Foci

afca

Kitiltott (BANned)
Rendbontásért őrizetben van két DAC-szurkoló


<!-- /#content-header -->2009, november 4 - 18:34
Kedden a DAC – A keddi DAC-Szepsi szlovák kupamérkőzés során a rendőrség őrizetbe vett két garázda DAC-drukkert. Az ok: a második félidő huszadik percében egy söröspohár repült a pályára...
A "Security" is beavatkozott (illusztrációs felvétel


A sörrel teli poharat egy részeg dunaszerdahelyi férfi dobta be a pályára, akit a rendezők rögtön felszólitottak, hogy hagyja el a stadiont, ám az ittas szurkoló nem tett eleget a felszólításnak, és rátámadt a DAC rendfenntartóira. Ebben segitségére sietett barátja, aki szintén erősen ittas állapotban volt. A rendezők a rendőrség segítségét kérték, de a két DAC-drukker a rendőrökre is rátámadt, ám végül a rend őrei kerültek ki győztesen az incidensből.
„Mindketten aktívan védekeztek ököllel, rúgással” – nyilatkozta Both Péter dunaszerdahelyi járási rendőrkapitány. A két férfi a dunaszerdahelyi rendőrség cellájában van, és várják az ítéletet. Mindketten büntetett előítéletűek, és Both Péter reálisnak tartja, hogy mind a kettőjüket feltétel nélküli két évig tartó szabadságvesztésre ítélik garázda tettük miatt.
-para-
 

aniko45

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem hiszem el!!!!!!!!!!:(Idegenben rúgunk 2 gólt....hazai pályán 3 gólt és nem fogunk pontot!!:(Az inter Milán Kijevben rúgott két gólt és bezsebelték a 3 pontot.Az égiek nincsenek velünk.Nem baj fiúk.....fel a fejjel.lessz ez még jobb is!!!:):)
Kösz Afca!Te egy rendes srác vagy!Én is úgy gondolom lesz ez még jobb is!!!!!!:(
 

alim

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem biztos, hogy csak az égiek a hibásak. Talán az erőnlét, a lapos kis passzok és az egész találkozós koncentráció sokat segítene. Ettől függetlenül:Hajrá Loki!
 

pisti72

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok megjöttem. Jó kis túra volt, csak nagyon fárasztó.
Jó meccs volt az első félidő végéig a mi szempontunkból, a második félidőben már nem jöttek össze a dolgok, szinte akkor rúgtak gólt amikor akartak. Mindenesetre Rudi és Kulabá gólja nagyon szép volt, a mi kapott góljaink többsége súlyos egyéni és védelmi hibákból jött össze. Jól küzdöttünk, de ez most csak ennyire volt elég. Mindent elárul, hogy a Fioro játékosok sorfalat álltak a mieinknek a meccs végén.
Az olaszok jól megszervezték a szurkolók kiszolgálását, a szolgáltatás és a biztonság szemponjtából minden klaffolt. Sajna nagyon szar időnk volt, végig szakadt az eső, végigrohantunk a nevezetességeken aztán beültünk egy-egy vendéglátóipari egységbe némi alkoholt fogyasztani, hogy felmelegedjünk.
Azért annak a futball fílingnek nyoma sem volt, amit Liverpoolban tapasztaltam, itt nem nagyon volt haverkodás a szurkolókkal, igaz nem is bántottak minket, leginkább semlegesen viselkedtek. Azt hallottuk kinnt, hogy Pesten két hete fradisták megtámadtak olasz szurkolókat a Loki-Fiorentina meccs után, és hogy figyeljünk oda, mert egyesek bosszút akarnak állni, de én ahol jártam semmi rosszat nem tapasztaltam.
A város nagyon szép, a meccs jó volt, a szurkolás is jó volt (főleg az első félidőben), szóval megérte elmenni.
 

lampard

Állandó Tag
Állandó Tag
Pisti72 élménybeszámolójára reagálva:

Sajnos nekem sincs Digi tv, így amikor ők közvetítenek, nem győzök keresni az interneten, eddig nem sok sikerrel, mert mindig olyan leterhelt volt a rendszer, hogy nem lehetett nézni a Loki meccset, de most miért, nem tudom, de sikerült egy egész jó adást kifogni, úgyhogy hallottam a szurkolást, "Hajrá Cívis város" vagy a 'Mindent bele' úgy zúgott, mintha a Nagyerdőn 10 ezer ember mondta volna. Egy családtagunk is ott volt a helyszínen, és írtam neki SMS-ben, hogy jól szurkoltok, ügyesek vagytok.
Mindenképp hálával tartozunk azoknak a szurkolóknak, akik időt, pénzt, fáradtságot nem kímélve külföldre is elkísérik a csapatot.
Köszönet érte.
 

afca

Kitiltott (BANned)
DAC-MFK Dubnica: Az edzők elégedettek a döntetlennel


<!-- /#content-header -->2009, november 7
<META content=Word.Document name=ProgId><META content="Microsoft Word 11" name=Generator><META content="Microsoft Word 11" name=Originator><LINK href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CBARAKL%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml" rel=File-List><STYLE><!--/* Style Definitions */p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal{mso-style-parent:"";margin:0cm;margin-bottom:.0001pt;mso-pagination:widow-orphan;font-size:12.0pt;font-family:"Times New Roman";mso-fareast-font-family:"Times New Roman";}@page Section1{size:612.0pt 792.0pt;margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt;mso-header-margin:35.4pt;mso-footer-margin:35.4pt;mso-paper-source:0;}div.Section1{page:Section1;}--></STYLE>Mindkét edző elégedett a döntetlennel, amely ugyancsak mindkettőjük szerint egy nehéz küzdelmes meccsen született.
http://www.parameter.sk/files/imagecache/large/files/article_image/_gergely.jpg


<!-- JavaScript tag: 50837 --><SCRIPT type=text/javascript> // <![CDATA[ var ord=Math.round(Math.random()*100000000); document.write('<sc'+'ript type="text/javascript" src="http://ad.adverticum.net/js.prm?zona=50837&ord='+ord+'"><\/scr'+'ipt>'); // ]]> </SCRIPT><SCRIPT src="http://ad.adverticum.net/js.prm?zona=50837&ord=84112810" type=text/javascript></SCRIPT><NOSCRIPT> </NOSCRIPT>​
DAC - Kurt Garger : „Nehéz mérkőzések után ugyancsak nehéz pályán játszottak a fiúk. Az első félidőben tulajdonképpen semmit sem alkottunk, és ilyen mérkőzéseken, amikor mindenképpen alkotni kell, sokkal nehezebb helyzetben van a hazai csapat, mint az ellenfél, amelynek csak az ellentámadásokra kell összpontosítania. Csapatunk dicséretet érdemel a küzdeni akarásért és a harciasságért. Amikor hátrányba kerültünk összeszedtük magunkat és kiegyenlítettünk. Holott a mérkőzés előtt győzelemre számítottunk, ma meg kellett elégednünk a döntetlennel. Örülünk viszont, hogy a tizedik mérkőzésen is megőriztük veretlenségünket.“
Dubnica - Peter Gergely: „A mérkőzés kétharmadában jobban voltunk és helyzeteink is voltak. Megérdemelten vezettünk, ám dicséretet érdemel a haza csapat, amely a nagyszerű közönség bíztatása mellett és a kiváló játékosainak köszönhetően megérdemelten egyenlített ki. Csak azt nem értem, miért állította ki a bíró azt a játékost, aki maga akart lemenni a pályáról é snem akart a hordágyra feküdni. Az utolsó tíz percben ugyanis akár a győzelmet is megszerezhettük volna, ha nem játszunk emberhátrányban. De igazságosnak tartom a döntetlent.“
sita/para
--------------------------------------------------------------------------------

dance.gif
dance.gif
rk01_050.gif
 

pisti72

Állandó Tag
Állandó Tag
Afca!
Arra a DAC-os dalra lennék kíváncsi, ami a tavasz szél vizet áraszt dallamára írtak.Megvan ez valahol a youtube-on? És mi a szövege?
 

