Foci

Vicente19870

Állandó Tag
Állandó Tag
Én félidőben egy centet nem tettem volna az Inter továbbjutására,dehát ilyen a foci :) Miután kiesett a csapatom,most a Spursnak és a Donyecknak szurkolok a végső győzelemért :)
 
T

TH6777

Vendég
Bajnokok Ligája - A Real megtörte a "lyoni átkot"
2011. 03. 17. 06.28

<RIGHT>
Bajnokok_Ligaja__3_jpg.jpg



A Real Madrid hazai környezetben 3-0-ra nyert az Olympique Lyon ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének szerdai játéknapján, ezzel 2004 után újra bekerült a legjobb nyolc közé.


Érdekesség, hogy a 4-1-es összesítéssel továbbjutó királyi gárda először nyert BL-mérkőzést a Lyon ellen: ezt megelőző hét találkozásukkor négy döntetlen és három francia siker született, ráadásul 2005-ben, 2006-ban és 2010-ben is a sorozat ezen szakaszában diadalmaskodtak a lyoniak.
A másik szerdai mérkőzésen a Chelsea nem erőltette meg magát azt követően, hogy az első találkozót 2-0-ra nyerte az FC Köbenhavn otthonában: Londonban nem született gól, így a Kékek is ott vannak a legjobb nyolc között.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:
Real Madrid (spanyol)-Olympique Lyon (francia) 3-0 (1-0)
--------------------------------------------------------
gól: Marcelo (37.), Benzema (66.), Di María (76.)
Továbbjutott: a Real Madrid, 4-1-es összesítéssel.

Chelsea (angol)-FC Köbenhavn (dán) 0-0
---------------------------------------
Tj: a Chelsea, 2-0-ás összesítéssel

A negyed- és elődöntő sorsolását pénteken tartják Nyonban.

A negyeddöntőbe jutott csapatok:
Internazionale (olasz, címvédő), FC Barcelona (spanyol), Real Madrid (spanyol), Manchester United (angol), Tottenham Hotspur (angol), Chelsea (angol), Sahtar Donyeck (ukrán), FC Schalke 04 (német)

A Real Madridnál vendégeskedik a Puskás Akadémia U19-es csapata
2011. 03. 16. 16.38

<RIGHT>
focil001%20(2).jpg



Szerdán délelőtt a spanyol fővárosba utazott a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia U19-es csapata, melyet két napig lát vendégül a Real Madrid.

A fiatalok szerda este a helyszínen nézhetik meg a madridiak Olympique Lyon elleni visszavágóját a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, másnap pedig összemérik tudásukat a Real 19 éveseivel.
Mindemellett a Real múzeumába is ellátogatnak majd a futballisták, míg a Puskás Akadémia delegációja tárgyal annak felcsúti szociális sportiskolának az elindításáról, melyet a Real Madrid Alapítvány közreműködésével tervez létrehozni.





Bajnokok Ligája - Az Ajax bravúrját ismételte meg az Inter
2011. 03. 16. 17.36

<RIGHT>
Bajnokok_Ligaja__3_jpg.jpg



A labdarúgó Bajnokok Ligája történetében a címvédő Internazionale a második csapat, amely hazai vereségét követően az idegenbeli visszavágón kiharcolta a továbbjutást, miután kedden 3-2-re győzött a Bayern München vendégeként.


A bravúr különös pikantériája, hogy ez korábban éppen annak az Ajax Amsterdamnak sikerült - az 1996-os elődöntőben a görög Panathinaikosz ellen -, amelynek edzője a jelenleg a Bayern Münchent irányító Louis van Gaal volt.
"Magunkat vertük meg. Már korábban eldönthettük volna a meccset, ehelyett engedtük, hogy az Inter mindkét helyzetét gólra váltsa, s ezzel fordítson. Ilyen a futball" - mondta holland szakember.
Az olaszokat Goran Pandev rúgta a legjobb nyolc közé a 88. percben, s talán tőle várták a legkevésbé a szurkolók, hogy a meccs hőse lesz, ugyanis a macedón csatár kifejezetten rossz formában van ebben az idényben, az első találkozón emiatt nem is lépett pályára. A bajnokságban mindössze kétszer eredményes futballista két perccel a lefújás előtt védhetetlenül lőtte ki a jobb felső sarkot.
"Különös játék a futball. De mindvégig hittem a sikerben" - mondta a Pandev.
Leonardo, a milánóiak vezetőedzője is nehezen találta a szavakat:
"Hihetetlen ahogy továbbjutottunk, akárcsak Pandev fantasztikus gólja, amely örökre beírta magát a sorozat történetébe. Megmutattuk milyen csodálatos csapatszellem és taktikai intelligencia jellemzi a csapatunkat. Nincs vége a szezonunknak".
Massimo Moratti klubelnök arról is beszámolt, hogy José Mourinho, az együttest tavaly BL-győzelemig vezető, s nyáron a Real Madridhoz távozott tréner elsők között gratulált a csapat sikeréhez.



Európa Liga - Őrizetbe vették az Ajax szerb légiósát Moszkvában
2011. 03. 16. 21.58

<RIGHT>
foci004.jpg



Őrizetbe vették a moszkvai repülőtéren Miralem Sulejmanit, a Szpartakhoz labdarúgó Európa Liga-mérkőzésre érkezett Ajax Amsterdam szerb játékosát.


A légióst hiányzó vízuma miatt állították elő szerdán, ugyanis a holland klub illetékesei nem tudták, hogy engedélyre van szüksége az Oroszországba való beutazáshoz.


Az EL-nyolcaddöntő első felvonását az Ajax 1-0-ra elvesztette otthon, a visszavágóra csütörtökön magyar idő szerint 19 órakor kerül sor.

Torokrákkal műtötték Bryan Robsont
2011. 03. 16. 19.53

<RIGHT>
focil001%20(2).jpg



Március elején torokrákkal megműtötték Bryan Robsont, a Manchester United és az angol labdarúgó-válogatott volt csapatkapitányát.


A manchesteri klub szerdai közlése szerint a beavatkozásra március 3-án került sor Bangkokban, és az orvosok bíznak abban, hogy Robson rendbe jön.

Az 54 éves szakember jelenleg a thaiföldi válogatott szövetségi kapitánya, miközben az MU nagykövete is.
"Bryan jelenleg olyan állapotban van, hogy folytatni tudja munkáját Thaiföldön" - áll klubja közleményében.
Robson játékosként 90 alkalommal szerepelt az angol nemzeti együttesben, 65 alkalommal ő volt a csapat kapitánya. Az MU-val két bajnoki címet, három FA-kupa diadalt harcolt ki, egyszer pedig KEK-győztes volt. Edzőként megfordult a Middlesbrough, a Bradford City, a West Bromwich Albion és Sheffield United alakulatánál.

Labdarúgó Magyar Kupa - Elődöntős a Kaposvár
2011. 03. 16. 21.15

<RIGHT>
foci005.jpg



Utolsóként a Kaposvár jutott a legjobb négy közé a labdarúgó Magyar Kupában: Sisa Tibor együttese a negyeddöntő szerdai visszavágóján 2-2-es döntetlent játszott az Újpesttel, ám mivel párharc első felvonását 3-2-re nyerte a Szusza Ferenc Stadionban, bejutott az elődöntőbe.


