Csevegős xszemezős barátok között 2016-2017-2018-2019-2020-2021-2022-2023

Csillucs86

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnálom a varrógépet nagyon... A puding nem borosodik be, ha rögtön a tűzről levéve folpackot teszel rá, hogy teljesen lefelef a labas, fazék tetejét.
Nos tegnap az egy érdekes, de drámaian végződő nap volt. :eek:Reggel megfőztem a leveskét friss pipimellcsontból, másodikat nem kellett csinálnom,mert péntekről még maradt kiflifelfújt. Így neki állhattam a kalács ledagasztásához. Aztán míg kelt kimértem a Lajos és citromos szelet tésztájához valókat. Aztán míg kell a kalács gondoltam akkor össze is állítom. Közben a megkelt kalácsot megfontam és a tepsibe rakva hagytam,hogy még egyszer megkeljen.Izgultam,hogy ezalatt ki tudom-e sütni a 8 lapot,de végül is összejött.o_OMire kisült az utolsó addigra lekenve mehetett a sütőbe a kalács. :hurra:Elfáradtam és arra gondoltam,hogy a krémet ,majd vasárnap reggel meg csinálom, mivel már este 8 óra volt,de közben a nagyleánykám hazajött a zenekari próbáról és felajánlotta a segítségét amit, mint tudjuk nem szabad visszautasítani. :pA sonka is főtt a tűzhelyen így nekiálltunk a krém alapanyagainak kiméréséhez és előkészítéséhez. Megállapodtunk,hogy én kikeverem az alapkrémeket, a lánykám meg megfőzi a pudingos hozzávalókat. :)Nem kis munka volt 4 féle krémet kilogisztikázni,hogy a legegyszerűbb ,de már rutinunk volt benne.:hurra:Sikerült megúsznunk,hogy a puding ne legyen bőrös! :hurra:Ez nem mindig jön össze,főként ha egyedül csinálom, nincs annyi kezem.:D Betöltöttem, akkor még a csokimáz is sikeresen felkerült.:hurra:No ez nem mindig jön össze.:DSzerintem van,hogy elkapkodom. Mire mindennel végeztünk, volt vagy fél éjfél.:eek: Fáradtan mentem fel a szobámba és megtörtént a katasztrófa. :eek:Az ablakot amit a felesem becsukott azt akartam kinyitni,hogy legyen éjszakára friss levegőm,de a vasalóállványt meglöktem közben és csak annyi lélekjelenlétem volt,hogy a vasalót megfogjam ami még rajta volt,de a varrógépet már nem tudtam a másik kezemmel megtartani és a parkettán landolt, összetörve. :mad:Annyira megijedtem,hogy sírni sem tudtam. :mad2:A nagyleánykám ijedten szaladt át hozzám,hogy mi történt csak nem én estem össze. No azért még ott nem tartunk! :DAztán mutattam a katasztrófát.:( Így megnyugodott,hogy csak a gép és nem én.:D Jól esett ,hogy ennyire félt.:) Reggel nagyon furdalt a lelkiismeretem, hogyan tálaljam a felesemnek az esti jelenetet, de az élet megoldotta.:D Mivel nagy volt a robaj így ő is felébredt rá és a lánykám elmondta neki mi volt az. :(Tehát reggelre már megemésztette ,;) én viszont még nem:mad2:.Nem tudom,hogy menthető-e. Ezt a varrógépet még az első fizetésemből vettem.:(
Hozzám nőt. Régóta szerettem volna egy állványt neki,de mindig halogattuk valami fontosabb dolog miatt,most meg már lehet,hogy késő.:( Ráadásul mondta a felesem, hogy a porszívó is úgy néz ki,hogy bedobta a törölközött.:mad2: Tegnap porszívózott és égett kábelszagra lett figyelmes .:eek: A porszívóból jött.:mad2: Le is állította,de még nem szedte szét,hogy megnézze,hogy mi okozta. Szóval nem egy nyugis hétvégénk van. :DA kisebb lánykám már jól van,de ö meg belázasodott és a torka is fájt. :(Mára nincs láz ,de a torka még piros.:( Nyomom bele a vitaminokat. :DA pihenés is gyógyíthat így jó ez a hosszú hétvége erre is.
Reggel a lánykám elvitte a kalácsot a kápolnába misére és megáldotta a pap. Ilyen is rég volt. Jól esett.
 

