Fogyizzunk együtt, biztassuk egymást, így sikerülni fog, én tudom.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Évicus

Állandó Tag
Állandó Tag
Drága Bea jobbúlást nektek!

2.jpg
 

Ttina

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszi Mindenkinek, igyekszem szót fogadni :p

Beácska! Akkor nem volt egy leányálom a gyerkőcöd világra hozatala. Legyen benne/bennük minél több örömöd!!! kiss

Kriszti
 

Helma

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is ritkán jelenek meg a színen. Két napi termés nem semmi!
Először jókat mulattam a képeken, de a végén letaglózott amit Bea írtál. Kapod az ívet Te is a sorstól. Remélem minden rendben lesz a gyermekeddel és kinövi az asztmát. Bórzasztó lehetett átélni ami történt vele. :(
Az iskolád se semmi. Ehhez tényleg jó kondiba kell lenni.
Tina jobbulást kívánok, de minden rosszban van valami jó. :)
 

vtbea

Allando tag
Állandó Tag
Sziasztok! Használtak a jókívánságaitok és a fiacskám egész éjszaka aludt, nem köhögött egyszer sem, nem fulladt. Most ébredt, most viszont már köhög. Apa marad vele, én megyek dolgozni.
Sziasztok! Mindenkinek szép napot! Délután jövök. Remélem, nem ütnek le a fiúk a suliban!:mrgreen:
 

babaci72

Állandó Tag
Állandó Tag
Babaci kedves! Semmi gond, hidd el! Ha mindig köszöngetnék, mikor ki-be ugrálok, akkor megütném igen hamar a 10 ezres hozzászólást! :)


Szia Santane.Valahogy ez a kis rész amit utána be raktam lemaradt. :( Nem tudom miért nem engedte átt a gép.

<table style="width: 100%; text-align: left; margin-left: auto; margin-right: auto;" border="0" cellpadding="2" cellspacing="2"><tbody><tr><td style="background-color: rgb(255, 255, 255); width: 117px; text-align: center;">
</td> <td style="background-color: rgb(255, 255, 255); width: 405px; text-align: center;"><big style="color: rgb(0, 102, 0);"><big>Reformálja meg ételét</big></big></td> </tr> </tbody> </table>
Sok táplálék nehezebben emészthető a szervezet számára, így főleg azok elhagyásával, illetve kerülésével érhetünk el eredményt. Ilyen jellegű ételek a húsok, húskészítmények, a tojás- és tejtermékek, a fehér lisztből és fehér cukorból készült táplálékok, valamint az erősen fűszeres, sós ételek.

Az emberi szervezet számára a fehérjetartalmú ételek a legnehezebben emészthetők, így az ilyen jellegű táplálékok távoznak el legkésőbb a testünkből.
A tejtermékek megemésztése is nagy erőket igényel szervezetünktől, rengeteg energia fecsérlődik el, amíg elbánunk velük. A fehér lisztből készült ételek hizlalnak, ugyanakkor nem tartalmazzák a gabonák hasznos ásványi anyag és rosttartalmát. A só nagyon megterheli a vesét, és a vizet is megköti.

Ha megszületik önben a bátor döntés, hogy lemond a fenti élelmiszerekről, akkor nagy lépést tesz a változás felé, és egyben a fogyókúráknak is örökre búcsút mondhat!

Mit mivel helyettesíthet?

Fehér kenyér helyett barna kenyér Manapság nagyon sok finom, minőségi kenyeret vásárolhatunk, melyek teljes kiőrlésű gabonákból készülnek. Van köztük élesztős és élesztőmentes, magvas, sós vagy sómentes, tönköly, rozs, és még sorolhatnánk. De legyen óvatos! Sok barna kenyér fehér lisztből készül, amihez malátát kevernek, így nyerik a barna színt, ezért mindig győződjön meg róla, hogy a pénzéért minőségi terméket kap-e.

