Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

koaty

Állandó Tag
Állandó Tag
Alone Frankel - Bilikönyv - lány

1706555318001.png
„Szeretettel ajánlom ezt a kis könyvet minden szülőnek, aki éppen mostanában tapasztalja, hogy gyermeke szobatisztaságra nevelése milyen kényes és sok-sok figyelmet igénylő feladat, és ugyanolyan szeretettel ajánlom azoknak a gyerekeknek is, akik éppen mostanában nem értik: mit akarnak tőlük a felnőttek – miért nem jó nekik minden éppen úgy, ahogy eddig, a maga természetes egyszerűségében, gond nélkül működött?” (Ranschburg Jenő)
 

Csatolások

  • Alone Frankel - Bilikönyv - lány.pdf
    16.1 MB · Olvasás: 99

Zasztava

Állandó Tag
Állandó Tag
Dominic Sandbrook

Az első világháború; A második világháború

hbHe9xJ.png
Megjelenés: 2023. július 17
QtvHzFt.png
(2022)
A Kalandozások a történelemben sorozat a 21. századi gyerekek számára eleveníti meg a múltat. A történetek minden részletükben legalább olyan rettenetesen izgalmasak, mint Harry Potter kalandjai. A különbség csak annyi, hogy ezek az események valóban megtörténtek… Dominic Sandbrook történész, számos történelmi könyv szerzője ezúttal gyerekkönyvsorozatot indított, melynek kötetei múltunk egy-egy korszakának eseményeit mutatják be, valós szereplők lélegzetelállító és olykor hátborzongató kalandjain keresztül. Alig hinnéd, hogy a történelem ilyen kalandos és izgalmas is lehet!

Az első világháború kolosszális, grandiózus történet, amely a „nagy háború” eseményeit beszéli el a Ferenc Ferdinánd főherceg és felesége, Zsófia elleni 1917-es merénylettől egészen addig a pillanatig, amikor 1918. november 11-én elhallgattak a fegyverek a nyugati fronton. De a középpontban, mint a sorozat összes kötetében, hétköznapi emberek történetei állnak: tinédzser hősnőké és bátor cserkészeké, akik belevetették magukat abba a háborúba, amely örökre megváltoztatta a történelem menetét.

Ezt követően készülj fel az emberiség legdrámaibb konfliktusára! A sorozat e letehetetlen részében az átlagemberek nézőpontjából követheted a második világháború zűrzavaros időszakának legfontosabb történéseit. Nőket ismerhetsz meg, akik éjszakákat dolgoztak végig a hadiüzemekben, hogy támogassák hazájukat, angol hadifoglyok szerencsés, ám igencsak kalandos szabadulásának lehetsz tanúja, és azt is megtudhatod, hogy a matematika, a rejtvények és a sakk rajongói hogyan törték fel a legtitkosabb rejtjeleket. A világháború mindenkit érintett, és megannyi hőst teremtett.
 

Csatolások

  • Dominic Sandbrook - Az elso vilaghaboru.epub
    1 MB · Olvasás: 104
  • Dominic Sandbrook - Az elso vilaghaboru.pdf
    1.8 MB · Olvasás: 122
  • Dominic Sandbrook - A masodik vilaghaboru.epub
    1.1 MB · Olvasás: 102
  • Dominic Sandbrook - A masodik vilaghaboru.pdf
    1.8 MB · Olvasás: 109

Mmm1936

Állandó Tag
Állandó Tag
Aninda Sándor : Csodatévő Gopál
A verses-rajzos mesekötet a Bhagavatam egy fejezetét dolgozza fel.
A kötet maga egyszerűen gyönyörű, a grafika csodaszép, a verses forma könnyű és gördülékeny. Az ember könnyen belefeledkezik, és észre sem veszi, hogy az indiai kultúrtörténet/ vallás filozófia egyik legfontosabb fejezetét olvassa mesés formába bújtatva.
(A régi kiadás)
 