afca

Kitiltott (BANned)
<TABLE class=contentpaneopen><TBODY><TR><TD class=contentheading width="100%">Oda a három pont: Csak döntetlenezett a DAC otthon! </TD><TD class=buttonheading align=right width="100%">http://www.felvidek.ma/index2.php?option=com_content&task=view&id=18324&pop=1&page=0&Itemid=1 </TD><TD class=buttonheading align=right width="100%">http://www.felvidek.ma/index2.php?option=com_content&task=emailform&id=18324&itemid=1 </TD></TR></TBODY></TABLE><TABLE class=contentpaneopen><TBODY><TR><TD class=createdate vAlign=top colSpan=2>2009.11.08. </TD></TR><TR><TD vAlign=top colSpan=2>
csapat.jpg
(Fényképgalériával) Eljátszotta a három pontot a DAC, amikor otthon csak döntetlenezni tudott a táblázat utolsó előtti helyén álló Máriatölgyes csapatával. A bajnoki mérkőzésen a vendégek vezettek, majd egyenlítettek a sárga-kékek, de a győzelmet már nem tudták megszerezni.
Egyik szemükben öröm másikban bánat - talán így jellemzehetjük a DAC hétvégi bajnoki mérkőzését a Máriatölgyes csapatával szemben. Öröm, hiszen nem kaptunk ki és folytatódik a veretlenségi sorozata a csapatnak, bánat ugyanis otthon az utolsó előtti helyezettől csak egy pontot tudtunk begyűjteni a kötelező háromból. És szomorúak lehetünk azért is mert a dunaszerdahelyi gárda átlagon aluli produkcióval rukkolt elő a stadionban, ahol közel négyezer néző váltott jegyet és szurkolt a sárga-kékeknek.
<EMBED pluginspage=http://www.macromedia.com/go/getflashplayer src=http://picasaweb.google.com/s/c/bin/slideshow.swf width=400 height=267 type=application/x-shockwave-flash flashvars="host=picasaweb.google.com&hl=hu&feat=flashalbum&RGB=0x000000&feed=http%3A%2F%2Fpicasaweb.google.com%2Fdata%2Ffeed%2Fapi%2Fuser%2Fwwwfelvidekma%2Falbumid%2F5401687972429845329%3Falt%3Drss%26kind%3Dphoto%26hl%3Dhu" scale="ShowAll" loop="loop" menu="menu" wmode="Window" quality="1"></EMBED>​

Az első félidő első tíz percében még rohamozott a DAC, Bognár Zoli is elemében volt és hajtottak a játékosok. Aztán valami történt. Mintha elvágták volna a játék fonalát és a sárga-kékek már csak lézengtek a pályán, vagyis jobban mondva eladott labdák, pontatlan passzok, gyenge lövések, felesleges cselek jellemezték a játékukat. A máriatölgyesi csapat sem volt jobb, de néha-néha eljutottak Novota kapujáig. Főleg Filo volt veszélyes a vendégektől. Halimi, Helísek, Nikolič és Bognár jeleskedett a támadásokban és Koejoe is próbálta hozni formáját, de nem sikerült bevenni Zajac kapuját az első félidőben.
Ismét a vendég máriatölgyesi csapatból Filo volt aktív a második félidő elején majd Koejoe előtt adódott lehetőség, de a fekete csatár elhibázta azt. Az 50. percben viszont büntetett a vendég csapat, amikor Filo remek labdát adott Vavríknak és a máriatölgyesi játékos értékesítette is azt. Vezetnek a vendégek! A máriatölgyesiek a vezető góljuk után látványos időhúzásba kezdtek. Többet feküdtek a dunaszerdahelyi pályán, mint Szlovákia más stadionjaiban. A játékvezető a puskaporos hangulatban öt percen beül négy sárga lapot is kiosztott, ebből hármat a vendégcsapat kapott meg. A 68. percben Nkendo adott egy látványos fejesgólt, de azt les címén nem adta meg a játékvezető. Feltámadt a DAC a kapott gól után, de még mindig nem sikerült összehozniuk az egyenlítő találatot. Helísek, Koejoe és Bognár is igyekezett, de mindhiába. A 78. percben végre megtört a jég és a szurinami származású fekete csatár az öreg Koejoe bevette Zajac kapuját, ezzel megszerzte a DAC egyenlítő találatát. A jétékvezető is elemében volt a következő hét percben 3 sárga lapot és egy pirosat is kiosztott! Úgy látszik élvezte a meccset és szeret osztogatni. Pirosat a vendégektől Šulek kapott. A hajrában mindent megpróbált a DAC, hogy még egy gólt szerezzen és otthon tartsa a három pontot, de nem jött össze a sárga-kékeknek. 1:1 a végeredmény, a döntetlennel a DAC maradt a táblázat 6. helyén. Legközelebb november 21-én a ligaújonc Szenice együttesét fogadják ismét odahaza a városi stadionban a sárga-kékek.
Felvidék Ma
Fotók: atos
</TD></TR></TBODY></TABLE>
 

