirobijohanna

Állandó Tag
Állandó Tag
Az biztos nem ismerem annyira mint Te ezeket a nézeteket, de azt hiszem az egyház és a Biblia egymástól nem elválasztható. Ezért én együtt tudom elképzelni Őket.
Sajnos nem találkoztam még olyannal mint amit Te említesz.

Én nem is választom el a kettőt! Egyik a másik nélkül nem elképzelhető!Jézus az Egyházra bízta! És hál´istennek én sok olyan embert, papot, világit ismerek, akiket csak csodálni tudok elhivatottságukért!

Biztos igaz, hogy nem akárkik voltak azok az emberek, de ilyenkor az is eszembejut, hogy ugyanígy okos embereknek tarották azokat is, akik sokáig azt a tanították, hogy a Föld lapos, akik eretneknek kikiáltott embereket megégettek és kitiltottak, megbélyegeztek és az idő bár meghozta az Ő igazukat az okos emberek csak fogcsikorgatva adták meg nekik az elismerést. Ennyit az okos emberekről.

Sok okos ember van, de nem biztos, hogy mindegyiket a Szentlélek vezeti!Én ebben is hiszek!

Azt pedig hová teszed ahogy az Igét ment hirdetni az indiánokhoz? Mikor a kulturát és népet próbálta az Ő igaz hitére téríteni?

Történtek hibák (spanyol-portugál gyarmatokon is stb.), ha jól tudom, II. János Pál bocsánatot is kért az egyház bűneiért, vissza nem lehet csinálni...sajnos...és ezután is lesznek hibák, de a szeretet mindent legyőz!<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5Crobi%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:TimesNewRoman; panose-1:0 0 0 0 0 0 0 0 0 0; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:auto; mso-font-format:other; mso-font-pitch:auto; mso-font-signature:3 0 0 0 1 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:RO; mso-fareast-language:RO;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <o:shapedefaults v:ext="edit" spidmax="1026"/> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <o:shapelayout v:ext="edit"> <o:idmap v:ext="edit" data="1"/> </o:shapelayout></xml><![endif]-->[FONT=&quot][/FONT]

Hibák sajnos még 2000 év után is vannak, mégis a hatalomért, pénzért való kapaszkodásuk az ami egyben tartja Őket.

A nők helyzete másodlagossá vált az egyház számára, annak ellenére, hogy lehetnek bármik, de az Igét a szószékről nem hirdethetik.
Ez természetesen az én véleményem, és nem kell mindenkinek ezt vallania, de sok esetben az un. nem vallálos emberek többet tesznek a hit életben mint akik azt vallják.

Mindenkinek a saját helyén kell helytállnia szerintem. A nőknek is van szerepe az Egyházban, nemcsak a klerikusok kell tevékenykedjenek, világiak, nők, férfiak egyaránt. Igehirdetés nemcsak szószékről lehet... és sajnos egyre üresebbek a templomok sok helyen nem sokan hallgatják a szószékről mondott igét.
Köszönöm a hozzászólásodat!

Üdv.[/quote]
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
azt hiszem az egyház és a Biblia egymástól nem elválasztható..
sajnos...;)

Ezért én együtt tudom elképzelni Őket..
Az elképzelés jó,csak sajnos a kivitelezés hibádzik..néha...

ilyenkor az is eszembejut, hogy ugyanígy okos embereknek tarották azokat is, akik sokáig azt a tanították, hogy a Föld lapos, akik eretneknek kikiáltott embereket megégettek és kitiltottak, megbélyegeztek és az idő bár meghozta az Ő igazukat az okos emberek csak fogcsikorgatva adták meg nekik az elismerést. .
Ez is az emberek műve volt.
De mi köze ehhez Istenhez,az ő tanitásához?:confused:

Hibák sajnos még 2000 év után is vannak, mégis a hatalomért, pénzért való kapaszkodásuk az ami egyben tartja Őket..
Egyet kell,hogy értsek veled.

A nők helyzete másodlagossá vált az egyház számára, annak ellenére, hogy lehetnek bármik, de az Igét a szószékről nem hirdethetik..
Tudomásom szerint a reformátusoknál létezik.A nőket is lelkésszé szentelik.

Ez természetesen az én véleményem, és nem kell mindenkinek ezt vallania, de sok esetben az un. nem vallálos emberek többet tesznek a hit életben mint akik azt vallják.

Üdv.
Mindenki véleményét tiszteletben tartjuk!
Az pedig,hogy ki tesz többet,szubjektiv dolog,és mind embere válogatja,akár hivő,akár nem.
szeretettel:Éva
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
Hallgas az okos Frankokra, y-Etike. Vagy mégsem? Hol önbizalomkodik, hol gúnyolódik ugyanazon. Ez azután a döfi. Talán kerűlnie kellene ezt az érzékeny témát, mert magyarkodik. Ez tilos!

