Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

tertak11

Állandó Tag
Állandó Tag
Balázs Ágnes

Lufi és a zűrös vakáció (Lufi 2.)

1715311120396.png


Lufi a nyári vakáció alatt vándortáborba megy. A túrázások során lépten-nyomon bajba keveredik, számháborúban és kincsvadászaton is részt vesz, miközben titkos baráti társaságot alapít, hogy bosszút álljon az utálatos Pál Laurán és a Kukucska ikreken. Végül rájön, hogy legeslegjobb barátból csak egyetlen létezik. Balázs Ágnes lányregényei sok derűvel és humorral ábrázolják a gyermek- és felnőttkor közötti határhelyzet szépségeit és konfliktusait. A regény sok derűvel és humorral ábrázolja a gyermek- és felnőttkor közötti határhelyzet szépségeit és konfliktusait.
 

Attachments

  • Lufi es a zuros vakacio - Balazs Agnes.epub
    214.8 KB · Views: 42
  • Lufi es a zuros vakacio - Balazs Agnes.zip
    269.8 KB · Views: 28

Zasztava

Állandó Tag
Állandó Tag
Boldizsár Ildikó

Az igazi vándorút (Amália útjai 3.)

706Boldizsar_tn.jpg
Megjelenés: 2023. november 06.
Igazi vándorútra indul Amália, a világ legszomorúbb boszorkánya, hogy megszabaduljon a szomorúságától. Pedig jó oka lenne szomorúnak maradni: társa, Fekete Világkerülő Ember eltűnt, és az idő is megállt Hold-mezőben. A vándorút tétje tehát óriási: megtalálja-e Világkerülőt, és újra tudja-e indítani az időt?
Első útja a Rétipipitér utcába vezet, ahol százkét éve szüntelen havazik. Itt talál rá hét kunyhó lakóira, akik mind keresnek valamit. Talán ők segíthetnek? Együtt sikerülhet?
Sírós-nevetős kalandok, megrázó találkozások után minden és mindenki megtalálja a helyét, Amália pedig hazajut, és boldogan él… Aztán egy szép napon feltűnik egy virágfülű vaddisznó…
Boldizsár Ildikó végtelen derűvel szövi át a nehéz kérdéseket, vigaszt, erőt és megnyugvást adva azoknak, akik éppen az igazi vándorutak titkát keresik. A könyvet Szegedi Katalin képei teszik teljessé.
 

Attachments

  • Boldizsar Ildiko - Az igazi vandorut.epub
    3.2 MB · Views: 43
  • Boldizsar Ildiko - Az igazi vandorut.pdf
    3.7 MB · Views: 45

m-o-n

Állandó Tag
Állandó Tag
Patrice Karst

A láthatatlan fonal​

Azokat, akik szeretik egymást, összeköti egy láthatatlan fonal. Akkor is, ha éppen távol vannak egymástól. Sőt, még akkor is, ha az egyikük már nem is él. Aki szeret valakit, soha nem lesz egyedül.
A szeretteinktől való elszakadás és távollét mindannyiunknak nagyon nehéz élmény, de a gyerekek számára különösen ijesztő és fájdalmas. Márpedig az élet bőségesen teremt olyan alkalmakat, amikor ezt a félelmet és fájdalmat meg kell tapasztalniuk, legyen szó a szülők válásáról, valamelyikük külföldi munkavállalásáról, egy barátság megszakadásáról, vagy egy családtag haláláról.
Sőt, van, hogy semmi különös nem történik, a gyermek mégis nagyon szorong a hozzá közelállók elvesztésétől, az egyedül maradástól. Néha annyira, hogy még az elalvástól is fél. Ezt a félelmet enyhíti Patrice Karst lírai szépségű, szívmelengető meséje, mely a világ minden táján meghódítja a kicsiket és nagyokat. Beavat a láthatatlan és elszakíthatatlanul erős fonal titkába, amit csak azok ismerhetnek, akik szeretik egymást. Megnyugtat, vigasztalást és biztonságérzetet ad, segít átvészelni a nehéz korszakokat is.
„Ha hiszel a láthatatlan fonal létezésében – van; megjelenik és rángatni is tudod. Próbáld ki! Csodálkozni fogsz…”
Vekerdy Tamás
1715679953485.jpeg
 

Attachments

  • Patrice Karst - A lathatatlan fonal.pdf
    3.6 MB · Views: 61

dongizu

Új tag
Sziasztok! Meg van valakinek Halusz Léna : Állatkommandó, az elromlott kívánságkút. Olvastuk az előzőt és nagyon tetszett.
 

Attachments

  • Screenshot_20240516_074841_Google.jpg
    Screenshot_20240516_074841_Google.jpg
    381.9 KB · Views: 7

koaty

Állandó Tag
Állandó Tag
Jeff Kinney: Dupla para

Amikor Greg talál egy régi videókamerát a pincéjükben, rögtön megérti, mit kell tennie ahhoz, hogy a világ végre észrevegye, micsoda nagyszerű tehetség is ő. A legjobb barátjával, Rowley-val, eltervezik, hogy horrorfilmet forgatnak – utána pedig iszonyatosan meggazdagodnak belőle!
1715936557344.png
 

Attachments

  • Jeff Kinney - Egy ropi naplója 11 - Dupla para.pdf
    18.5 MB · Views: 36
Top