Hírek Kanada milliókat ígér az Ukrajnában lévő taposóaknák felszedéséért

A kanadai kormány egy több millió dolláros, nemek közötti egyenlőséget is figyelembe vevő tevékenységet finanszíroz Ukrajnában, hogy eltávolítsák a taposóaknákat és robbanószerkezeteket a háború sújtotta országból – erősítette meg egy kormányzati tisztviselő, írta a Fox News.

Justin Trudeau miniszterelnök hivatala a múlt héten jelentette be, hogy Kanada kormánya 2,2 milliárd dollár pénzügyi és katonai támogatást nyújt a háború sújtotta Ukrajnának. Ebben valósul meg mintegy hárommillió dollárból A nemek közötti egyenlőségen alapuló aknamentesítés a fenntartható jövőért Ukrajnában elnevezésű projekt.

A Halo Trust e projektjének célja az ukránok, köztük a nők és a lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek életének és megélhetésének védelme az ország hatalmas területein jelen lévő robbanószerkezetek jelentette fenyegetés elhárításával – áll a finanszírozásról szóló sajtóközleményben.

A projekt tevékenységei közé tartozik a felmérések elvégzése és az azt követő kézi aknamentesítés a célközösségekben, ahogy fogalmaznak: „Kapacitásépítés az érdekeltek számára, valamint egy nemek közötti egyenlőséggel és sokszínűséggel foglalkozó munkacsoport létrehozása a nemek közötti egyenlőséget kialakító aknamentesítés előmozdítása érdekében Ukrajnában.”

A Fox News érdeklődésére Charlotte MacLeod, az illetékes minisztérium szóvivője közleményében elmondta, hogy Kanada a Halo Trust humanitárius csoporttal közösen finanszírozza a projektet, amelynek célja az ukránok, köztük a nők és a belső menekültek életének és megélhetésének védelme.

A HALO Trust létrehozta a nemek közötti esélyegyenlőséggel és sokszínűséggel foglalkozó belső munkacsoportot, amely biztosítja, hogy a nemek közötti esélyegyenlőséget a Halo ukrajnai felmérési, aknamentesítési és kockázatfelvilágosító műveleteinek minden aspektusába beépítsék, a toborzástól a közösségi szerepvállalásig– tette hozzá MacLeod.


A Halo Trust egy brit székhelyű nem kormányzati szervezet (NGO), amely a háború után az országokban maradt taposóaknák és robbanóanyagok eltávolításán dolgozik.

„A taposóaknák felszámolása bizalmat ébreszt azáltal, hogy biztonságossá teszi a földet. A férfiak és a nők számára is hatalmat ad. A képzéssel és a megélhetési bérrel kezükbe vehetik sorsuk irányítását”
 

Csatolások

  • 1713349092239.jpeg
    1713349092239.jpeg
    62.8 KB · Olvasás: 1,860
Erdekes párhuzam, és elgondolkodtato!
Eloszor képmutatonak éreztem, hogy az USA az emberi jogok nagy szoszoloja visszadobta a nők teljes egyenjogusagarol szolo torvenyt, de aztan elgndolkodtam, és el tudom fogadni az ellene szolo erveket!

Amit még meg kell emliteni, hogy nem a himsovin ferfiak voltak, akik egakadályozták az alkotmanynak ezt a modositását, hanem elsosorban a nőjogi szervezetek, és egy hölgy: Phyllis Schlafly .
Azzal érvelnek évrol evre: az alkotmány ilyen irányú módosítása ahhoz vezetne, hogy a nőknek harcolniuk kellene a háborúban, elveszítenék azt a jogukat, hogy a férjük eltartsa őket, valamint hogy a módosítás legalizálná a melegházasságokat.

A tortenet egyebkent az alkotmanymodositásrol:

A Kongresszus 1972. március 22-én elfogadott egy alkotmánymódosítási javaslatot a nők egyenjogúságáról. A módosítás egyszerűen azt mondta ki, hogy a törvény előtt nem lehet különbséget tenni a polgárok között a nemük alapján. Az alkotmánymódosítás-javaslat tartalmazott azonban egy olyan cikkelyt, amely semmisnek nyilvánítja a javaslatot, ha azt az államok háromnegyede hét éven belül nem ratifikálja. A javaslat 22 állam támogatását nyerte el az első évben, de végül csak 35 állam hagyta jóvá, annak ellenére, hogy a Kongresszus 1982. június 30-ig meghosszabbította a határidőt. Az egyenjogúságról szóló alkotmánymódosítást azóta a Kongresszus minden ülésszakán beterjesztik, de a szükséges kétharmados többséget egyszer sem érte el.

Ez jutott eszembe errol a tortenetrol.
Az aknamentesites ukrajnaban fontos, sot megkerulhetetlen.
De ilyen indokokat bedobni, hogy a női egyenjogusag, meg hasonlok, ez nekem kicsit olyan izéééé....
 
De ilyen indokokat bedobni, hogy a női egyenjogusag, meg hasonlok, ez nekem kicsit olyan izéééé....
Eddy pedig jól írta
csak nem írta ki hogy álságos és kiforgatása az egyébként jó céloknak.
Nagy nagy képmutató politika.Mint mindenütt
Nem kell azt hamisan indokolni: mehetnek és kész.
 
Még tart a háború...majd mi lesz utána.
De, valami tárgyalást? Kompromisszum?
Példa: az elfoglalt ukrán területek önállóak lennének de, még nem tartoznának oroszországhoz vagy valami hasonló.
Lehet hogy vannak tárgyalások de, hallgatás van.
a nemek közötti egyenlőséget kialakító aknamentesítés előmozdítása érdekében
Igen a robbanás nem tesz különbséget a nemek közt.
 
Szóval van aki aknát szedne....van aki :
Bort iszik és vizet prédikál.
Választási kampányban vagyunk, nem spekulálni kell, hanem lőni, tölteni, lőni, tölteni, harc van

– fogalmazott a miniszterelnök
1713513444591.png
Persze az csak arra szolgál hogy beszéljünk róla...szereti az ellentmondásokat így folyamatosan elöl van.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,140
Üzenet
4,804,234
Tagok
615,825
Legújabb tagunk
Vitamixdkf
Oldal tetejére