evelyn13

Állandó Tag
Állandó Tag
Koszonom a beszamolodat Evelyn,jo is az,ha osszejon a csalad apraja-nagyja,legalabb ez karpotolt a sok rosszert.
A gepedert szurkolok.
Nekunk tavaly kellett a futes-es melegviz kazant lecserelni,szinten alkatresz hianya miatt.Az iden tonkre ment a vilagitas a konyha egyik felen,falat bontani nem akarunk,igy fenycsoveket vettem kapcsoloval,konnektorba dugosat.A porszivom is felmondott,most varom az ujat,ami hiper-szuper lesz,a fiam valasztotta,mivel o fogja hasznalni,nekem mar nem "fekszik".:DA kutyamrol mar irtam,azt hiszem a Marie-rol is,a Belle meg Jules elott ment el.Par napja meg a fogadott fiu unokam(Marie feltestvere)macsekja..:(
Úgy látszik ez egy ilyen időszak. Tegnap kint voltam a felesemmel a kertben egész nap jóformán,mert nagyon jó volt az idő. Ő metszet én meg mutattam mit vágjon le,mert én meg ahhoz értek. Nagyon szép idő volt. Este fáradtan TV-t akart nézni de nem sikerült. Áramszünet volt délután, amit nem vettünk észre,bár abból következtetni lehetett volna,hogy egyszerre több riasztó is bekapcsolt az utcánkban. Szóval a lényeg,hogy több mint valószínű, hogy a se-top-box vagy mi mondta fel a szolgálatot. Az ügyfélszolgálat közölte ,hogy 72 órán belül megjavítják vagy kicserélik. No ez sem jó vigasz. A netten keresztül akartam még este a TV-RGO-t,de lefagyott ma már sikerült, de most kaptam a telefont,hogy félórán belül itt lesz a szerelő. Szóval megoldódik ez a probléma is.
 

Hajnal722

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez valóban egy ilyen időszak. Ma sikerült belemennem egy kátyúba. Reméltem, hogy megúsztam, de nem. Mire leesett, hogy gond van, a mögöttem jövő autó már rám villogott, dudált. Mikor lehúzódtam, ő is megállt, hogy figyelmeztessen a defektre. Miután látta kétségbe esésesemet, a felesége elment a gyerekükért az iskolában, Ő pedig ott maradt lecserélni a kerekemet. Mondanom sem kell, a pótkerekem lapos volt. Mikor vissza jött a felesége, az autójukban lévő kis kompresszorral felfújta azt. Közben megérkezett akinek elálltam a kocsibejáróját. Leparkolt ahol tudott. Megkérdezte tud-e segíteni, hozzon-e nagyobb kompresszort.
Akkor és most visszagondolva is olyan jó volt tapasztalni ezt az önzetlen segítő készséget. Már az sem bosszant, hogy valószínőleg teljesen tönkre ment a gumiköpeny és vehetek újat.
 

Indus79

Állandó Tag
Állandó Tag
Azért tök jó hogy vannak segítőkész emberek is. Azt hittem ilyen helyen lakok én is de mikor egyik reggel nem indult az autó, gondoltam megyek az iskolabusszal ha stoppolok csak felvesz hát nem, gondoltam majd stoppolok csak átvisz valaki a szomszéd faluba, hát fél óra alatt senki sem állt meg. Közben kibicsaklott a bokám aznap a traumára vitt a mentő, tök rendesek voltak, megnézték röntgenezték csak a szalag szakadt el vagy nyúlt meg vagy mi. pihentettem pár napot aztán meló - sántikáltam egy hétig de most már tök jó néha fáj csak...
Nálunk azzal nincs gond ha bebőrösödik a puding mert az a legfinomabb szépen lekanalazom a tetejéről és megy bele a hasamba :D
ma végre akkor vagyok szabadnapos mikor nem szakad az eső gyorsan neki is estem járdnak terasznak ablaknak... és végre kertészkedhetek kicsit este meg remélem lesz időm kicsit böködni is :rolleyes: elővettem egyik MUK-ot hisz valamit csak csinálni kell :D
 

kircsike

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves fővárosi Lánykák!
Tudtok-e nekem olyan boltot mondani a Corvin mozihoz nagyon közel, ahol DMC fonalat lehet kapni. Vasárnap ott lesz programom és gondoltam kiszaladnék fonalat venni, ha tényleg gyalog elérhető távolságban lenne egy ilyen üzlet.
Köszönöm szépen előre is.
 

