Elmeorvoshoz vizsgálatra küldenék a feljelentőket

Pszichológiai vizsgálatnak vetnék alá azokat, akik úgy jelentenek fel a tízmillió házmester országában, mintha nem lenne holnap. Legalábbis ezt kezdeményezi egy jogász-pszichológus, Szöőr Anna, ötletéről az InfoRádióban beszélt.

A törvényi változás kidolgozására pedig egy ügyvédekből, orvosokból és pszichológusokból álló munkacsoportot is létrehozott, ami a jövő héten már össze is ül és megkezdi a munkát.

Szöőr nem véletlenül hozakodott elő ötletével, Magyarországon 2014-ben 37 ezer különböző témájú feljelentés történt. A megoldás szerinte az, ha:

minden feljelentővel egy szakértő tesztet töltetne ki, elbeszélgetne, tehát az illető igazságügyi elmeszakértői vagy pszichológiai vizsgálaton esne át.

Úgy gondolja, ha pszichológusok, pszichiáterek beszélgetnének a feljelentőkkel és érzik a visszatérő paranoid jelleget, azokat pszichológushoz küldenék. Ezután a szakember dönti el, szabad-e egyáltalán komolyan venni ezeket az ügyeket.

Úgy véli, mindenkinek joga és kötelessége feljelentést tenni, ha visszásságot észlel, de „nem normális dolog, hogy a hatóságok munkáját folyamatosan akadályozzák.”

Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke szerint ugyanakkor túlzás lenne egy ilyen megoldás és személyiségi jogokba ütközne.

feljelento.jpg
 
Pitti , necsodálkozz , hiszen egy , de egy diktaturában szerte a világon nemtörtént annyi moszerolás mint nálunk :(:mad2:ebben járatosak vagyunk , sajnos !
 
Eicman is irta , hogy lassitsanak a magyarok mert nem tudjak feldolgozni a rengeteg embert amit oruletes tempoban kultek ki a magyar kormany, a dragalatos peldakep Horthy.
Nurnbergi perben szerepel ez a nyilatkozat es senki nem tudta megcafolni.
 
Eicman is irta , hogy lassitsanak a magyarok mert nem tudjak feldolgozni a rengeteg embert amit oruletes tempoban kultek ki a magyar kormany, a dragalatos peldakep Horthy.
Nurnbergi perben szerepel ez a nyilatkozat es senki nem tudta megcafolni.
En ugy tudom, hogy ez nem a Horthy alatt tortent hanem a nyilas hatalom atvetel utan.
Anyamat pl. egy horthista tiszt mentette meg a deportalastol.
 
A peldakep mocskos multja. Horthy

Numerus clausus bevezetese es az elso masodik harmadik zsido torveny.
A kamenyec-podolszkiji deportálás és az újvidéki mészárlás.

A nácik véleménye a magyar deportálásokról

A „zsidótlanítást” végrehajtó magyar szervek viselkedése még Adolf Eichmannt is elképesztette. A magyar zsidók deportálásának német irányítója következőket mondta a magyarországi deportálásokról:

„Egyes esetekben embereimet megrázta a magyar rendőrség [értsd: csendőrség, Eichmann nem tesz különbséget a két testület között] embertelensége. Dieter Wisliceny [SS-Hauptsturmführer, Eichmann közeli munkatársa] beszámolt róla, hogy bár nem mindenhol, de néhány kerületben a rendőrök úgy hajtják a zsidókat a vagonokba, mint a barmot a vágóhídra.”[18]
Edmund Veesenmayer a nürnbergi per idején
A korábban a szlovákiai és görögországi deportálásokat irányító Wisliceny a következőket mondta:

„Úgy látszik, a magyarok valóban a hunok leszármazottai; nélkülük így sose boldogultunk volna.”[19]
Edmund Veesenmayer a nürnbergi perben tett vallomásában rendkívüli jelentőséget tulajdonított a deportálásban nyújtott készséges magyar segítségnek:

„Ha a magyarok vaskövetkezetességgel tagadták volna meg a német kívánságot a zsidókérdésben, annak megoldására sor nem kerülhetett volna. Nyomás lett volna, de – az 1944-es év már »krízisév« volt – nem lett volna hatalmi erő egymillió ember megjelölésére, összefogására és deportálására. Ez egy olyan hatalmas rendőri feladat, amelynek elvégzését három hónap alatt csak a lelkes magyar teljes hatósági és karhatalmi apparátus tette lehetővé. Kívülről nem tudtak volna megfelelő erőt hozni e célra, mert csak az tudta volna elvégezni, amelyik az országot, népét ismeri s a nyelvet beszéli. Eichmannak csak igen kis törzse volt. Ilyen gyorsan és ennyire súrlódásmentesen – csak a magyar kormány teljes segítségével volt lehetséges.”[20]
Wikipedian is fent van.
Braham Professzor konyvet ajanlom figyelmebe akinek ez a sotet tortenelmi korszak nem egeszen tiszta.
 
Én úgy gondolom szét lehet választani a feljelentőket néhány feltételezett motiváció szerint.
rosszakarat ,( károkozás, bosszú.)
Jogorvoslat hiánya (az is elégtétel vétel).
 
Az biztos lehet nekem volt es van pechem,de engem otthon is es itt is megtalaltak a feljelengetok. Az anyatejjel szivtak magukba ezt. Frusztraltsag, mereg, gyulolet,sertodes nem tudni mi az ami vezerli ezeket az embereket.
 
Jogorvoslat hiánya (az is elégtétel vétel).
Igen a jogbizonytalanság hiánya is közrejátszhat ebben a dologban.
Az emberek nem merik felvállalni az igazságukat félnek a retorzióktól inkább maradjon a feljelentés...
Sokan nem tudják elviselni hogy a másiknak is igaza lehet .
El kellene gondolkozni hogy miért gondolják az emberek azt hogy ha feljelentést tesznek akkor biztosabban érnek el sikereket.? Miért marad ki a konstruktív megbeszélés?
 
Eggyet kell értenem... sok pénz és munkaerő fekszik abban hogy pl a szomszédomnak sokat nyávig a macskája... komolytalan dolgokkal nem kell foglalkozni.., talán akkor a rendőröknek is lene 7dejük a dontos dolgokkal foglalkozni...
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
Beka Holt wrote on zsebipicur23's profile.
Ne kérj olyan könyvet aminek a magyar nyelvű kiadásától még nem telt el 6 hónap!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást

Statisztikák

Témák
38,140
Üzenet
4,805,446
Tagok
615,886
Legújabb tagunk
machinery
Oldal tetejére