Magyar Kupa:
negyeddöntő, visszavágó:

Kaposvári Rákóczi-Újpest FC 2-2 (1-0)
Továbbjutott: a Kaposvári Rákóczi, 5-4-es összesítéssel

kedden játszották:
Videoton FC-Budapest Honvéd 4-0 (2-0)
Tj: a Videoton, 5-1-es összesítéssel.
ZTE FC-MTK Budapest 2-1 (1-1)
Tj: a ZTE, 2-1-es összesítéssel
BFC Siófok - Kecskeméti TE-ERECO 1-1 (1-1)
Tj: a Kecskemét, 6-2-es összesítéssel.

Az elődöntő első mérkőzéseit április 19-20-án játsszák, míg a visszavágókat május 3-4-én rendezik.


Női labdarúgó Eb-selejtező - A norvégokkal egy csoportban a magyarok

<RIGHT>
foci.jpg



A női labdarúgásban igen erős Norvégiával is azonos Európa-bajnoki selejtezőcsoportba került a magyar válogatott a Nyonban tartott hétfői sorsoláson.


A skandináv gárdán kívül még Izland, Belgium, Észak-Írország és Bulgária szerepel a magyarok hatosában, melyből az első helyezett jut ki a kontinensviadalra. A legjobb csoportmásodik szintén Eb-résztvevő lesz, míg a másik hat pótselejtezőt játszik.

A 2013-as, 12 csapatos Eb-t Svédországban rendezik, a házigazda automatikus résztvevője a tornának.


XLsport











 

xy77

Állandó Tag
Állandó Tag
Holnap vereség ismét?

A holland válogatott valószínű kezdőcsapata: Vorm – Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Pieters – N. de Jong, Van der Vaart – Kuyt, Sneijder, Afellay – Van Persie.

A magyar válogatott valószínű kezdőcsapata: Király – Lázár, Lipták, Juhász, Laczkó – Elek Á., Vadócz – Gera, Koman, Dzsudzsák – Rudolf.

Van némi különbség...
 
T

TH6777

Vendég
Magyar-holland - Sima négygólos vereség
2011. 03. 25. 22.19

<RIGHT>
foci1_xlsport.jpg



A magyar labdarúgó-válogatott 4-0-ra kikapott pénteken a világbajnoki ezüstérmes holland csapattól a Puskás Ferenc Stadionban rendezett Európa-bajnoki selejtezőn.


A magyaroknak így nem sikerült megszakítaniuk a hollandok elleni, 27 éve tartó kudarcszériát: ez volt sorozatban a hatodik meccs, amelyet a narancsmezesek nyertek meg.
Az E csoportban a hollandok sikerükkel hatpontos előnyre tettek szert a második magyarokkal szemben. A két csapat kedden, Amszterdamban újra találkozik egymással.

Eb-selejtező, E csoport:
Magyarország-Hollandia 0-4 (0-2)
--------------------------------
Puskás Ferenc Stadion, 25 ezer néző, v.: Carlos Velasco Carballo (spanyol)
gólszerző: Van der Vaart (8.), Afellay (45.), Kuyt (54.), Van Persie (62.)
sárga lap: Koman (44.), Elek (59.), Vanczák (61.), Lipták (67.), illetve Van Persie (18.)

Magyarország:
-------------
Király Gábor - Vanczák Vilmos, Lipták Zoltán, Juhász Roland, Laczkó Zsolt - Varga József (Vadócz Krisztián, a szünetben), Elek Ákos (Priskin Tamás, 79.) - Koman Vladimir (Czvitkovics Péter, a szünetben), Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs - Rudolf Gergely

Hollandia:
----------
Michel Vorm – Gregory van der Wiel, John Heitinga, Joris Mathijsen, Erik Pieters – Nigel de Jong, Rafael van der Vaart (Kevin Strootman, 82.) – Dirk Kuyt (Ruud van Nistelrooy, 82.), Wesley Sneijder, Ibrahim Affelay (Eljero Elia, 63.) – Robin van Persie

I.félidő:
---------
8. perc: Sneijder indult meg középen, majd a remek ütemben kilépő van der Vaart elé gurított, aki 14 méterről lőtt, a labda pedig az elvetődő Király keze alatt a kapu közepébe vágódott (0-1).
45. perc: van Persie két magyar védőt becsapva passzolt vissza a magyar 16-os sarkáról a középen érkező van der Wielnek, aki azonnal a 16-os bal oldalán robogó Afellayhoz ívelt, a Barcelona támadója pedig egy igazítás után a hosszú sarokba lőtt (0-2).

II. félidő:
-----------
54. perc: egy középpályán megszerzett labda után Sneijder ugratta ki a magyar védők között kimozduló van Persie-t, aki a jobb oldalán felfutó Kuyt elé tálalt, a Liverpool csatára pedig az üres kapuba gurított (0-3).
62. perc: a hollandok a magyar 16-os jobb oldalán szereztek labdát, van der Wiel a középen érkező Van Persie elé tálalt, aki 11 méterről, ballal a hálóba passzolt (0-4).

A mérkőzés előtt – amelyet a helyszínen tekintett meg Schmitt Pál köztársasági elnök - Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke ünnepélyesen elbúcsúztatta a profi pályafutását az előző szezon végén befejező, 61-szeres válogatott Dárdai Pált.
Magyar lövéssel kezdődött a találkozó, a hollandok viszont azonnal válaszoltak Rudolf próbálkozására, s az ellentámadásuk olyan jól sikerült, hogy meg is szerezték a vezetést. A folytatásban feltűnően keveset volt a hazaiaknál a labda, de Rudolf és Dzsudzsák előtt – egy-egy egyéni megoldást követően – azért adódott lehetőség. A vendégek két nagy helyzetet is elpuskáztak, de közvetlenül a félidő vége előtt növelték az előnyüket.
A második játékrészre Egervári Sándor két helyen is változtatott a magyar csapat összetételén, de a játék képe ettől sem változott meg, sőt, a hollandok nyolc perc alatt megduplázták a góljaik számát. A hazaiak előtt a második félidőben már kevesebb lehetőség adódott, de a hajrában Dzsudzsák kétszer, Czvitkovics és Rudolf pedig egy-egy alkalommal tornáztatta meg Vormot. A hosszabbításban két hazai szurkoló rohant a pályára, akiket a biztonságiak egy perc alatt vittek le a pályáról.
Az eredmény a lefújásig már nem változott, a hollandok megérdemelten vitték el Budapestről a három pontot.

XLsport
 

pedroka

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha valaki egy kicsit utána néz egy két játékos saját klubbcsapatában való szerepeltetésének,akkor ledöbben! Gera az idén még nem volt kezdő bajnoki mérközésen a Fulham csapatánál!

Folytathatjuk a sort Koman hetek óta nem játszik a Sampdoriánál Laczkó nem játssza végig a mérközéseket vagy ne kezd!
 

pedroka

Állandó Tag
Állandó Tag
Vanczák nem játszott bajnokikon,mert ki volt állítva a Sion csapatából!

Varga és Czvitkovics egy formán kívüli Debrecenből került be a válogatottba, amelyik csapat négy bajnokit zsínórban elvesztett!

