Foci

T

TH6777

Vendég

Prukner László a Ferencváros új vezetőedzője
2010. 06. 02. 17.46


<RIGHT>
ftc.jpg



Prukner László lesz a Soproni Ligában szereplő Ferencváros labdarúgócsapatának új vezetőedzője.


A Kaposvár együttesét elhagyó szakember érkezését szerdán jelentették be a zöld-fehér klub hivatalos honlapján, hozzátéve, hogy a hároméves szerződés aláírására pénteken kerül sor.
A 49 éves tréner 2004-ben jutott fel a Kaposvár csapatával az élvonalba, azóta pedig csakis ő irányította az együttest, összesen 179 első osztályú mérkőzésen ült a kispadon. Egy éve ő vezeti a magyarországi edzőképzést.
"Érzelmi alapon kellett meghoznom a döntést, ugyanis huszonhét éve vagyok Kaposváron, itt futballoztam, itt edzősödtem - nyilatkozta az MTI-nek Prukner. - Remélem, meg tudok felelni az elvárásoknak, ha ez így lesz, akkor az Kaposvár dicsőségére is válik. Ami lettem, és aki lettem, azt a Rákóczinak köszönhetem. Úgy gondolom, most jött el az idő, hogy váltsak. Ugyanakkor remélem, egyszer még fogok Kaposváron dolgozni" - tette hozzá a szakember, aki az NB I-es edzők közül a legrégebben dolgozott ugyanannál a csapatnál.
A Ferencváros az elmúlt szezont Bobby Davisonnal kezdte meg, ám a gyenge szereplés miatt az ő munkáját a szezon közben Craig Short vette át. Az angol edző irányításával végül a hetedik helyen zárt a zöld-fehér alakulat, de a vezetők nem hosszabbították meg lejáró szerződését, mivel nem rendelkezik az NB I-es szereplés feltételeként meghatározott pro-licences képesítéssel.



Megsérült Julio Cesar a Zimbabwe elleni siker során
2010. 06. 02. 18.42


<RIGHT>
foci004.jpg



Könnyed, háromgólos győzelmet aratott Zimbabwe csapata felett szerdán, felkészülési mérkőzésen a jövő pénteken kezdődő dél-afrikai világbajnokság egyik legnagyobb esélyesének számító brazil labdarúgó-válogatott.

A találkozón megsérült a brazilok első számú kapusa, Julio Cesar. A Bajnokok Ligája-győztes Internazionale hálóőrét a 26. percben le kellett cserélnie a szövetségi kapitánynak, Dungának. A játékos sérüléséről részleteket egyelőre nem tudni.
A zimbabwei vezetés az összes állami hivatalnoknak szabad délutánt adott, hogy ők is láthassák a Hararéban fellépő brazil gárdát. A már a Dél-afrikai Köztársaságban tartózkodó Selecao a hírek szerint 1,8 millió dollárért ruccant át a szomszédos országba.

Eredmény:
Zimbabwe-Brazília 0-3 (0-2)
gól
: Bastos (42.), Robinho (44.), Elano (56.)


Hoeness befejezésre ösztökéli Ballackot - a válogatottban
2010. 06. 02. 18.32


<RIGHT>
michael_ballack.jpg



Uli Hoeness, a Bayern München elnöke szerint a labdarúgó-világbajnokságról sérülés miatt lemaradó Michael Ballacknak be kellene fejeznie válogatottbeli pályafutását.

"Még ha nehéz is, fel kell tudni ismerni azt a pillanatot, amikor vége. Nem gondolom, hogy igazán komoly cél lehetne számára, hogy szerepeljen a 2012-es Európa-bajnokságon" - idézte a sportvezetőt a Sport Bild szerdai száma. "Ha egy világbajnokságról lenne szó, megérteném, hogy folytatja. De részt venni egy Eb-n Lengyelországban és Ukrajnában nem lehet olyan álom, ami miatt ne tudna aludni."

A londoni Chelsea alkalmazásában álló 33 éves Ballack május 15-én az angol FA Kupa-döntőn szenvedett izomszalag-szakadást, illetve jobb bokája is megsérült a Portsmouth elleni mérkőzésen. A középpályás, aki évek óta a német válogatott csapatkapitánya volt, az eset után nem sokkal úgy nyilatkozott: a legmagasabb szinten folytatná pályafutását. Oliver Bierhoff, a nemzeti együttes menedzsere erre reagálva azt mondta, a 2012-es kontinensviadalon ott lehet, a kor nem akadály.



Dubajba igazolt Fabio Cannavaro
2010. 06. 02. 11.22


<RIGHT>
fabio_cannavaro1.jpg



Az Egyesült Arab Emírségekben fejezi be a pályafutását Fabio Cannavaro, a Juventus világbajnok védője, aki szerdán két évre szóló megállapodást kötött a dubaji al-Ahli labdarúgócsapatával.

A 36 éves játékos idény végén lejáró szerződését nem hosszabbította meg a torinói klub.
Cannavaro 2006-ban vb-t nyert az olasz válogatottal - most is tagja a jövő pénteken kezdődő, dél-afrikai tornára készülő keretnek -, s abban az évben a FIFA Év játékosa-díjat is kiérdemelte. Nyolc éve a Squadra Azzurra csapatkapitánya, 132 fellépésével olasz válogatottsági rekorder.
"Az al-Ahlival kötött megállapodás révén valóra válik az az álmom, hogy Dubajban élhessek és egy ottani klubban fejezhessem be a karrieremet" - fogalmazott a futballista.
Cannavaro 1991-től 1995-ig szülővárosban, Nápolyban játszott, majd következett a Parma (1995-2002), az Internazionale (2002-2004), a Juventus (2004-2006), a Real Madrid (2006-2009) és végül ismét Juventus (2009/10).

Az Afrika Kupa bronz sem mentette meg a nigériai kapitányt
2010. 02. 06. 12.49


<RIGHT>
foci1.jpg



Menesztették posztjáról a nigériai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát, Shaibu Amodut.

Jóllehet a 2008-ban - akkor már negyedik (!) alkalommal - kinevezett szakvezető kijutott a nemzeti együttessel az idei, június-júliusi dél-afrikai világbajnokságra, s ezzel fő feladatát teljesítette, a januári Afrika Kupán szerzett bronzérmet a nigériai labdarúgóélet irányítói kevésnek találták ahhoz, hogy a vb-n is Amodu irányíthassa a válogatottat. Sajátos érdekesség, hogy Amodut hasonlóképpen küldték el a 2002-es vb előtt is, amikor Nigéria legjobbjai ugyancsak harmadikként végeztek a fekete földrész bajnokságán.

A szombati bejelentés szerint lázasan keresik utódját, a lehetséges jelöltek között elsőként merült fel a holland Guus Hiddink neve, aki már több válogatottal, így legutóbb az Eb-bronzéremig jutó orosz válogatottal ért el kiugróan jó eredményeket.


 
T

TH6777

Vendég
Mihajlovics a Fiorentina edzője
2010. 06. 04. 09.22


<RIGHT>
fiorentina.jpg



A szerb Sinisa Mihajlovics lett az olasz élvonalban szereplő Fiorentina labdarúgócsapatának vezetőedzője - jelentette be a firenzei klub csütörtökön este.

A Bajnokok Ligája elmúlt kiírásában a Debrecennel egy csoportban szerepelt alakulatnak azért volt szüksége új trénerre, mert Cesare Prandelli - aki 2005 óta irányította az együttest - elvállalta az olasz válogatott vezetését, így az egy hét múlva kezdődő világbajnokság után ő váltja Marcello Lippit a szövetségi kapitányi poszton.

A 41 éves Mihajlovics az elmúlt héten hagyta ott a Catania gárdáját, s azt mondta, egy nagyobb klubnál szeretné kipróbálni magát. A Fiorentina csütörtök esti közleménye szerint pénteken mutatják be hivatalosan az új szakvezetőt, aki a 2008/09-es idényben a Bolognánál kezdte edzői pályafutását, s menesztése után szerződött a Cataniához.


Juhász és Németh sem edzett
2010. 06. 04. 11.43


<RIGHT>
nemeth_krisztian.jpg



Juhász Roland és Németh Krisztián is kihagyta a hollandok ellen készülő magyar labdarúgó-válogatott amszterdami edzését csütörtökön, s utóbbi szereplése egyelőre még kétséges a szombati barátságos találkozón.

