Fűben fában orvosság

Radványa

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziaztok.Szeretnem a segitsegeteket kerni migren ugyben.Sajnos eleg sok novenyre allergias vagyok,ugyhugy nekem a gyogynovenyekkel (es mindenfele novennyel,zoldseggel,gyumolccsel)ovatosan kell bannom.Elore is koszonom.
Nekem annak idején egy keverék használt igaz nem kifejezetten migrén ellen ittam, de 3 hónap után többminden is javult rajtam. csalán, citromfű, bodzavirág, palásfű általában mindig volt a keverékben, azonkivül tettem bele, eper levelet, volt hogy hársfa virágot. cickafarkfüvet, általában 1-1 evőkanál keveréket, az eperből felét, aztán fél liter vizbe 1 teáskanállal leforrázva ittam meg. Hatás, megszüntek a migrénjeim, és a menses görcseim.
 

Tery

Új tag
Sajnos nagyon jol ismerem a migrent,hiszen eleg regotta van.Tobbszor az ugyeleten kotottem ki,mert vagy mar nem lattam a fajdalomtol,vagy hanytam, szedultem, elajultam.Nem jellemzo,melyik fele faj, egyszer egyik,egyszer masik.Inkabb az idojarasvaltozashoz,legnyomasvaltozashoz kotnem.A valaszokat nagyon szepen koszonom,termeszetesen koprobalom oket.
 

lackovar

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Lackovar!
Tisztelettel megköszönöm válaszod,de sajnos az én havi 24.710 ft szoc nyugd járadékomból,nemtudok ilyen méregtelenítőt venni.Lenne még egy kérdésem a cickafark,és mezeizsurló teán kívül mit ajánlanál állandóan visszatérő urologiai gyulladásra(hölgynek)?:confused:
www.tarnics.hu/Elemek/hugyuti_rendszer.pdf
 

lackovar

Állandó Tag
Állandó Tag
Karácsonyi ajánkok gyógynövényekkel

Nyugtató, lazító fürdőzsákocska

Szükségünk lesz:
- 2-2 evőkanál szárított kamillavirágra, levendulára, hársfavirágra
- 1 evőkanál szárított citromfűre
- egy négyzetlapnyi muszlindarabra
Tegyük a szátított gyógyfüveket a muszlinra. Kössük át egy szép ünnepi szallaggal a "muszlinzsákocska" száját.
Kiknek ideális ajándék? Nőknek, minden korosztály számára. A fürdővízbe kell dobni a zsákocskát, miközben engedik a meleg vizet a kádba. Igazi kikapcsolódást nyújt egy fárasztó karácsonyi nap után.
Tipp: Készítsünk kettőt-hármat belőle és ajándkékozzunk mellé sajátkészítésű gyógynövény-szappant is.



Macskalabda

Szükségünk lesz:
- egy maréknyi szárított macskagyökér levélre (Valeriana officinalis)
- strapabíró anyagdarabokra, no meg némi varrótudásra
Varjuk bele a gyógyfüvet az anyagdrabakákba. Formázzunk gyerekököl méretű labdákat, esetleg próbáljunk egereket varrni, tömjünk egy kis párnabélést is bele a jobb forma elérése érdekében.
Kiknek ideális? Macska tulajdonosoknak. És persze ha van, saját cicánknak.
Tipp: a macskagyökeret imádják a macskák, így valószínűleg egyik kedvenc kedvenc játéka válik majd ebből a labdából a gazdi nagy örömére.



Gyógyító kézkrém

Szükségünk lesz:
- 3 evőkanál jojobaolajra
- 1-1 evőkanál kókuszolajra és reszelt méhviaszra
- 50 ml aloe vera gélre
- 4-4 csepp teafa és levendula illóolajra
- 4 csepp grépfútmag-kivonatra
Töltsük egy lábosba a jojoba- és a kókuszolajat a méhviasszal együtt, majd melegítsük kis lángon, míg a viasz teljesen meg nem olvad. Vegyük le a tűzről, melegítsük meg az aloe gélt. ha már mindkét folyadék langyosra hűlt, a gélt fokozatosan keverjük bele az olajba egy kézi habverő segítségével. Keverjük hozzá az illóolajokat és a grépfútmag-kivonatot. Töltsük a krémet apró tégelyekbe, majd jól zárjuk le azokat. Hűvös helyen tároljuk!
Kiknek ideális ajándék? Azoknak, akiknek kiszárítja a decemberi hideg és a szél a kezüket. Hidratál és segíti az érdes, kicserepesedett bőr gyógyulását.