Szia Bihar!

Rég csevegtünk. A hozzászólásomban valóban az irónia játszotta a főszerepet, és ahogy látom betalált. Az én véleményem szerint az Arvisura mesevilága hamis felsőbbrendűséget sugall a magyaroknak, ami az én véleményem szerint káros. A környező népek csak röhögnek rajta és még azok a valós történelmi tények is nevetségessé válnak, amik valóban történelmünk alapja.
Minden hazugság igaznak tűnik, ha van 20% igazságtartalma, csak az a baj, hogy egy ilyen történetből már nem lehet kiválogatni, hogy mi az igaz és mi a hamis. Az Arvisura ugyanazt műveli a történelmünkkel, mint amit a gnoszticizmus művelt a keresztény vallással. Ilyen alapon akár Ernő kedvenc művét a Harry Pottert is lehetne oktatni, hisz annak is van valóságtartalma, és ha a szereplők közül valaki olvasta a Bibliát, a Harry Pottert is össze lehet kötni egy bibliai topikkal. Miért kell az nekünk, hogy mindenki a MAGYAROKON RÖHÖGJÖN?
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Frank úr!
Ami írogatsz az szánnivalóan gyenge dolog. Nem ismersz valamit -esetleg hallottál róla- és ezt cáfolod. Ezt amolyan "brüsszeli dolog"...ha majd elolvastad a könyvet és megis szeretnéd érteni,akkor beszélhetünk róla.
Nem jó a hasolnatod sem, nem is lehet az, miután nem tudod miről van szó.
Nem röhögnek csak az ostobák azon a dolgon mellyet nem ismernek. Ám tegyék, ingyenes. Itt persze megszünt az a hát a Budakeszi felé vezető úton, ahová a "tájékozatlan vagyok, de gúnyolódok" típusú masztabák valóak lennének.
Szóval szólj, ha már tudod mit szeretnél mondani....-
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
Frank úr!
Ami írogatsz az szánnivalóan gyenge dolog. Nem ismersz valamit -esetleg hallottál róla- és ezt cáfolod. Ezt amolyan "brüsszeli dolog"...ha majd elolvastad a könyvet és megis szeretnéd érteni,akkor beszélhetünk róla.
Nem jó a hasolnatod sem, nem is lehet az, miután nem tudod miről van szó.
Nem röhögnek csak az ostobák azon a dolgon mellyet nem ismernek. Ám tegyék, ingyenes. Itt persze megszünt az a hát a Budakeszi felé vezető úton, ahová a "tájékozatlan vagyok, de gúnyolódok" típusú masztabák valóak lennének.
Szóval szólj, ha már tudod mit szeretnél mondani....-

Csak azt szeretném mondani, hogy a zsinagógába ne menjen az ember keresztetvetni, a nudista öltözzön fel ha templomba megy....., az Arvisurát pedig vitassuk meg az Arvisura fórumain.
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Kicsi Fecske..
Jézus persze magyar volt. De aki ezt a butaságot mondja, nem ismeri: a magyar nép Jézus után alakult ki. Tehár olyan, hogy magyar nem létezett Jézus idejében, csak iu. 200-tól. A történet hosszú, többször leírtam már mi történt ekkor az Uralnál..
Názáret és környéke különben Jézus idejében meglehetősen vegyes népességgel rendelkezett: zsidók, arabok, szabírok stb éltek ott. József tekton -űgy hírlik- szabír volt. Hogy kik a szabírok..?
 

komsz

Új tag
Mindenki szubjektíve azt hiszi, amit akar. Számomra Jézus az Isten fia. Se nem magyar, se nem zsidó... Egyszer meghallgattam egy előadást a magyar nép eredetéről, Mezopotámia mezőfölddel való egyezéséről, az arabok "a rabok" szóértelmezéséről. Magyarnak vallom magam, büszkén, de nem elvakultan... nem hiszek, hogy mi magyarok mindenek felett állnánk,de mint mondottam, teljesen szubjektív, ki mit gondol.
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Elnezest kivanok, de nekem volna egy kerdesem ha lehet...

Az elmult napokban vegig neztem nehany videot a bibliarol Dr. Patton es Mr. Hovind eloadasaban.
Nem ertem a Noe barkajat. Hogyan fert bele abba a barkaba annyi allat?

Megmagyarazna valaki? Kosz.
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
Elnezest kivanok, de nekem volna egy kerdesem ha lehet...

Az elmult napokban vegig neztem nehany videot a bibliarol Dr. Patton es Mr. Hovind eloadasaban.
Nem ertem a Noe barkajat. Hogyan fert bele abba a barkaba annyi allat?

Megmagyarazna valaki? Kosz.