Fehér liszt helyett teljes kiőrlésű liszt
A teljes kiőrlésű liszt előállításakor az egész gabonaszemet felhasználják, és ezáltal megőrzik értékes ásványi anyag és rosttartalmát. A natúr- és bioboltokban szinte az összes gabonafajtából kapható teljes kiőrlésű liszt.

Tojásból készült tészták helyett tönköly- és durumtészták
A tönkölybúzából készült tésztáknak magas a fehérje-, ásványi anyag és rosttartalma. A durumtészták szintén tojásmentes metéltek, gyorsan elkészíthető belőlük bármilyen ízletes tésztaétel.

Húskészítmények helyett búzahús (más néven szejtán)
A lisztből kimosott sikér - fehérje - tökéletes a hús pótlására, szinte minden hagyományos ételt el lehet készíteni vele. Könnyű rántani, pácolni, ideális pörkölthöz, vagy akár brassóihoz.

Felvágottak helyett gabonakolbász
A gabonakolbász a füstölt kolbászra emlékeztető ízű és állagú termék, melyet műanyag bélbe töltenek, alapanyagai pedig teljes gabonafélék, növényi olajok és fűszerek.

Túró helyett tofu
A tofut szójatejből vagy szójalisztből készítik, közepesen kemény az állaga, nagyon hasonlít a túróhoz. A natúr tofu íze semleges, de lehet kapni füstölt változatban is. Önmagában ritkán fogyasztják, inkább sütve vagy rántva, de körözöttes krém is készíthető belőle.

Tej helyett rizs-, szója- vagy zabtej
A rizslisztből készült tejpótló szer színe és állaga az eredeti tehéntejre emlékeztet, azzal a különbséggel, hogy sokkal krémesebb az íze. További előnye ennek a tejnek, hogy a tehéntejre allergiások is fogyaszthatják. A rizstej tárolása felbontott állapotban sem igényel hűtést, ha egy-két nap alatt elfogy, de hűtőben akár egy hétig is eltartható.
A szójatej szójababból készül, állaga zsírszegény tejre emlékeztet. Zsírosabb és nehezebb a rizstejnél, hűtést igényel. A zabból előállított zabtej állaga a rizstejhez hasonló.

Tejpor helyett kókusztejpor
A kókusztej szárítással tartósított formája kitűnő a gabonakávé, a különböző krémek vagy sütemények ízesítésére.

Sűrítésre gabonatejpor
Árpa, zab és más gabonák lisztjeinek keverékéből állítják elő, jelentős a nyomelemtartalma. Készíthetők belőle italok és főzelékek, de mártások sűrítéséhez is ideális.

A só is pótolható
A sózáshoz, ízesítéshez nagyon sok lehetőség közül lehet választani. Az egyik legnépszerűbb ízesítő anyag a szójaszósz, de ezenkívül még számtalan változatot kínál a reformkonyha. Íme néhány lehetőség:

A kapormag, a zellermag, a szárított lilahagyma porrá zúzva kiváló fűszer a só pótlására.

Az úgynevezett zöld só többféle változatban is kapható, de magunk is elkészíthetjük zöld fűszerek

petrezselyem, zeller, csalán, lestyán, bazsalikom, snidling, majoránna - és tengeri só keverékéből.
A legideálisabb arány 10 egység fűszerkeveréket 1 egység tengeri sóval összedarálni.

Ízesítéshez szárított tengeri algát is használhatunk, wakame, kombu, nori, arame néven célszerű keresni a bioboltokban.

A miszó ételízesítő, sópótló krémszerű anyag, mely fekete, sárga és piros változatban kapható. Főtt gabona és szója erjesztéséből állítják elő. A miszó gyártása során keletkezett melléktermék, a tamari szintén az ételek ízesítésére szolgál.

A folyékony szójaszósz barna és fekete változatban is kapható. Az egyik legnépszerűbb sópótló, a reformkonyha nélkülözhetetlen kelléke.