Az a nagy kérdésem,hogy mi alapján válogat a magyar szövetségi kapitány Egervári Sándor?????
 

pedroka

Állandó Tag
Állandó Tag
A média is felelős,hogy a magyar labdarúgás idáig sülyedt!Amig a sport televizíóknak nincsenek jó kameráik,addig vagyonokat fizetnek ki egypár levitézlett labdarúgó szakkomentárkodásáért és senki nem teszi fel ezeknek az embereknek azt a kérdést,ha ennyire értenek a focihoz(jó pár közülük edző is) miért tart itt a magyar labdarúgás vagy esetleg a kiesésre álló csapatuk!

Ha valaki utánna néz láthatja,hogy magyar edzők külföldön sehol nem dolgoznak!Ez egyszerüen azért van,mert alkalmatlannak találják őket!Tehát ezek az edzők itt dolgoznak a magyar csapatoknál és ugye itt is alkalmatlannak kellene öket találni!Sima matematikai egyenlőség!

A magyar csapatoknál dolgozó pár külföldi dzőt senkinek nem hívják!Ez valószinű azért van,mert az igazán jó edzőket nem tudják a klubok megfizetni.Ez a probléma nem csak a külföldi foci edzőkkel kapcsolatos ez magyarország egyik nagy problémája más vonatkozásokban is!
 

pedroka

Állandó Tag
Állandó Tag
Holland-Magyar

Ki miben bizik a ma esti találkozóval kapcsolatban? Én abban bízom,hogy a holland játékosok vérbeli profik és ezért már a hétvégi bajnoki találkozóikra gondolnak és talán a sportdiplomáciánk is működik egy kicsikét és így megússzuk két-három gólos vereséggel!
 

pedroka

Állandó Tag
Állandó Tag
Holland-Magyar

Vitathatatlan,hogy a tegnapi magyar csapat teljesen más felfogásban játszott mit a pénteki!Ez a tény számomra,azonban még jobban gyegíti a szövetségi kapitány pozícióját.Egy válogatott,amelyik ki akar jutni az EB-re nem kaphat kilenc gólt két mérközésen öt napon belül!
 

Johnny R.

Állandó Tag
Állandó Tag
Vitathatatlan,hogy a tegnapi magyar csapat teljesen más felfogásban játszott mit a pénteki!Ez a tény számomra,azonban még jobban gyegíti a szövetségi kapitány pozícióját.Egy válogatott,amelyik ki akar jutni az EB-re nem kaphat kilenc gólt két mérközésen öt napon belül!

Nincs jó kapusunk! Ez van. Amúgy sztem is jól játszottunk benne volt akár a döntetlen is.

Ma láttam az HBO-n Puskásról egy filmet, nagyon jó volt. Ajánlom mindenkinek!
 
T

TH6777

Vendég
Primera División - Eredmény
2011. 04. 05. 06.29

<RIGHT>
focil001%20(2).jpg



A spanyol labdarúgó-bajnokság 30. fordulójának hétfő esti zárómérkőzésén:


Primera División, 30. forduló:

Almería-Athletic Bilbao 1-3 (1-1)
---------------------------------
gól: Pablo Piatti (6.), illetve Iker Muniain (29.), Gaizka Toquero (52.), Pablo Orbaiz (61.)

Osasuna-Atlético Madrid 2-3 (1-1)
---------------------------------
g: Sola (31.), Nekounam (80., 11-esből), illetve Costa (39., 61., 63.)
kiállítva: Sergio (84., Osasuna)

Korábban:

Sevilla-Real Zaragoza 3-1 (1-0)
-------------------------------
g: Perotti (43.), Kanoute (56., 11-esből), Negredo (93., 11-esből), illetve Jarosik (47.)

Deportivo La Coruna-Real Mallorca 2-1 (0-1)
---------------------------------------------
g: Xisco (56.), Lassad (67.), illetve Webo (27.)
kiállítva: Webo (90.)

Espanyol-Racing Santander 1-2 (1-0)
-----------------------------------
g: Osvaldo (37., 11-esből), illetve Colsa (51.), Dos Santos (76.)

Levante-Málaga 3-1 (2-0)
--------------------------------
g: Stuani (6., 71.), Suarez (9.) , illetve Fernandez (61.)

Real Sociedad-Hércules 1-3 (0-0)
--------------------------------
g: Ifran (93.), illetve Portillo (70.), Drenthe (85., 90.)

Szombaton játszották:

Villarreal-FC Barcelona 0-1 (0-0)
---------------------------------
g: Piqué (67.)

Getafe-Valencia 2-4 (1-0)
-------------------------
g: Manu (13.), Sardinero (87.), illetve Soldado (46., 64., 66., 77.)

Real Madrid-Sporting Gijón 0-1 (0-0)
;)------------------------------------
g: De las Cuevas (79.)


Legfrisebb!

Mourinho Redknappet ajánlja angol szövetségi kapitánynak
2011. 04. 05. 10.19

<RIGHT>
jose_mourinho.jpg



José Mourinho, a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint Harry Redknapp lenne az ideális megoldás az angol válogatott kispadján.


"Bármelyik együttessel jó eredményeket érne el, nem ismer határokat" - mondta a portugál tréner, aki kedden éppen Redknappel néz majd farkasszemet, a brit szakember jelenlegi csapata, a Tottenham Hotspur ugyanis a Real Madriddal találkozik a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén.
Mourinho a múlt héten egy interjúban beszélt arról, hogy 2007-ben csak néhány óra választotta el attól, hogy ő legyen a három oroszlánosok szövetségi kapitánya, végül azonban az olasz Fabio Capellóé lett a poszt.




FTC-Újpest - Bocsánatkérést várnak a vendégek
2011. 04. 04. 19.55

<RIGHT>
ujpest_fc.jpg


Budapest, 2011. április 4., hétfő (MTI) - Az Újpest FC labdarúgócsapata, valamint a klub vezetése bocsánatkérést vár a Ferencvárostól a két ősi rivális pénteki bajnoki mérkőzésén történtek miatt.

A lila-fehérek hivatalos honlapja hétfő este egy terjedelmes közleményben taglalja, hogy az újpestiek az Albert Stadionban lejátszott összecsapáson milyen sportszerűtlenségekkel, illetve rendezői hiányosságokkal találkoztak.
A csapatok bevonulásakor impozáns látványt nyújtott, hogy a hazai drukkerek egyszerre dobtak be több ezer pénztárgépszalagot, ugyanakkor ennek használata tilos (ez a belépőjegyen olvasható is). Az újpestiek kifogásolják, hogy a pénztárgépszalagok eltakarítása miatt öt percet csúszott a találkozó, ráadásul a hazai drukkerek a második félidő elején pirotechnikai eszközöket is bevetettek, így komoly tűzveszély alakult ki "ami akár tragikus következményekkel járhatott volna."
A közlemény külön kitér arra is, hogy a mérkőzés során a hazai fanatikusok "folyamatosan köpködték és különböző tárgyakkal dobálták az oldalvonal közelében tartózkodó újpesti játékosokat." Ennek kapcsán a lila-fehérek érthetetlennek tartják, hogy a bíró miért nem avatkozott közbe, miért nem szakította félbe a játékot.
"Az Újpest FC álláspontja szerint megengedhetetlen, hogy egy futballmérkőzés során folyamatosan különböző tárgyakat dobáljanak az egyik csapat játékosai és a mérkőzés résztvevői felé" - áll a közleményben.
A rendezés kapcsán az újpestiek többek között azt kifogásolják, hogy a "beléptetést a hazai rendezők nem a hatályos előírásoknak megfelelően végezték, a tervszerűtlenség, fejetlenség és a káosz jellemezte a helyzetet."
Az újpestiek külön foglalkoznak azzal a felfújható lila majommal, amelyet már órákkal a mérkőzés előtt kifeszítettek a 2-es szektorban: "Az Újpest FC felháborítónak és sértőnek tarja, hogy egy több mint 100 éves sportszervezet ilyen primitív, és önmagát minősítő körítéssel látta vendégül csapatunkat."
A lila-fehérek ugyanakkor jelezték: tiszteletben tartják a pályán született eredményt és természetesen nem kívánnak óvást előterjeszteni.