Természetesen, tudjuk a választ. Az egyik ismerősömet idézném:

Majd en megmondom a frankot, mert most hallottam a Hovindtol.
Nem kollott akkora barka mert nem felnott elefantot vittek hanem kolok elefantot es az kevessebb helyet foglal. Es nem eszik annyit.

OK OK! Kicsit csaltam, de Kedves István, Te sem felkészületlenül kérdeztél.
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Elnezest kivanok, de nekem volna egy kerdesem ha lehet...

Az elmult napokban vegig neztem nehany videot a bibliarol Dr. Patton es Mr. Hovind eloadasaban.
Nem ertem a Noe barkajat. Hogyan fert bele abba a barkaba annyi allat?

Megmagyarazna valaki? Kosz.

Állítva.;)
 

Asperrimus

Állandó Tag
Állandó Tag
Elnezest kivanok, de nekem volna egy kerdesem ha lehet...

Az elmult napokban vegig neztem nehany videot a bibliarol Dr. Patton es Mr. Hovind eloadasaban.
Nem ertem a Noe barkajat. Hogyan fert bele abba a barkaba annyi allat?

Megmagyarazna valaki? Kosz.
A témakörrel már foglalkoztam, de mivel nem könnyű megtalálni, beidézem két egymástól időben távol álló hozzászólásomat, pontosabban az idevágó részeit. Arra az esetre, ha esetleg a szövegkörnyezet is érdekelne: az egyik a #239-es, a másik pedig a #3340-es rajtszámot viseli ebben a topikban.

"Kérdésedre az a válaszom, hogy mivel a Biblia tényként írja le a Noé bárkáját a méreteivel együtt, ezért én azt szó szerint elfogadom. Ha azonban kiderülne egyszer, hogy mégsem pontosan ezek voltak a bárka méretei, akkor sem esnék kétségbe. Az tény, hogy azt olvastam egy könyvben, hogy az Araráton, ahol a Biblia szerint megfeneklett Noé bárkája, valóban találtak egy ősrégi faszerkezetet, de tudtommal nem vizsgálták még behatóan, ugyanis az Ararát Törökországban van, az pedig muszlim ország és nem áll érdekükben a Biblia tanításait alátámasztani. Ez vonatkozik Egyiptomra, Jordániára és a többi arab országra, amelyek a Biblia által leírt dolgok helyszínén helyezkednek el. Azt azért hozzáteszem, hogy én az arabokat és a törököket kultúrnépnek tartom, és alapvetően nincs rossz véleményem róluk. Én ismertem egyiptomi, libanoni és marokkói arabot, és ismertem törököket is és mindegyikük intelligens és szimpatikus ember volt. Az azonban tény, hogy a legtöbb arab alanyi jogon utálja a zsidókat, akik a szívemnek kedvesek.