Édesen is egészségesen!
A fehér cukornak, azon kívül, hogy hizlal, sok káros mellékhatása is van. Édesítőszerként ajánlható a méz, a juharszirup - bár ez elég költséges -, az agave szirup, a rizsszirup vagy a nádcukrok. Vigyázzon, mert a barna cukor és a nádcukor között lényeges különbség van!
A barna cukor ugyanolyan vegyi eljárással készül, mint a fehércukor, csak malátával színezik, míg a nádcukor a feldolgozás során megőrzi ásványi anyag és nyomelemtartalmát.
 

babaci72

Állandó Tag
Állandó Tag
Karcsúsító krumplifasírt
Hozzávalók: ½ kg krumpli, 4 db főtt krumpli, 5 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, petrezselyemzöld, porpaprika, só, ételízesítő

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk és lereszeljük apróra. A hagymát is apróra vágjuk. A fokhagymát is lereszeljük, a főtt krumplit összetörjük, a petrezselyem zöldet apróra összevágjuk, és az egészet összekeverjük a porpaprikával, sóval és ételízesítővel. Formázzuk, és olajozott teflon tepsiben a sütőben megsütjük.

Mikor az egyik fele megsült átfordítjuk a másik felére. Sütés után hideg paprikás olajjal megkenjük minkét oldalát.


French-potato-cakes.jpg
 

babaci72

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez az étrend nem csupán azok számára előnyös, akik fogyni szeretnének, a diéta követése egyre jobb közérzetet, egészségi állapotot adott esetben akár gyógyulást is garantál.
<center> <!-- Adserver zone (write): 38644, Adverticum_Billboard_noiportal_45 --> <script type="text/javascript">if(!window.goA)document.write('<sc'+'ript src="http://imgs.adverticum.net/scripts/gwloader.js?ord='+Math.floor(Math.random()*1000000000)+'" type="text/javascript"><\/sc'+'ript>');</script><script type="text/javascript">if(window.goA)goA.addZone(38644,{displayOptions:{bannerhome:'http://ad.adverticum.net'}});</script><script charset="iso-8859-2" src="http://ad.adverticum.net/js.prm?zona=38644&ord=v9Dq5Nd7Ti9Hk8Cm8I&re=http%3A%2F%2Fwww.noiportal.hu%2Fmain%2Fnpnews-4827.html"></script> <noscript> </noscript>
</center> A Hay-féle diéta alapja a szénhidrát és fehérjetartalmú ételek elkülönítése. A módszert az amerikai dr. William Howard Hay dolgozta ki, aki állítja, hogy e két tápanyag egyidejű fogyasztása nem szerencsés, mert az emésztés során túlsavasodás léphet fel a szervezetben.
Hay ajánlása szerint a fehérjetartalmú ételeket, mint hús, tojás, tejtermék, ebédkor tanácsos fogyasztani, míg a szénhidrátokat, mint tészták, gabonafélék, zöldségek, inkább vacsorára.
Fontos, hogy az étrend 80%-a lúgosító ételekből álljon, és csak 20%-a legyen savasító hatású.

11103_1.jpg
1. Alapszabály: az ételek szétválasztása


Hay az ételeket három kategóriába sorolja:

1. Fehérjedús ételek
Húsok, halak, tej és savanyú gyümölcsök

2. Szénhidrátdús ételek
Gabonafélék, burgonya, cukor, és minden cukortartalmú élelmiszer.

3. Semleges ételek
Zöldségek.

A semleges ételekkel együtt fogyaszthatók a másik két csoport tagjai, akár egy étkezésen belül is.