Ha az utolsó pillanatban kell még valamit összedobnunk:

Három nappal Karácsony előtt: Karikázzunk fel két szép narancsot és szárítsuk meg őket a radiátoron (kb. három nap). Egyenként kössünk rájuk aranyzsinórt, így felakaszthatók a karácsonyfára, kitűnő ajándék vendégségbe is.
Egy nappal Karácsony előtt: Tegyünk egy kisebb üvegtálba szárított levendulát, citromfüvet és némi kamillát. Cseppentsünk rá levendula illóolajat. Ez a rögtönzött potpurri is kitűnő ajándék lehet!

Hasznos kiegészítők, ha nem szeretnénk készíteni ajándékot, inkább vennénk: illóolaj párologtató, illóolajok (fenyő, narancs, fahéj egy kis szettként összeállítva), szárított teakeverékek, gyógyfüvek akár egy zsép befőttesüvegben (pl. zsálya, amiből finom tea készíthető torokfájásra), gesztenye-, vagy akácméz ... és amit csak találunk a boltokban, vagy a gyógyfüvesfiókunk mélyén.
1.jpg

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!
 

lackovar

Állandó Tag
Állandó Tag
Karácsonyi tartalékok

Hogy mindig legyen fűszer Karácsonyra, nem árt már előrre felkészülnünk, már nyáron eltenni szárított fűszernövényeket a kertünkből! Bár szekfűszeget és fahéjjat valószinűleg nem fogunk termeszteni, de Karácsony tájékán igen "kelendő" a kakukkfű, zsálya és az oregánó is (főleg sültekhez, húsokhoz). Ezek a fűszernövények szárítva is megőrzik aromájukat és a nyáron elraktározott dobozokban Karácsonykor is ízletesek maradnak.
 

lackovar

Állandó Tag
Állandó Tag
Karácsonyi illóolajok

<TABLE id=two cellSpacing=0 cellPadding=1 width=50 align=right><TBODY><TR><TD>
7.jpg
</TD></TR></TBODY></TABLE><!-- kep vege -->A hagyományos illatok közül a fahéj, a vanília, a gyömbér és a fenyő juttatja leginkább eszünkbe a karácsonyt. Milyen szerencse, hogy mindegyikhez hozzájuthatunk illóolaj formájában is! És még pozitív hatásukat is élvezhetjük, miközben az ünnepekre várunk.

Fahéj

Frissíti az elmét, segít a koncentrálásban, így nagyon jól passzol a meditációhoz. Mivel fokozza a bőr vérkeringését, narancsbőr ellen remek fegyver, de az ízületi fájdalmakra is jól hat.


<TABLE id=two cellSpacing=0 cellPadding=1 width=50 align=left><TBODY><TR><TD>[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, Serif]
3.jpg
[/FONT]</TD></TR></TBODY></TABLE><!-- kep vege -->[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, Serif]Vanília[/FONT]


[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, Serif]A vanília nem csak a sütikbe jó, hanem kiválóan oldja a feszültséget is. Édes illatával meghitté teheted a lakást. Ráadásul az alvászavarokkal is elbánik.


[/FONT]<!-- kep vege --><TABLE id=two cellSpacing=0 cellPadding=1 width=50 align=right><TBODY><TR><TD>[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, Serif]
5.jpg
[/FONT]</TD></TR></TBODY></TABLE><!-- kep vege -->[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, Serif]Gyömbér[/FONT]


[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, Serif]A gyömbéres keksz ízesítője igen erős afrodiziákum. Ha pedig ez a hatás nem lenne elég, fertőtlenítheted vele a szoba levegőjét, javíthatod vele az emésztésedet, és elfelejtheted a fejfájásodat.


