Mi volt a mai menü? II.

ladysla

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Sziasztok! Úgy döntöttem ,hogy idén saját készítésű szaloncukraink lesznek. Megrendeltem hozzá a formát, most keresgélek recepteket .Ha Nektek van bevált recept ,örülnék neki, ha leírnátok. Nagy a család, sokan vagyunk, mindenki mást szeret--szeretne. Előre is köszönöm.
Ezeket nézted már? Reálisnak tűnnek.

Mai ebéd: burgonyakrémleves tökmaggal, párolt cukkini sült sajt/tojás/szalonna feltéttel, alma.
 

Rhea Sylvia

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma paradicsomlevest fogok főzni, én rizst teszek bele levesbetétnek. Sikerült vásárolnom véres-májas hurkát és sütni való kolbászt, melléje fűszeres sült szűzpecsenyét is készitek, hagymás tört krumplival, párolt piroskáposztával. Van szép körtém, meg vörösborom is pár deci, igy részeges körte lesz a desszert, csokisapkával.
 

Zalabai Kata

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezeket nézted már? Reálisnak tűnnek.

Mai ebéd: burgonyakrémleves tökmaggal, párolt cukkini sült sajt/tojás/szalonna feltéttel, alma.
Nagyon köszönöm, nézem :cool: Pár receptet már találtam én is ......azt tudom, hogy kell csinálni gumicukrosat, kókuszosat, zseléset, marcipánost, gesztenyéset, mogyorókrémeset.......gondoltam, hogy kipróbálom a túrórudit is szaloncukorformában, a bountyt ,és nutellát is beletölteni. Talán sport csokit és zserbógolyót is lehetne,az elég egyszerűnek tűnik.
Ma dödölle - gánica - ganca ki hogyan ismeri lesz .....hagymásan,jó sok tejföllel.
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Tegnapi ebédünk: húsleves; csirkefalatok kockakrumplival, savanyúsággal.
Mai ebédünk: a leves maradéka; májas rizottó.
Be kellett gyúrnom két adag tésztát, amiből halloweenre denevéres és szellemes kekszek készülnek.
Nagyobbik fiam és a lányom a barátaikkal töltik azt az estét, kisebbik fiam pedig dolgozik. De mindhárman akarnak vinni valami sütit.

Pár éve készítettem gesztenyés szaloncukrot, de mire ettünk volna belőle megsavanyodott. Túl korán elkészítettem. Azóta nem nagyon mertem próbálkozik.
A darálós keksz nagy kedvenc a családba, de valamiért ritkán sütök. Lehet a héten beiktatom valamelyik nap.
Ma összeszedtem a becukrosodott mézes üvegeket - volt vagy 6 darab -, forró vízben felmelegítettem és összeöntöttem egy üvegbe. Úgyis jön a karácsony és olyankor gyakrabban fogy a méz.
 

helcak

Állandó Tag
Állandó Tag
Jó estét :)
Mai, korai, hideg ebédünk: 1 konzerva szardínia hal, 2 főtt tojás, zöldhagyma, kaliforniai paprika, fehér paprika, kenyér, szilva, körte...mézes-citromos-gyömbéres tea...
 

Csatolások

  • Studený oběd.jpg
    Studený oběd.jpg
    1.4 MB · Olvasás: 8
Utoljára módosítva:
Oldal tetejére