2. Alapszabály a lúgosító ételek


A szétválasztáson túl figyelj arra is, hogy az étrended 80%-a lúgosító ételekből álljon.Ha a sejten kívüli folyadékok, elsősorban a vér savassá válik, vezető tünetté válik az állandó fáradtság, illetve könnyebben elkaphatod a náthát és más betegségeket. Ha a savasság még jobban erősödik, különféle fájdalmakat, például erős fejfájást, mellkasi fájdalmat vagy gyomorfájást észlelhetsz magadon. A szervezetnek semlegesítenie kell a bekerült savas elemeket, és ehhez lúgos, más szóval bázikus tartalékait kell felhasználnia - főleg kalciumot, magnéziumot, káliumot, cinket és nátriumot -, amiket a csontokból, a fogakból, a porcokból és az izmokból von ki.

Savképző ételek: az összes húsféle, halak, állati zsír, vaj, margarin, finomított olaj, diófélék, hüvelyesek, sajt, tojás, fehérlisztből készült ételek, fehér cukor, ecet, édességek.

11104_2.jpg

Lúgképző ételek: gyümölcsök, gyümölcslevek, zöld levelek, zöldséglevek, egyes gyógyteák, gyökérfélék, nyers zöldségek, burgonya, csicsóka, uborka, tök, hagyma, fokhagyma, fűszernövények, búzakorpa, búzacsíra, teljes kiőrlésű gabonából készült termékek, gesztenye, datolya, füge, szójatermékek.

11105_3.jpg


Érvek és ellenérvek

A Hay-féle diétát sokan támadják, hiszen a két legfontosabb tápanyagot választja szét. Már az anyatejben is megtalálható mindkettő. A táplálkozástudományi kutatások szerint a bélrendszerünk úgy alakult ki, hogy a szénhidrátok és fehérjék feldolgozása szinkronban történjen. A diétázók körében pedig az váltott ki ellenérzést, hogy nagy figyelmet követel tőlük az ételek besorolása. Nagy hátránya a diétának, hogy a kenyerek, magvak háttérbe szorulnak benne, pedig ezek az élelmiszerek gazdagok B-vitaminban. Előnyére szolgál viszont, hogy sok zöldséget ír elő, melyek a szervezet egészséges működéséhez elengedhetetlenek.
 

Adonis

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Használtak a jókívánságaitok és a fiacskám egész éjszaka aludt, nem köhögött egyszer sem, nem fulladt. Most ébredt, most viszont már köhög. Apa marad vele, én megyek dolgozni.
Sziasztok! Mindenkinek szép napot! Délután jövök. Remélem, nem ütnek le a fiúk a suliban!:mrgreen:

Ennek örülök, hogy a kisfiad jobban van. :)
És remélem, hogy épségben visszaérsz a suliból. :)
 

Santane

Állandó Tag
Állandó Tag
Bea! Örülök, hogy kisfiad jól aludt, remélem napközben is minden rendben lesz azért.

Babaci tényleg termelékeny volt, pussz érte neki! :)

Adonis: a lányok nem szoktak forrásokat elárulni :)

Amúgy mindenkinek szép napot kívánok.
Tájdit továbbra is hiányoljuk. :(
 

babaci72

Állandó Tag
Állandó Tag
Na megint leltem valami érdekeset.