Az állatokat illetően majdnem biztos vagyok abban, hogy sok olyan faj van, amit bár a tudomány önálló fajnak tart, de valójában ugyanazok a fajok, csupán másképpen néznek ki, ahogy az emberek is feketék, fehérek, sárgák, és ezeken belül is nagy eltéréseket találunk egyes nemzetek fiai között, de a Biblia kijelentése szerint minden ember Ádámtól származik, és minden ember a Noétól származik, mert egyedül ő és a családja élték túl az óvilágot. Én azt gondolom, hogy például az indiai és afrikai elefánt egy faj, ahogy a nílusi víziló és a törpevíziló is. Úgy gondolom, hogy különösen azok az állatok, amelyek egymással keresztezhetők, és életképes, szaporodóképes utódokat képesek produkálni, azok ugyanannak a fajnak a képviselői. Például a gabonasikló keresztezhető a patkánysiklóval és a királysiklóval. Tudom, hogy a herpetológusok pikkely és csigolyaszámról is beszélnek, valamint különböző mintákról, stb. De az a tény, hogy ezek az állatok genetikailag összeillenek, számomra azt jelenti, hogy valójában ugyanabba a fajba tartoznak. Ha objektív szempontból közelítjük meg, akkor, ha egy busmant összehasonlítunk egy svéddel, vagy egy arabot egy kínaival, akkor azt lehetne mondani, hogy különböző fajhoz tartoznak, de ez nem igaz. Hasonlóan, vannak állatok, amik bár meglehetős különbségeket mutatnak, mégis ugyanannak a fajnak a képviselői. Például a kutyák, vagy a macskák. De ha a lovak sokféleségét megnézzük, eltekintve a fajtáktól, vannak hideg és melegvérű lovak, ami persze, nem a testhőmérsékletükre vonatkozik, de lehet keresztezni őket, ők a sodrott jelzőt kapják. Vannak pónilovak, vannak törpelovak, óriáslovak, stb. Vagy a kaméleonoknak kb. százötven fajuk van, de nem gondolom azt, hogy a teremtéskor ennyi féle kaméleon lett teremtve, hanem azt, hogy az ősökbe belekódolta a Teremtő a sokféleséget, és a leszármazottaknál gondoskodott arról, hogy ez a sokféleség egy fajta rendszerben jöjjön elő. Hasonlóan a papagájokhoz, ahol megkülönböztetünk törpepapagájokat, kakadukat, arákat, aratingákat, denevérpapagájokat, sándorpapagáj-féléket, stb. Nem gondolom, hogy a Teremtő külön teremtett kormosfejű, rózsásarcú, álarcos, szürkefejű és hegyi törpepapagájt, vagy zöldszárnyú, kék-sárga, jácintkék és egyéb arát, vagy nagysándor, kissándor, szilvafejű, rózsásmellű, himalájai papagájt, stb. Én úgy gondolom, hogy ha egyáltalán több fajta papagájt teremtett, akkor csak a különféle nemzetségek szerint, de azt is el tudom képzelni, hogy mindössze egy párt, amibe azonban belehelyezte a sokféleséget, ahogy már írtam. Egyébként az könnyen belátható, hogy a papagájoknak közös volt az ősük, hiszen vannak olyan jegyek, amelyek minden egyes papagájra jellemzőek, az ember azonnal felismer mindenféle papagájt, és nem keveri össze a baglyokkal, vagy a sólyomfélékkel. Ha a kaméleonokat nézzük, azok összes fajára jellemző, hogy a lábujjaik kettő-három arányban össze vannak nőve, mégpedig úgy, hogy a mellső lábukon kettő kifelé, három befelé, a hátsó lábukon pedig három kifelé, kettő pedig befelé néz. A szemeiket kúposan összenőtt szemhéj védi, ami szinte csak a pupillát hagyja szabadon, az íriszből csak kevés látszik. A farkukat csiga alakban képesek maguk alá tekerni, illetve kapaszkodni vele, Ez még a törpekaméleonoknál is felfedezhető jegy, pedig nekik nagyon rövid, tömpe farkuk van, kapaszkodásra nem alkalmas. Az összes kaméleon nyelve kilőhető és ezt csuklós csontszerkezet teszi lehetővé.Minden kaméleon képes a színeit bizonyos keretek között megváltoztatni a hangulatának megfelelően. De például a madagaszkári párduckaméleon olyan sokféleséget mutat, hogy az egyik területen pirosak a hímek, a másik területen türkizkékek, a harmadikon sárgák, a negyediken zöldek. Ezeket alfajoknak tekintik. Persze, ezek általában nem egyszínűek, és a legtöbb alfajon az összes szín megtalálható, csak teljesen más arányban. De megvannak a gekkóknak, az anoliszoknak, az agámáknak, a leguánoknak, a varánuszoknak is a saját jegyeik, amelyek által elkülöníthetőek más gyíkoktól. Összefoglalva, nem gondolom azt, hogy az összes ma a Földön előforduló fajt és fajtát bevitte Noé a bárkájába. De azt gondolom, hogy minden ma a Földön élő szárazföldi állat őse a Noé bárkájában menekült meg az özönvíz pusztításától."