aniko45

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Pisti!
Örülök hogy jó volt az utad,kár hogy csak ennyire futotta!Várjuk a folytatást!Most tényleg eléggé lehangolóak az eredmények,fáradtság?erőnlét?kimeritő meccsek?Vagy most van a "lefelé"?Én továbbra is bízom a
Lokiban,remélem minden helyre igazodik!Üdv.
 

afca

Kitiltott (BANned)
Nyugat-szlovákiai V. liga


Eredmények: Nyugat-Szlovákia, 15. forduló: Šintava–Vága 6:2 (2:1), g.: Kubala (20.), Juraško (45.), Studený (62., 66.), Valentovič (63.), Lukáč (72.), ill. Hodúr (43.), Šerfőző (70.); Vágfarkasd–Vágpatta 2:1 (1:1), g.: Karvai (9., 48.), ill. 25. Lehocký (25., 11-esből); Vásárút–Močenok 1:2 (0:0), g.: Nagy J. (74.), ill. Kováč (59.), Tichý (78.); Nádszeg–Dióspatony 1:0 (1:0), g.: Ivicze (6.); Csallóközkürt–Chrenová 4:0 (2:0), g.: Bognár (14.), Erős (27.), Sokolík (60.), Csicsay K. (76.); Feketenyék–Tallós 4:2 (2:1), g.: Barčák (4., 60., 11-esből), Augustín (40.), Cuninka (89.), ill. Čerňanský (19., 11-esből), Paľo (86.); Nyékvárkony–Nagymegyer 3:5 (3:2), g.: Méhes T. (12.), Kósa M. (23., 28.), ill. Zlacký (32.), Nagy D.(44.), Olejník (52.), Buka (61.), Strelec (90., 11-esből). Az FK Nagymagyar–Nagyfödémes mérkőzés a rossz pályaviszonyok miatt elmaradt, későbbi időpontban pótolják.

A bajnokság állása:
1. Nagymegyer 15 12 3 0 37:12 39

2. Nyékvárkony 15 8 2 5 43:32 26

3. Nagyfödémes 14 8 2 4 28:18 26

4. Šintava 15 7 4 4 43:24 25

5. Csallóközkürt 15 8 1 6 33:25 25

6. Vága 15 6 3 6 34:34 21

7. Nádszeg 15 6 2 7 22:22 20

8. Dióspatony 15 6 2 7 23:26 20

9. Vágfarkasd 15 6 2 7 20:26 20

10. Vásárút 15 5 4 6 26:31 19

11. Feketenyék 15 6 1 8 34:46 19

12. Nagymagyar 14 5 3 6 23:26 18

13. Tallós 15 5 2 8 30:31 17

14. Močenok 15 4 5 6 9:14 17

15. Chrenová 15 3 7 5 20:27 16

16. Vágpatta 15 2 1 12 18:49 7
 

afca

Kitiltott (BANned)
Öngyilkos lett Robert Enke, a német válogatott kapusa


<!-- /#content-header -->2009, november 11 - 09:10
Robert Enkét 32 évesen vonat ütötte el, kislánya 2006-os halála óta labilis volt. Az első számú jelölt volt a válogatottba a jövő évi vb-re, korábban védett a Benficában, a Barcelonában és a Fenerbahcéban is.
Robert Enke



