Hírek Ezentúl akárki hordhat katonai egyenruhát rendfokozattal, ha engedélyt kap rá a honvédelmi minisztertől

Az „Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktusra, illetve a humanitárius katasztrófára tekintettel, valamint ezek magyarországi következményeinek az elhárítása és kezelése érdekében” hozott kormányrendelet hatálya, illetve a veszélyhelyzet ideje alatt a honvédelmi miniszter egyedi döntésben engedélyezhet egyenruhát és rendfokozatot a korábbi jól meghatározott személyeken túl is – azaz gyakorlatilag bárki számára – vette észre a 444.hu a Magyar Közlönyben megjelent döntést.


A rendelet úgy szól, hogy a honvédelmi miniszter – aktuálisan Szalay-Bobrovniczky Kristóf – „egyedi döntésében meghatározott személy is viselhet a Magyar Honvédségnél rendszeresített egyenruhát, illetve az egyenruhán elhelyezett rendfokozati vagy megkülönböztető jelzéseket”.

A szövegezés szerint annak a személynek, akinek a miniszter engedélyezi a Magyar Honvédségnél rendszeresített egyenruha, illetve az egyenruhán elhelyezett rendfokozati vagy megkülönböztető jelzések viselését, annak ideiglenesen ingyenesen átadhatók az egyenruhán elhelyezett rendfokozati vagy megkülönböztető jelzések.

Iván-Nagy Szilvia

1698323265980.jpeg
 
- Figyejjé má, Viktor mondta, hogy ti elvinnétek minket ingyé a Krokodil-szigetekre nyaralni a katonai luxusgéppel...
- Jaj, nem is tudom, az ellenzéki média majd pampogni fog...
- Ugyan má, hadd pampogjon... de különben nincs valami lehetőség, hogy mittomén tiszteletbeli katonák legyünk, vagy ilyenek? Vagy csak ránk adtok valami katonai ruhát, osztjónapot.
- Neeem, honvédségi egyenruhát nem hordhat akárki, ez törvényben van rögzítve...
- Micsodába'...?? Törvénybe...? Jó' van haver, ezt el lehet intézni. Majd lesz egy új törvény, hogy Kristóf engedélyezheti bárkinek hogy egyenruhát vegyen fel. Még a rangjelzéseket is. Na, csak készítsétek fel a a katonai gépet, nemsokára indulhatunk.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok! Nincs meg valakinek véletlenül ennek a kendőnek a mintája? Segítségeteket előre is köszönöm!
Beka Holt wrote on zsebipicur23's profile.
Ne kérj olyan könyvet aminek a magyar nyelvű kiadásától még nem telt el 6 hónap!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást

Statisztikák

Témák
38,141
Üzenet
4,805,013
Tagok
615,865
Legújabb tagunk
Agnessz.sz
Oldal tetejére