"Nem kísértem figyelemmel Jászladánnyal folytatott eszmecserédet. Valahol azonban egyszer leírtam, hogy én hogyan látom ezt a kérdést, kb. tavaly ilyenkor, vagy kicsit később. Azt elöljáróban szeretném tisztázni, hogy én az evolúció egyik formájában sem hiszek. Én úgy gondolom, hogy Noé bárkája valóban létezett, és valóban akkora volt, amekkorának a Biblia leírja. Állítólag az Ararát tetején ma is található egy nehezen azonosítható faszerkezet, amit azonban nehézkes lenne megközelíteni, arról nem is beszélve, hogy sokak érdekeit sértené a térségben, ha kiderülne, hogy hasonló paraméterekkel rendelkezik, mint a Biblia által leírt bárka. Azt is gondolom, hogy a földön található összes ember és szárazföldi állat őse a Noé bárkájából jött ki az özönvíz után. Mindezt szeretném pontosítani. A Biblia beszámolója szerint az egész emberiség egyetlen emberpártól származik. Mégis, ha a ma élő embereket tekintjük, akkor jelentős típusbeli különbségekre figyelhetünk fel akár bőrszínt, akár termetet, típust illetően. A Biblia úgy mutatja be Istent, mint aki a növekedés Istene. Elültet egy pici magot, és a végén egész erdőségek lesznek belőle. Mivel a Biblia nem ismer semmiféle anyagi önszervező képességet, és természetes kiválasztódást, ezért nem ezekben kell keresni a választ arra, hogy miért ez a sokféleség. Amikor Isten megteremtette Ádámot, akkor nem csupán a testét alkotta meg, és lehelte az orrába az élet Szellemét, hanem megalkotta Ádám genetikai készletét is - modern kifejezéssel élve. Az állattenyésztésben ismert fogalom a génkészlet és annak kimerülése, ami vérfrissítést tesz szükségessé. Ádám azonban, mint minden ember ősapja, olyan gazdag génkészlettel rendelkezett, és adományozott át a leszármazottainak, hogy még ma is működik. A mai genetika szerint nem is igazán lenne lehetséges, hogy egyetlen emberpártól, vagy akár száz, embertől származzon az emberiség, mivel pár generáció után kimerülne a génkészlet, vérvonalfrissítésről azonban szó sem lehetne. Én úgy gondolom, hogy Isten olyan génkészlettel látta el Ádámot, amiben már eleve benne volt a sokszínűség, az összes embertípussal, amely az özönvíz előtt élt, vagy amelyik azóta él a Földön. Ha ezzel párhuzamot vonok és vonatkoztatom az egész állatvilágra is, akkor feltehető, hogy a különböző fajokat szintén úgy teremtette Isten, hogy a génkészletükbe belehelyezte a sokszínűséget. Vagyis az egyes fajokon belüli fajtákat nem a különböző környezeti feltételek alakították olyannak, amilyenek lettek, hanem már eleve bele lettek kódolva az adott faj genetikai állományába. Hogy pontosítsam, hogy mire gondolok: A ma élő kutya fajon belül igen nagy a sokféleség, és határozottan megkülönböztethetőek egymástól. Ugyanakkor az összes kutya - csivava, foxi, pitbull, németjuhász, puli, bernáthegyi stb. - határozottan és egyértelműen a kutya fajba tartozik, és megkülönböztethető minden más fajtól, ők maguk is felismerik a másikban a kutyát, a példánál maradva, a bernáthegyi felismeri a csivavában, hogy az is egy kutya, sőt, ha sikerül valahogy áthidalniuk a szexuális nehézségeket, akkor szaporodóképes közös utódokat tudnak produkálni. Én úgy gondolom, hogy mind Noé és háza népe, mind azok az állatok, amelyeket bevittek a bárkába, sokkal gazdagabb génkészlettel rendelkeztek, mint manapság, ezért az utódaikban létrejött ugyanaz a sokszínűség, mint az özönvíz előtt, csak már nem ugyanabban a mértékben. A régészeti leletek azt igazolják, hogy az özönvíz előtti időkben sokkal gazdagabb volt az élővilág, mint manapság, pedig most sem lehetne éppen szegénynek nevezni. Bár tény, hogy ezt az evolúcionisták és a kreácionisták másféleképpen interpretálják. Én úgy gondolom, hogy Noé nem vitte be az összes ma élő állatfajtát a bárkájába, ahogyan az összes ma élő emberfajtát sem vitte be. De az meggyőződésem, hogy az összes ma élő ember és állat a Noé bárkája által megmenekült alanyoktól származik. Tovább is lehetne taglalni, de ennyi elég ahhoz, hogy megértsd, hogy hogyan gondolom. Mivel azonban ezt nem tárgyalja meg a Biblia, ezek csupán logikai következtetések a Biblia beszámolója alapján, nem pedig tények. "

És még egy cikk a National Geographic oldaláról:
Műholdfelvételeken látható Noé bárkája?

Múlt ősszel készült műholdfelvételek alapján vág neki egy kutatócsoport a törökországi Ararat-hegynek a nyáron. Az expedíció vezetője 98 százalékban biztos, hogy a felvételen Noé megrekedt bárkája látható.

Daniel McGivern üzletember és keresztény aktivista több mint húsz évvel ezelőtt tíz nagy projektet jegyzett fel Bibliájába.

A lista első helyén Noé bárkájának megtalálása szerepelt – írja a NationalGeographic.com.

McGivern 1995-ben látott hozzá komolyan a kereséshez.

Ekkor határozta el, hogy az Ararat hegyről készített műholdfelvételekkel próbál közelebb kerülni a célhoz.

Bárkaszerű képződmény a műholdfelvételeken


2003 nyara az elmúlt ötszáz év legforróbb nyara volt, így a hegy nyári olvadása is a szokásosnál erőteljesebb volt – valószínűleg ezzel magyarázható, hogy a korábbi felvételekkel ellentétben az új képeken egy fából készült, bárkaszerű képződmény látható a hegyen.

Idén július 15 – augusztus 15 között archeológusokból, geológusokból és gleccserkutatókból álló csapat indul a műholdfelvételek által jelzett hely felderítésére. Az expedíció vezetője a török Ahmet Arslan professzor, aki az elmúlt negyven évben ötvenszer mászta meg a hegyet.