Erwin Koeman szövetségi kapitány a 80 perces tréningen a csapatjátékra fektette a hangsúlyt, s a hollandok ellen alkalmazandó taktikát gyakoroltatta a futballistákkal.

Németh pénteken részt vesz majd az összecsapás előtti utolsó edzésen, s csak ezután derül ki, hogy pályára léphet-e szombaton. Juhász a lábfejében érzett fájdalom miatt hagyta ki a csütörtöki gyakorlást, de a védő biztosan ott lesz a hollandok elleni kezdő tizenegyben.

A mérkőzés szombaton 14 órakor kezdődik.

 
T

TH6777

Vendég

Emléktáblát avattak Tichy Lajosnak
2010. 06. 04. 14.37


<RIGHT>
foci.jpg



Szülőházának helyén pénteken emléktáblát avattak Tichy Lajosnak, a Bp. Honvéd és a magyar válogatott labdarúgójának tiszteletére.

A XIII. kerület Jász utca 102. szám alatti, a szülőház helyén található új épületben tartott megemlékezésen korábbi sporttársak, tanítványok vettek részt. Az emléktáblát Tóth József polgármester és Komora Imre, a volt játékostárs leplezte le.

Az 1999-ben, életének 64. évében elhunyt Tichy labdarúgó-pályafutása alatt csak a Bp. Honvédban szerepelt, a klub honlapja szerint 320 mérkőzésen 247 gólt szerzett, és ötször volt gólkirály. A válogatottban 72-szer lépett pályára, és 51-szer talált be, ezzel Puskás Ferenc, Kocsis Sándor és Schlosser Imre mögött a nemzeti csapat történetének negyedik legeredményesebb játékosa. Visszavonulása után, rövid kuvaiti kitérőt leszámítva, szintén csak a Honvédnál dolgozott, vele lett bajnok 1980-ban - negyedszázad után - a csapat.




Lemondott Berki Krisztián
2010. 06. 04. 14.33


<RIGHT>
ftc.jpg



Prukner László pénteken sajtótájékoztatón aláírta hároméves szerződését, amelynek értelmében átveszi a Ferencváros élvonalbeli labdarúgócsapatának irányítását. Az esemény végén Berki Krisztián, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója lemondott posztjáról.

A Kaposvárról érkező Pruknernek szakmai igazgatóként ki kell majd alakítania a klub új sportpolitikáját mind az utánpótlás, mind az első és a második csapat tekintetében.
A 49 éves tréner 2004-ben jutott fel a Kaposvár csapatával az élvonalba, azóta ő edzette az együttest, s összesen 179 első osztályú mérkőzésen ült a kispadon.

Az elmúlt szezonban előbb Bobby Davison, majd Craig Short által irányított Ferencváros a hetedik helyen zárt a bajnokságban, de a vezetők nem hosszabbították meg Short szerződését, mert az angol edzőnek nincs az NB I-es szereplés feltételeként meghatározott pro-licences képesítése.

"Az volt a cél, hogy egy olyan szakembert találjunk, aki biztosan olyan helyre vezeti a csapatot, amely méltó a klub múltjához" - nyilatkozta Berki, aki a sajtótájékoztató végén jelentette be lemondását, majd elhagyta a termet. A sportvezető 2008 júniusában lett az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, szerződése 2012. június 30-ig szól.

Prukner "belépőként" három vezérelvét osztotta meg az újságírókkal: "A sport megtanít mindenre" (Hemingway), "Az emberekkel való viselkedés művészete a sikeres emberek titka" (Parker), "Ha egy problémát egy adott gondolkodásmód idézett elő, azt ugyanazzal a gondolkodásmóddal nem lehet megoldani" (Einstein). A szakember ezt a három elvét szeretné érvényesíteni a Ferencváros élén is, ugyanakkor arra kért "minden zöld-fehér érzelmű embert", hogy fogjanak össze a sikerért.

"Mindenki, aki Ferencváros érzelmű, akinek ez a klub jelenti az identitást, az tegye félre a sérelmeit. A magam munkájával megpróbálom megteremteni, hogy az emberek büszkék legyenek erre az egyesületre. A szurkolóknak a klubot kell szeretni, nem a csapatot, az edzőt, vagy a klubigazgatót" - nyilatkozta Prukner. A trénert a sajtótájékoztató előtt a ferencvárosi baráti kör is köszöntötte, a szakember egy sálat, valamint egy nyakkendőtűt kapott ajándékba.

Az új szakmai igazgató elmondta: mindenképpen szeretne más stílust játszatni a Ferencvárossal, elsődleges céljának azt tartja, hogy az együttes képes legyen legalább két rendszerben futballozni, és hogy - akár egy adott mérkőzésen belül is - rugalmasan változtathasson a csapaton.
"Ehhez rengeteg munka kell, nem tartom magam PR-edzőnek, csak a munkára kell alapozni. A Ferencvárosnak mindig dominálnia kell a pályán, erőt kell sugároznia."

Prukner a felkészülés során főként külföldi csapatokkal szeretne majd találkozni: "Egy edzőmeccsnek csak akkor van értelme, ha minimum azonos szintű ellenfelet választ az ember. Amíg formálódik az együttes, addig nem szabad kitenni a kritikáknak a gárdát."

A Ferencvárosnál erősítésként egyelőre Rodenbücher István és Nagy Patrik érkezését jelentették be, de több új játékos szerződtetése várható a közeli jövőben.
<CENTER><OBJECT id=ejha codeBase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/swflash.cab#version=6,0,0,0" classid=clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96b8-444553540000 width=468 height=60>
























<EMBED src="reklamok/vb_blog_cikkbe.swf" menu="false" quality="high" width="468" height="60" swLiveConnect="true" NAME="ejha" TYPE="application/x-shockwave-flash" PLUGINSPAGE="http://www.marcomedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockWaveFlash"></EMBED></OBJECT></CENTER>
 
T

TH6777

Vendég
Holland-magyar - egykapuztak a Hollandok
2010. 06. 05. 16.37


<RIGHT>
gol_xlsport.jpg



A magyar labdarúgó-válogatott megalázó, 6-1-es vereséget szenvedett szombaton a világbajnokságra készülő hollandoktól Amszterdamban.


A vendégek vezető gólját Dzsudzsák Balázs szerezte a 6. percben, ezt követően azonban momentuma sem volt Erwin Koeman csapatának, a hazaiak viszont - főleg a második félidőben - kedvükre dolgozták ki a helyzeteket és lőtték a gólokat. A magyarok holland szakvezetője Elek Ákos személyében újoncot is avatott a találkozón.

A magyar válogatott 26 éve nem nyert a hollandok ellen, azóta sorozatban ötödször kapott ki aktuális riválisától. Ezt megelőzően legutóbb 1994-ben találkozott a két gárda, akkor 7-1 lett az eredmény.
Eredmény:
Hollandia-Magyarország 6-1 (1-1)
--------------------------------
Amszterdam, 45 ezer néző, v.: Florian Meyer (német)
gólszerzők: Van Persie (21.), Sneijder (56.), Robben (64., 78.), Van Bommel (71.), Elia (74.), illetve Dzsudzsák (6.)
sárga lap: Lázok (77.)

Hollandia:
----------
Stekelenburg - Van der Wiel, Heitinga (Ooijer, 61.), Mathijsen, Van Bronckhorst - Van Bommel (De Zeeuw, 80.), Van der Vaart (Afellay, 80.) - Kuyt (Robben, a szünetben), Sneijder (Elia, 73.), De Jong - Van Persie (Huntelaar, 68.)

Magyarország:
-------------
Fülöp Márton - Bodnár László (Laczkó Zsolt, 81.), Juhász Roland, Horváth Gábor (Vadócz Krisztián, 80.), Vanczák Vilmos - Szélesi Zoltán - Dzsudzsák Balázs, Huszti Szabolcs (Lázok János, 68.), Bodor Boldizsár - Priskin Tamás, Torghelle Sándor (Elek Ákos, 58.)

I. félidő:
----------
6. perc: Torghelle ugratta ki a félpályáról a jobb oldalon felfutó Dzsudzsákot, aki Van Bronckhorsttal maradt szemben, befelé cselezett, majd 13 méterről ballal védhetetlenül a hosszú sarokba csavarta a labdát (0-1).