[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]A helyes táplálkozás hasznosan szolgálja az egészséget, segít megőrizni a munkaképességet, az életkedvet, lassítja az öregedést.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]Mit kell tenni ennek érdekében?[/SIZE][/FONT]
[FONT=CG Times (WE),Times New Roman][SIZE=+2]1[/SIZE][SIZE=-1] [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]Minél változatosabban, minél többféle élelmiszerből, különböző ételkészítési módok felhasználásával állítsuk össze étrendünket. Ne ragaszkodjunk a megszokotthoz, ízleljünk meg más ételeket is, kipróbálás után mondjunk csak véleményt, ne legyenek előítéleteink. A sokszínű, nem gyakran ismétlődő ételsorokat tartalmazó étrend önmagában komoly biztosítékot jelent arra, hogy minden szükséges tápanyagot megkap a szervezetünk.[/SIZE][/FONT]
[FONT=CG Times (WE),Times New Roman][SIZE=+2]2[/SIZE][SIZE=-1] [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]Együnk kevésbé zsíros ételeket: a főzéshez, sütéshez inkább margarint vagy olajat használjunk. Különösen fontos ez a keveset mozgók, az ülőfoglalkozásúak számára. Részesítsük előnyben a gőzölést, párolást, a fóliában, teflonedényben vagy fedett cserépedényben, mikrohullámú sütőben készítést a zsiradékban sütéssel szemben. Mellőzzük a rántást, kedvezőbb a kevés liszttel, keményítővel készített habarás.[/SIZE][/FONT]
[FONT=CG Times (WE),Times New Roman][SIZE=+2]3[/SIZE][SIZE=-1] [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]Kevés sóval készítsük az ételeket, utólag ne sózzunk: a mérsékelten sós ízt nagyon gyorsan meg lehet szokni. Különösen kerüljük a sózást gyermekeknél, mert az ekkor kialakult ízlés az egész életre kihat. A fogyasztásra kész élelmiszerek közül válasszuk a kevésbé sózottakat. Az ételek változatos ízesítésére sokféle fűszert használhatunk.[/SIZE][/FONT]
[FONT=CG Times (WE),Times New Roman][SIZE=+2]4[/SIZE][SIZE=-1] [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]Csak étkezések befejező fogásaként, hetenként legfeljebb egyszer-kétszer együnk édességeket, süteményeket, soha ne étkezések között. Ételeinket egyáltalán ne, legfeljebb nagyon csekély mértékben cukrozzuk.
Ahol lehet, cukor helyett használjunk mézet. Igyunk inkább természetes gyümölcs- és zöldséglevet, mintsem italokat, szörpöket. A kávéba, teába � ha egyáltalán szükséges � inkább mesterséges édesítőszert tegyünk.
Ne szoktassuk a gyermekeket az édes íz szeretetére.[/SIZE][/FONT]
[FONT=CG Times (WE),Times New Roman][SIZE=+2]5[/SIZE][SIZE=-1] [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]Naponta fogyasszunk mintegy fél liter tejet vagy tejterméket (pl. sajtot, túrót, aludttejet, kefirt, joghurtot). A tejtermékek közül a kisebb zsírtartalmúakat válasszuk.[/SIZE][/FONT]
[FONT=CG Times (WE),Times New Roman][SIZE=+2]6[/SIZE][SIZE=-1] [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]Rendszeresen, naponta többször is, együnk nyers gyümölcsöt, zöldségfélét (salátának elkészítve, erre télen is van mód), párolt főzeléknövényt, zöldséget.[/SIZE][/FONT]
[FONT=CG Times (WE),Times New Roman][SIZE=+2]7[/SIZE][SIZE=-1] [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]Asztalunkra mindig kerüljön barna kenyér. Köretként vagy a fogás alapjaként inkább a burgonyát és a párolt zöldségféléket válasszuk a rizs, esetleg a tészta helyett.[/SIZE][/FONT]
[FONT=CG Times (WE),Times New Roman][SIZE=+2]8[/SIZE][SIZE=-1] [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]Naponta négyszer-ötször étkezzünk. Egyik étkezés se legyen túlságosan bőséges vagy nagyon kevés: minél egyenletesebben osszuk el a napi táplálékmennyiséget. Együnk nyugodtan, kényelmes körülményeket teremtve, nem kapkodva. A főtt ételeket elkészítésük után mielőbb tálaljuk, ne tároljuk melegen órákig. Legyen meg a napi megszokott étkezési "menetrendünk", lehetőleg mindig azonos időpontban együnk.[/SIZE][/FONT]
[FONT=CG Times (WE),Times New Roman][SIZE=+2]9[/SIZE][SIZE=-1] [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]A szomjúság legjobban ivóvízzel oltható. Az alkohol káros, a szeszes italok energiafelesleget jelentenek táplálkozási szempontból, ezért is kerülni kell ezeket. Gyermekeknél a legkisebb mennyiségben is tilosak.[/SIZE][/FONT]
