Megfordult a migráció: németek százai indultak meg Sziríába

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 December 27.

Melitta - 2016 December 27, 13:27
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Több százan gyűltek össze Berlinben arra az útra, amely a német fővárosból a szíriai Aleppóba vezet. A migránsok útvonalán haladnak, ellenkező irányba.

  A német közszolgálati televíziónak nyilatkozó "zarándok" arról beszélt indulás előtt, hogy a karácsony szép ünnep, jó családi körben tölteni, de ugyanilyen fontos felhívni a világ figyelmét arra, hogy vannak, akik szenvednek, és mi tudnánk tenni azért, hogy az életük jobbra forduljon.

  Egy másik, szíriai férfi, aki idén migrált Németországba azt magyarázta, hogy őt értelemszerűen személyesen érinti ez a kezdeményezés. Részt akar venni benne, osztozni akar a többiek emberségében. A világnak meg kell tudnia, hogy Szíriában borzasztó a helyzet. Ő is visszamegy Aleppóba.

  A menet hétfőn el is indult, terveik szerint érintik majd az összes országot, amelyen a menekülők átvágtak útban Németország felé, így Magyarországon is átmennek.

  Aleppó, a hajdan kétmilliós szíriai nagyváros most romokban hever. Keleti része négy évig volt a felkelők ellenőrzése alatt. A kormányhadsereg és az orosz légierő szeptemberben indított végső ostromot, amely pár nappal ezelőtt, a nemzetközi diplomácia közbenjárására ért véget.
  Ha minden jól megy, és embercsempészek nem szállítják át illegális hajókon Törökországba őket, akkor a berlini menet tavasszal ér oda.

  [​IMG]
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 December 27.

  1. njulianna
   njulianna
   Minek gyalogolnak megint mikor annyi pénzt kaptak hogy legalább afrikáig repülő is elviszi őket!
  2. Beth-Nahrain
   Beth-Nahrain
   Hülyét csinálnak a szerencsétlen német népből. Más nemzetek fiait hagyták meghalni Aleppo felszabadításáért és most van képük "hazalátogatni".

   upload_2016-12-27_14-2-3.jpeg

   „A hozzá hasonló dzsihadista testvérek a nyugati demokráciákba emigrálnak, majd pedig polgári szabadságjogainkba csomagolják önmaguk védelmét. A jóléti rendszereinkből tartják fenn magukat, miközben terjesztik dzsihadista üzeneteiket, és amikor eljön az idő, lecsapnak"

   F O X N E W S
   Utoljára módosítva: 2016 December 28
  3. Soproni Ede
   Soproni Ede
   Most miért mennek pont Aleppoba ? Miért nem inkább Idlib-be ?? De ezzel az erövel mehetnének mondjuk Mossulba vagy Kabulba is ;) esetleg Falludjaba is .
   Amugy ugye azt tudjátok , hogy párnapja Berlinben egy hajléktalan lett felgyujtva egy horda ifjabb emberektöl !! Gondolom van aki már tudja kik is voltak az elkövetök ? Ernö ??? :)
  4. CasaLoma
   CasaLoma
   Jó "magas" IQ-val rendelkező emberek lehettek, ha ennél jobb szórakozást nem találtak maguknak.
   Jaszladany, setni, analema és 1 másik tag kedveli ezt.
  5. atapata
   atapata
   Nekem úgy tűnik, hogy Német aktivisták menetelnek Aleppóba akikhez csatlakozott néhány Szíriai bevándorló is.
   A képen is látszik szerintem, menet hétfőn el is indul <--- kép
  6. zongorilla
   zongorilla
   Nem értem a Topic címét! Egy falkányi német vállalkozik erre a kalandra, az miért számít migrációnak? Gondolom nem akarnak letelepedni Szíriában, és állampolgárságért folyamodni. (vagy mégis? Váljon egészségükre!).
  7. CasaLoma
   CasaLoma
   Lehet, arra számítanak hogy több tízmillió követi példájukat, és azok már ott is maradnak.
  8. sidavoq
   sidavoq
   Bild: menedékkérők támadtak az alvó hajléktalanra
   A hét gyanúsítottból hatot hétfő este kaptak el a rendőrök különböző helyszíneken, 15 és 21 év közötti fiatalokról van szó. A hetedik személyt, egy 21 éves férfit civil nyomozók kapcsolták le a hivatalosan bejelentett tartózkodási címe közelében Berlin hohenschönhauseni részén.
   A Bild úgy tudja: a hétből hat személy nem volt ismeretlen a rendőrök előtt, korábban is voltak már balhés ügyeik.
   Valamennyien menekültként érkeztek korábban Németországban, hatan Szíriából, egy fiatal pedig Líbiából a bulvárlap értesülései szerint. Ügyész források alapján a cikkben azt írják: ketten még 2014-ben léptek be az országban, a másik öt fiú pedig 2015-ben illetve 2016-ban. Egyiküknek van tartózkodási engedélye, a többiek ügyében még nem zárult le a menekülteljárás.
  9. CasaLoma
   CasaLoma
   Itt, ahogy én tapasztalom, nincs a hivataloknak ügyintézési határideje, mint otthon.
   Van, amit el lehet intézni 1 óra alatt, de van, amire 1-2 év sem elég.
   Jaszladany és Soproni Ede kedveli ezt.
  10. cdurmol
   cdurmol

   The Suicide of Germany
   by Guy Millière
   December 26, 2016 at 6:00 am


   https://www.gatestoneinstitute.org/9645/germany-suicide

   Németország öngyilkossága.

