Meghívták a hajléktalan embereket a szépségszalonba, és ott történt a meglepetés

Az utcán élni kemény dolog. Sokszor eluralkodik a hajléktalan embereken a bánat és a tehetetlenség – így nehéz kitörni ebből az élethelyzetből. Egy fodrász – Jozef Esfahani – viszont mindenképpen segíteni szeretett volna. Támadt is egy ötlete, hogyan tudna segíteni az utcán élőknek az újrakezdésben.

Igaz, a szépségszalonban új külsőt ajándékozni felületes szivességnek tűnik, azonban ez nem is olyan kevés, ha jobban belegondolunk. Például egy állásinterjún is csak akkor van esélye a jelentkezőnek, ha megnyerő és ápolt a külseje – a hajléktalanoknak pedig erre aztán igazán nincs módjuk és lehetőségük, hogy a napi betevőn kívül még a külsejükkel is foglalkozzanak.

A videóban szereplő hajléktalanok a hajvágás és smink mellé új ruhákat is kaptak, és bár mindez nem került sokba – a különbség a régi és az új külsejük között és az esélyeik az új életre viszont nagyot nőttek. Ami hatalmas dolog.

http://lemon.hu/2015/11/24/video-me...-szepsegszalonba-es-ott-tortent-a-meglepetes/
hajlektalanok.jpg
 
Nagyon lélekemelő ilyen hírt olvasni. Különösen igaz szerintem, hogy a külső, a megjelenés nagyon sokat számít a mai világban. Az első benyomás a döntő pl. munkahelyi jelentkezéskor.
 
Az ilyen nehez helyzetben levo embereknek , azt hiszem az onkepen sokat tud valtoztatni , ujbol jo kozerzettel kellemes megjelenessel szinte ujja szuletve sikerulhet allast talalni es elindulni "elore".
 
A fodrásztól ez egy nagyon szép gesztus volt. A tények szerint vallotta, hogy jobb adni, mint kapni. Biztosan sok áldást kapott a tette miatt.
:(
Csak úgy a teljesség igénye nélkül megjegyzem, amikor Magyarországon az az iszapkatasztrófa volt, az egész ország megmozdult. Nagyon sok hűtőt, mindenféle háztartási gépeket küldtek le a katasztrófa sújtotta területre. Az emberek romokból menekültek, a sok gépet nem tudták hová tenni. Nagy gyűjtést is rendeztek, mérhetetlen sok ruhát adományoztak. Kíváncsi lennék, hogy az a sok pénz, az a sok ruha, háztartási gépek valóban azokat "gazdagította", akik erre rászorultak?!
S, mikor?:eek:!
Nagyon elhallgatott ezekről az emberekről a hazai média. Tudom, láttam, mutatták, hogy a katasztrófával sújtott területen a házakat elbontották, EU-s pénzből parkot csináltak:cool2:. De a házakkal mi van? Az emberekkel:mad:, akiknek házakat kellett volna kapnia attól a cégtől, akik ezt az őrületet okozták.
De jó lenne az aktákba belepislantani, de jó is lenne... - G.B.
 
Georgina Bojana levelei: Miért?
:(
Előszóban: Iványi Gábor lelkész, eddig is nagyon sokat tett a hajléktalanok megsegítése okán. Felháborító, amit ellene és a rendelkezések okán, a hajléktalan emberek ellen vét a magyar állam.
A NAV döntését erősen megkérdőjelezném. Véleményeket megköszönném!
- G.B.

o_O
iv%C3%A1nyi_g%C3%A1bor.jpg


Ismét határozatot küldött a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek (MET) a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) arról, hogy a szervezet idén sem fogadhatja az adózók által felajánlott 1 százalékot - írta a 24.hu.

Ismert, az Iványi Gábor által vezetett MET egyházi jogállását az előző kormányciklusban elsőként elfogadott egyházügyi törvénnyel vette el a Fidesz-KDNP még 2011-ben. A gyülekezet az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordult, amely 2013 márciusában ki is mondta, hogy jogszerűtlen az egyházak közötti különbségtétel, az egyházi státuszt pedig nem az addigra parlamenti jóváhagyástól függővé tett nyilvántartásba vétel hozza létre. Ennek ellenére, valamint több bírósági határozattal szemben a MET sem státuszát, sem pedig a felajánlások gyűjtéséhez szükséges nyilvántartási számát nem kapta vissza. Az adóhatóság elölről kezdi azt az eljárást, amelyről korábban kiderült: alkotmánysértő, jogellenes.

Stop
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,140
Üzenet
4,804,306
Tagok
615,826
Legújabb tagunk
Csizmadia Évike
Oldal tetejére