"Az Újpest FC elvárja, hogy a fenti incidensek miatt a rendező sportszervezet vezetése a legmagasabb szinten fejezze ki sajnálatát és bocsánatkérését klubunk és szurkolóink irányába."
Az összecsapást Prukner László csapata Mark Heinz góljával 1-0-ra nyerte.


XLsport




 
T

TH6777

Vendég
Japán - Elhalasztották a Bayern München jótékonysági meccsét

2011. 04. 09. 11.18



<RIGHT>


bayern.jpg



Elhalasztották Japánban a Bayern München labdarúgócsapatának jótékonysági vendégszereplését, melynek bevétele a március 11-i földrengés és szökőár károsultjait illette volna.

A bajorok május 17. és 25. között szerettek volna pályára lépni Oszakában egy szigetországi együttes ellen, ám a rendezők pénteken elálltak a tervtől.
"Kanamori Kikuo, a Gamba Osaka elnöke arról tájékoztatott bennünket, hogy a jelenlegi állapotok közepette nem vállalják a lebonyolítást. Az ajánlatunk természetesen egy későbbi időpontban is fennáll" - jelentette be Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern elnöke.


Japán - Megijedt és szerződést bontott a brazil hős
2011. 04. 09. 14.12


<RIGHT>
marquinhos.jpg



A március 11-i földrengés és szökőár miatt távozik a Vegalta Sendai csapatától Marquinhos, a japán labdarúgó-bajnokság háromszoros aranyérmese és 2008-as gólkirálya.


A 35 éves brazil csatárt - aki korábban négy másik szigetországi klubnál is megfordult - saját bevallása szerint annyira sokkolta a katasztrófa, hogy képtelen tovább játszani a J-Ligában. A természeti csapástól erősen sújtott Sendai mindazonáltal kiáll az április 29-re halasztott idénynyitó mérkőzésére.


Marquinhos 230 japán találkozón 109-szer volt eredményes, és sorozatban három bajnoki címet szerzett a Kashima Antlersszel 2007 és 2009 között.



Milan: a felépülő Inzaghi szívesen játszana együtt Mario Balotellivel

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő AC Milan támadója, Filippo Inzaghi az orvosok szerint még áprilisban visszatérhet öt hónapja tartó térdsérülése után, a Sports Mediasetnek adott interjúban arra is kitért, hogy szívesen játszana együtt a Manchester City játékosával, Mario Balotellivel.

„A jelek szerint hamarosan újra pályára léphetek, amiért külön köszönettel tartozom a rajongóknak – nyilatkozta az öt hónapja térdsérüléssel bajlódó Filippo Inzaghi. – Örülnék neki, ha Balotelli csatlakozna hozzánk, hiszen jó játékos és nálunk rengeteget tanulhatna. Emellett szívesen látnám Kakát is újra a csapatban."​

A listavezető Milan a Serie A 32. fordulójának záró mérkőzésén a Fiorentina otthonába látogat.


A Juventus ellen búcsúztatja Gary Neville-t a ManUnited

Májusban az olasz Juventus labdarúgócsapata ellen búcsúzik el a Manchester Unitedtől Gary Neville, az angol klubot tizennyolc éven át szolgáló védő.

A 36 éves Gary Neville, aki testvérével, Phil Neville-lel éveken át alkotta a Premier League éllovasának bekkpárosát, januárban akasztotta szögre cipőjét sorozatos sérülései miatt. Utolsó mérkőzését a West Bromwich Albion ellen játszotta.
A 17 évesen, az orosz Torpedo Moszkva ellen debütáló korábbi kiváló angol válogatott hátvéd búcsúmeccset kap a Manchester Unitedtől, az ellenfél a Juventus lesz. A találkozót május 24-én rendezik az Old Traffordon.​

Gary Neville 602 meccsen viselte a ManUnited mezét, a klubbal nyolc bajnoki címet, három FA-kupát, két Ligakupát és Bajnokok Ligáját nyert.


Kettős emberhátrányban szerzett pontot az MTK a Vasas ellen

Monicomp Liga, 22. forduló:

Vasas-Híd - MTK Budapest 1-1 (0-1)


A tavasszal első gólját kapó Vasas hazai környezetben 1-1-es döntetlent játszott a mérkőzést kilenc emberrel befejező MTK-val a labdarúgó Monicomp Liga 22. fordulójának nyitó mérkőzésén.


ZTE-katasztrófa tíz perc alatt

Monicomp Liga, 22. forduló:

Videoton - ZTE FC 3-0


Végigtámadta a meccset, de csak a hajrá kezdetén gyötörte be a vezető gólt a Videoton a Zalaegerszeg ellen a bajnokságban pénteken. Aztán jött a vendégek apokalipszise: tíz percen belül két kiállítást és egy újabb gólt kaptak, Vlaszák kapus helyére csere híján mezőnyjátékos állt, a vége pedig 3-0-s fehérvári győzelem lett.

Bundesliga - Döntetlen Frankfurtban
2011. 04. 09. 09.25

<RIGHT>
bundes_liga.jpg


Döntetlennel zárult a német labdarúgó-bajnokság 29. fordulójának péntek esti nyitómérkőzése, a házigazda Frankfurt és a Werder Bremen összecsapása.


Mindkét csapat a kiesés elkerüléséért küzd.​

Bundesliga, 29. forduló:
Eintracht Frankfurt-Werder Bremen 1-1 (0-0)
-------------------------------------------
g: Fenin (83.), illetve Altintop (58., öngól)​

szombat:
Freiburg-Hoffenheim 15:30 ó
Hamburger SV-Borussia Dortmund 15:30 ó
Hannover-FSV Mainz 15:30 ó
Nürnberg-Bayern München 15:30 ó
Schalke 04-VfL Wolfsburg 15:30 ó
VfB Stuttgart-Kaiserslautern 18:30 ó​


vasárnap:
Borussia Mönchengladbach-1. FC Köln 15:30 ó
Bayer Leverkusen-St. Pauli 17:30 ó​


Az Inter Guardiolát vagy Mourinhót szeretné

<RIGHT>
internazionale.jpg


Olasz lapértesülés szerint az Internazionale Pep Guardiolát vagy José Mourinhót ültetné az idény végén a futballcsapat kispadjára, a jelenlegi edző, Leonardo helyére.


"Amint befejeződik a szezon, a brazil megy. - írta a Corriere dello Sport. - Moratti Josét vagy Pepet akarja, noha utóbbi iránt az AS Roma is élénken érdeklődik."
"Guardiola pole pozícióban van" - fogalmazott a La Gazzetta dello Sport.​

A Schalke O4 kedden 5-2-re nyert a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a címvédő Internazionale otthonában, a milánói gárda így nagyon távol került attól, hogy megismételje tavalyi sikerét.​

Az akkori tréner, Mourinho a 2010-es BL-győzelem estéjén jelentette be, hogy a Real Madridnál folytatja.