[/FONT]<TABLE id=two cellSpacing=0 cellPadding=1 width=50 align=left><TBODY><TR><TD>[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, Serif]
6.jpg
[/FONT]</TD></TR></TBODY></TABLE><!-- kep vege -->[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, Serif]Fenyő[/FONT]


[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, Serif]A karácsonyfa illatához semmi nem fogható. De amíg nem vetted meg, addig ott a fenyőolaj! Különösen jól hat a téli megfázásos időszakban, hiszen tisztítja a légutakat és elbánik a hurutos megbetegedésekkel.


A fenti olajokat persze mixelheted is kedved szerint. Ha nem akarsz kísérletezni, akkor válaszd az előre elkészített kombinációkat.


[/FONT]<TABLE id=two cellSpacing=0 cellPadding=1 width=50 align=right><TBODY><TR><TD>[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, Serif]
8.jpg
[/FONT]</TD></TR></TBODY></TABLE>
<!-- kep vege -->[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, Serif]Karácsonyi hangulat[/FONT]

[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, Serif]A karácsonyi ünnep meghittségét varázsolja otthonunkba az ánizs, narancs, szegfűszeg és fahéj összetételű illóolaj.

[/FONT][FONT=Georgia, Times New Roman, Times, Serif]Téli álom
Ez az ánizsos, citromos, fahéjas olaj nyugalmat áraszt a csendes téli estéken.

Téli varázs
Fűszeres illata varázslattal tölti be a levegőt. Összetétel: ánizs-, édesnarancs-, fahéj-, limett-, szegfűszegolaj.

[/FONT][FONT=Georgia, Times New Roman, Times, Serif]Karácsonyi fenyő
Ez az olaj friss fenyőillattal tölti be a szobát – köszönhetően az erdei fenyőnek, a borókának, a cédrusnak, a ciprusnak és a kámfornak.


Extra tipp:

Tömény illóolajakkal hidegen is inhalálhatunk. Cseppentsünk egy vattacsomóra valamelyik illóolajból, és lassan lélegezzük be. Erre a célra a következő olajok közül válasszunk: erdei fenyő, eukaliptusz, borsmenta, citrom, narancs, teafa, rozmaring, szantálfa.
[/FONT]

[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, Serif] Sok sikert az itt leírtak hasznosításához![/FONT]
 

bubi

Állandó Tag
Állandó Tag
Lackovar,
gratulálok a topikodhoz! Nagyon hasznos!
Olvasgattam a lábfürdöidet, s azt szeretném megkérdezni, izzadó lábra mit javasolsz? Én mindig az izzadó lábamtól fázom meg télen, s ez azonnal köhögéshez vezet (pamutharisnyát hordok,de teljesen mindegy, s éjjel is sokszor észreveszem, hogy teljesen nedves a lábam). Válaszod elöre is köszönöm.
 

cseszdmeg

Állandó Tag
Állandó Tag
szia lackovar,

nagyon hasznos dolgokat írtál.
valami immunerősítőt tudsz-e kétéves kisgyereknek? úgy tűnik, nagyon otthon vagy a gyógyfüvekben. nagyon nehezen tud elaludni, kikapcsolni, milyen gyógyteát lehetne adni, hogy kicsit el tudjon lazulni elalvás előtt?
előre is köszi
 

CSODÁS

Állandó Tag
Állandó Tag
szia lackovar,

nagyon hasznos dolgokat írtál.
valami immunerősítőt tudsz-e kétéves kisgyereknek? úgy tűnik, nagyon otthon vagy a gyógyfüvekben. nagyon nehezen tud elaludni, kikapcsolni, milyen gyógyteát lehetne adni, hogy kicsit el tudjon lazulni elalvás előtt?
előre is köszi

Szeretném ajánlani,mivel kétéves gyerekről van szó,fogmosás előtt egy deci gyümölcsteába (fekete tea nélküli) két kávéskanál mézet.
Alvás előtt mindig kiszellőztetem kis ideig a hálószobát és a friss levegő is jó.
 

yulianna

Kitiltott (BANned)
Ez nagyon jó topik;)

Tudtok valami jó fűszert, ami csökkenti az éhséget? Amióta leszoktam a cigiről, állandóan éhes vagyok, és leragasztott szájjal mégsem járkálhatok az utcán:D
Nekem is ilyen problémám van szeretek enni de diétáznom kell.Már sokmindent probáltam és rátaláltam az igazira.Van ez a" rost "ezt fél órával étkezés elött kel bevenni,ha nem vagy elég éhes és ugy használod
olyan érzés mindha már ettél volna és jólakott vagy.
 