Csatolások

  • covers_30340.jpg
    covers_30340.jpg
    13.9 KB · Olvasás: 8
  • Csodatevő Gopal_compressed.pdf
    5 MB · Olvasás: 71

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Fazekas László (szerk.) - Kincskeresők


1706647211260.jpeg

Nemcsak sok élelemmel, ivóvízzel felszerelt vitorlás hajón lehet kincskereső útra indulni, hanem a képzelet szárnyán is. Elég egy jó könyv, s már indulhatunk is a képzeletbeli utazásra. Ilyen képzeletbeli kincskereső útra hívjuk meg most e könyv olvasóit.
Az általános iskolák alsó tagozatosainak olyan könyvet adunk a kezébe, amelyben megtalálhatják a mese, a játék, az ezerszínű és ezertitkú valóság kincseit. A Fazekas László válogatásában megjelenő érdekes antológiát sok fénykép, vidám rajzok, mulatságos versek, fontos tudnivalók teszik színesen csillogóvá. A kiadó jó szórakozást kíván a kincskeresőknek.
 

Csatolások

  • Various Authors - Kincskeresőkc.pdf
    17.9 MB · Olvasás: 70

braco

Állandó Tag
Állandó Tag
Sz. M. Golicin
Negyven elszánt kutató.
Furcsa módon osztályozza egy moszkvai fiúcska az embereket. Szerinte vannak „kutatók" és vannak „tutyimutyik". A „kutatók" mindig valami okos dolgon törik a fejüket, keresnek, kutatnak, - felfedeznek szárazon és vizén, levegőben és víz alatt; közben pedig a „tutyimutyik" nyugodtan ülnek odahaza a babérjaikon. A fiúcska szerint édesapja — aki egyébként jónevű gyermekorvos — szintén a „tutyimutyik" rendjébe tartozik, hiszen vasárnaponként jobban szeret otthon heverészni, ahelyett, hogy követ gyűjtene a Moszkva környéki hegyekben. Egy nyári vakáció alkalmával a papa elhatározza, hogy megmutatja a fiának: nem „tutyimutyi" ő, hanem igazi „kutató". Elhatározását a helybeli úttörőcsapat és, egy kölyökkutya segítségével váltja valóra.

Miféle kutatókról van itt szó?
Gyerekekről, akik mindig kieszelnek, feltalálnak valamit, szüntelenül keresnek, kutatnak — a föld alatt és a földön, a víz alatt és a levegőben. Ők a hősei ennek a vidám elbeszélésnek, amely egy úttörőraj kirándulásairól és kalandjairól szól. Ezek az úttörők nemcsak hogy bebarangolták szülőföldjük tájait, hanem emellett sok érdekes tudományos felfedezést is tettek.
Ha elolvassátok ezt az elbeszélést, tüzetesen megismerkedtek az ifjú kutatók fáradságos, de mégis oly derűs életével; velük együtt ti is megtudjátok, lehet-e három legyet ütni egy csapásra, mennyi fagylaltot szabad enni, s milyen végzetes következményekkel járhat, ha valaki kellő körültekintés nélkül zsírozza ki a palacsintasütőt… Végül pedig megfejtitek egy régi kézirat titkát, s ez hozzásegít benneteket az elveszett arckép felkutatásához, amely vitathatatlanul egy jelentős, kiváló művész alkotása.
 

Csatolások

  • Sz.M.Golicin-Negyven elszánt kutató.pdf
    1.7 MB · Olvasás: 56

UdAdrienn

Állandó Tag
Állandó Tag
1706733347629.png
Sziasztok, Baár Tünde: Buda és Vince 3 részes sorozatát ismeritek? 3. osztályosoknak ajánlották. Már nem lehet kapni, de nagyon ajánják, mert szorakoztató, olvasmányos, de tanulságos is. Én nem találtam fennt. Ha valakinek megvan feltöltené? Köszönöm
 

Mmm1936

Állandó Tag
Állandó Tag
covers_84179.jpg

Kormos István : A nyár gyerekei

Kormos István nevét minden gyerek ismeri, a Vackor, A pincérfrakk utcai cicák és a többi, immár halhatatlan remekmű a magyar gyermekirodalom büszkesége.
Ebben a könyvben a rövidebb verseket gyűjtöttük össze, amelyek itthon, folyóiratokban, antológiákban lappangtak és úgy gondoltuk, hogy az olvasók is örömmel veszik kézbe. Mert e versek méltó társai a költő nagy verseinek; ugyanazzal a kedvvel és zsenialitással írt a gyerekeknek is, mint a felnőtteknek – ezt ma már nyugodtan elmondhatjuk. Bűbájos és vidám világ tárul elénk e versek olvasatán, egyaránt gyönyörködünk a nyelvi csodákban, a felejthetetlen muzsikában, a költői képekben és a játékos kedvben. Most látjuk igazán, hogy Kormos István nemcsak a felnőttek nagyszerű költője, hanem a gyermekirodalom klasszikus is.
A könyvet Reich Károly illusztrálta nagyszerűen és baráti szívvel, hiszen Vackort is ő álmodta meg rajzban.
 

Csatolások

  • Kormos István - A nyár gyerekei _compressed.pdf
    7.5 MB · Olvasás: 109
Utoljára módosítva a moderátor által:

Mmm1936

Állandó Tag
Állandó Tag
covers_373748.jpg
Kormos István : Mese Vackorról, egy pisze kölyökmackóról

Kormos István csetlő-botló, csavargó kölyökmackója éppen olyan, mint az óvodás gyerekek: játék közben elfelejtkezik az időről, nem eszi meg az ebédet, félve megy bele a Balatonba, hogy aztán annál nagyobb örömmel lubickoljon a hatalmas tóban. Egyetlen fura tulajdonsága van: mackó létére nem szereti a mézet. De talán ez is megváltozik, mire iskolába megy...
 

Csatolások

  • Kormos István - Mesék Vackorról_compressed.pdf
    10.3 MB · Olvasás: 147
Utoljára módosítva a moderátor által:

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Lukács Ernőné - Mekkora?

1707292210214.jpeg


MEKKORA? -„Mekkora az iskola épülete ? Nagy. De az is lehet, hogy kicsi. Hány tanterem van benne? Sok. Ám az is lehet, hogy kevés. Nagy, kicsi, sok, kevés - akkor használjuk ezeket a szavakat, amikor azt fejezzük ki, mekkora, mennyi valami.” Lukács Ernőné képeskönyve a mértékegységekkel s kialakulásuk történetével ismertet meg. Beszámol arról is, hogyan mérték az időt a különböző korok emberei, s mióta használjuk az órát, ezt a ma már olyan közismert műszert. Könyvéből megismerjük a csillagok távolságát kifejező mértékegységet s az időjárásmérő műszereket is.
1977
 

Csatolások

  • Lukács Ernőné - Mekkora.pdf
    24.5 MB · Olvasás: 82

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Erdődy János - Bocskorosok hadinépe

1707400946992.png


Lobogó fáklyát emelt magasra a fekete-vörös öltözetű hóhér 1415 júliusának hatodik napján a Bodeni-tó mellett fekvő Konstanz városának főterén. Figyelemmel nézték szertartásos mozdulatát a tér négy oldalán ácsolt emelvényeken ülő-álló főpapok és nagyurak, akik Európa minden tájáról sereglettek ide a múlt évben, a konstanzi egyetemes zsinatra, az egyházi és világi hatalmak nagy találkozójára; azóta itt vitatkoztak, tanakodtak szent és kevésbé szent ügyekről. Némán nézték a hóhér mozdulatait.
A csuklyás ember lassan leengedte az égő fáklyát, szurkos fahasábokból rakott máglya tövéhez érintette a lángot: meggyújtotta a farakás közepén cölöphöz bilincselt csehországi pap, Húsz János körül a máglyát. Egy ideig csak a fa ropogása hallatszott, aztán a füstben és tűzben kínlódó ember fojtott nyögése és hörgése, - és egy órával később kialudt a tűz.
1969
 

Csatolások

  • Erdődy János - Bocskorosok hadinépe (1).pdf
    16.1 MB · Olvasás: 67

[HEJ]

Állandó Tag
Állandó Tag
Hy!
Tuti nem jó fórumban kérdezem, de hátha valaki tud segiteni, szóval
Chromecast (v2) -re hogyan lehetne pdf-et "streamelni"?
Alapvetően arra gondolnok, hogy az itt található sok szép pdf-et (pl. Füzesi Zsuzsa, Tony Wolf, kuflik)
projektoron (hdmi-n log a cast) kivetiteni nagyba, mint régen a diafilmet,
hogy a gyerek bogarászhassa az illusztrációkat, miközben én felolvasnám a szöveget...
Csak valami frappáns megoldás kéne, mert a teljes telefonkép tükrözést nem szeretném kivetiteni...
 

barern

Állandó Tag
Állandó Tag
Hy!
Tuti nem jó fórumban kérdezem, de hátha valaki tud segiteni, szóval
Chromecast (v2) -re hogyan lehetne pdf-et "streamelni"?
Alapvetően arra gondolnok, hogy az itt található sok szép pdf-et (pl. Füzesi Zsuzsa, Tony Wolf, kuflik)
projektoron (hdmi-n log a cast) kivetiteni nagyba, mint régen a diafilmet,
hogy a gyerek bogarászhassa az illusztrációkat, miközben én felolvasnám a szöveget...
Csak valami frappáns megoldás kéne, mert a teljes telefonkép tükrözést nem szeretném kivetiteni...
Szia, igazad van, rossz helyen kérdezed, a technikai oldalon kellene. De azért egy tipp: a pdf-et kibontod oldalanként képekre egy mappába, és már vetítheted is ki.
 

Mmm1936

Állandó Tag
Állandó Tag
covers_69861.jpg
Gáspár Ferenc : A strucc vére (Johnny Fortune kalandjai 1.)

Johnny Fortunate kalandjai sorozat bravúros időutazásokkal a magyar középkor fantasztikus és egyben kegyetlen eseményeit láttatja Johnny személyén keresztül. Johnny New Yorkban lakik egy soknemzetiségű környezetben, és különleges szálak fűzik a magyar nagypapájához: az ő segítségével jut el álmában, fantáziájában, néha a misztikum által a középkorba. A strucc vére kötetben Johnny időutazásai során Nagy Lajos királlyal ismerkedik meg, találkozik Toldi Miklóssal és a gonosz Artus Bernáttal, szemlélője lesz a csatáknak, a pestisjárvány terjedésének, aktív résztvevője az eseményeknek, még az élete is veszélybe kerül… Mindeközben Johnny a szürke és átlagos kisdiákból az iskola egyik legnépszerűbb alakjává válik…
 

Csatolások

  • A strucc vére (Gáspár Ferenc).pdf
    1.1 MB · Olvasás: 83

Mmm1936

Állandó Tag
Állandó Tag
Gáspár Ferenc : A strucc terjeszkedik
(Johnny Fortune kalandjai 2.)

A strucc terjeszkedik kötetben az időutazásokban már nemcsak Johnny, hanem Claire is részt vesz, amire a kettőjük között kibontakozó szerelem teszi képessé. E sok idősík még feszültebbé és izgalmasabbá teszi a középkori kalandokat, amik során megtudhatjuk, miként is folytatódott és végződött Nagy Lajos élete. Misztikus jelként is felfogható, hogy halála, amivel egy korszak zárult le, éppen szeptember 11-én következett be az 1382-es esztendőben, és 2001-ben ugyanezen a napon lesz Johnny és Claire szemtanúja a World Trade Center felrobbantásának, amivel talán szintén egy korszak ért véget..
 

Csatolások

  • A strucc terjeszkedik (Gáspár Ferenc).pdf
    816.8 KB · Olvasás: 80
Oldal tetejére