</BEVEZETO>
</BEVEZETO>
<SCRIPT language=javascript>prtnrPerjel ();</SCRIPT></BEVEZETO>
 
T

TH6777

Vendég
Bundesliga - Hajnal nélkül kapott ki a Stuttgart
2011. 04. 09. 23.47

<RIGHT>
bundes_liga.jpg



A sérült Hajnal Tamást nélkülöző VfB Stuttgart hazai pályán 4-2-re kikapott a Kaiserslautern együttesétől a német labdarúgó-bajnokság 29. fordulójának szombati játéknapján.


Bundesliga, 29. forduló:
VfB Stuttgart-Kaiserslautern 2-4 (2-1)
--------------------------------------
gól: Kuzmanovic (26., 11-esből), Pogrebnyak (39.), illetve Lakic (17., 79.), Hoffer (68.), Rivic (86.)

korábban:
SC Freiburg-1899 Hoffenheim 3-2 (1-2)
-------------------------------------
g: Schuster (24.), Cissé (60., 11-esből), Butscher (78.), illetve Ibisevic (34., 11-esből), Babel (42.)
kiállítva: Krmas (33., Freiburg)

Hamburger SV-Borussia Dortmund 1-1 (1-0)
----------------------------------------
g: van Nistelrooy (39., 11-esből), illetve Blaszczykowski (92.)
kiállítva: Ben-Hatira (78., Hamburger SV)

Hannover 96-FSV Mainz 05 2-0 (1-0)
----------------------------------
g: Ya Konan (45., 11-esből), Pinto (59.)
kiállítva: Noveski (45., Mainz)

1. FC Nürnberg-Bayern München 1-1 (0-1)
---------------------------------------
g: Eigler (60.), illetve Müller (4.)

Schalke 04-VfL Wolfsburg 1-0 (0-0)
-----------------------------------
g: Jurado (76.)

pénteken játszották:
Eintracht Frankfurt-Werder Bremen 1-1 (0-0)
-------------------------------------------
g: Fenin (83.), illetve Altintop (58., öngól)

vasárnap:
Borussia Mönchengladbach-1. FC Köln 15:30 ó
Bayer Leverkusen-St. Pauli 17:30 ó




Serie A - Kétgólos Inter-győzelem
2011. 04. 09. 20.29

<RIGHT>
focil002.jpg



A címvédő Internazionale Esteban Cambiasso, valamint Maicon góljával 2-0-ra nyert a vendég Chievo ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 32. fordulójának szombati nyitómérkőzésén.


Serie A, 32. forduló:
Internazionale-Chievo 2-0 (0-0)
-------------------------------
gól: Cambiasso (66.), Maicon (84.)

később:
Udinese-AS Roma 20:45

vasárnap:
Juventus-Genoa 12:30 ó

Bari-Catania 15
Bologna-Napoli 15
Cagliari-Brescia 15
Lazio-Parma 15
Palermo-Cesena 15
Sampdoria-Lecce 15
Fiorentina-AC Milan 20:45


Premier League - Nyert az MU, Gera ismét játszott
2011. 04. 09. 18.59

<RIGHT>
manchester_united.jpg



A listavezető Manchester United kétgólos győzelmet aratott a vendég Fulham felett az angol labdarúgó Premier League 32. fordulójának szombati játéknapján.


A londoni csapatban szűk két hónap után ismét lehetőséget kapott Gera Zoltán, aki a 68. percben lépett pályára. A magyar válogatott játékos legutóbb február 14-én, ugyancsak csereként játszott csapatában bajnoki találkozón.
Az MU-hoz hasonlóan nyert a címvédő Chelsea, valamint a szintén BL-negyeddöntős Tottenham is: előbbi a Wigant, utóbbi pedig a Stoke-ot verte hazai pályán.
A Manchester United előnye jelenleg tíz pont a második és vasárnap pályára lépő Arsenallal szemben.

Eredmények:
Premier League, 32. forduló:

Manchester United-Fulham 2-0 (2-0)
-----------------------------------
g: Berbatov (12.), Valencia (32.)

Blackburn Rovers-Birmingham City 1-1 (1-1)
------------------------------------------
g: Hoilett (45.), illetve Bowyer (32.)

Bolton Wanderers-West Ham United 3-0 (2-0)
------------------------------------------
g: Sturridge (14., 51.), Lee (20.)

Chelsea-Wigan Athletic 1-0 (0-0)
---------------------------------
g: Malouda (67.)

Sunderland-West Bromwich Albion 2-3 (2-1)
-----------------------------------------
g: Shorey (10., öngól), Bardsley (31.), illetve Odemwingie (29.), Mulumbu (54.), Scharner (72.)

Tottenham Hotspur-Stoke City 3-2 (3-2)
--------------------------------------
g: Crouch (11., 34.), Modric (18.), illetve Etherington (27.), Jones (41.)

korábban:
Wolverhampton Wanderers-Everton 0-3 (0-3)
-----------------------------------------
gól: Beckford (21.), P. Neville (39.), Biljalentyinov (45.)

vasárnap:
Blackpool-Arsenal 14:30 ó
Aston Villa-Newcastle United 17 ó

hétfő:
FC Liverpool-Manchester City 21 ó




Labdarúgó NB I - Gólparádé a hajrában Győrben
2011. 04. 09. 21.00

<RIGHT>
fociadi.jpg



A 88. percben ugyan egyenlített a vendég Szolnok a Győr ellen, végül mégis kétgólos vereséget szenvedett a labdarúgó Monicomp Liga 22. fordulójának szombati játéknapján.


Győri ETO FC-Szolnoki MÁV FC 4-2 (1-0)
--------------------------------------

Győr, 2000 néző, V: Kovács J. Z.

gólszerzők: Dinjar (32.), Ji-Paraná (53.), Djordjevic (90.), Dudás (93.), illetve Némedi (48.), Djurovic (88.)

kiállítva: Ngalle (82.)

sárga lap: Fehér Z. (24.), Völgyi (91.), illetve Remili (45.), Milicic (52.), Ngalle (70.), Máté P. (87.)

Győr:
-----
Stevanovic - Takács Á., Djordjevic, Stanisic, Völgyi - Fehér Z. - Kiss M., Ji-Paraná (Ganugrava 70.), Dinjar - Koltai (Bouguerra 75.), Aleksidze (Dudás 89.)

Szolnok:
--------
Melnicenko - Milicic (Zsolnai 61.), Máté P., Djurovic, Vukomanovic - Fitos (Lengyel a szünetben), Szalai, Némedi, Búrány - Ngalle, Remili (Antal 76.)

Az első félidő hatalmas győri fölényt hozott, így megérdemelten szerzett vezetést a hazai csapat.
A második 45 perc elején gyors gólváltás történt, majd küzdelmes, de alacsony színvonalú játék zajlott a pályán egészen a hajráig, amikor viszont két-három percenként álltak fel középkezdéshez a csapatok. Az ETO a ráadásban harcolta ki a győzelmet.