yulianna

Kitiltott (BANned)
Ez nagyon jó topik;)

Tudtok valami jó fűszert, ami csökkenti az éhséget? Amióta leszoktam a cigiről, állandóan éhes vagyok, és leragasztott szájjal mégsem járkálhatok az utcán:D
Nekem is ilyen problémám van szeretek enni de diétáznom kell.Már sokmindent probáltam és rátaláltam az igazira.Van ez a" rost "ezt fél órával étkezés elött kel bevenni,ha nem vagy elég éhes és ugy használod
olyan érzés mindha már ettél volna és jólakott vagy.
 

lackovar

Állandó Tag
Állandó Tag
Szeretném ajánlani,mivel kétéves gyerekről van szó,fogmosás előtt egy deci gyümölcsteába (fekete tea nélküli) két kávéskanál mézet.
Alvás előtt mindig kiszellőztetem kis ideig a hálószobát és a friss levegő is jó.

Szervusztok!

a sok meló miatt sajna elhanyagltam a topikot, de most pótolom a válaszokat.
Egyetértek az előttem szólóval, a méz csodás relaxáló anyag.
 

lackovar

Állandó Tag
Állandó Tag
Lackovar,
gratulálok a topikodhoz! Nagyon hasznos!
Olvasgattam a lábfürdöidet, s azt szeretném megkérdezni, izzadó lábra mit javasolsz? Én mindig az izzadó lábamtól fázom meg télen, s ez azonnal köhögéshez vezet (pamutharisnyát hordok,de teljesen mindegy, s éjjel is sokszor észreveszem, hogy teljesen nedves a lábam). Válaszod elöre is köszönöm.
Mezei zsurló





(Equisetum arvense)

Magyar népnyelvi elnevezései: kannamosófű, bábagu&shy;zsaly, cindrót, békarokka, sikárlófű, ólomsimítófű, békaláb.
Kora tavasszal a talajban mélyen kúszó, elágazó gyökértörzsből először barnás színű, spóratermő termő&shy;szárat hajt. Csak később jelennek meg a zöld, 40 cm magas meddőhajtások, amelyek kicsi, szabályos felépí&shy;tésű fenyőfákhoz hasonlítanak. Szántóföldeken, töltése&shy;ken és árokpartokon található meg. A tiszta agyagföldben termő zsurló a legnagyobb gyógyhatású. A lelőhelyétől függően 3-16% kovasavat tartalmaz, amely igen jó gyógy&shy;hatást vált ki. Természetesen kerülni kell a műtrágyázott földekről való gyűjtést. Az erdőben termő zsurló, amelynek finomabb meddőszárai vannak és főként erdőben és erdőszéleken terem, ugyancsak gyógyhatású.

Általánosan javalt:

  • vese és hólyagproblémák
  • varas, gennyesedő bőrkiütések
  • légúti problémák
  • ideggyengeség, depresszió esetén
A népi gyógyászatban ezt a növényt már a régebbi korokban is nagy becsben tartották, elsősorban vérzés&shy;csillapító hatása miatt, valamint a vese- és hólyag megbe&shy;tegedésekre gyakorolt gyógyhatása miatt. Azonban az idők folyamán ennek ellenére feledésbe merült. Nem más, mint a mi nagy és népi természetgyógyász, Kneipp tisztelendő fedezte fel újból a jelentőségét. Ő nevezte "pótolhatatlannak és felbecsülhetetlennek" vérzések, vérhányás, hólyag- és vesepana&shy;szok, vesekő- és homok esetén. Minden embernek naponta egy csésze zsurlóteát kellene fogyasztania kúraszerűen. Eltűnnének a reumás, köszvényes és idegfájdalmak, egészséges lenne minden ember életének az alkonya.
Fájdalmas hólyaghurutok, görcsölő fájdalmak ellen nincs jobb szer, mint a leforrázott zsurló, melynek gőzeivel egy fürdőköpenybe burkolózva a hólyagot melegítjük. Ha néhányszor megismételjük, a baj gyorsan megszűnik. Ettől a forró gőzöléstől megszaba&shy;dulnak fájdalmaiktól azok az idős emberek, akiknek hirtelen elakad a vizeletük és rettenetes kínokat állnak ki, mert a vizeletük egyáltalán nem, vagy csak cseppenként távozik.
Vesehomok, vese- és hólyagkő esetén forró ülőfürdőt kell venni, közben meleg zsurlóteát kortyolgatni. A vizeletet visszatartjuk, hogy végül erős nyomással kipréseljük magunkból. Ily módon legtöbbször a kövek is távoznak. Kitűnően alkalmas mind külsőleg mind belsőleg a húgyutak gyógyítására. Vesemedence-gyulladás és -gennyesedés esetén már egyetlen zsurló-ülőfürdő cso&shy;dát tesz. A zsurlós ülőfürdők kívülről fokozzák a vesék vérellátását, ezáltal a szemben csökken a nyomás, úgyhogy a látászavarok lassan megszűnnek. Az egyik legkiválóbb Kneipp-követő német orvos, dr. Bohn a legnagyobb elismeréssel szól a zsurlóról: "A zsurló egyrészt kiváló vérzéscsillapító, másrészt - és ez még fontosabb - nagyszerű vesetisztító. A forrázással készített zsurlótea fogyasztása után könnyen ürül a bőséges, sötét színű vizelet. Vízkór esetén nagyon gyorsan hat. Ha más vizelethajtó szer nem használ, hagyjunk el minden egyéb gyógyteát, és igyunk négy-öt (makacsabb esetekben hat) napon át öt-hat csésze zsurlóteát, de csak kortyonként egész napra elosztva. A tapasztalat azt mutatja, hogy a víz a legtöbb esetben elhajtható."
Tapasztalat, hogy gyakran még a súlyos porckorong-panaszok is gyorsan rendbe jönnek a zsurlófüves ülőfürdőtől, amennyiben nem egy ideg becsípődése okozta. A röntgenfelvételek az életkornak megfelelően elhasznált csigolyákat mutatnak, ámde semmi ok, hogy a fájdalmak ne szűnjenek. A fájdalmakat a hibás működésű vese nyomása okozza, ami a tapasztalat szerint felfelé terjed és áttevődik a gerincoszlop felületén futó idegekre. A zsurlós ülőfürdő, azáltal, hogy mélyre hat a vesébe, azonnal megszünteti ezt a felfelé tartó nyomást.
A zsurló főzetével kell lemosni és borogatni a viszkető, pörkös, varas, gennyedő bőrkiütéseket. Ezek a lemosások és fürdők segítenek gennyes körömágygyulladás, fekélyes láb, szőrtüsző-gyulladás esetén is. A zsurló-tinktúra különö&shy;sen lábizzadás ellen ajánlható. Ezzel dörzsöljük be a lábat, miután alaposan megmostuk és jól megszárítottuk. Ezenkívül azonban naponta reggel éhgyomorra, fél órával a reggeli előtt egy csésze zsurlóteát is meg kell inni. Lábizzadás ellen ugyanilyen jól hatnak a zsurlós lábfürdők. Korpásodás ellen mossunk hajat naponta zsurlófőzettel és utána finom olívaolajjal dörzsöljük be a fejbőrt. A korpásodás hamar elmúlik.
Jól használható gargalizálásra mandulagyulladás, a száj nyálkahártyájának gyulladása, szájpenész, fogínyvérzés és –gyulladás esetén. Tartós orrvérzés esetén borogatásként alkalmazzuk a lehűtött zsurlófőzetet. Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a zsurló egyike a legjobb orvosságoknak légúti megbetegedések, mind krónikus hörghurut, mind tüdőtuberkulózis esetén. Ha rendszeresen fogyasztjuk teáját, kovasav jut a szervezetbe, ami elősegíti a tuberkulotikus tüdő gyógyulását, de megszünteti a betegség okozta általános gyengeséget is. Vértisztító hatása révén a zsurló veronikával együtt alkalmazva jól szolgálja az érelmeszesedés és az emlékezőképesség gyöngülésének megelőzését.
A híres idegorvos, dr. Wagner-Jauregg írja egy helyütt:
"Az idegbetegek kétharmada nem kerülne gyógyintézetbe, ha a veséjük egészséges lenne." Azóta sok szerencsétlennek ajánlhattam zsurlós ülőfürdőt, akiket vesezavar miatt depressziók, téveszmék, dühroha&shy;mok kínoztak. Az ülőfürdő segítségével elkerülték az ideggyógyintézeti kezelést. Ebben az esetben csalán és cickafark mellett zsurlófű-teát is kell inni, reggelente és estelente 1-1 csészével.