Egy szemtanú korábban arról számolt be a török professzornak, hogy nagy valószínűséggel a bárkát látta a hegységben, de 200 méternél jobban nem tudta megközelíteni. Az Ararat északi oldalának meghódítása kemény és veszélyes vállalkozás.


Isten özönvizet bocsátott a Földre


Noé bárkájának történetét a Teremtés könyve írja le. Eszerint Isten, megelégelvén az emberek gonoszságát, elhatározta, hogy mindent elpusztító özönvizet bocsát a Földre. Egyedül a 600 éves Noét kímélte meg háza népével, és két-két darab állattal a Föld minden fajából.

Noé Isten útmutatásait követve egy 137 méter hosszú, 23 méter széles és 14 méter magas hajót épített, kívül-belül szurokkal kente be azt, valamint felül ablakot, oldalán ajtót vágott.

Ezután negyven nap és negyven éjjel esett az eső, a víz csak hét hónap után kezdett apadni, amikor is a bárka fennakadt az Ararat-hegyen.

Eddig hiányzott a tudományos bizonyíték

Az Ararat 5.346 méter magas, 4.300 métertől fedi örök hó. A jégcsúcsot 44 négyzetkilométer, átlagosan 90 méter mély hótakaró borítja.

A Törökország keleti részén, az örmény és iráni határnál fekvő Araratot nem könnyű megközelíteni: a terület politikailag rendkívül instabil, a régió jelentős része katonai területnek minősül, így számos engedélyt kell beszerezni a belépéshez.

A keresztény, a zsidó és az iszlám vallás is ismeri Noé és az özönvíz történetét. Már korábban is több utazó vélte látni az Ararat csúcsa közelében, a jégből és hóból kibukkanó fabárkát. Annak ellenére, hogy a bárkát régóta kutatják, – expedíciót indíttatott például az Araratra az orosz Miklós cár 1916-ban, valamint a CIA is vizsgálódott -, tudományos érvényű bizonyítékokra eddig nem bukkantak.

A feltételezések szerint az 1840-es nagy földrengés nem kímélte a bárkát, valószínűleg több darabra törhetett. A kutatók szerint reménykeltő viszont, hogy a műhold felvételeken vertikális és horizontális gerendák is jól kivehetők.

És még egy cikk videóval:
Megvan Noé bárkája? - videó

Kínai és török kutatók szerint 99,9 százalék az esélye annak, hogy előkerült a fából készült szerkezet. A kutatócsoport Kelet-Törökországban bukkant Noé bárkájának maradványaira. Fotók és videók a feltárásról!

Lassan már megszokottá válik, hogy szinte minden évben „szenzációs” bejelentéseket tesznek közzé Noé bárjának megtalálásáról. Legutóbb texasi régészek jelentették be (műholdas felvételekkel alátámasztva), hogy az iráni Elburz hegységben bukkantak rá Noé bárkájára, ezúttal pedig egy kínai-török kutatócsoport tett közzé fényképeket és videofelvételeket az Ararát-hegyen, 4 ezer méteres magasságban talált „hajómaradványokról”.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/LjpeQU7GIZc" allowfullscreen="" width="425" frameborder="0" height="349"></iframe>

Még titkos a helyszín

A 15 fős kutatócsoport egyelőre csak belső felvételeket hozott nyilvánosságra a radiokarbonos kormeghatározás alapján 4800 évesnek datált maradványról, ráadásul addig nem árulja el a felfedezés pontos helyét, amíg a török kormány régészetileg védett lelőhelynek nem minősíti.


A régészek szerint a megtalált szerkezetnek több, fagerendákból épített rekesze van, amelyek valószínűleg menedékül szolgáltak a bárkára mentett állatoknak. Azt a feltevést, miszerint településmaradványokra bukkantak volna, elvetik, mondván 3500 méteres magasság fölött akkoriban nem létezett emberi település. „Nem 100, hanem „csak” 99,9 százalék az esélye annak, hogy Noé bárkájára bukkantunk – nyilakozta a Fox News csatornának a kutatócsoport egyik tagja, Joang Wing-csong hongkongi dokumentumfilm-rendező.


3.jpg

Még friss szalma is volt benne? (forrás: noahsarksearch.net)

Akik már látták


Többek között Berossus, babilóniai pap-történész és Josephus Flavius, a híres ókori zsidó történész feljegyzéseiben is szerepel az Araráton lévő hajó. Sőt Marco Polo is bejegyezte a naplójába, hogy amikor errefelé járt, tisztán látta a hegycsúcson Noé bárkáját.


A német Friedrich Parrot professzor, amikor 1829-ben megmászta a helyet, felkereste az Ahora falunál lévő Szent Jakab kolostort, amelynek a szerzetesei a bárkáról származó fadarabokat, kéziratokat és tárgyakat mutattak neki.