21. perc: Huszti már-már labdát szerzett a magyar tizenhatos közelében, azonban Kuyt erőszakosabbnak bizonyult nála, majd visszagurított Van Persie-nek, aki 16 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1-1).

II. félidő:
-----------
56. perc: Van Bronckhorst bal oldali beadására középen Sneijder robbant be kiváló ütemben, s mivel lemaradtak róla a vendég védők, tisztán passzolhatott 6 méterről Fülöp mellett a kapuba (2-1).
64. perc: Van Bronckhorst ismét balról passzolt laposan a hosszú oldalon érkező Robben elé, aki a kapujából rosszul kimozduló Fülöp mellett közelről helyezett a kapuba (3-1).
71. perc: Van Bommel nagy erejű, 25 méterről leadott lövésénél mellényúlt Fülöp, a kapus kezéről a jobb alsó sarokba vágódott a labda (4-1).
74. perc: Elia beállását követően azonnal gólt szerzett: a bal oldalon három embert cselezett ki, majd Juhász lába között a bal alsó sarokba lőtt 13 méterről (5-1).

78. perc: Robben kapott labdát a jobb összekötő helyén, befelé tolt egyet, majd a jobb felső sarokba csavart 22 méterről (6-1).

Nagy lendülettel kezdtek a hollandok, teljesen beszorult a magyar csapat, amely azonban egy gyors ellentámadásból mégis vezetést szerzett Dzsudzsák gyönyörű góljával. Ez rövid időre visszavetette a hazaiakat, így Koeman együttesének volt lehetősége további kontrákra. A 15. perctől ismét nagy nyomás nehezedett a magyar kapura, a beadások rendre komoly veszélyt jelentettek, már csak azért is, mert Fülöp vagy ki sem mozdult kapujából, vagy alászaladt a labdáknak. A világbajnokságra készülő hollandok aztán a 21. percben egyenlítettek. Ezt követően valamelyest visszavettek az amúgy sem öldöklő iramból, de komoly lehetőséget így sem tudtak kialakítani a magyarok. A játékrész végén ismét fokozódott a nyomás Fülöp kapuján, de a szünetig már nem esett több gól.

A folytatásban a hollandok szinte "egykapuztak". A vendégek gyakorlatilag egy pillanatig sem voltak képesek megtartani a labdát, így ellentámadást sem tudtak vezetni. Szinte valamennyi hazai akció gólhelyzettel vagy lövéssel zárult, különösen Van Bronckhorst volt elemében a bal oldalon, s neki köszönhetően kétgólos előnyre tettek szert a hazaiak. Ezt követően teljesen szétesett a magyar csapat, az első félidőben viszonylag jól záró védelem sorra maradt le a holland támadókról, s ennek következményeként egymás után "potyogtak" a hazai gólok is.

A mérkőzés képéről sokat elárult Elia gólja, a frissen beállt játékos első labdaérintésekor három védőt cselezett ki a bal oldalon, majd Juhász és Fülöp asszisztálása mellett lőtt gólt... Az utolsó tíz percre már visszavett a tempóból a holland csapat, amely ilyen különbséggel is megérdemelten győzött az elképzelés nélkül és a második félidőben szétesetten futballozó magyarokkal szemben.


Videó: Így kapott hatot a válogatott Hollandiában


<EMBED height=170 type=application/x-shockwave-flash width=320 src=http://www.youtube.com/v/_0O7iHoA_NY&hl=hu_HU&fs=1& allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always">​
</EMBED>
 
T

TH6777

Vendég
Labdarúgó NB II - Kiütéses győzelemmel ünnepelt a Szolnok
2010. 06. 06. 23.16


<RIGHT>
foci003.jpg



Az élvonalba már szombaton feljutott Szolnok kiütéses győzelemmel ünnepelt vasárnap a labdarúgó NB II 29. fordulójában.

Egy körrel a zárás előtt - a csapatok csak 28 meccset vívnak - a Tisza-partiak behozhatatlan előnnyel vezetnek keleten a REAC előtt (a második debreceniek az NB I-ben bajnok DVSC-TEVA második csapataként nem kerülhetnek fel a Soproni Ligába), míg nyugaton a Siófok és a Gyirmót fut versenyt az elsőségért.

Eredmények:
Nyugati csoport:
----------------
Kaposvölgye-BFC Siófok 0-1 (0-0)
Barcs - Videoton-Puskás Akadémia 1-3 (1-1)
Szigetszentmiklós-Pécsi MFC 2-4 (2-2)

szombaton:
ZTE FC II.-Budapest Honvéd II. 1-3 (1-0)
Hévíz-Ajka 0-1 (0-0)
Kozármisleny-Budaörs 2-0 (0-0)
Győri ETO FC II-Gyirmót 4-1 (1-1)

Az élcsoport: 1. BFC Siófok 60 pont/27 mérkőzés, 2. Gyirmót 59/27, 3. Pécsi MFC 52/27

Keleti csoport:
---------------
Szolnoki MÁV-Baktalórántháza 6-0 (3-0)
Makó-Vecsés 2-1 (1-1)
BKV Előre-Mezőkövesd 1-1 (0-1)
Kazincbarcika-Bőcs 2-1 (1-0)

szombaton:
Hajdúböszörmény-REAC 1-4 (0-1)
MTK Budapest II-Cegléd 1-2 (1-0)
Dunakanyar-Vác - DVSC-DEAC 1-3 (1-1)

Az élcsoport: 1. Szolnoki MÁV 57 pont/27 mérkőzés (már feljutott), 2. DVSC-DEAC 55/28, 3. REAC 50/27


Holland-magyar - Az utóbbi 13 év legsúlyosabb veresége
2010. 06. 06. 17.17


<RIGHT>
foci001.jpg



A hollandoktól szombaton Amszterdamban elszenvedett 6-1-es vereséget megelőzően legutóbb közel 13 éve kapott ki legalább öt góllal a magyar labdarúgó-válogatott.

Erwin Koeman csapata a 6. percben vezetést szerzett, ám hamar kiderült, hogy nincs egy súlycsoportban riválisával, amely kedvére dolgozhatta ki a helyzeteket. A szünetben ugyan még döntetlen volt az állás, de a második félidőben már a gólokkal sem fukarkodtak a hollandok a szétesett és a labdát megtartani is képtelen magyarok ellen.
"Ötvenöt percen keresztül méltó ellenfelei voltunk a holland válogatottnak, addig a csapatom azt tette, amit előre elterveztünk" - nyilatkozta a szövetség honlapján a mérkőzés után Koeman. "Utána azonban magasabb tempót kezdett diktálni a hazai együttes, mi pedig fáradtan már nem tudtuk felvenni ezt az iramot. A hollandok győzelme megérdemelt, sajnálom, hogy ilyen nagy különbségű vereség lett a vége. Nem adom fel a harcot, a játékosaimtól azzal köszöntem el, hogy pihenjék ki magukat, találkozunk a következő megmérettetés előtt".
Legutóbb 1997. november 15-én a Jugoszlávia elleni világbajnoki pótselejtező visszavágóján kapott ki ilyen különbséggel a magyar csapat, akkor 0-5 lett az eredmény. Szintén ehhez a párharchoz, az október 29-én lejátszott első felvonáshoz kötődik az az eset, amikor még ennél is több gólt kapott a nemzeti együttes. Azon a találkozón hétszer rezdült meg a magyar háló, ugyanis 1-7 lett a végeredmény.
Szintén beszédes adat, hogy Koeman csapata több mint egy esztendeje nem rúgott egynél több gólt a mérkőzéseken. A 2009. április 1-i Málta felett aratott 3-0-ás diadal óta lejátszott kilenc találkozón mindössze négyszer volt eredményes magyar játékos. A 2009 óta megrendezett 12 összecsapáson 8 gólt szereztek a magyarok, de egyetlen játékos sincs, aki legalább kétszer talált volna be az ellenfél kapujába.