Labdarúgó NB I - Vereségével nagy lehetőséget szalasztott el a Paks
2011. 04. 09. 19.30

<RIGHT>
paksi_fc_logo.jpg



A Paks hazai környezetben, fordulatos mérkőzésen 3-2-es vereséget szenvedett a Kaposvár együttesétől labdarúgó Monicomp Liga 22. fordulójának szombati játéknapján.


A Ferencváros döntetlenje miatt győzelem esetén Kis Károly legénysége a második helyre jött volna fel, ám ezzel az eredménnyel a kaposváriak felzárkóztak a paksiak mögé.

Monicomp Liga, 22. forduló:
Paksi FC-Kaposvári Rákóczi 2-3 (0-1)
------------------------------------

Paks, 1000 néző, V: Bognár

gólszerzők: Bartha (59.), Magasföldi (61.), illetve Peric (17., 49.), Oláh (79.)

Paks:
-----
Csernyánszki - Heffler T., Sifter, Gévay, Szabó J. - Sipeki, Böde - Bartha, Magasföldi (Vári 85.), Vayer - Montvai (Kiss T. 68.)

Kaposvár:
---------
Kovács Z. - Gujic, Bank, Zsók, Korhut - Hegedűs D. (Pedro 66.), Máté P. - Pavlovic (Jawad 74.), Oláh (Farkas Z. 83.), Balázs B. - Peric

A viharos erejű szél sokszor megtréfálta a játékosokat, becsületükre legyen mondva, végig nagyszerűen küzdöttek, mindkét oldalon több helyzet is akadt, a Kaposvár egyet kihasznált.

A második félidőben feltámadt a Paks, sokkal jobb lett a mérkőzés, a hazaiak 2-0-ról még egyenlítettek, de a Kaposvárnak még erre is volt válasza. A somogyiak a két MK-győzelem után a bajnokságban is megtréfálták a Paksot.




Labdarúgó NB I - Eredmények és tabella
2011. 04. 09. 20.20

<RIGHT>
focil004.jpg



A labdarúgó Monicomp Liga 22. fordulójának szombati eredményei és a tabella:


BFC Siófok-Ferencváros 1-1
Kecskeméti TE-ERECO - Lombard Pápa 0-1
Paksi FC-Kaposvári Rákóczi 2-3
Győri ETO FC-Szolnoki MÁV FC 4-2
Budapest Honvéd-Szombathelyi Haladás 3-1

pénteken játszották:
Vasas-Híd - MTK Budapest 1-1
Videoton FC-ZTE FC 3-0

A forduló további műsora, vasárnap:
Újpest FC - DVSC-TEVA 17:30 ó

Az állás:
1. Videoton FC

2. Ferencváros
3. Paksi FC
4. Kaposvári Rákóczi
5. ZTE FC
6. DVSC-TEVA
7. Lombard FC Pápa
8. Győri ETO
9. Vasas
10. Kecskeméti TE-ERECO
11. Budapest Honvéd
12. Újpest FC
13. Szombathelyi Haladás
14. MTK Budapest
15. BFC Siófok
16. Szolnoki MÁV FC


TOTÓ-eredmények
2011. 04. 10. 06.17

<RIGHT>​
A TOTÓ 14. heti, 2. fordulós szelvényén szereplő mérkőzések eredményei:


1. Hannover-Mainz................................... 2-0 1
2. Freiburg-Hoffenheim.............................. 3-2 1
3. Nürnberg-Bayern München.......................... 1-1 X
4. Schalke-Wolfsburg................................ 1-0 1
5. Hamburg-Dortmund................................. 1-1 X
6. VfB Stuttgart-Kaiserslautern..................... 2-4 2
7. Mönchengladbach-1. FC Köln....................... vasárnap
8. Leverkusen-St. Pauli............................. vasárnap
9. Internazionale-Chievo............................ 2-0 1
10. Udinese-Roma..................................... 20:45 ó
11. Juventus-Genoa................................... vasárnap
12. Lazio-Parma...................................... vasárnap
13. Bologna-Napoli................................... vasárnap

Plusz egy mérkőzés:
14. Fiorentina-Milan................................. vasárnap

XLsport



 
T

TH6777

Vendég
Serie A - Firenzében nyert a Milan
2011. 04. 10. 23.25

<RIGHT>
foci002.jpg



A listavezető AC Milan nagy küzdelemben nyert a Fiorentina otthonában, az olasz labdarúgó-bajnokság 32. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén.


Serie A, 32. forduló:

Fiorentina-AC Milan 1-2 (0-2)
----------------------------
gól: Vargas (79.), illetve Seddorf (8.), Pato (41.)
piros lap: Ibrahimovic (87., Milan)

korábban:
Bari-Catania 1-1 (1-1)
----------------------
gól: Gazzi (33.), illetve Lopez (44.)

Bologna-Napoli 0-2 (0-2)
------------------------
gól: Mascara (30.), Hamsik (45., 11-esből)

Cagliari-Brescia 1-1 (1-0)
--------------------------
gól: Cossu (22.), illetve Caracciolo (61.)
piros lap: Eder (90., Brescia)

Lazio-Parma 2-0 (1-0)
---------------------
gól: Hernanes (23.), Floccari (77.)

Palermo-Cesena 2-2 (2-0)
------------------------
gól: Kurtic (5.), Pinilla (36.), illetve Parolo (92.), Giaccherini (96.)
piros lap: von Bergen (74., Cesena), Sammarco (77., Cesena), Calderoni (98., Cesena)

Sampdoria-Lecce 1-2 (0-1)
-------------------------
gól: Maccarone (69.), illetve Di Michele (39.), Olivera (66.)
piros lap: Mannini (72., Sampdoria)

Juventus-Genoa 3-2 (0-1)
------------------------
gól: Rossi (50.-öngól), Matri (63.), Toni (83.), illetve Bonnucci (7.-öngól), Floro Flores (57.)

szombaton játszották:

Udinese-AS Roma 1-2 (0-0)
-------------------------
g: Di Natale (88.), illetve Totti (57., 90. - az első 11-esből)

Internazionale-Chievo 2-0 (0-0)
-------------------------------
g: Cambiasso (66.), Maicon (84.)




Bundesliga - Sikerével öt pontra csökkent a Leverkusen hátránya
2011. 04. 10. 21.30

<RIGHT>
bundes_liga.jpg



A Bayer Leverkusen hazai pályán hátrányból fordítva győzött az utolsó előtti St. Pauli ellen a német labdarúgó-bajnokság 29. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén, így a listavezető Borussia Dortmund szombati botlásának is köszönhetően öt pontra csökkent a hátránya.


Bundesliga, 29. forduló:

Bayer Leverkusen-St. Pauli 2-1 (0-0)
------------------------------------
gól: Kiessling (66.), Bender (77.), illetve Takyi (58.)

Korábban:
Borussia Mönchengladbach-1. FC Köln 5-1 (3-0)
---------------------------------------------
gól: Arango (29.), Reus (34., 39.), Daems (65., 11-esből), Nordtveit (67.), illetve Novakovic (50.)

Szombaton játszották:
VfB Stuttgart-Kaiserslautern 2-4 (2-1)
--------------------------------------
gól: Kuzmanovic (26., 11-esből), Pogrebnyak (39.), illetve Lakic (17., 79.), Hoffer (68.), Rivic (86.)