2.jpg

A "bárka" belseje" (forrás: noahsarksearch.net)
A híres orientalista, Goldziher Ignác a mekkai mecsetben lévő Kába-szentélybe tett látogatásakor egy, a szentély falára felfüggesztett gerendát látott, amelyről a helyiek azt állították, hogy Noé bárkájáról származik.
 

Asperrimus

Állandó Tag
Állandó Tag
És még egy vélemény a netről ezzel kapcsolatban:
"... érdekes, hogy az özönvizet említetted, mert épp pár napja nézek utána egy érdekes hírnek, mai nagyon is kapcsolódik a gondolatodhoz. A teremtéskönyvében járatosak, de még az ateisták is hallottak Noé legendájáról.
„Eszerint Isten, megelégelvén az emberek gonoszságát, elhatározta, hogy mindent elpusztító özönvizet bocsát a Földre. Egyedül a 600 éves Noét kímélte meg háza népével, és két-két darab állattal a Föld minden fajából. Noé Isten útmutatásait követve egy 137 méter hosszú, 23 méter széles és 14 méter magas hajót épített, kívül-belül szurokkal kente be azt, valamint felül ablakot, oldalán ajtót vágott. Ezután negyven nap és negyven éjjel esett az eső, a víz csak hét hónap után kezdett apadni, amikor is a bárka fennakadt az Ararat-hegyen.”
Bár olvasni kör alakú szerkezetről is az újabb fordítások és kutatások alapján, de ettől is érdekesebb, hogy pár hogy műholdfelvételeken látható Noé bárkája? Legalábbis a National Geographic adta hírül ezt pár éve. Mindjárt leírom, hogy miért aktuális ez most.

A keresztény, a zsidó és az iszlám vallás is ismeri Noé és az özönvíz történetét. Már korábban is több utazó vélte látni az Ararat csúcsa közelében, a jégből és hóból kibukkanó fabárkát. Annak ellenére, hogy a bárkát régóta kutatják, – expedíciót indíttatott például az Ararat-ra az orosz Miklós cár 1916-ban, valamint a CIA is vizsgálódott -, tudományos érvényű bizonyítékokra eddig nem bukkantak. de hogyan is bukkanhattak volna, hisz baromi nehéz megközelíteni a helyet. Az Ararat 5.346 méter magas, 4.300 métertől fedi örök hó. A jégcsúcsot 44 négyzetkilométer, átlagosan 90 méter mély hótakaró borítja. Én voltam 5000 méteren és tudom milyen nehéz lélegezni a ritka levegő miatt és a hóban minden egyes lépés felér egy világcsúcskísérlettel. Na most itt tudományosan vizsgálgatni, kutatgatni, úgy hogy a szelek fújnak, lavinaveszély van és egyébként is mindent elborít a jég és a hó, nem éppen egyszerű vállalkozás. A feltételezések szerint az 1840-es nagy földrengés sem kímélte a bárkát, valószínűleg több darabra törhetett. A kutatók szerint reménykeltő viszont, hogy a műhold felvételeken vertikális és horizontális gerendák is jól kivehetők. 2003 nyara az elmúlt ötszáz év legforróbb nyara volt, így a hegy nyári olvadása is a szokásosnál erőteljesebb volt – valószínűleg ezzel magyarázható, hogy a korábbi felvételekkel ellentétben az új képeken egy fából készült, bárkaszerű képződmény látható.
Aztán egészen múlt hétig egész csönd volt az üggyel kapcsolatban és már-már azt hittem ez is csak kacsa, mint a Yeti és a többi láttam,, hiszem de nincs bizonyíték történet. Aztán derült égből a villámcsapás és a BLIKK nyúlfarknyi kis hírecskéje után HVG is elkezdett foglalkozni a témával. Sőt leközölte, hogy
Kínai kutatók azt állították,hogy az Ararát (törökül Agri) 4000 méteres csúcsán egy hajó faszerkezetének maradványaira bukkantak, amelyek a szénizotóp-vizsgálat szerint 4800 évesek, vagyis abból az időből származnak amikor a feltételezett bárkát vízre bocsáthatták.
"Nem vagyunk 100 százalékig biztosak abban, hogy a bárkáról van szó, de 99,9 százalékig igen" - jelentette ki az AFP-nek Hongkongban Jang Ving-csang (Yang Wing Chang) kínai dokumentumfilm-rendező, aki Noé Bárkája Nemzetközi Lelkészségek névre keresztelt, 15 tagú kutatócsoport tagja volt. A Biblia szerint Isten árvizet bocsátott a Földre, hogy megtisztítsa bűneitől, és felszólította Noét, hogy építsen bárkát, amelyre vigyen fel egy párt minden létező fajból. A víz visszahúzódása után bárka megfeneklett egy hegy tetején, amely az Ararát egyik csúcsa lehetett.
A múltban számos külföldi kutató, köztük James Irwin amerikai űrhajós, fordult meg expedíción az Ararát csúcsain, de a törökök most először keltek ki magukból ilyen látványosan!