<!-- JavaScript tag: 50837 --><SCRIPT type=text/javascript> // <![CDATA[ var ord=Math.round(Math.random()*100000000); document.write('<sc'+'ript type="text/javascript" src="http://ad.adverticum.net/js.prm?zona=50837&ord='+ord+'"><\/scr'+'ipt>'); // ]]> </SCRIPT><SCRIPT src="http://ad.adverticum.net/js.prm?zona=50837&ord=13010267" type=text/javascript></SCRIPT><NOSCRIPT> </NOSCRIPT>​
Meghalt Robert Enke, a német labdarúgó-válogatott első számú kapusa - jelentette be Martin Kind, a játékos klubjának elnöke kedd este. A Hannover 32 éves játékosát valószínűleg vonat ütötte el, bár halálának okát és körülményeit egyelőre hivatalosan nem hozták nyilvánosságra.
Minden öngyilkosságra vall, Enke egy vasúti átjáróban vesztette életét Neustadt am Rübenberge közelében: Stefan Wittke, a hannoveri rendőrség sajtóosztályának vezetője szerint nem baleset történt.
A kapusnak felesége, kislánya volt, akinek testvére, egy másik lány 2006-ban halt meg vele született szívelégtelenségben. Kind állítja, ez is szerepet játszhatott a tragédiában, mert Enke valójában azóta sem tudta feldolgozni a tragédiát.
A klasszist szeptember eleje óta gyomorpanaszokkal kezelték, emiatt négy válogatott találkozót ki kellett hagynia, ám Joachim Löw szövetségi kapitány mindvégig hangoztatta, ő az első számú kapusjelöltje a jövő évi, dél-afrikai világbajnokságra. Vissza is tért, a hét végén védett klubja bajnokiján.
Enke nyolcszor szerepelt a német válogatottban, a Jenában, a Mönchengladbachban, a Benficában, a Barcelonában, a Fenerbahcéban és a Tenerifében játszott, mielőtt öt éve megállapodott a Hannovernél.

Mélységesen megrázta a német labdarúgó világot a válogatott és a Hannover 96 kapusának tragikus halála.
A rendőrség szerda reggeli, egyelőre még nem hivatalos közlése szerint a 32 éves Robert Enke kedden este öngyilkosságot követett el. A Németországban rendkívül népszerű sportembert - aki néhány éves külföldi kitérő után 2004-től védett az alsó-szászországi első ligás csapatban és 2007-ben került be a nemzeti együttesbe - egy vonat ütötte el hannoveri otthonától nem messze. A beszámolók szerint a kapus mintegy tíz méterre a vágánytól leállította a kocsiját, tárcáját az ülésen hagyta, majd a vágányon sétálva szinte kivárta, hogy a regionális vonat elüsse őt.
Az okokkal kapcsolatban egyelőre teljes a tanácstalanság, egyes hírek szerint a kiváló kapuvédő egy búcsúlevelet hagyott hátra.
Alsó-Szászország miniszterelnöke, Christian Wulff szerdai nyilatkozatában mélységes megdöbbenésének adott hangot a történtek miatt. "Németország egy rendkívüli sportolót és egy kiváló embert veszített el, olyan embert, aki sokak számára példakép volt" - hangsúlyozta a tartományi kormányfő. Hasonlóan megdöbbenésüknek és mélységes gyászuknak adtak hangot a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) és a válogatott vezetői, továbbá Enke játékostársai. Joachim Löw szövetségi kapitány törölte a szombati, Chile elleni találkozóra készülő nemzeti tizenegy szerdára tervezett edzését, és a hírek szerint nem kizárt az sem, hogy a tragikus esemény miatt a hétvégi barátságos meccset is lemondják.
Hannoverben a szurkolók egész éjszaka gyászolták kedvencüket, és szerda reggel ismét több százan gyűltek össze a stadionnál.
A DFB és Löw szerda délelőttre rendkívüli sajtóértekezletet hirdetett. Hasonlóan rendkívüli sajtóértekezletet tart a Hannover 96 vezetősége és végül a rendőrség is, amely várhatóan nyilvánosságra hoz néhány részletet az üggyel kapcsolatban.
Általános vélekedés szerint Robert Enke rendkívül rokonszenves sportoló, ugyanakkor különösen érzékeny - sőt labilis ember - volt. 2006-ban rettenetes tragédiát jelentett Enke és felesége számára, hogy kétéves kislányuk, Lara többszörös szívműtét után meghalt. A sportoló azonban talpra állt a tragédia után, amit jelez az is, hogy idén májusban egy néhány hónapos kislányt adoptáltak.
Az elmúlt hónapokban több sérülés, illetve megbetegedés érte, heteken keresztül súlyos és rejtélyes gyomorfertőzés miatt kezelték, de október végén visszatérhetett a pályára. Vasárnap még csapata kapuját védte a Borussia Dortmund elleni otthoni találkozón és kiváló teljesítményt nyújtott.
 