[FONT=CG Times (WE),Times New Roman][SIZE=+2]10[/SIZE][SIZE=-1] [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]A helyes táplálkozás nem jelenti egyetlen ételnek, élelmiszernek a tilalmát sem, azonban célszerű egyeseket előnyben részesíteni, mások fogyasztását csökkenteni. Nincsenek tiltott táplálékok, csak kerülendő mennyiségek!
Bőséges fogyasztásra javasolt: elsősorban gyümölcsök, zöldség- és főzelékfélék, hal, továbbá barna kenyér, burgonya.
Mérsékelt fogyasztásra javasolt: nem zsíros húsok és húskészítmények, zsírszegény tej és tejtermékek, zsiradékok (célszerű a zsír helyett az olaj, a vaj helyett a margarin), tojás, tészta, száraz hüvelyesek.
Kerülni javasolt: édességek, fagylalt, cukrozott készítmények (befőtt, lekvár is), zsíros húsok, zsíros ételek, tejszín, cukor, cukros üdítők, só, tömény italok, sör, bor.
Figyeljünk a csomagolt élelmiszereken feltüntetett energia- és tápanyagértékekre, egyéb összetételi adatokra, amelyek sok segítséget adnak az élelmiszerek kiválasztásában és az étrend összeállításában.[/SIZE][/FONT]
[FONT=CG Times (WE),Times New Roman][SIZE=+2]11[/SIZE][SIZE=-1] [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]A helyes táplálkozás kedvező hatásait hatékonyan egészíti ki a dohányzás teljes mellőzése, a rendszeres testmozgás.[/SIZE][/FONT]
[FONT=CG Times (WE),Times New Roman][SIZE=+2]12[/SIZE][SIZE=-1] [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]A helyes táplálkozás fedezi a szervezet minden élettani folyamatának energia- és tápanyag-felhasználását. Egyszerű módszert jelent értékelésére a testtömeg mérése: a megfelelő táplálkozás mellett a kívánatos testtömeg alakul ki, ezt a célt kell elérnünk. Erről ad tájékoztatást a következő táblázat, amelyet az Egészségügyi Világszervezet bocsátott közre és amely az alkati különbségeket is figyelembe veszi.[/SIZE][/FONT]
<center><table border="1" cellpadding="5" width="490"> <tbody><tr> <td valign="top" width="24%">[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]Magasság (m)[/SIZE][/FONT]</td> <td colspan="2" valign="top" width="38%"> <center>[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]Férfi[/SIZE][/FONT]
</center> </td> <td colspan="2" valign="top" width="39%"> <center>[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]Nő[/SIZE][/FONT]
</center> </td> </tr> <tr> <td valign="top" width="24%"> </td> <td valign="top" width="17%">[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]átlag (kg)[/SIZE][/FONT]</td> <td valign="top" width="21%">[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]határok (kg)[/SIZE][/FONT]</td> <td valign="top" width="17%">[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]átlag (kg)[/SIZE][/FONT]</td> <td valign="top" width="21%">[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]határok (kg)[/SIZE][/FONT]</td> </tr> <tr> <td valign="top" width="24%">[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]1,45[/SIZE][/FONT]</td> <td valign="top" width="17%"> </td> <td valign="top" width="21%"> </td> <td valign="top" width="17%">[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]46[/SIZE][/FONT]</td> <td valign="top" width="21%">[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]42-53[/SIZE][/FONT]</td> </tr> <tr> <td valign="top" width="24%">[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]1,50[/SIZE][/FONT]</td> <td valign="top" width="17%"> </td> <td valign="top" width="21%"> </td> <td valign="top" width="17%">[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]47[/SIZE][/FONT]</td> <td valign="top" width="21%">[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]43-55[/SIZE][/FONT]</td> </tr> <tr> <td valign="top" width="24%">[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]1,55[/SIZE][/FONT]</td> <td valign="top" width="17%"> </td> <td valign="top" width="21%"> </td> <td valign="top" width="17%">[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]63,5[/SIZE][/FONT]</td> <td valign="top" width="21%">[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]44-58[/SIZE][/FONT]</td> </tr> <tr> <td valign="top" width="24%">[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]1,60[/SIZE][/FONT]</td> <td