Felhasználási módok:

  • Teakészítés: 1 púpozott teáskanál zsurlót adunk 1/4 liter vízhez, forrázzuk. Dunsztkötés: egy összemarék zsurlót teszünk a szitába, amit forrásban lévő víz fölé helyezünk. Ha a fű forró lesz és megpuhul, vászonkendőbe csavarjuk és a beteg testrészre fektetjük. Feltétlenül melegen kell bebugyolálni! A kötés több órán át vagy egész éjszaka a testen maradhat.
  • Ülőfürdő: 100 gramm zsurlót éjszakára hideg vízben áztatunk, másnap felforraljuk és a fürdővízhez öntjük. Fürdési idő 20 perc. A víznek el kell lepnie a vese tájékát. Nem kell megtörülközni, azon nedvesen, fürdőköpenybe burkolózunk és az ágyban egy órán át gőzöljük magunkat.
  • Tinktúra: 10 gramm zsurlót 50 gramm valódi gabonapálinkában beáztatunk. Két hétig a napon vagy meleg helyen tartjuk. Naponta felrázzuk.
 

mozs

Állandó Tag
Állandó Tag
Légszomj

Kedves Lackovar!

A tanácsodat, illetve segítségedet szeretném kérni légszomjra. Egy jó ideje -főleg időjárási frontoknál- kisebb terhelésre, pld. pár lépcső megtétele, légszomj, (fulladás) jelentkezik. Mivel orvoshoz nemigen járok, próbálok minden problémámat természetes gyógymodokkal orvosolni. Sok ezirányú irodalmam van, de erre nem találtam semmi bíztatót erre vonatkozóan.
Nagy reménységgel várom a válaszod.

Üdvözlettel: mozs
 

lackovar

Állandó Tag
Állandó Tag
Acsalapu (Petasites officinalis)

Folyók, patakok partján, árkokban és erdőszéleken nő. Kalapnagyságú levelei enyhén fogazott szélűek, fonákjuk szürkés-molyhos. A piszkosfehértől a halványrózsaszínbe játszó fészekvirágzata laza fürtben virít a szár csúcsán.
Láz, légszomj, köszvény és epilepszia ellen használjuk izzasztó teaként. Gyökerét gyűjtjük még a virágzás előtt. Egy-két csészével igyunk meg belőle napközben kortyonként. A nagy, friss leveleket nemcsak ficamos, rándult, feltört lábra rakhatjuk fel, de mindenfajta égés, rosszindulatú fekély és égési seb gyógyítására is használhatjuk.

Teakészítés: egy csapott teáskanál acsalapu gyökeret 1/4 liter vízben, egy éjszakára beáztatunk, reggel felmelegítjük és leszűrjük.

Pakolás: a friss, megmosott leveleket szétzúzzuk, és felrakjuk a beteg testrészre. Naponta többször ismételjük.
Kedves Lackovar!

A tanácsodat, illetve segítségedet szeretném kérni légszomjra. Egy jó ideje -főleg időjárási frontoknál- kisebb terhelésre, pld. pár lépcső megtétele, légszomj, (fulladás) jelentkezik. Mivel orvoshoz nemigen járok, próbálok minden problémámat természetes gyógymodokkal orvosolni. Sok ezirányú irodalmam van, de erre nem találtam semmi bíztatót erre vonatkozóan.
Nagy reménységgel várom a válaszod.