Futsal: Hazánkba látogatott az UEFA menedzsere
2010. 06. 06. 07.58


<RIGHT>
foci004.jpg



Csütörtökön Budapestre látogatott Laurent Morel, az UEFA futsal menedzsere, hogy találkozzon Kasza Jánossal, az MLSZ sportági koordinátorával. A megbeszélés a Magyarországon átutazóban járó Morel úr kezdeményezésére jött létre.
A baráti hangulatú találkozó a januári, magyarországi Eb-döntő tapasztalatainak megbeszélésével kezdődött. Az UEFA menedzsere kiemelte: minden tekintetben kifogástalan volt a torna megrendezése, s ismételten elismerését fejezte ki a Budapesten és Debrecenben zajló kontinensviadal szervező csapatának.
Laurent Morel elmondta: az Eb-döntő, valamint az európai Futsal Cup négyes döntője iránti érdeklődés bizakodásra ad okot a futsal jövőjét illetően, miként az is, hogy egyre több ország tervezi a sportágba való bekapcsolódását. A jelek szerint csak idő kérdése az, hogy Európa minden országában versenyjogot nyerjen a futsal.
Ezután az ősz legfontosabb nemzetközi versenyével, az európai bajnokcsapatok számára rendezett Futsal Cup sorozattal kapcsolatos kérdéseket beszélték meg a felek. Az már most biztosnak látszik, hogy az idei év rekordot jelent az indulók számát illetően. Ez egyrészt jó hír, másrészt viszont nehezíti a magyar bajnok Duna Takarék ETO dolgát. A magyar csapatok elmúlt évekbeli gyengébb teljesítménye miatt a győrieknek ugyanis előselejtezőt kell játszaniuk, ami a nemzetközi játéklehetőséget tekintve jól jöhet az együttesnek, ám nehezíti helyzetüket, hogy a sok induló miatt csak a csoportelsők jutnak tovább az alapkörbe.
Kasza János a lehetőségekhez mérten támogatást kért ahhoz, hogy a győriek házigazdái lehessenek az első - és továbbjutásuk esetén - a második selejtező körnek is. Az európai szövetség menedzsere ezzel kapcsolatban elmondta: a rendezni szándékozó országa száma magas, az UEFA több szempontot is figyelembe vesz a kiválasztás során. Magyarország eddig remekül teljesített, mint rendező ország, ennek tudható be, hogy bajnokcsapataink minden alkalommal hazai környezetben vívhatták meg selejtező tornáikat. Válogatottunk négy, klubcsapataink összesen nyolc alkalommal kaptak rendezési jogot.
A találkozó végén a női szakágról esett szól, az UEFA menedzsere szerint egyre több rangos torna rendezésével kell kivívniuk a hölgyeknek az őket megillető hivatalos nemzetközi versenyeztetést. A magyar női csapatok közül a Tolna-Mözs mellett a Vesta is rangos tornát rendez augusztus közepén, amelyre a klub vezetői Laurent Morelt is meghívták, s az invitálást Kasza János most személyesen is megerősítette.​
 
T

TH6777

Vendég

Kabát Péter Debrecenbe igazolt
2010. 06. 08. 16.47


<RIGHT>
foci2.jpg



Kabát Péter a bajnoki címvédő DVSC-TEVA labdarúgócsapatánál folytatja pályafutását.

A rutinos támadó érkezését kedden jelentette be a hajdúsági egyesület hivatalos honlapján. A 32 éves futballista két évre szóló szerződést kötött az egyesülettel.
Kabát Kispesten kezdte pályafutását, majd a Vasasba szerződött, ezt követően pedig török, bolgár, majd osztrák klubokban futballozott. 2008-ban szerződött Újpestre, ahol hamar közönségkedvenc, később pedig csapatkapitány lett. A 16-szoros válogatott játékos összesen 169 élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára, és 74 gólt szerzett.
A Debrecen az elmúlt idényben triplázott, ugyanis a bajnoki cím mellett, a Magyar Kupát és a Ligakupát is elhódította. Az együttes az előző szezonban a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelt.


Nem marasztalták Didát a Milannál
2010. 06. 08. 15.49


<RIGHT>
foci1.jpg



Tíz év után elhagyja az olasz élvonalbeli AC Milan labdarúgócsapatát Dida, a gárda brazil kapusa.

A 36 esztendős hálóőr szerződése lejárt, s a klub nem hosszabbította meg az évi négymillió eurós fizetést tartalmazó kontraktust.

Dida 2000-ben mutatkozott be Milánóban, 2003-ban és 2007-ben Bajnokok Ligája-győzelmet ünnepelhetett a piros-feketékkel. A válogatottal 2002-ben világbajnok kapus 91 alkalommal húzhatta magára a címeres mezt, s kétszer Konföderációs Kupát (1997, 2005), egyszer pedig Copa Americát (1999) nyert a nemzeti csapattal.


 
T

TH6777

Vendég
Guardiola lehazugozta a bírót, pénzbüntetést kapott
2010. 06. 09. 10.20


<RIGHT>
fcb.jpg



Hazugnak nevezte a játékvezetőt, ezért 15 ezer euróra büntették Josep Guardiolát, a spanyol bajnok Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzőjét.

A trénert a március 6-i, Almería elleni bajnoki mérkőzésen kiállította Carlos Clos Gomez, majd jelentést írt az esetről, ám Guardiola szerint az nem fedte a valóságot, ezért lehazugozta a bírót.
A fellebbezésre tíz napja van a Barcelonának.
<CENTER><OBJECT id=ejha codeBase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/swflash.cab#version=6,0,0,0" classid=clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96b8-444553540000 width=468 height=60>
























<EMBED src="reklamok/vb_blog_cikkbe.swf" menu="false" quality="high" width="468" height="60" swLiveConnect="true" NAME="ejha" TYPE="application/x-shockwave-flash" PLUGINSPAGE="http://www.marcomedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockWaveFlash"></EMBED></OBJECT></CENTER>
 
T

TH6777

Vendég

Sandro Rosell az FC Barcelona új elnöke
2010. 06. 14. 09.55



fcbarcelona_xlsport.jpg



Sandro Rosell váltja az FC Barcelona élén a leköszönő Joan Laportát.


A 46 éves üzletember a szavazatok 61,35 százalékát szerezte meg a vasárnapi választáson. Az elnöki posztért még Agusti Benedito, Marc Ingla és a legkevesebb voksot begyűjtő, Laporta által támogatott Jaume Ferrer volt versenyben. A 47 esztendős eddigi elnök, aki 2003 óta irányította a katalán klubot, a szabályok értelmében nem jelöltethette újra magát.

A sportmarketing területén tevékenykedő Rosell megbízatása hat évre szól, posztját július 1-jétől tölti be. Programjában az eddiginél demokratikusabb és kevésbé átpolitizált vezetést ígért. Első tervei között szerepel a labdarúgócsapat vezetőedzője, Josep Guardiola szerződésének meghosszabbítása, illetve a középpályás Cesc Fabregas megszerzése az Arsenaltól.
Az FC Barcelona leginkább a futballcsapatáról híres, de más sportágakban - például kosárlabdában, kézilabdában - is sikeres. Éves költségvetése meghaladja a 400 millió eurót.
A szavazáson a 118.665 pártoló tagból mintegy 57 ezer vett részt.
<CENTER class=felso><OBJECT id=ejha codeBase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/swflash.cab#version=6,0,0,0" classid=clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96b8-444553540000 width=468 height=60>
























<EMBED src="reklamok/vb_blog_cikkbe.swf" menu="false" quality="high" width="468" height="60" swLiveConnect="true" NAME="ejha" TYPE="application/x-shockwave-flash" PLUGINSPAGE="http://www.marcomedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockWaveFlash"></EMBED></OBJECT></CENTER>

<RIGHT>​

<CENTER><OBJECT id=ejha codeBase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/swflash.cab#version=6,0,0,0" classid=clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96b8-444553540000 width=468 height=60>
























<EMBED src="reklamok/vb_blog_cikkbe.swf" menu="false" quality="high" width="468" height="60" swLiveConnect="true" NAME="ejha" TYPE="application/x-shockwave-flash" PLUGINSPAGE="http://www.marcomedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockWaveFlash"></EMBED></OBJECT></CENTER>
 
T

TH6777

Vendég
Angol-magyar - Több mint kétezer jegy a magyaroknak
2010. 06. 14. 17.38


<RIGHT>
foci001.jpg



A brit szervezők 2500 jegyet biztosítanak a vendég szurkolóknak az augusztus 11-én sorra kerülő Anglia-Magyarország barátságos labdarúgó-mérkőzésre.


Az mlsz.hu-n olvasható közlemény szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) nemcsak Budapesten, hanem Londonban is árusítja majd a belépőket.