afca

Kitiltott (BANned)
Újra rivaldafényben a DAC–Slovan párharc: Lapok miatti káosz


<!-- /#content-header -->2009, november 11 - 18:26
A 9. fordulóból elhalasztott DAC–Slovan bajnoki párharc pótlása (0:0) után is folytatódott az adok-kapok, mely a bajnokcsapat két játékosa, Saláta és Dobrotka (jogosulatlan?) szereplése miatt zajlik.



Történt ugyanis, hogy a Slovan mindkét a védője a csallóköziek elleni tétmeccsen piros lapot kapott a játékvezetőtől. Martin Dobrotka a zsolnaiak elleni bajnokin második sárgája után szorult kényszerpihenőre. Dobrotka második sárgája sorrendben a negyedik figyelmeztetése volt. A piros lapért szóló egy meccses eltiltás mellé automatikusan még egy további is dukált volna a szabályok értelmében.
Dobrotka ugyan egy bajnoki- és egy kupameccset kihagyott, ám a sárga lapok miatti eltiltás csupán a Corgoň Ligás találkozókra érvényes. Saláta Kornél a rimaszombatiak elleni kupameccsen gyűjtötte be a piros lapot. Esetével azonban a fegyelmi bizottság érdemben nem foglalkozhatott, mivel nem érkezett meg a testülethez az ülés kezdetéig a mérkőzés ellenőrének hivatalos jelentése. Azóta ugyan már további közlönyök is megjelentek, ám ezek sem foglalkoztak a válogatott futballista esetével. Sem feltételes büntetéssel, sem eltiltással nem sújtották a kiállított játékost.
A DAC klubvezetők úgy értelmezik a történteket, hogy Slovan mindkét labdarúgója jogosulatlanul szerepelt a sárga-kékek elleni összecsapáson. Fociberkekben azt rebesgetik, a dunaszerdahelyi klubvezetés a történtekre való tekintettel megóvta az ominózus párharcot. Antal Barnabás azonban SITA tudósítójának adott szerdai nyilatkozatában cáfolta a híreszteléseket. „Az illetékesektől, azaz a Ligás Klubok Uniójától mi arra a kérdésre kértünk választ, vajon jogosan lépett-e pályára a DAC elleni mérkőzésen Milan Dobrotka és Saláta Kornél. Ez nem óvás, ez egy beadvány” – fogalmazott az FK DAC 1904 alelnöke.
A Ligás Klubok Uniójának soron következő tanácskozására november 13-án, pénteken kerül sor. Természetesen a fegyelmi bizottság álláspontjára is szükség lesz annak érdekében, hogy kiderüljön az igazság.
(ái)
 
Oldal tetejére