Üdvözlettel: mozs
 

lackovar

Állandó Tag
Állandó Tag
AMIT A HOMEOPÁTIÁRÓL TUDNI KELL
A szív és vérkeringés betegségeinek gyógyítása homeopátiával​
Szíverősítés, keringési zavarok, alacsony vérnyomás​
Az érrendszer a szívből és a véredényekből áll. A szív és a véredények panaszai egyfelől felismerhetőek közvetlenül az érintett terület problémáján keresztül – például erős szívdobogás vagy mellkasi szorítás, érgyulladás illetve érgörcs -, de olyan általánosabb panaszokban is, mint például az általános kimerültség, szédülés, fáradtság, hideg kezek és lábak. Ezér
t a hosszan tartó nem tisztázott panaszoknál mindig fel kell keresni az orvost.
A homeopátia azonban a szív és érrendszeri megbetegedéseknél is jó szolgálatot tehet kizárólagos vagy kiegészítő terápiaként. Bevált homeopátiás szerek léteznek a szélütés utókezelésére, a magas vérnyomás, a szédülés, a gyengülő szívteljesítmény, a feledékenység, egyéb szívpanaszok, az angina-pectoris-rohamok vagy az érmegbetegedésekre.
Crataegus – a galagonya
A galagonya egy olyan gyógynövény, melyet már régóta a szív erősítésére használnak. Homeopátiás szerként a galagonya erősíti a szívet és tinktúraként vagy D2, tehát nagyon alacsony potenciálban való alkalmazásával közelít a fitoterápiás felhasználáshoz. A galagonya stabilizálja a vérkeringést, szabályozza a vérnyomást és enyhíti a szívpanaszokat, például a szívnyugtalanságot, az erősebb szívdobogást, a szédülést és a légszomjat. A galagonya D6 homeopátiás potenciálban az orvos (!) által tisztázott funkcionális szívpanaszok esetén vethető be.
Veratrum album – a fehér zászpa
A veratrum album, a fehér zászpa az akut keringési kollapszus szere. A beteget a hátára kell fektetni, a lábát pedig fel kell támasztani. A sápadt, hideg verejtékkel borított betegnek percenként 2-3 cseppet kell az alsó ajkára cseppenteni. A tapasztalatok alapján a beteg gyorsan magához tér, mint az egy terápiás kísérletben egy vérvétel miatt kollapszust szenvedett beteg esetén is megmutatkozott.
Nicotiana tabacum – a virginiadohány
A virginiadohány Dél-Amerikában honos. Gyógyszeralapanyagként a szárított, nem fermentált leveleket használják fel. A dohány kiváló példája a homeopátia hasonlósági elvének. A gyógyszervizsgálat során szédüléssel, öklendezéssel vagy hányással valamint hideg verejtékezéssel járó tipikus kollapszus tünetek lépnek fel. A beteg nagyon rosszul érzi magát és szorongásos félelem kínozza. A meleg és a mozgás rontja, a hideg levegő és a nyugalom padig javítja a beteg állapotát.
Hasonlóak a panaszok az akut vérkeringési zavaroknál, amely mindenekelőtt a dohányfüstre való reakcióban mutatkozik meg, mint például a passzív dohányzásban. Ez történik, amikor az ember dohányosok között tartózkodik, majd szédülni kezd és rosszul lesz. Az okra történő ezen utalás nélkül a virginiadohányt mindenekelőtt akkor alkalmazzuk, ha a vérkeringési zavarokat szédülés és extrém rosszullét jellemzi.
Haplopappus baylahuen
Akinek alacsony a vérnyomása, az tudja, hogy az ezzel összefüggő panaszok mennyire befolyásolhatják az életminőséget: hosszabb állás után elsötétül a szeme előtt a világ, szédülés, fáradtság, fejfájás, hideg kezek és lábak. Ezen kívül még sok olyan panasz van, amely az alacsony vérnyomás miatt lép fel. Mindenesetre ajánlható a váltakozó hőmérsékletű tusolás, a váltakozó hőmérsékletű lábfürdő, a megfelelő mozgásmennyiség valamint egy kielégítő mennyiségű folyadékbevitel (napi 2 liter).