A válogatott összecsapáshoz kapcsolódik, hogy Nemes Ferenc, az MLSZ-t irányító ad hoc bizottság elnöke a szervezet hétfői közgyűlése után tartott sajtótájékoztatón bejelentette: Erwin Koeman szövetségi kapitánynak július 15-ig írásos beszámolót kell készítenie a csapat idei három - az oroszok, a németek és a hollandok ellen vívott - barátságos találkozójáról.
 
T

TH6777

Vendég
Európa Liga: a ZTE albán, a Győr szlovák ellenfelet kapott
2010. 06. 21. 14.16


<RIGHT>
gyorieto.jpg



A Zalaegerszeg az albán Tiranával, míg a Győr a szlovák Nitrával találkozik a labdarúgó Európa Liga első selejtezőkörében - derült ki hétfőn a nyoni sorsoláson.

Az első összecsapásokra július 1-jén, a visszavágókra július 8-án kerül sor. Mindkét magyar csapat idegenben kezd és a második találkozót játszhatja saját közönsége előtt.

"Ebben a szakaszban nagyjából azonos képességű csapatok szerepelnek - mondta az MTI Csank János, a kupadöntős zalaiak vezetőedzője. - Annak örülünk, hogy nem kell messzire utaznunk, továbbá az mindenképpen előny számunkra, hogy idegenben kezdünk. Mivel azonban ismeretlen csapattal találkozunk, így a továbbjutási esélyeket 50-50 százalékra becsülöm."

"Elsőként azt mondom, hogy jelentős költséget takarítunk meg azzal, hogy nem kell sok ezer kilométert megtennünk repülővel - értékelte a sorsolást Klement Tibor, a bajnoki bronzérmes győriek ügyvezetője. - Szakmai szempontból fontos, hogy olyan ország csapatával találkozunk, amelynek a futballkultúráját jól ismerjük. A hétvégén az ugyancsak szlovákiai Zsolna együttesével játszottunk edzőmérkőzést és ez nem a véletlen műve volt, Pintér Attila vezetőedző a lehetséges ellenfelekre készülve tudatosan választotta ki az edzőpartnereket.

Bizakodó vagyok, az ETO-t képesnek tartom a továbbjutásra".
A Győrnek és a Zalaegerszegnek négy, míg a sorozat harmadik magyar résztvevőjének, a selejtező második fordulójában bekapcsolódó Videotonnak három párharcot kell nyernie a főtáblára jutáshoz.
A BL-selejtező párosítása:
1. forduló:

KF Tirana (albán)-Zalaegerszegi TE (magyar)
FC Nitra (szlovákiai)-Győri ETO FC (magyar)
Santa Coloma (andorrai)–Mogren (montenegrói)
Siroki Brijeg (bosnyák)–Olimpija Ljubljana (szlovén)
Anorthoszisz (ciprusi)–Bananc (örmény)
Kazar Lankaran (azeri)–Olimpia Balti (moldovai)
HNK Sibenik (horvát)–Sliema Wanderers (máltai)
FC Tobol (kazah)–Zrinjski (bosnyák)
FC Ulysses (örmény)–Bnei Jehuda (izraeli)
FC Lusitans (andorrai)–FK Rabotnicski (macedón)
FC Zesztafoni (grúz)–Faetano (San Marinó-i)
NSÍ Runavík (feröeri)–Gefle IF (svéd)
Torpedo Zsodino (fehérorosz)–Fylkir (izlandi)
Randers FC (dán)–Dudelange (luxemburgi)
Portadown (északír)–Skonto (lett)
TPS Turku (finn)–Port Talbot (walesi)
KR Reykjavík (izlandi)–Glentoran (északír)
Dundalk (ír)–Grevenmacher (luxemburgi)
Kalmar FF (svéd)–EB/Streymur (feröeri)
Llanelli (walesi)–FK Tauras (litván)
Trans Narva (észt)–MyPa (finn)
Dacia Chisinau (moldovai)–Zeta (montenegrói)
Laci (albán)–Dnyepr Mogiljev (fehérorosz)
Sahtyor Karagandi (kazah)–Ruch Chorzów (lengyel)
Dinamo Tbiliszi (grúz)–Flora (észt)
FK Karabah (azeri)–Metalurg Szkopje (macedón)
 

Shawn 84

Állandó Tag
Állandó Tag
Európa Liga: a ZTE albán, a Győr szlovák ellenfelet kapott
2010. 06. 21. 14.16


<RIGHT>
gyorieto.jpg



A Zalaegerszeg az albán Tiranával, míg a Győr a szlovák Nitrával találkozik a labdarúgó Európa Liga első selejtezőkörében - derült ki hétfőn a nyoni sorsoláson.

Az első összecsapásokra július 1-jén, a visszavágókra július 8-án kerül sor. Mindkét magyar csapat idegenben kezd és a második találkozót játszhatja saját közönsége előtt.

"Ebben a szakaszban nagyjából azonos képességű csapatok szerepelnek - mondta az MTI Csank János, a kupadöntős zalaiak vezetőedzője. - Annak örülünk, hogy nem kell messzire utaznunk, továbbá az mindenképpen előny számunkra, hogy idegenben kezdünk. Mivel azonban ismeretlen csapattal találkozunk, így a továbbjutási esélyeket 50-50 százalékra becsülöm."

"Elsőként azt mondom, hogy jelentős költséget takarítunk meg azzal, hogy nem kell sok ezer kilométert megtennünk repülővel - értékelte a sorsolást Klement Tibor, a bajnoki bronzérmes győriek ügyvezetője. - Szakmai szempontból fontos, hogy olyan ország csapatával találkozunk, amelynek a futballkultúráját jól ismerjük. A hétvégén az ugyancsak szlovákiai Zsolna együttesével játszottunk edzőmérkőzést és ez nem a véletlen műve volt, Pintér Attila vezetőedző a lehetséges ellenfelekre készülve tudatosan választotta ki az edzőpartnereket.

Bizakodó vagyok, az ETO-t képesnek tartom a továbbjutásra".
A Győrnek és a Zalaegerszegnek négy, míg a sorozat harmadik magyar résztvevőjének, a selejtező második fordulójában bekapcsolódó Videotonnak három párharcot kell nyernie a főtáblára jutáshoz.
A BL-selejtező párosítása:
1. forduló:

KF Tirana (albán)-Zalaegerszegi TE (magyar)
FC Nitra (szlovákiai)-Győri ETO FC (magyar)
Santa Coloma (andorrai)–Mogren (montenegrói)
Siroki Brijeg (bosnyák)–Olimpija Ljubljana (szlovén)
Anorthoszisz (ciprusi)–Bananc (örmény)
Kazar Lankaran (azeri)–Olimpia Balti (moldovai)
HNK Sibenik (horvát)–Sliema Wanderers (máltai)
FC Tobol (kazah)–Zrinjski (bosnyák)
FC Ulysses (örmény)–Bnei Jehuda (izraeli)
FC Lusitans (andorrai)–FK Rabotnicski (macedón)
FC Zesztafoni (grúz)–Faetano (San Marinó-i)
NSÍ Runavík (feröeri)–Gefle IF (svéd)
Torpedo Zsodino (fehérorosz)–Fylkir (izlandi)
Randers FC (dán)–Dudelange (luxemburgi)
Portadown (északír)–Skonto (lett)
TPS Turku (finn)–Port Talbot (walesi)
KR Reykjavík (izlandi)–Glentoran (északír)
Dundalk (ír)–Grevenmacher (luxemburgi)
Kalmar FF (svéd)–EB/Streymur (feröeri)
Llanelli (walesi)–FK Tauras (litván)
Trans Narva (észt)–MyPa (finn)
Dacia Chisinau (moldovai)–Zeta (montenegrói)
Laci (albán)–Dnyepr Mogiljev (fehérorosz)
Sahtyor Karagandi (kazah)–Ruch Chorzów (lengyel)
Dinamo Tbiliszi (grúz)–Flora (észt)
FK Karabah (azeri)–Metalurg Szkopje (macedón)

nem lesz könnyű dolga a Győrnek a szlovákokkal. Ráadásul könnyen lehet hogy balhé lesz mindkét meccsen. Nem hiszem hogy örülnek a vezetők bármelyik félnél is.
 
T

TH6777

Vendég
Korrupcióval gyanúsítják Paolo Maldinit
2010. 07. 16. 08.17


<RIGHT>
paolo_maldini.jpg


Bíróság elé kell állnia az AC Milan volt klasszis labdarúgójának, Paolo Maldininek és feleségének, Adriana Fossának, mert a gyanú szerint adóellenőröket vesztegettek meg.