   - Az 1.2 millió migráns közül, akik 2014-ben és 2015-ben Németországba érkeztek, mindössze 34 000 talált munkát.

   -Angela Merkel fehér rózsákat helyezett a karácsonyi vásár támadásának helyszínén. Németek ezrei tették ugyanezt. Sokan hoztak gyertyákat és sírtak. De a harag és az a szándék, hogy felvegyék a harcot a támadással szemben, teljesen hiányoztak.

   - Semmi nem írja le jobban Németország jelenlegi állapotát, mint Maria Landenburger szomorú sorsa. Ő egy 19 éves lány volt, akit december elején meggyilkoltak. Egy menekülteket segítő szervezet tagjaként Maria Landenburger azok között volt, akik 2015-ben üdvözölték a migránsokat. Egy olyan ember erőszakolta és ölte meg, akinek segített. A családnak az volt a kérése, hogy aki a lányuk emlékének szeretne tisztelegni, az a menekült szervezeteknek adja a pénzt, hogy több menekült jöhessen Németországba.

   - Azt a törvényt, amely elítéli a gyűlöletre való uszítást, amelyet eredetileg a náci eszmék visszatérésének megakadályozására szántak, pallosként tartják azok feje fölé, akik túl hangosan szólnak az ország növekvő iszlamizációjáról.

   - A németek nagy többsége nem szeretné, hogy Németország háborúban álljon, mert egy könyörtelen ellenség hadat üzent nekik. Nem szeretnék ezt a háborút, amit a nyugati civilizációval szemben hirdettek meg. Elfogadják a vereséget és engedelmesen teszik, amit a dzsihadisták szeretnének: megadják magukat.

   - Ha Angela Merkel nem látja a különbséget a nácik által kiirtott zsidók és a muszlimok között, akik kiirtással fenyegetnek keresztényeket, zsidókat és más muszlimokat, akkor annál is együgyűbb, mint amilyennek látszik.
  11. Soproni Ede
   Soproni Ede
   CasaLoma , gondolom vagy agysebészek , vagy atomtudosok mint Kauder elvtárs a CDU-tól mesélte még tavaly a lakoságnak .
   Utoljára módosítva: 2016 December 27
   Jaszladany, setni, analema és 1 másik tag kedveli ezt.
  12. Soproni Ede
   Soproni Ede
   CasaLoma , most érted az elitet vagy a másik Németeket ;)
   CasaLoma kedveli ezt.
  13. gumelig
   gumelig
   Ti is menekültek vagytok?
   Igen. Az adó elöl menekülünk!

   IMG_4526.JPG
   A világunk szégyene.
  14. Ernoe
   Ernoe
   Miért a nagy felháborodas? Talán tartasz attol, hogy az Orbán kormány idegengyülöletet szito kampányárol lehull a lepel?
  15. CasaLoma
   CasaLoma
   Én??? Ahogy öregszem, egyre kevésbé értem! :)
   cdurmol és Soproni Ede kedveli ezt.
  16. zongorilla
   zongorilla
   Légy szíves olvasd már el azt a két vacak kérdést tartalmazó mondatomat (talán másodszorra sikerül nem félreértened). Talán arra válaszolhatnál. Nem vagyok felháborodva, ez talán kiderül a stílusból. De az mindenképpen kíváncsivá tesz, hogy mit lehet leleplezni Orbánról Aleppoban szerinted. Tudom hihetetlen, úgy általában nem szeretem a politikusokat, sem a bal-, sem a jobboldaliakat. Épp ezért Orbán rajongó sem vagyok. Bármilyen kulturált formában szól az ember hozzá egy témához úgy, hogy az nem illik bele a koncepciódba, azonnal támadásba lendülsz. Azt hiszem ismét hanyagolni fogom a hozzászólásaimat, mert úgy érzem itt nem lehet higgadtan vitatkozni.
  17. Angel Lilith
   Angel Lilith
   Azért, mert ő nem tud normálisan vitatkozni, nehogy már visszavonulj! :)
  18. setni
   setni
   Volt már rá példa a történelemben mikor azt hitték hogy békésen is ellehet intézni háborús dolgokat,
   A gyermekek keresztes hadjárata sem járt sikerrel. Azt beszélik, hogy útközben eltüntek, egyesek

   utoljára Itáliában látták őket hajóra szállni. Valószínűleg útközben elhullottak

   étlen, szomjan, betegségben, akik pedig eljutottak a Szentföldre azokat elhurcolták a

   muzulmánok, és eladták őket rabszolgának.
   Igaz most Szíriába készülnek de az eredmény az ugyanaz lehet.
   gumelig, Soproni Ede és CasaLoma kedveli ezt.
  19. CasaLoma
   CasaLoma
   Sok értelmét én sem látom ennek a kirándulásnak, de menjenek, ha nincs jobb dolguk. Ez a háború is olyan, mint a többi, túl jó üzlet ahhoz, hogy idő előtt befejezzék.

Megosztás