Az alacsony vérnyomásnál és a vele összefüggő panaszoknál alkalmazható homeopatikum a haplopappus baylauhen. Az újabb homeopátiás szerekhez tartozik, és az Andokból származik. A szer különösen javallott a depressziós hangulattal összefüggő keringési zavarok esetén. A beteg mattnak, kimerültnek és fáradtnak érzi magát. Előfordulhat szívnyugtalanság, szédülés és fejfájás. Figyelemreméltó a következő vizsgálat: egy véletlenszerű kettős vak vizsgálatban a haplopappust egy kémiai-szintetikus gyógyszerrel hasonlították össze egy orthosztatikus disreguláció (keringési hibás szabályozás) kezelésében. Mindkét preparátum egyformán jó hatásfokú volt, ám a homeopátiás gyógyszernek megvolt az az előnye, hogy alacsonyabb a kockázata a kezelés folyamán, mivel nincsenek ellenjavallatai vagy nem áll fenn a hozzászokás veszélye.
Homeopátia a szív erősítésére, keringési zavaroknál és alacsony vérnyomásnál
<TABLE cellSpacing=1 cellPadding=4 width=625 border=1><TBODY><TR><TD vAlign=top width="18%">Szer </TD><TD vAlign=top width="22%">Crataegus </TD><TD vAlign=top width="23%">Veratrum album</TD><TD vAlign=top width="20%">Tabacum </TD><TD vAlign=top width="17%">Haplopappus </TD></TR><TR><TD vAlign=top width="18%">Panaszok </TD><TD vAlign=top width="22%">A szív erősítésére enyhébb szívpanaszoknál, a vérnyomás stabilizálására</TD><TD vAlign=top width="23%">Akut keringési kollapszus</TD><TD vAlign=top width="20%">Akut keringési zavarok</TD><TD vAlign=top width="17%">Alacsony vérnyomás</TD></TR><TR><TD vAlign=top width="18%">Összefüggés az okkal</TD><TD vAlign=top width="22%"> </TD><TD vAlign=top width="23%"> </TD><TD vAlign=top width="20%">A dohányfüstre való esetleges negatív reakció</TD><TD vAlign=top width="17%"> </TD></TR><TR><TD vAlign=top width="18%">Kedélyállapot </TD><TD vAlign=top width="22%"> </TD><TD vAlign=top width="23%"> </TD><TD vAlign=top width="20%">Félős</TD><TD vAlign=top width="17%"> </TD></TR><TR><TD vAlign=top width="18%">Egyéb panaszok és jellemzők</TD><TD vAlign=top width="22%">Szívnyugtalanság, szívdobogás, szédülés és légszomj. Figyelem! A panaszokat tisztázni kell az orvossal!</TD><TD vAlign=top width="23%"> </TD><TD vAlign=top width="20%">Szédülés, öklendezés, hányás, hideg verejték, heves szívdobogás, extrém rosszullét, hányinger</TD><TD vAlign=top width="17%">Keringési zavarok depressziós hangulattal, hosszabb állás után a páciens szeme előtt elsötétül a világ, szédülés, fáradtság</TD></TR><TR><TD vAlign=top width="18%">Javulás </TD><TD vAlign=top width="22%"> </TD><TD vAlign=top width="23%"> </TD><TD vAlign=top width="20%">Friss levegő, nyugalom</TD><TD vAlign=top width="17%"> </TD></TR><TR><TD vAlign=top width="18%">Rosszabbodás </TD><TD vAlign=top width="22%"> </TD><TD vAlign=top width="23%"> </TD><TD vAlign=top width="20%">Meleg és mozgás</TD><TD vAlign=top width="17%"> </TD></TR><TR><TD vAlign=top width="18%">Adagolás </TD><TD vAlign=top width="22%">D2, naponta 3x 10 csepp, hosszabb időn keresztül is</TD><TD vAlign=top width="23%">D3, D4, percenként 2-3 csepp a szájnyálkahártyára (alsó ajakra), ezen kívül: háton fekvés, lábak feltámasztása</TD><TD vAlign=top width="20%">D6, kezdetben napi 3-4x negyedóránként 1 adag, majd ezt csökkenteni kell</TD><TD vAlign=top width="17%">Napi 3-4x 1 adag</TD></TR></TBODY></TABLE>
Figyelem: Javulás esetén az adagot csökkenteni kell!
 

gelence

Állandó Tag
Állandó Tag
kedves LACKOVAR IGAZ FUBEN FABAN ORVOSAG en most eszt probalom a tahitian noni juice-al , ( Morinda Citrofolia ) A Noniban rengeteg aminosav es sok fele asvanyi anyag
van es ha hinni lehet tartalmaz meg pro xeronint is amit a c vitamin felfedezese ota a
legnagyobb felfedzes , es nagyon sok betegsegre jo kerlek ird meg halotal e a tahitian nonirol ?
 
Oldal tetejére