A pár ezzel azt akarta elérni, hogy bizonyos bevételeik után ne kelljen pénz befizetniük az államkincstárba. A nyomozás során összesen 43 személyt hallgattak ki.​

Az egykori válogatott védő - aki tavaly júniusban, 24 éves pályafutást lezárva vonult vissza - tagadja a vádakat, és biztos benne, hogy tisztázni tudja magát.​




Egy évvel hosszabbított Jerzy Dudek a Realnál
2010. 07. 16. 07.24


<RIGHT>
realmadrid.jpg


Jerzy Dudek, a Real Madrid második számú kapusa csütörtökön jövő júniusig meghosszabbította szerződését a spanyol elitklubbal.

A 37 esztendős lengyel hálóőr három éve az FC Liverpool labdarúgócsapatából érkezett Madridba. A válogatott kapus - Iker Casillas árnyékában - kevés játéklehetőséghez jut, többnyire a kispadot koptatja, vagy a Király Kupában kap szerepet.​

Dudek 2005-ben emlékezetes döntőt követően Bajnokok Ligáját nyert a liverpooli gárdával, miután büntetőkkel diadalmaskodott csapata az AC Milan felett. A szigetországi lapok akkor azt írták, hogy "a létező legvalószínűtlenebb győzelmet a Vörösök a létező legvalószínűtlenebb hősnek, Jerzy Dudek kapusnak köszönhetik".​


Eto'o szívesen vezetné egyszer hazája válogatottját
2010. 07. 16. 08.37


<RIGHT>
foci.jpg


Sportolói pályafutása befejezése után szívesen lenne hazája labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitánya a kameruni Samuel Eto'o.

"Az egyik legnagyobb vágyam, hogy egyszer a nemzeti együttes szakvezetője legyek" - jelentette ki a Le Parisien című lapnak a Bajnokok Ligájában győztes Internazionale Párizsban vakációzó csatára.​

Eto,o azt is kifejtette, hogy nagyon örült a spanyolok világbajnoki diadalának, mivel Spanyolországot második hazájának tekinti azok után, hogy ott futballozott a Real Madrid, az FC Barcelona és a Real Mallorca színeiben is.​


Iker Casillas a meseszép barátnőjével ünnepel Madridban - fotók



Iker Casillas Madridban maradt, hogy a vb-győzelmet megünnepelje. A spanyolok kapusa a gyönyörű barátnőjével jár vacsorázgatni, és a barátaikkal beszélik meg a siker pillanatait.


Miközben a vb-n résztvevő labdarúgók többsége már a tengerparton vagy egy napfényes szigeten nyaral, addig a világbajnok spanyol csapat kapitánya szolidan vacsorázgat Madridban. Iker Casillas a gyönyörű sportriporter barátnőjével tölti az időt, és ahelyett, hogy fényűző hotelekben süttetnék a hasukat, a barátokkal járnak vacsorázgatni. A pár kellemes borozgatás közben eleveníti fel a dél-afrikai vb legszebb pillanatait, és a jelek szerint nem vágyik különleges helyre. A sportolót és a tévésztárt teljesen egyszerű ruhában fotózták le az egyik étterem előtt, és látszott rajtuk, hogy rendkívül boldogok, hogy együtt lehetnek​


1d7bfe7c1d57f584a29d3690aeb30049.jpg


Igaz, hogy a vb helyszínén is találkozhattak, de akkor nyilvánvalóan mindegyikük a munkájára koncentrált, és nem volt felhőtlen a turbékolás. Az első, Svájc ellen elveszített meccs után ráadásuléppen Sara Carbonerónak kellett faggatnia a szerelmét arról, hogyan kaphatott olyan buta gólt. Aztán a vb-győzelem után élő adásban csattant el egy-két csók, nem véletlen, hogy ők Spanyolország legújabb álompárja, és a közvélemény szemében az elsőszámú kedvencek lettek.​









<CENTER><OBJECT id=ejha class=inlineimg title="Very Happy" border=0 codeBase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/swflash.cab#version=6,0,0,0" alt="" classid="clsid:D</OBJECT>




</CENTER><CENTER><OBJECT id=ejha class=inlineimg title="Very Happy" border=0 codeBase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/swflash.cab#version=6,0,0,0" alt="" classid="clsid:D</OBJECT></CENTER>
 
T

TH6777

Vendég
Strandfoci: nem jutott ki a vb-re a magyar csapat
2010. 07. 16. 19.17


<RIGHT>
strandfoci1.jpg


Nem jutott ki a világbajnokságra a magyar strandlabdarúgó-válogatott, miután a Bibionéban zajló európai selejtezőtorna pénteki negyeddöntőjén 3-2-re kikapott a svájci csapattól.

A tornáról a házigazdák mellett a négy legjobb vehet részt a 2011-es, 16 csapatos olaszországi vb-n. Mivel az olaszok már a csütörtöki nyolcaddöntőben kiestek, így ezúttal mindenképpen nyerniük kellett volna a magyaroknak a vb-szerepléshez.
A vb-n 5 európai, 3-3 ázsiai és dél-amerikai, 2-2 észak- és közép-amerikai, illetve afrikai, valamint 1 óceániai alakulat játszik majd.​

Eredmény, negyeddöntő:
Svájc - Magyarország 3-2 (0-0, 1-1, 2-1)
magyar gólszerzők: Ughy, Besenyei​


Véleményem szerint talán még "asztalifociban" lehet esélye egy magyar csapatnak "jól" szerepelnie....​


Magyar Kupa: Az első forduló párosításai
2010. 07. 15. 21.15


<RIGHT>
mlsz.jpg


Ma délelőtt a Magyar Labdarúgó Szövetség székházában kisorsolták a 2010/2011 évi Magyar Kupa-kiírás első fordulójának párosítását. A párharcok egy meccsen dőlnek el ebben a körben, a találkozókat augusztus 8-án rendezik meg.


A Magyar Kupa első fordulójának párosításai:

Rum KSC - Sopron VSE-GYSEV
Egyházasfalu SE - Körmendi FC
Szentpéterfai SE - Let's do it T Teskánd SE
Király Szabadidő Egy. - Lövő SE
Kávás Községi SE - Angol Focisuli Páterdomb
Lébény SE - Kemenesmagasi SE
Rábapatyi KSK - Lipóti Pékség
Öttevényi TC - Ugod SE
Oroszlányi SZE - Győrszemere KSK
Dunaszeg SE - Ete SE
Községi SE Várvölgy - Veszprémi FC
Zalaszentgróti VFC - Taliándörögd-Halimba SE
Balatonszárszó KSE - Úrkút SK
Felsőörs IKSE - Velence SE
Szentantalfa-Nivegy Völgy - Csákvári TK
Nagyatád VFC - Nagykanizsai TE 1866
Kiskanizsai Sáskák SE - Mezőcsokonya SZFE
Zalakomár Egyetértés - Balatonlelle SE
Kiskorpádi SE - Bonyhád VLC
Satelit FC - Komló BSK
Szentlőrinci SE - Bajai LSE
Egerág SE - Kakasd SE
Siklósi FC - Szekszárd UFC
Bácsborsódi SK - Hódmezővásárhely
Ásotthalom TE - Gyula Termál FC
Tótkomlósi TC - Tisza Volán SC
Kiskőrösi LC - Szegedi VSE
Rákosmenti KSK - Érdi VSE
Esztergomi SC - Újbuda Labdarúgó Kft.
Gázművek MTE - Gödöllői SK
Újbuda TC - Pásztó SK
Csillaghegyi MTE - Tát SE
Aszód FC - Újpesti TE "B"
Verőce - Pénzügyőr SE
Dunaharaszti MTK - Jánoshida
Törtel KSK - Szolnoki Spartacus
Szajol KLK - Felsőpakony
Bölcskei SE - Tököl VSK
Kulcsi SE - Harta SE
Ladánybene FC - Csepel FC
Pálmonostora SE - Dunaújváros Pálhalma
Bárándi KSE - Füzesgyarmat SK
Gyomaendrőd FC - Püspökladányi LE
Kőrösszegapáti SE - Karcagi SE
Karancslapújtő KSE - Felsőtárkány SC
Miskolci VSC - Egri FC
Pétervására SE - Nagybátony SC
Novaj-Ostoros SE - Sajókaza SE
Szécsény VSE - Putnok VSE
Demecseri VKHSE - Tiszaújvárosi FC
Encs VSE - Tiszakanyár SE
Tállya KSE - Nyírmadai ISE
Kék SE - Tiszalúc NSE
Fehérgyarmati FC - RSE Nagyecsed
Hajdúsámson TTISZE - Tiszabecs LC
Újfehértó SE - Cigánd SE​


Ronaldinho 10 millió euórért eladó!