Baló Erzsébet

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves fővárosi Lánykák!
Tudtok-e nekem olyan boltot mondani a Corvin mozihoz nagyon közel, ahol DMC fonalat lehet kapni. Vasárnap ott lesz programom és gondoltam kiszaladnék fonalat venni, ha tényleg gyalog elérhető távolságban lenne egy ilyen üzlet.
Köszönöm szépen előre is.
Amit én ismerek az a Corvintól egy megállóra van. A Mester u-ig kellene menni a villamossal, de az a bolt vasárnap nincs nyitva. Próbáld meg a Corvin-plazában, bár nem tudom van-e ott kézimunka bolt. Próbáld meg interneten megnézni milyen üzletek vannak a plázában, vagy hívd fel őket 36-1 977 7779 és kérdezz rá. Remélem összejön a vásárlási lehetőség:)
 
Utoljára módosítva:

kircsike

Állandó Tag
Állandó Tag
Amit én ismerek az a Corvintól egy megállóra van. A Mester u-ig kellene menni a villamossal, de az a bolt vasárnap nincs nyitva. Próbáld meg a Corvin-plazában, bár nem tudom van-e ott kézimunka bolt. Próbáld meg interneten megnézni milyen üzletek vannak a plázában, vagy hívd fel őket 36-1 977 7779 és kérdezz rá. Remélem összejön a vásárlási lehetőség:)
Köszönöm! Igen, a honlapjukat már néztem de nem nagyon találtam ilyen jellegű üzletet. Na egy próbát megér, ha lesz egy kis időm atszaladok és megnezem.
 

kircsike

Állandó Tag
Állandó Tag
Végül a cica tegnap este el is készült, de most nem tudok róla képet mutatni. Azért haladósabb, mint a hímzés, mert ezt egyszerre két ember is tudja rakosgatni. S ez így is történt nálunk.
Az enyém is megerkezett! Holnap természetes fényben fotózok. Párat már raragasztottam, nem bírtam ki, szerintem sokkal gyorsabb, mint az xszem, de nem olyan szép! Persze ez más!
Egyébként már teljesen lemondtam róla, múlt héten meg is reklamaltam és az árát is visszakaptam. Erre tessék, most megerkeik. Nagyon örültem neki!!! Kicsit meg van nyomodva, gondolom rapakoltak, de csak kisimul idővel. Viszont ez a ragasztó vagy micsoda tuti kevés lesz. Neked elég volt?
 

Szalárd

Állandó Tag
Állandó Tag
Szalárd! Mikor indulsz? Ha jól emlékszem, áprilist írtál!
Bocsi! Mostanában nem sűrűn járok erre! Egyszerűen pörög az élet körülöttem! :D:D:D
Ápr. 27.-én repülök Santanderbe, egy szép Camino-s városba a kantábriai-tenger partján.Tavalyelőtt átsétáltunk rajta a lányokkal. Már nagyon várom, hogy odaérjek. Lesz kb. nyolc órám sétálgatni, élvezni a város hangulatát, a tengerpartot, amennyiben...az Égiek kegyesek lesznek hozzám, és nem fog szakadni az eső!:D Délután busszal utazom tovább Oviedo-n át Leónba. Az út érdekessége lesz, hogy azon az autópályán visz majd a busz, amely alatt-fölött-mellett olyan sokat gyalogoltunk a lányokkal. Érdekes élmény lesz ilyen szemszögből viszontlátni! Este fél tízre érkezem Leónba, és másnap reggel indul a NAGY GYALOGLÁS a Camino del Salvador-on Oviedoba, onnan tovább a Camino Primitivo-n Santiago-ba, majd ki az óceánhoz. Kb. 600 kilométer, szééép magas hegyek!... :D:D:D
 

Csillucs86

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm! Igen, a honlapjukat már néztem de nem nagyon találtam ilyen jellegű üzletet. Na egy próbát megér, ha lesz egy kis időm atszaladok és megnezem.
Ha esetleg autóval mesz a Campona megoldás lehet. Emeleten van fonalas bolt, vasárnap nyitva. Ha nem autóval mesz érdemes elmenni a Camponaba, asztorianal vagy a Ferenciek terén felszallsz a 133e vagy 33as buszra, ott rak le, ezek vissza is visznek a kelenfoldi erőmű megállóhoz ahol fel tudsz szállni a paksi buszra vissza vagy a Campona mellől megy vonat, sarbogardig tuti. Nem tudom hol kanyarog a paksi vonal, csak hogy véget ér.

A másik megoldás a WestEnd Éva. Ott a Corvinnal felszallsz a 4-6ra és a nyugati pályaudvarnal leszallsz. Az is tuti nyitva van és van DMC.