SC Freiburg-1899 Hoffenheim 3-2 (1-2)
-------------------------------------
g: Schuster (24.), Cissé (60., 11-esből), Butscher (78.), illetve Ibisevic (34., 11-esből), Babel (42.)
kiállítva: Krmas (33., Freiburg)

Hamburger SV-Borussia Dortmund 1-1 (1-0)
----------------------------------------
g: van Nistelrooy (39., 11-esből), illetve Blaszczykowski (92.)
kiállítva: Ben-Hatira (78., Hamburger SV)

Hannover 96-FSV Mainz 05 2-0 (1-0)
----------------------------------
g: Ya Konan (45., 11-esből), Pinto (59.)
kiállítva: Noveski (45., Mainz)

1. FC Nürnberg-Bayern München 1-1 (0-1)
---------------------------------------
g: Eigler (60.), illetve Müller (4.)

Schalke 04-VfL Wolfsburg 1-0 (0-0)
-----------------------------------
g: Jurado (76.)

pénteken játszották:
Eintracht Frankfurt-Werder Bremen 1-1 (0-0)
-------------------------------------------
g: Fenin (83.), illetve Altintop (58., öngól)




Premier League - Birminghamben kikapott a Newcastle
2011. 04. 10. 20.04

<RIGHT>
foci004.jpg



Az Aston Villa hazai pályán egygólos győzelmet aratott a Newcastle United felett az angol labdarúgó-bajnokság 32. fordulójának vasárnapi mérkőzésén.


Premier League, 32. forduló:

Aston Villa-Newcastle United 1-0 (1-0)
--------------------------------------
gól: Collins (24.)

Korábban:
Blackpool-Arsenal 1-3 (0-2)
---------------------------
gól: Taylor-Fletcher (52.), illetve Diaby (18.), Eboue (21.), van Persie (76.)

Szombaton játszották:
Manchester United-Fulham 2-0 (2-0)
-----------------------------------
g: Berbatov (12.), Valencia (32.)

Blackburn Rovers-Birmingham City 1-1 (1-1)
------------------------------------------
g: Hoilett (45.), illetve Bowyer (32.)

Bolton Wanderers-West Ham United 3-0 (2-0)
------------------------------------------
g: Sturridge (14., 51.), Lee (20.)

Chelsea-Wigan Athletic 1-0 (0-0)
---------------------------------
g: Malouda (67.)

Sunderland-West Bromwich Albion 2-3 (2-1)
-----------------------------------------
g: Shorey (10., öngól), Bardsley (31.), illetve Odemwingie (29.), Mulumbu (54.), Scharner (72.)

Tottenham Hotspur-Stoke City 3-2 (3-2)
--------------------------------------
g: Crouch (11., 34.), Modric (18.), illetve Etherington (27.), Jones (41.)

Wolverhampton Wanderers-Everton 0-3 (0-3)
-----------------------------------------
gól: Beckford (21.), P. Neville (39.), Biljalentyinov (45.)

hétfő:
FC Liverpool-Manchester City 21 ó

Primera División - Három döntetlen
2011. 04. 10. 19.20

<RIGHT>
focil001%20(2).jpg



Három döntetlen született, egyedül a Gijón együttese nyert az Osasuna, Vadócz Krisztián csapata ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság 31. fordulójának vasárnap késő délutáni mérkőzésein.

A magyar légiós végig a pályán volt.

Primera División, 31. forduló:

Hércules-Espanyol 0-0
---------------------

Málaga-Deportivo La Coruna 0-0
------------------------------
piros lap: Laure (45., Deportivo)

Racing Santander-Levante 1-1 (1-0)
----------------------------------
gól: Nano (32., öngól), illetve Jorda (90.)

Sporting Gijón-Osasuna 1-0 (0-0)
--------------------------------
g: Barral (67.)

szombaton:
Real Mallorca-Sevilla 2-2 (2-1)
-------------------------------
gól: Akihiro (15.), De Guzmán (42.), illetve Negredo (30. - 11-esből), Rakitic (67.)

FC Barcelona-Almería 3-1 (0-0)
------------------------------
gól: Messi (53., 92., az elsőt 11-esből), Thiago Alcantara (64.), illetve Corona (50.)

Athletic Bilbao-Real Madrid 0-3 (0-1)
-------------------------------------
g: Kaká (14., 54., mindkettőt 11-esből), C. Ronaldo (70.)

később:
Atlético Madrid-Real Sociedad 19 ó

Valencia-Villarreal 21

hétfő:
Real Zaragoza-Getafe 21


Labdarúgó NB I - Továbbra is nyeretlen idegenben a Debrecen
2011. 04. 10. 20.27 <RIGHT>
foci003.jpg

A címvédő Debrecen habár kétszer is vezetett, végül 2-2-es döntetlent játszott az Újpest otthonában a labdarúgó Monicomp Liga 22. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén. A hajdúsági együttes ezzel továbbra is nyeretlen idegenben.


Monicomp Liga, 22. forduló:

Újpest FC - DVSC-TEVA 2-2 (1-1)
-------------------------------
Szusza Ferenc Stadion, 3642 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Ahjupera (45., 81.), illetve Coulibaly (12.), Czvitkovics (63., 11-esből)
sárga lap: Tajthy (70.), illetve Varga J. (43.), Mijadinoski (45.), Ramos (51.), Coulibaly (90.)

Újpest:
-------
Balajcza - Szokol, Rubus, Takács, Pollák - Böőr, Tajthy (Barczi, 79.), Mitrovic, Balogh B. (Magos, 75.) - Lázár (Sitku, 88.), Ahjupera

Debrecen:
---------
Verpecz - Bernáth, Komlósi, Mijadinoski, Mardare - Czvitkovics, Ramos, Varga J. (Dombi, 54.), Yannick (Szakály P., 78.) - Salami (Bódi, 30.), Coulibaly

Az elmúlt években mindkét együttes az élbolyhoz tartozott, most azonban sem az Újpest, sem a Debrecen nem dédelgethet bajnoki címről szóló álmokat. Éppen ezért a közönség is jóval kisebb számú volt, mint a korábbi "slágermérkőzéseken".
A lila-fehérek kezdték jobban az összecsapást, ennek ellenére Coulibaly az első debreceni helyzetet értékesítette. A folytatásban mindkét együttes sok hibával futballozott, az újpestieknek ugyanakkor több lehetősége is volt, ám Lázár révén még a legnagyobb ziccert is elhibázták. Közvetlenül a félidő vége előtt aztán mégis egyenlített az Újpest, egy felívelt szabadrúgás után Ahjupera volt eredményes.
A fordulást követően állandósult a hazaiak fölénye, ám ismét a Debrecen szerzett vezetést: Coulibaly harcolt ki egy büntetőt, amit Czvitkovics higgadtan értékesített. A gól visszavetette a hazaiakat, Coulibaly pedig a 73. percben eldönthette volna a csatát, de nagy helyzetben csak a kapufát találta el. Ez meg is bosszulta magát, ugyanis a 81. percben Ahjupera lőtt újabb gólt, beállítva ezzel a 2-2-es végeredményt.


XLsport



 
T

TH6777

Vendég
Kaká: a Barca sem verhetetlen
2011. 04. 11. 08.26

<RIGHT>
kaka_real.jpg



Kaká, a Real Madrid brazil sztárlabdarúgója azt mondta, hogy akár "mindent vihetnek" és a Barca sem verhetetlen.