Ronaldinhót 10 millió euróért eladná a Milan!

A Corriere dello Sport értesülései szerint a brazil csillag eladó... két feltételnek kell teljesülnie... az egyik, hogy Ronaldinho nem hosszabbítja meg a szerződését, ami egy év múlva lejár. Az új szerződésben viszont kevesebbet kapna a támadó, mint jelenleg.
A másik feltétel is anyagi jellegű, aki vinni akarja Ronaldinhót, legalább 10 millió eurót kell letennie az asztalra.
Az utóbbi hónapokban két klubot hoztak hírbe Ronaldinhóval, az egyik a brazil Flamengo, a másik az MLS-ben szereplő Los Angeles Galaxy.​


Rossit figyeli az Inter!


Giuseppe Rossi helyettesítheti Balotellit az Interben!

A spanyol Sport szerint, ha az Inter eladja Balotellit, akkor Rossi érkezhet a helyére.
Az olasz válogatott játékost a Villarreal hajlandó lenne eladni, természetesen csak megfelelő ajánlat esetén, amire az Inter hajlandó is lehet, a Balotelliért befolyt összegből futná Rossira...​
 
T

TH6777

Vendég

Ribéry és Benzema szabadlábon
2010. 07. 21. 14.04


<RIGHT>
cella_xlsport.jpg



Szabadlábra helyezték a francia válogatott két labdarúgóját, Franck Ribéryt és Karim Benzemát, akiket az év eleje óta gyűrűző szexbotránnyal kapcsolatban hallgatott ki kedden a rendőrség.

A két futballistát egy prostitúciós ügyekre szakosodott osztály (BRP) illetékesei hallgatták ki Párizsban. Ideiglenesen őrizetbe vették őket, de a hétórás procedúra után, este távozhattak a BRP épületéből. A nyomozás főként egy nőket futtató banda ellen irányul, amelyik a híres Champs-Elysées-en található Zaman Café nevű éjszakai szórakozóhelyről közvetített ki callgirlöket többek között ismert futballistáknak.
A szexbotrány ez év elején robbant ki Franciaországban, amikor egy prostituált, Zahia Dehar nyilvánosságra hozta, hogy 2008-ban - amikor még csak 16 éves volt - a nemzeti csapat több labdarúgója is fizetett neki szexuális kapcsolatért. A lány később hozzátette, hogy a játékosok nem voltak tisztában az életkorával.
A két futballista mellett a szintén válogatott Sidney Govou is érintett az ügyben, de ő idén vette igénybe a nő szolgáltatásait, amikor az már nagykorú volt.
Bár a prostitúció 18 év felett legális Franciaországban, a kiskorúval folytatott szexuális viszonyért három év börtön is járhat - de csak akkor, ha a tettes tudott partnere életkoráról.


Buenos Airesben lép fel a világbajnok spanyol válogatott
2010. 07. 24. 08.43


<RIGHT>
dv2.jpg



Szeptember 7-én a Buenos Aires-i River Plate stadionjában lép fel a világ- és Európa-bajnok spanyol labdarúgó-válogatott.

A barátságos mérkőzésre vonatkozó bejelentést pénteken tette meg Angel Maria Villa, a spanyol szövetség elnöke.
Ezt megelőzően az argentin nemzeti együttes augusztus 11-én Dublinban, az írek ellen lép pályára, míg a spanyolok szeptember 3-án Liechtensteinben Eb-selejtezőn szerepelnek.




Riera rekordszerződése az Olimpiakosszal
2010. 07. 23. 20.50


<RIGHT>
albert_riera.jpg



Albert Riera, a Liverpool spanyol szélsője görög rekordösszegért igazolt az Olimpiakosz Pireuszhoz. Az athéni piros-fehérek ötmillió eurót fizettek Rieráért, ekkora összeget görög klub még nem költött játékosra.

"Keményen fogok dolgozni, hogy történelmet írjak az Olimpiakosszal" - mondta a 28 éves Riera.
Az Espanyol és a Bordeaux egykori játékosa hétmillió eurót fog keresni négy év alatt, és ebben még nincsenek benne a bónuszok.
"Könnyű döntés volt számomra és most örülök, hogy itt lehetek. Nem számítottam ilyen fogadtatásra a repülőtéren, ez egy kellemes meglepetés volt" - mondta a Riera arról a háromezer Olimpiakosz szurkolóról, akik a repülőtéren fogadták csütörtökön.
"Hiszem, hogy az Olimpiakosz a legjobb csapat Görögországban, és az egyik legjobb Európában. Kihagytam néhány edzést a tárgyalások miatt, de játékra készen leszek egy héten belül" - szólt Riera a szurkolókhoz.
Riera öccse, Sito, aki a szintén athéni Panioniosz játékosa, sokat mesélt neki arról, hogy milyen Görögországban játszani.
"Beszélt nekem a barátságos szurkolókról és a derbik hangulatáról. Nagy megtiszteltetés ilyen publikum előtt játszani, ez az egyik oka annak, hogy ide jöttem."



Koeman megy, Gera jön?
2010. 07. 24. 13.44


<RIGHT>
geragolorome_xlsport.jpg



A magyar labdarúgó-válogatott pénteken kinevezett szövetségi kapitánya, Egervári Sándor bízik benne, hogy Gera Zoltán visszatér a csapatba.

A magyar szövetség honlapjának közlése szerint a szakvezetőnek pénteken este sikerült telefonon elérnie a Fulhammel Svédországban edzőtáborozó játékost, aki még tavaly ősszel jelentette be, hogy bizonytalan ideig nem kíván pályára lépni a válogatottban. Az Erwin Koemant váltó szövetségi kapitány és a futballista első beszélgetése után Egervári reméli, hogy rövidesen megnyugtatóan rendeződik Gera ügye.

"Egyelőre nem zártuk le a kérdést, de a rövid beszélgetés után bizakodó vagyok Gera Zoltán válogatott szereplését illetően. Abban maradtunk, hogy a napokban sort kerítünk egy személyes találkozóra is, amely során alaposabb eszmecserére is lehetőség nyílik, s azt követően remélhetőleg már jó hírekkel szolgálhatok a futballista visszatérésével kapcsolatban - mondta az új szövetségi kapitány, aki a nemzeti csapat kispadján az angolok elleni, augusztus 11-i, Wembley Stadionban rendezendő barátságos mérkőzésen mutatkozik be.


Spanyol vezeti a Debrecen Basel elleni meccsét
2010. 07. 23. 15.39


<RIGHT>
foci_dollar.jpg



A spanyol Cesar Muniz Fernandez vezeti jövő szerdán a Debreceni VSC-FC Basel labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőt.

A hajdúsági klub honlapja pénteken arról számolt be, hogy az újpesti Szusza Ferenc Stadionban 20 órakor kezdődő találkozón a 40 éves sípmester segítői José Manuel Fernandez Miranda és Javier Hugo Novoa Robles lesznek.​
<CENTER><OBJECT id=ejha codeBase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/swflash.cab#version=6,0,0,0" classid=clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96b8-444553540000 width=468 height=60>
























<EMBED src="reklamok/vb_blog_cikkbe.swf" menu="false" quality="high" width="468" height="60" swLiveConnect="true" NAME="ejha" TYPE="application/x-shockwave-flash" PLUGINSPAGE="http://www.marcomedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockWaveFlash"></EMBED></OBJECT></CENTER><CENTER><OBJECT id=ejha codeBase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/swflash.cab#version=6,0,0,0" classid=clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96b8-444553540000 width=468 height=60>
























<EMBED src="reklamok/vb_blog_cikkbe.swf" menu="false" quality="high" width="468" height="60" swLiveConnect="true" NAME="ejha" TYPE="application/x-shockwave-flash" PLUGINSPAGE="http://www.marcomedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockWaveFlash"></EMBED></OBJECT>


</CENTER>
 
T

TH6777

Vendég
Forlán lett a szezon legjobb sportolója Uruguayban
2010. 07. 25. 16.00


<RIGHT>
foci002.jpg



Csakúgy, mint egy évvel korábban, Diego Forlánt, a labdarúgó-válogatott sztárját választották a 2009/10-es szezon legjobb sportolójának hazájában, Uruguayban.