A Corvin plazatol nem messze van pár egy megallora a Kálvin tér. Onnan meg menni kell az Üllőin lefelé a Meseboltba. De nem jar a metro és ahogy nézem vasárnap zárva. Ott is van DMC. De hát így sokat nem érünk vele.

Én ebbe a háromba szoktam menni..illetve hát peched van, mert nem messze a József körúton volt még tavaly egy Éva kézimunka, de lejárt a bérleti díjuk és bezárták... Ez jó volt, mert kb 1-2 megallora volt a Corvin plazatol. Bár vigasztaljon a tudat lehet ez sem volt nyitva vasárnap. És dupla vagyont hagytam ott mert egy raycher kreativbol nyílott.
 
Utoljára módosítva:

editkicsi

Állandó Tag
Állandó Tag
Az enyém is megerkezett! Holnap természetes fényben fotózok. Párat már raragasztottam, nem bírtam ki, szerintem sokkal gyorsabb, mint az xszem, de nem olyan szép! Persze ez más!
Egyébként már teljesen lemondtam róla, múlt héten meg is reklamaltam és az árát is visszakaptam. Erre tessék, most megerkeik. Nagyon örültem neki!!! Kicsit meg van nyomodva, gondolom rapakoltak, de csak kisimul idővel. Viszont ez a ragasztó vagy micsoda tuti kevés lesz. Neked elég volt?
Igazad lett abban, hogy tényleg gyorsabb egy kicsit. De azért nem annyira, mert az Eiffel tornyot én kb. 2 hónapig rakosgattam. A ragasztó bőven sok! Figyelj, egy nap csak egyszer kell a ragasztóba beleraknod a tollat, s az 2 órahosszáig vonzani fogja a gyöngyöket, tekintettel arra, hogy maga az alap ragasztós, tehát magára a gyöngyre nem is kell ragasztó, csak abból a célból, hogy a tollal tudd mozgatni.
Néhány napig tedd nagy könyvek alá, akkor kisimulnak a ráncai.
Ide tettem a kész képemet:
https://canadahun.com/temak/kereszt...15-2016-2017-2018.31989/page-232#post-5295082
 

emama63

Állandó Tag
Állandó Tag
Lányok-Fiúk, van valakinek gomba jártasságija. Ez a gomba jön nálam folyamatosan. El sem tudom gondolni, hogy a spórája honnan került ide. Agy-gombának hívom magamnak, mert nagyon érdekes a kalapja.
http://www.gombaportal.hu/modulok/gomba/egygomba.php?gid=164&nev=morchella_esculenta
Talán ez? Nézd meg a közepét. Viszont lehet, hogy érdemes lenne egy gombaszakértővel megnézetni, itt pl Fehérváron a piacon minden szombaton van, aki átnézni a szedett gombákat.
 

Indus79

Állandó Tag
Állandó Tag
Lányok-Fiúk, van valakinek gomba jártasságija. Ez a gomba jön nálam folyamatosan. El sem tudom gondolni, hogy a spórája honnan került ide. Agy-gombának hívom magamnak, mert nagyon érdekes a kalapja.
Ez az ízletes kucsmagomba vágd fel hosszában ha a tönkje középen üreges egy nagy üreggel akkor nyugodtam keress rá rengeteg recept van fent a legfinomabb tavaszi gombánk. És igen, az a biztos ha egy szakellenőr látja!
https://www.google.hu/search?q=kucs...0.69i59j0l5.2078j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
 

Baló Erzsébet

Állandó Tag
Állandó Tag
http://www.gombaportal.hu/modulok/gomba/egygomba.php?gid=164&nev=morchella_esculenta
Talán ez? Nézd meg a közepét. Viszont lehet, hogy érdemes lenne egy gombaszakértővel megnézetni, itt pl Fehérváron a piacon minden szombaton van, aki átnézni a szedett gombákat.
Ez az ízletes kucsmagomba vágd fel hosszában ha a tönkje középen üreges egy nagy üreggel akkor nyugodtam keress rá rengeteg recept van fent a legfinomabb tavaszi gombánk. És igen, az a biztos ha egy szakellenőr látja!
https://www.google.hu/search?q=kucs...0.69i59j0l5.2078j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
Köszönöm mindkettőtöknek a választ. :hurra:Annyi nincs, hogy Budapest másik felébe elmenjek gomba szakértőnek megmutatni, így nem is fogom megkóstolni - de legalább tudom mi ez és gyönyörködöm benne.:)
 
Oldal tetejére