"Nem tartom lehetetlennek, hogy megnyerjük a bajnokságot, a BL-t, a kupát és a Barcelona is legyőzhető" - nyilatkozta az AS című spanyol sportnapilapnak a 2007-es aranylabdás játékos.
Az esetleges, távozásával kapcsolatos kérdésre Kaká azt válaszolta, hogy a Madriddal szeretne diadalmaskodni.

A Real Madrid szombaton a bajnokságban fogadja az FC Barcelonát, az őszi, idegenbeli összecsapáson a Guardiola-legénység 5-0-ra lépte le a fővárosiakat.


Falcao 16 év után vállalt ismét edzői munkát
2011. 04. 11. 09.29

<RIGHT>
foci001.jpg



A labdarúgó Libertadores Kupa brazil címvédője, az Internacional Falcaót nevezte ki vezetőedzőnek.


Az 57 éves szakember kinevezése váratlan, ugyanis 1995 óta nem dolgozott trénerként, az elmúlt években szakkommentátorként tevékenykedett.

A kispadon Celso Rothot váltó Falcao, aki játékosként részt vett az 1982-es és 1986-os világbajnokságon, 1990 és 1991 között a brazil válogatottat irányította, majd dolgozott a mexikói Americánál és az Internacionalnál, 1993 és 1995 között pedig japán nemzeti együttest vezette.

Egyik első feladata az lesz, hogy csapatával kiharcolja a nyolcaddöntőbe jutást a Libertadores Kupában, ehhez a csoportkör utolsó fordulójában döntetlent kell elérnie ecuadori Emelec ellen.


XLsport


 
T

TH6777

Vendég
A Hertha BSC csapatába igazol Tunay Torun
2011. 04. 29. 06.46

<RIGHT>
hertha_bsc.jpg



A Dárdai Pált is foglalkoztató Hertha BSC labdarúgócsapatába igazol Tunay Torun.


A német másodosztály listavezető és már biztosan élvonalba jutó együttesének a 21 éves török válogatott játékos az első igazolása a következő szezonra. A Hamburger SV gárdájától ingyen érkező Torun hároméves szerződést írt alá a fővárosiakhoz.

Torun a Hamburg színeiben 27 bajnoki mérkőzésen kétszer volt eredményes.


Még súlyosabb büntetés és közmunka a bagolygyilkosnak
2011. 04. 29. 04.37

<RIGHT>
luis_moreno.jpg



Többszörösére növelték a pénzbüntetését, és közmunkát is kell végeznie Luis Morenónak, a kolumbiai Pereira labdarúgójának, aki februárban agyonrúgott egy baglyot egy bajnoki mérkőzésen.


Az Atletico Junior kabalaállata - amely a stadion tetőszerkezetében fészkelt - a Pereira elleni találkozón leszállt a gyepre, ahol véletlenül eltalálta a labda. A vendégek panamai hátvédje durván az oldalvonalon kívülre rúgta a sérült állatot, amely nem sokkal később elpusztult.
A kolumbiai szövetség először két meccsre eltiltotta a tettest, és 110 ezer forintnak megfelelő bírságot szabott ki rá, ezt azonban szerdán 2,7 millió forintnyi büntetésre súlyosbította. Emellett Morenónak nyilvánosan bocsánatot kell kérnie, és közhasznú munkát kell végeznie egy állatkertben.
Az eset óriási felháborodás váltott ki a dél-amerikai országban, az Atletico Junior szurkolói gyilkosnak bélyegezték Morenót, aki rendőri védelemmel távozhatott a stadionból, és azóta is fenyegető üzeneteket kap.




A Milané lehet az egyik legnagyobb brazil futballtehetség
2011. 04. 29. 00.22

<RIGHT>
ac_milan.jpg



Olasz sajtóértesülések szerint az AC Milan várhatóan megszerzi az egyik legnagyobb brazil futballtehetségnek tartott Paulo Henrique Gansót.


Az ANSA hírügynökség arról számolt be, hogy a Santos 21 éves támadójának ügynökei Adriano Gallianival, a piros-feketék alelnökével folytatnak tárgyalásokat a napokban.
Érdekesség, hogy a Santos nemrég feljelentette a Milant, valamint városi riválisát, az Internazionalét, mivel az engedélyük nélkül vették fel a kapcsolatot a labdarúgóval.

Ganso augusztusban debütált a brazil válogatottban.


Európa Liga - Falcao vezetésével hengerelt a Porto
2011. 04. 28. 23.28

<RIGHT>
focil001%20(2).jpg



Az FC Porto hazai környezetben a négy gólt szerző Falcaónak is köszönhetően 5-1-re nyert a Villarreal ellen a labdarúgó Európa Liga elődöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.


A kolumbiai támadó így már 15 gólnál jár a sorozatban.
A másik ágon a Benfica 2-1-re legyőzte a Braga együttesét.

Európa Liga elődöntő, 1. mérkőzések:

Benfica (portugál)-Braga (portugál) 2-1 (0-0)
---------------------------------------------
gól: Jardel (50.), Cardozo (59.), illetve Vandinho (53.)

Porto (portugál)-Villarreal (spanyol) 5-1 (0-1)
-----------------------------------------------
g: Falcao (49., 67., 75., 90., az elsőt 11-esből), Guarín (61.), illetve Cani (45.)


A visszavágókat egy hét múlva rendezik.

Xlsport

 

pisti72

Állandó Tag
Állandó Tag
<table class="tablazat_merkozes" width="100%" border="0" cellpadding="1" cellspacing="1"><tbody><tr><th colspan="3" align="center">NB I - 2010/2011</th> </tr> <tr> <td width="13%" align="center">1</td> <td width="71%">Videoton</td> <td width="16%" align="center">61</td> </tr> <tr> <td align="center">2</td> <td>Paks</td> <td align="center">56</td> </tr> <tr> <td align="center">3</td> <td>FTC</td> <td align="center">50</td> </tr> <tr> <td height="19" align="center">4</td> <td>ZTE</td> <td align="center">48</td> </tr> <tr> <td align="center">5</td> <td>DVSC</td> <td align="center">46</td> </tr> <tr> <td align="center">6</td> <td>Újpest </td> <td align="center">45</td> </tr> <tr> <td align="center">7</td> <td>Kaposvár</td> <td align="center">43</td> </tr> <tr> <td valign="center" align="center">8</td> <td valign="center"> Haladás</td> <td align="center">41</td> </tr> <tr> <td align="center">9</td> <td>Győri ETO</td> <td align="center">41</td> </tr> <tr> <td align="center">10</td> <td>Honvéd</td> <td align="center">40</td> </tr> <tr> <td align="center">11</td> <td>Vasas </td> <td align="center">40</td> </tr> <tr> <td align="center">12</td> <td>KTE </td> <td align="center">36</td> </tr> <tr> <td valign="center" align="center">13</td> <td valign="center">Lombard Pápa </td> <td align="center">35</td> </tr> <tr> <td align="center">14</td> <td>Siófok </td> <td align="center">34</td> </tr> <tr> <td align="center">15</td> <td>MTK </td> <td align="center">30</td> </tr> <tr> <td height="19" align="center">16</td> <td>Szolnok </td> <td align="center">21</td></tr></tbody></table>
 
Oldal tetejére