A 31 éves csatár májusban Európa Liga-győzelemhez segítette az Atlético Madrid csapatát - a Fulham elleni döntő mindkét spanyol gólját ő szerezte -, majd a június-júliusi, dél-afrikai világbajnokságon negyedik helyig vezette a nemzeti együttest. A vb-n kiérdemelte a torna legjobb játékosának járó Aranylabdát.

Barcelona: Ibrahimovic Milánóba mehet, Thiago Silva érkezhet


A spanyol El Mundo Deportivo információja szerint a Barcelona Zlatan Ibrahimocot adná az AC Milan védőjéért, Thiago Silváért.

<!-- .cikkhead -->
A lap úgy tudja, hogy az olasz sztárcsapatot érdekli a svéd támadó, azonban Thiago Silvától nem szeretnének megválni, még legalább egy évig megtartanák.

Silvio Berlusconi, a klub elnöke korábban is kijelentette – akkor a Real Madrid érdeklődésére reagálva –, hogy az immár klasszisok közé sorolt, a világbajnokságot is megjáró játékost nem áll szándékukban eladni.​
<CENTER><OBJECT id=ejha codeBase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/swflash.cab#version=6,0,0,0" classid=clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96b8-444553540000 width=468 height=60>
























<EMBED src="reklamok/vb_blog_cikkbe.swf" menu="false" quality="high" width="468" height="60" swLiveConnect="true" NAME="ejha" TYPE="application/x-shockwave-flash" PLUGINSPAGE="http://www.marcomedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockWaveFlash"></EMBED></OBJECT></CENTER>
 
T

TH6777

Vendég

Tucatnyi játékosától kell megválni a Manchester Citynek
2010. 07. 26. 07.32


<RIGHT>
manchester_city.jpg



Jelentős karcsúsítást kell végrehajtani a Manchester City háza táján, hogy a csapat megfeleljen a labdarúgó Premier League játékosállományra vonatkozó új szabályainak.

Az előírások szerint a bajnokságba minden együttes 25 futballistával nevezhet, közülük nyolcnak "hazai nevelésűnek" kell lennie. Ez azt jelenti, hogy 21 éves koruk előtt legkevesebb három szezont angol vagy walesi csapatnál kellett eltölteniük.
Az új szabályozás egyik legnagyobb károsultja a Manchester City, a klubnak ugyanis 37 fős felnőtt keretéből kell lefaragnia.
Lapértesülések szerint Roberto Mancini alakulatából távozhat Craig Bellamy, Nigel De Jong és Stephen Ireland is. Bellamyt 14 millió fontért igazolták le, eladási árát azonban csak 4 millióra becsülik. "Viszi" a pénzt Nigel De Jong is, aki 16 millióért érkezett, távozásával azonban csak 11 millió folyhat be a kasszába. Sokkal jobb üzlet Ireland eladása, aki ingyen igazolható volt, most viszont 12-15 millió fontért kelhet el.
A Laziótól érkező szerb Aleksandar Kolarov leigazolásával veszélybe került Wayne Bridge pozíciója is, az angol válogatott játékos nem biztos, hogy megelégszik a "másodhegedűs" szerepével. Amennyiben eligazol, a City 7 millió fontot remélhet érte. A Chelsea korábbi játékosa tavaly 10 millióért költözött Manchesterbe.
Szakértők szerint a védekező középpályások közül Pablo Zabaleta és Vincent Kompany is elhagyhatja Manchestert.
Kényes kérdés a 32,5 millióért megszerzett Robinho ügye. A brazil csatár kölcsönben a Santost erősíti, és bejelentése szerint nem is áll szándékában visszatérni Európába, míg nem talál magának új csapatot. A manchesteri vezetés becslések szerint 20 millió fontért tudná eladni őt.
Távozhat Shaun Wright-Phillips is, akit ugyanazon az áron - 9 millióért - tudnák eladni, amennyiért vették.
A Manchester City veszteségei az eladásokat követően akár a 40 millió fontot is elérhetik. A csapatba 2008 augusztusában vásárolta be magát az Abu Dhabi Group, az utóbbi két évben a jobb eredmények érdekében jelentős kiadások révén bővült a keret.




<TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%"><TBODY><TR><TD class=cikk_cim width="100%">
Mancini szívesen látná Manchesterben Torrest
</TD></TR><TR><TD class=cikk_alcim width="100%">
tiny.gif

Egyelőre bizonytalan a spanyol csatár jövője

<TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%"><TBODY><TR><TD class=cikk_rovidlead width="100%">Akár Fernando Torresért is harcba szállhat a Manchester City, bár valószínűbb, hogy Mario Balotelli érkezik az Internazionale csapatától.
tiny.gif

<CENTER><!-- A 69146-idju sportforum 330X247 nevü zona javascriptes beepitesi kodja: --><SCRIPT language=JavaScript><!--var ord=Math.round(Math.random()*100000000);document.write('<sc'+'ript language=JavaScript src="http://ad.adverticum.net/js.prm?zona=69146&ord='+ord+'"></scr'+'ipt>');//--></SCRIPT><SCRIPT language=JavaScript src="http://ad.adverticum.net/js.prm?zona=69146&ord=84401065"></SCRIPT><NOSCRIPT></NOSCRIPT></CENTER></TD></TR><TR><TD style="TEXT-ALIGN: center; PADDING-BOTTOM: 10px"></TD></TR><TR><TD class=cikk_hosszulead_kepes vAlign=top>
mancini.jpg
Továbbra sem döntött a jövőjével kapcsolatban a Liverpool spanyol csatára, Fernando Torres, akit több nagycsapat is szívesen látna. Korábban főleg a Barcelona és a Chelsea érdeklődéséről lehetett hallani, de úgy tűnik a feneketlen pénztárcával rendelkező Manchester City is beszállhat a világbajnok támadóért folytatott versenyfutásba. A City menedzsere, Roberto Mancini (fotó) legalább is szívesen látná Torrest.

- Két vagy három csatár jöhet számításba - nyilatkozta a további erősítések kapcsán Mancini. - De ez ugyanaz a szituáció, mint Milner esetében. Először is ott van az ár, aztán függ attól is, hogy a játékos akar-e csapatot váltani.

- A Liverpool eddig nem sok játékost vett - folytatta az olasz szakember. - Mi négy vagy öt fantasztikus játékos közül válogathatunk. Torres az egyik legjobb csatár Európában és most már harmadik éve a Premier League-ben játszik, szóval nagyon jól ismeri. De ez az egész a helyzetétől, az árától és attól függ, akar-e egyáltalán jönni.

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy Torres lágyéksérülést szenvedett a Hollandia elleni győztes világbajnoki döntőben és valószínűleg csak a szezon rajtjára épül fel teljesen.


Ronaldo kövéren küzd az utolsó esélyért

Ronaldo, a Corinthians egykori aranylabdás játékosa továbbra sem hagy fel az aktív játékkal. A futballista sérülésből lábadozva, óvatosan kezdte meg a felkészülést, dolgát pedig minden eddiginél nagyobb súlyfelesleg nehezíti.

Ronaldo 33 évesen a Corinthiansnál vezet le, a visszavonulásra azonban még nem gondol. Bár az utóbbi időben is sérülések hátráltatták, a Fenomén nagy elánnal vetette bele magát a felkészülésbe – még úgy is, hogy a felvétel tanúsága szerint komoly súlyfelesleggel kell megküzdenie.

– Ronaldónak folyamatosan balszerencséje volt a sérülésekkel, amelyek időről-időre a partvonalon kívülre kényszerítették. Előbb a bordájára kapott egy ütést, aztán kétszer is megsérült a vádlija. Most csak akkor tér majd vissza, ha az izomzata már teljesen rendbejött. Nem akarjuk, hogy visszaessen – mondta a futballista orvosa, Joaquim Grava.

ronaldofat_0.jpg

</TD></TR></TBODY></TABLE>​
</TD></TR></TBODY></TABLE>​
 
Oldal tetejére