Ertugrul Günay török kulturális miniszter az, aki mint egy elvetett borsó, kikelt magából és emlékeztetett rá, hogy a fadarabokat hétfőn egy olyan sajtótájékoztatón mutatták be Hongkongban kínai protestáns kutatók, akik egy nem engedélyezett expedícióról tértek vissza az Ararát hegyről. A beígért vizsgálata arra is kiterjed majd, hogy milyen alapon vettek részt az említett sajtótájékoztatón a török tisztségviselő Ankara engedélye nélkül.

Persze ez nem jelent semmit, hisz ki tudja milyen faszerkezetet találtak, de mindenesetre nagyon érdekes, mert én hiszem, hogy nagyon sok olyan dolog történt a földön 5-20 ezer évvel ezelőtti időszakban, ami még igazolni kell. Mert ki tudja talán mégis létezett MÚ az ősföld, talán tényleg volt egy földrész melyet Atlantisznak neveztek és ami egy kataklizma miatt egy nap alatt elsüllyedt el. Talán ha a Biblia bizonyítható és nem csak hihető, talán mi emberek is jobban betartanánk a 10 parancsolatot. Legalábbis két pontját mindenképpen. Ne ölj és szeresd felebarátodat. Mert szeretetre nagy szüksége lenne a világnak! Főleg egy esetleges újabb özönvíz idején!!"

Ezek nem az én szavaim, de közel állnak hozzám, mondjuk 98%-ban.
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Hm...szóval gondolkodjunk. Ha az Ararátot víz borította volna hajdanán, akkor ez csak akként lehetséges, hogy az egész Földünket elöntötte az Ararát csúcsmagasságáig a víz. Mert a Földünkön gravitációs erő létezik és nem tesz kivételt még az Araráttal sem. A vízborítás meséje nem lehet igaz, azért sem, mert akkor semmiféle túlélő nem maradt volna a Földön: sem növény, sem állat, sem ember. Ez a víz ugyanis nem apadt volna, csak esetleg nagyon lassan. Mégpedig azért mert CSAK a párolgás miatt ez nem gyors folyamat. Ma pl Magyarországon a szabad vízfelületek párolgása nem éri el az évi 200 cm-t.
Tehár az özönvíz-Ararát-Noé teória hangzatos marhaság.
Az özönvizeket -az utolsó egyébként Gilgames idején, ie. 3200 körűl volt- a jégkor utáni gyors olvadások plussz az ezzel éppen -véletlenszerűen- egybeeső nagy esők okozták a két folyón (Tigris, Eufrátesz). A két folyó delta előtti már lelassult szakaszán pedig -ahol ma a mocsári arabok élnek- így árvíz keletkezett. A két folyónak Bagdad alatti közén ma is több nagy tó létezik, ezek is maradványok. A folyó lejtésviszonyait pedig talán nem részletezem, de Bagdadtól az Öbölig -kb 500 km-en- ez nincs még 20 m sem.
A két folyó alsó részén az özönvizek öntésiszapja különben legalább 150 km hosszon feltöltötte az egykori területet. Vagyis alig mozgott, áramlott a víz itt már.
Noé neve pedig van akiknek Noé, a valóságos -elferdített- neve Samasna volt, aki Úr és Uruk város alapítójának -Budának- a veje volt. Samasna története hosszú, de Ő ie. 5000 körűl élt és lugal lett Buda halála után, azért mert Marit, Buda özvegy lányát elvette.. Ő volt Noé, az árvizi hajós, aki lent, a delta környékén hajózgatott. A hajót persze nem ő építette, ez készen volt..
A Biblia egyik végiggondolatlan butasága a Noé története. Lehet kicsit drasztikusan hangzik, de ez a helyzet.
Más: Mú, vagyis egy Atlantisszal párhuzamosan létező ősföldrész bizonyára volt. Ha nem lett volna, akkor nem léteznének hunfajú népek( székelyek, magyarok, kunok, besenyők,újgúrok, suomák, tatárok, mongolok, kazakok, kabarok, palócok, ...avarok, manysik, hantik, udmurtok, örmények, garaúzok, baszkok...törökök...).
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Asperrimus, koszi a valaszokat. Azt hiszem pontositani kell a kerdesemet, de most megyek a dolgozoba.
Ha hazagyuttem folytatom.
 

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha az özönvíz az Ararát csúcsáig ért, akkor gondolom az egész földön ilyen magasan állt, nem csak egy helyen puklisodott ki ennyire. Hova folyt el ez a rengeteg víz??,
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére