Magyar útlevelet és drogot vett egy robot

Minden héten száz dollár értékű bitcoint kapott egy robot, hogy a feketepiacon vásároljon, amit akar. Lett is belőle baj, a svájci rendőrség letartóztatta. Azóta szabadon bocsátották, a drogot megsemmisítették.

Őrizetbe vett a svájci rendőrség egy botot, mert az ecstasy-tablettákat vásárolt az internetről. A shoppingoló robot a kábítószer mellett rendelt magának egyebek közt egy hamis Diesel farmert, egy Nike tornacipőt, Chesterfield cigarettát, egy rejtett kamerával ellátott baseballsapkát, egy Gyűrűk ura e-könyv-kollekciót, valamint egy magyar útlevelet.

A robotot egy svájci művészcsoport, a !Mediengruppe Bitnik programozta arra, hogy vásároljon az internetes feketepiacról. Minden héten 100 dollár értékű virtuális valutát (bitcoin) kapott, azt pedig bármire elkölthette az Agorán. Az ott vásárolt termékek a társulat galériájába kerültek.

A kísérleti projektet még tavaly októberben indították, januárban gyűlt meg a bajuk a hatóságokkal: letartóztatták a robotot, és lefoglalták az összes rendelt terméket. Most visszaadtak mindent a művészeknek, kivéve a drogot, azt megsemmisítették.

A svájci csoport ellen csak azért nem indul eljárás, mert a drogot biztonságosan elzárva tárolták, nem állt szándékukban eladni vagy elfogyasztani azt. A Random Darknet Shopper névre keresztelt bot így folytathatja a vásárlást.

robot-vasarlas-darkweb-agora-internet.jpg
 
Egy egyszerű programot személyiséggel felruházni, és azt állítani hogy őrizetbe vették, és letartóztatták.... Hát a cikk írójánál is hibádzik valami. :rohog:
Lehet hogy időutazó, és ahonnan jött ott már komoly jogai vannak egy programnak? Egy botot azért biztos hogy nem neveznék robotnak, hiszen egy robotot maga a program vezérli, és nem fordítva. ;)
Még a végén rasszistának béllyegeznek hogy így lealacsonyítok egy programot. :rohog:
 
Őrizetbe vett a svájci rendőrség egy botot...

Drága Melitta! Nem bírom megállni, hogy fel ne hívjam a figyelmedet az első bekezdésre. Tudom, hogy ez csak véletlen, de nekem annyira tetszik... :rohog:

Rendőrökről én ezt el is tudom képzelni! Igaz, hogy én csak magyar rendőröket ismerek. :confused:
 
Mielött bárki a botot hagyományosan, a szó szoros értelmébe venné. a bot, egy a számítógépes nyelvezetben ismert kis programot jelent, ami a programozás függvényében, adott helyen figyel, adatokat gyüjt, vagy éppen vásárol ahogy a cikkben is szerepel. :) A cikk írója valószínű humorizálni akart az őrizetbevétellel. Inkább lefoglalták a gépet, amin ez a kis program volt. :)
Ezeket az úgynevezett botokat a számítógépes hackerek előszeretettel használják. Jelszavakat, kódokat tudnak könnyedén ellopni a védtelen számítógépekből.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,147
Üzenet
4,806,094
Tagok
615,924
Legújabb tagunk
KTam
Oldal tetejére