valign="top" width="17%">[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]57,6[/SIZE][/FONT]</td> <td valign="top" width="21%">[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]52-65[/SIZE][/FONT]</td> <td valign="top" width="17%">[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]50[/SIZE][/FONT]</td> <td valign="top" width="21%">[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]48-61[/SIZE][/FONT]</td> </tr> <tr> <td valign="top" width="24%">[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]1,65[/SIZE][/FONT]</td> <td valign="top" width="17%">[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]60[/SIZE][/FONT]</td> <td valign="top" width="21%">[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]55-68[/SIZE][/FONT]</td> <td valign="top" width="17%">[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]52,6[/SIZE][/FONT]</td> <td valign="top" width="21%">[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]50-65[/SIZE][/FONT]</td> </tr> <tr> <td valign="top" width="24%">[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]1,70[/SIZE][/FONT]</td> <td valign="top" width="17%">[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]63,5[/SIZE][/FONT]</td> <td valign="top" width="21%">[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]58-73[/SIZE][/FONT]</td> <td valign="top" width="17%">[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]56[/SIZE][/FONT]</td> <td valign="top" width="21%">[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]53-67[/SIZE][/FONT]</td> </tr> <tr> <td valign="top" width="24%">[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]1,75[/SIZE][/FONT]</td> <td valign="top" width="17%">[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]67[/SIZE][/FONT]</td> <td valign="top" width="21%">[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]61-76[/SIZE][/FONT]</td> <td valign="top" width="17%">[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]60[/SIZE][/FONT]</td> <td valign="top" width="21%">[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]57-71[/SIZE][/FONT]</td> </tr> <tr> <td valign="top" width="24%">[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]1,80[/SIZE][/FONT]</td> <td valign="top" width="17%">[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]71[/SIZE][/FONT]</td> <td valign="top" width="21%">[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]65-80[/SIZE][/FONT]</td> <td valign="top" width="17%">[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]63[/SIZE][/FONT]</td> <td valign="top" width="21%"> </td> </tr> <tr> <td valign="top" width="24%">[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]1,85[/SIZE][/FONT]</td> <td valign="top" width="17%">[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]75[/SIZE][/FONT]</td> <td valign="top" width="21%">[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]68-85[/SIZE][/FONT]</td> <td valign="top" width="17%"> </td> <td valign="top" width="21%"> </td> </tr> <tr> <td valign="top" width="24%">[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]1,90[/SIZE][/FONT]</td> <td valign="top" width="17%">[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]79[/SIZE][/FONT]</td> <td valign="top" width="21%">[FONT=Times New Roman CE,Times New Roman][SIZE=-1]73-90[/SIZE][/FONT]</td> <td valign="top" width="17%"> </td> <td valign="top" width="21%"> </td> </tr> </tbody></table></center>
 

Esztea

Állandó Tag
Állandó Tag
Szép napot!
A tegnapi üzimet már nem küldte el :( És vissza sem engedett. Most visszaolvasok. Addig is én is hoztam nektek vmit :)
Fiúknak:
0000116825.jpg

És természetesen a lányoknak is :

0000112566.jpg
 

AndiC

Kormányos
Kormányos
Szemetgyönyörködtető!! Szuper napot, lányok-fiúk!

Szép napot!
A tegnapi üzimet már nem küldte el :( És vissza sem engedett. Most visszaolvasok. Addig is én is hoztam nektek vmit :)
Fiúknak:
0000116825.jpg

És természetesen a lányoknak is :

0000112566.jpg

Meg(ki-)éheztem salátára, de azt hiszem csokit is eszem. Most.
Micsoda étvágygerjesztö képek. Természetesen egészséges ét-vágyat....
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére